HondenPage baasje danique

Wat schreven de vrienden van danique op het forum

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Afscheid
" Ik vind het wel een mooi idee. Wat mensen aangeven, dat het op zo'n moment allemaal heel snel gaat daar kan ik me ook wel in vinden. Misschien is het een idee dat het dan bij de dierenarts verkrijgbaar is? Ik denk namelijk dat weinig mensen hier uit zichzelf op zo'n moment over nadenken maar als de optie er is, er wel graag gebruik van maken. Vooral dat het 100% biologisch afbreekbaar is vind ik wel een groot pluspunt. Dus als het me in zo'n situatie aangeboden wordt, zou ik daar wel gebruik van willen maken.  "Hannah & June  Dat is ook precies onze gedachte, het 100% afbreekbare. Speeltjes en dekentjes van honden zijn opvallend vaak synthetische materialen en vergaat dus niet. Ik begraaf de honden dus ‘kaal’ in mijn tuin en leg wel een krant over hun kopje omdat ik dat anders niet goed kan verdragen. De tip van contact met de da leggen, is privé ook al eens geopperd.
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Afscheid
Misschien mag ik dit helemaal niet plaatsen, dan mogen jullie dit verwijderen. Mijn zus en ik zijn begonnen met wikkelwaardig. Dat gaat (100% afbreekbaar en binnen Europa geproduceerd) om wade’s en volledige kledingpaketten inclusief incontinentiemateriaal. Nu hebben we al verschillende malen gehoord om een lekker zachte dikke wade (kleed) te maken en aan te bieden voor het begraven of cremeren van honden en poezen. We willen weten of hier echt behoefte aan is, we hier een start mee moeten maken of vooral niet. Omdat we strenge eisen aan het ecologische en de biologische aspecten stellen, is er minder keus in kleur en materialen. We kijken naar verfstoffen, afstanden en of het ook eerlijk gemaakt wordt met het liefst zo lokaal mogelijk. De vraag is dus: Zouden jullie hier gebruik van maken?
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Enige pup
" Nee nu nog niet, als de pup bij haar is toch, anders een grote vergissing….   Dacht echt dat ze bedoelde als de pup 8 weken was…ik heb ook een pup die alleen was, ….. "Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .  Een pupje in een nest, is echt heel anders dan met brusjes. Het is heeeeel rustig en relaxt maar ze maken niet zo veel mee als wanneer er wildebrassen van brusjes tussen zitten. Daarin dacht ik, als ik nu af en toe eens kort kennis kan maken, om zo ook iets meer mee te kunnen geven dan respectvolle oudere honden. Fijn die twee aanbiedingen. Ik ga via pb reageren. (Later deze week)
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Enige pup
" Blijft de pup bij jullie wonen  "Koert En poppy   Ja, zoals nu lijkt blijft ze hier. Puppyschool is al gevonden, daar spelen ze nu veel minder dan vroeger met elkaar
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Enige pup
" Bijna 4 Weken oud? Nog wel bij moeders mag ik hopen?  "Chantal  Uiteraard, is immers wettelijk verboden
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Enige pup
We zijn heel erg blij met onze pup, teefje, die bijna 4 weken oud nu is. Alleen is maar alleen en we kijken om ons heen naar een andere kleine en jonge pup om (als de entingen zijn gedaan) eens af te spreken. We wonen tegen Drachten aan.
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Ecvo
Welke andere oogziektes spreek je dan over die via dna kunnen?
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Ecvo
Even een vraag, ik kom een heel leuk pupje tegen, alle testen zijn gedaan, behalve de ecvo test bij beide ouders. Wel dna pra1 welke vrij is bevonden. is het raadzaam om ecvo test bij de pup van 3 maanden te laten doen, of beter de beide ouders?    
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Komend nestje
Vanmorgen vroeg Allison laten zetten. Mijn dochter (arts) legde de context uit. Bij wegspuiten van een nest, kijk je anders dan nu een levensreddende prik zet. Na een menstruatie die je geen curettage maar na een miskraam is dat vaak noodzakelijk. Is een baarmoeder verkleefd, zul je dat niet kunnen zien op een echo. Zo noemde ze nog een aantal dingen die kunnen gebeuren naast een baarmoederonsteking die wel zichtbaar wordt.   kortom, weer veel geleerd.
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Komend nestje
" Hè, wat verdrietig, gecondoleerd met dit verlies.  Hoe gaat het met je teefje? " jantien Vanavond at ze weer, weer meer zichzelf, speels even, en reageert weer snel en adequaat. vanmorgenwas ze echt apathisch. De natuur leert mij weer dat ze zich niet laat dwingen, het leert ons kijken, volgen, genieten, en accepteren 
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Komend nestje
En vandaag, precies 6 weken, heeft ze het nest verworpen. Geen pup meer te zien, wel resten. antibiotica voor 14 dagen gekregen. ze wilde Allizin zetten, daar wilde ik even over nadenken. wat zouden jullie doen?
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Komend nestje
Soms gebeurd dat de oortjes dus ‘verkeerd’ staan. dan wordt dit hondje op de leeftijd van anderhalf gekeurd door een keurmeester, en wordt de stamboom aangepast naar phalene of papillon. Heel af en toe gebeurd dat dus.
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Komend nestje
Het is een redelijk onbekend ras en daarmee vaak gezond natuurlijk. patella luxatie is meest voorkomend. Hartruisje op latere leeftijd kan, onder of bovenbeet, niet ingedaalde testikel, dat is het ongeveer wel. de meeste worden zo’n 13-16 jaar oud met uitschieters naar beide kanten. Tot zeer hoge leeftijd blijven ze actief.
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Komend nestje
Ik ben heel streng in wat wel/niet gehouden word. dat beslissen we rond de 7e week, ik verwacht elk nestje 1 te houden maar meestal besluiten we dan toch anders ????
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Aussie Djaidey 1 jaar oud
Leuk! Gefeliciteerd en lekker in de zomer, fijner met socialiseren dan midwinter, vind ik altijd.
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Komend nestje
" Spannend, dus als ik dit goed begrijp zijn de papillon en de phalene twee aparte rassen? Ik dacht altijd dat het maar afwachten was of er staande of hangende oortjes in een nestje kwamen. Hele leuke hondjes de vlinders. " ientje Inderdaad twee rassen. Doordat in verleden inkruizen mocht, heb je soms het andere gen ineens, of 1 hangend of 1 staand oor of halfslappe of iets te sterke oortje. bij papillon moeten oortjes 10 over 2 staan. En bij phalene echt iets andere stand en hangen. ik zie bij beide de schoonheid. phalene is daarnaast iets meer aanhankelijker en ze nemen iets meer de tijd voor ze jou tegemoet treden. Als je beide rassen hebt, herken je dit verschil, anders niet. Dus karakter is echt minimaal anders ook. 
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Komend nestje
We zijn net over de helft. 22 juni verwacht ik een nestje phalene pupjes. Ik voel er een aantal zitten. Ik ben trots dat ik naast de papillon weer een nestje phalene mag verwelkomen. Dit ras is een stuk onbekender. De nachtvlinder worden ze ook wel genoemd. Ik had altijd vlinders met staande oortjes. Heel soms komt er uit een ouderpaar met staande oortjes een pup met hangende oortjes, de nachtvlinder. En zo werd ik verliefd. Uiteraard ook wel eens andersom. het is in Nederland verboden om de papillon en phalene onderlingste kruisen.  En zo kwam Dua, Nederland jeugdkampioen en Nederlands kampioen (en dat schrijf ik vol trots natuurlijk. Op mijn site kupumulia staat meer over haar. Vol verwachting klopt mijn hart. 
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Begraven
Ik ga toch iets meer nalezen en zoeken Joop. Ik merk dat jou bijdrage nuttig maar dat de informatie niet volledig is. op edepot.wur.nl staat meer te lezen. per wordt nadrukkelijk vermeld dat het eurpthanasiemiddel intact blijft maar dat niet bekend is welke schade/effecten dit heeft op het milieu. Ook dat kadavers inleveren bij rendac ervoor zorgt dat het ten goede komt van de biobrandstoffen. Cremeren valt daar niet onder.
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Begraven
" Dat kan wel. Door de hoge temperatuur bij de verbranding/crematie verliest pentobarbital zijn werking " Joop AMSTERDAM - De wens van een steeds grotere groep Nederlanders om uitgestrooid te worden in de ‘wilde natuur’ blijkt schadelijk te zijn. De as is desastreus voor de meest kwetsbare natuur. Door NU.nl/Jeff Pinkster Uit het onderzoek ‘Terug naar de natuur’ dat Minister Verburg van Landbouw Alterra Wageningen UR heeft laten uitvoeren blijkt dat het uitstrooien van de as schadelijk is voor flora en fauna, zo meldt de Volkskrant donderdag. Mest As bevat fosfaat en calcium. Hoewel dit voortreffelijke meststoffen zijn, heeft het schadelijke effecten op de meest kwetsbare en zeldzamere natuur. Het vermestingeffect wordt nog eens versterkt door dieren. Zo woelen zwijnen de strooiplekken om, waardoor de stoffen worden verspreid. De effecten treden vooral op in heidegebieden en oud natuurlijk loofbos met een gevarieerde ondergroei. Productiebossen of voormalige landbouwgrond zijn minder gevoelig voor de as.   dit lees ik over as uitstrooien. Ik had vaker en meer gelezen dat as uitstrooien niet zo onschuldig is als het klinkt, en ook niet zomaar overal mag. en tal van begraven dat wormen en insecten niet zo diep in de grond zitten. vanmiddag met natuurgrafbeheerder en ‘groene’ uitvaartbegeleider gesproken. Was erg interessant dat sieraden kunstgebitten en alle niet volledig biologisch afbreekbare stoffen als ook schroeven etc niet in kisten toegestaan zijn. Dat is op de reguliere begraafplaats wel anders.Als je echt de milieuvriendelijkste manier wilt, kom je uit op resomeren   
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Begraven
" Voor de natuur is begraven van je geëuthanaseerde huisdier eigenlijk heel erg slecht.   Pentobarbital (het euthanasiemiddel) breekt namelijk vrijwel niet af in de bodem.   https://edepot.wur.nl/517339        Joop Oh wow, dat wist ik ook niet. Meestal sterven ze hier van ouderdom, tenzij pijn of andere dingen. Ik vind zelf graven en dichten zo helend, het laatste wat je kunt doen. Mijn zoon vindt dat ook, dat we wel eens zeiden: papa gaan we ook zelf begraven. (Alsof mijn man eerder zal gaan ????) op een natuurbegraafplaats mag je zelf het graf dichten. doordat ik hier mee bezig ben, ik ben natuur liefhebber tot en met, milieu is me veel waard, wil ik ook een lijkwade voor de hondjes gaan maken. alhoewel euthanasie dan niet handig is om te begraven ????
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Begraven
Ja, dat mag. Niet in huurhuis maar wel in koopwoningen. Alles moet natuurlijk zijn, geen plastic oid en minstens 75 cm diep, wij doen meter voor de zekerheid. Dit ivm te ondiep begraven wat wilde dieren dan ruiken en weer gaan opgraven. Dat wil je echt niet. Ik vind het fijn dat ze weer een worden met de natuur. 
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Begraven
Hallo lezers,   ik ben door omstandigheden erg bezig met overlijden en begraven. En maak de stap, ondanks dat ik nog 30-40 jaar hoop te leven, naar hoe ik dit zou willen. zo kom ik op natuurbegraafplaatsen, lijkwade etc. (Ik heb inmiddels mijn eigen lijkwade gemaakt, en ga er ook een paar maken voor mijn honden, als de wade voor mijn man ook klaar is) tijdens dit proces besef ik dat mijn honden (die allemaal in de tuin begraven liggen) er een rol in meespelen, in hoe en wat ik dat met mezelf zou willen. Honden zo in de grond stoppen is moeilijk, en toch is zelf begraven zo fijn om te doen. Daarom zit ik te denken aan lijkwaden voor honden. Ze wikkelen in een natuurlijke zacht kleed, volledig natuurlijk maar zoveel lieflijker dan zo in de grond of met kranten, karton.  ik vroeg me af, hoe doen jullie dat?
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Maltezer aanschaffen
Hallo Dammansky,   sommige rassen kunnen prima langer alleen zijn. ik zou even met de fokker gaan overleggen. Ik fok zelf met papillon en phalene en elk ras heeft toch zo zijn eigen dingetjes. Overleggen en volop vragen stellen wordt door de meeste zeer gewaardeerd.   succes met de pup straks die jullie gaan verwelkomen.  
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Poopbags
Ik denk dat er wel 3 rollen inpassen. ik had deze patronen gekocht en ben beetje te enthousiast bezig gegaan en heb nu meer dan ik zelf nodig heb. ik denk dat 6,50 euro een eerlijke prijs is. er zitten ruim 12500 steken in, dat is 23 minuten borduren voor de machine. Grappig hè? Dat vertelt de machine ons dan. het patroon zegt dat je onder de borduurmachine kunt afwerken, ik heb daarvoor de lock machine genomen. Dan zijn de rafels meteen ook afgewerkt en gaan de naden niet op termijn open.  Het grijze stofje is zacht, beetje als geruwd katoen. de blauwe is stevige keeperstof en de witte is van ongebleekt katoen.   de ronde was een proefje, en is niet mooi symmetrisch geworden. Maar ja, proberen is soms iets extra leuks krijgen.    
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Poopbags
Aha, Dan doe ik niets illegaals ????
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Poopbags
Ze zijn ongeveer 11x11 cm. jazeker, zelf rol ik van de biologische afbreekbare boterham zakjes op en stop die erin. ik vond dit zo ontzettend grappig, dat ik er een paar meer maakte, ????  
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Poopbags
Ik ben aan het naaien en borduren geweest. met 5 december in zicht dacht ik misschien ook leuk voor anderen. Ik weet niet of ik mag plaatsen, maar dat hoor ik dan wel.  
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Puppy’s
Zo leuk, ik heb papillons en heb vorig jaar van een collega fokker die ermee stopt vanwege de leeftijd en gezondheid, een phalene over genomen. uit een eerder nestje had ik een pup met hangende oortjes, een phalene ipv een papillon. Nu heeft het phalene pupjes, en het is een prachtig nest. uploaden van foto’s lukt me bijna niet, ik word ook al oud, denk ik dan maar. dus het twee foto’s maar vijf reutjes!
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Angst nu wel of niet erfelijk
Dank jullie wel voor alle reacties. Interessant alle antwoorden die gegeven worden. persoonlijk hecht ik waarde aan wetenschappelijke artikelen doch ook aan sommige deskundigen die (al eerder) iets constateren of ontdekken zonder dat iemand dit heeft omgezet in een wetenschappelijke studie. Hierin ben ik genuanceerder gaan denken, net als dat wetenschap soms minder wetenschappelijk is door meetfouten, andere normeringen waardoor iets net wel/ niet valide is, of door een onderzoeksvraag net anders te formuleren etc. Dit is niet mijn vraag en niet de richting waar ik heen wil, maar meer als onderbouwing dat ik naar ervaringsdeskundigen en wetenschappelijke onderbouwingen genuanceerder ben gaan kijken.   wat denken jullie dan van een hond die alleen bang is voor andere honden, (moederhond had dat ook) en voor de andere dieren (niet) meer? kan een hond angstig zijn door erfelijke belasting voor alleen zijn soortgenoten en geen schapen, koeien etc? is hier dan nog sprake van erfelijkheid of is dit aangeleerd gedrag dan wel toch nuture/nature?
honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbel schreef in Angst nu wel of niet erfelijk
Ja, dat is precies mijn punt, kip en ei. 
 

Vrienden van danique

honden foto van Habbelbabbelhonden foto van Kitsune

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^