HondenPage baasje Karen, baasje van Bo!

Wat schreven de vrienden van Karen, baasje van Bo! op het forum

honden page profiel F&FF&F schreef in Kitten en labrador
Hi allemaal! Al een tijdje dacht ik na over een 2e huisdier voor mij en wellicht een maatje voor mijn labrador Faye. Ik wilde het liefst nog een hondje (klein ras) maar dit vind ik toch wel sneu omdat ik zelf fulltime werk. Ik heb uitlaatservice en mijn moeder past op en in de pauze's ga ik vaak naar huis. Totaal is Faye ongeveer 5 uur per dag alleen. Dit is zo gelopen aangezien mijn ex en ik uit elkaar gegaan zijn en ik nu alleen de zorg voor Faye heb. Dat is een beetje mijn intro.. Ik heb sinds vanavond een kitten (Maine coon poesje rood/wit) in huis. Ze heet Lily en het is écht een plaatje. Ze komt uit een nestje van 4 en bij die mensen woonde meerdere poezen/katten, kinderen en een Friese Stabij. Je merkt ook aan haar dat ze wel honden gewend is. Oh wat vond ik het spannend om ze aan elkaar te laten zien! Eerst heb ik Lily een klein uurtje in mijn slaapkamer gezet in haar benchje (reismandje) en erbij gebleven voor een groot deel. Ze sliep! Een vriendin van me was mee om me te helpen. Ondertussen toen we thuis waren ook Faye gedag gezegd en even uitgelaten. Toen was daar het moment.. Faye was natuurlijk helemaal gefocust op Lily en werd (helaas maar logisch en te verwachten) nogal druk. Benchje van Lily eerst op tafel gezet. Toen na een tijdje Lily op schoot genomen door vriendin. Faye ging veel springen (niet agressief maar nieuwschierig/dolenthousiast). Ik heb haar afgeleid en af en toe laten zitten oid en telkens als ze rustig deed beloond met een brokje. Na een tijdje was ze ietsje rustiger en op een gegeven moment ging ze snuffelen en likken aan Lily(ze snuffelt/likt wel vrij hard). Poesje begon me tot mijn verbazing te spinnen! Faye is wel een Labrador en vrij lomp.. Af en toe probeert ze ook een pootje oid heeeel zachtjes te pakken wat ik wel eng vind. Net als het lompe bij zo'n kleine kitten. Ik laat ze natuurlijk geen seconde samen alleen en beloon Faye elke keer als ze rustig is. Later heb ik ze nog een x samen in de woonkamer gehad, ik til Lily op en liet haar even rondlopen. Faye erachteraan maar dat ging op zich ook wel goed, wel vind ik het natuurlijk heel vervelend dat ze erachteraan wil rennen als Lily rent.. Wat wel weer logisch is. Faye is er ook nog een aantal x bij gaan liggen en kon ook in haar mand blijven terwijl Lily rondliep. Wel zonder haar uit het oog te verliezen. Wat een lang verhaal vol met details maar ik vind het gewoon spannend en ben erg benieuwd of er iemand ervaring heeft met honden en katten/kittens samen.. Ben nu al gek op Lily en vind het toch echt wel heel spannend allemaal.. Doe ik het wel goed en zal faye har uiteindelijk gewoon met rust kunnen laten en zelf ook rustig zijn? Ik hoop op mensen die me advies kunnen geven en ervaringen delen! Groetjes Ps. Lily slaapt nu al een uur in haar mandje met kruik onder mijn nachtkastje naast me. Ze is echt lief en de hele tijd stil!
honden page profiel F&FF&F schreef in Is samenstelling DLG veranderd ?
Ik heb afwisselend DLG original formula en Ocean fish & sweet Potato. Ik vind zelf de fish zeker wel visachtig ruiken en wat vettig aanvoelen. De brokken van the original formula zijn naar mijn idee ook veranderd.. Groter inderdaad! Of ik vergis me...
honden page profiel F&FF&F schreef in 2 honden?
Mijn vriendin haar Chihuahua gaat trouwens binnenkort bevallen... Was net bij haar en ze begon erover dat ze nog geen baasjes hebben.. Ohjee! Haha dat zouden twee uiterste zijn een Labrador en een Chihuahua! Vind ze wel leuk en zo klein dat het qua ruimte en meenemen wel heel handig is. Natuurlijk niet met een jurkje in een tasje!!!  Het is maar een idee hoor maar zou dat samen kunnen uberhaupt? Faye is een vrij kleine Lab, net onder knieholte en 24 kilo.  Ik hoop niet dat jullie nu denken dat ik ineens heel impulsief een van de pups kies hoor :-) slechts aan het brainstormen!   
honden page profiel F&FF&F schreef in 2 honden?
Bedankt voor jullie positieve/lieve reacties!! Ben ik blij mee.  Ik heb een jaar samengewoond en we waren in totaal 4,5 jaar samen maar helaas was het over. 'Gelukkig' wel van mijn kant maar makkelijk was het niet. Gelukkig heb ik veel aan Faye gehad en heb ik eigenlijk erg snel een huurhuisje gevonden.  Wvt het alleen zijn.. Opzich valt het ook wel mee en Faye slaapt altijd, heb het een keer gefilmt en als ik thuis ben ligt ze of in de mand, of op de grond of in de tuin. Heerlijk relaxte hond is ze. Soms voel ik me alleen toch wel schuldig want ik ben ook pas 21 en ga natuurlijk in het weekend af en toe uiteten en of stappen oid en dan is ze wel weer alleen.. Maar gelukkig kan ze het goed aan en als ik er ben hebben we quality time haha.   De uitlaatservice is echt een uitkomst en die plaatsen ook dagelijks foto's op Facebook van alle wandelingen. Daarnaast zijn mijn ouders gek op haar.. :-) Ik zou het liefst een pup willen van een klein ras. Hoewel ik dat ook wel spannend vind want labjes zijn en spelen vrij lomp natuurlijk.. Maar eigenlijk doet ze nu ook wel normaal bij kleine hondjes en met de Beagle (middenmaatje) gaat het ook goed.. Ik wil een kleine hond vanwege mijn woning, omdat ik gewoon geen twee grote honden zou willen en omdat ik het een leuke combi vind. Ik weet dat kleine honden natuurlijk net zoveel aandacht nodig hebben als bijv. een groot ras, het zal dus niet anders zijn qua opvoeding. Wel is het makkelijker qua praktische dingen. Zou het wel spannend vinden hoor! Hoe dat allemaal gaat en de pup zou natuurlijk ook moeten leren alleen te zijn. Gelukkig heb ik maar één verdieping en zou de bench ook makkelijk even bij mij op de slaapkamer kunnen staan.. Aan het begin zou ik vrij nemen van mijn werk en de uitlaatservice heeft zelfs een speciale puppydienst. De pups gaan dan in een buggy de hele dag mee!  Helaas zien mijn ouders het niet echt zitten.. Mn moeder zegt 'je weet nu wat je aan Faye hebt en dat gaat zo goed' en ze wil niet op 3 honden passen. Even uitlaten is geen probleem omdat een kleintje dan mee kan maar toch.. Snap ze ook wel. Lastig!         
honden page profiel F&FF&F schreef in 2 honden?
Hi allemaal! Ik heb echt heel lang niet meer op HP gezeten. Hier even wat info.. Inmiddels woon ik alleen (woonde voorheen samen met ex-vriend) en ik heb Faye meegenomen omdat we van tevoren afgesproken hadden dat als er ooit wat zou gebeuren Faye toch van mij zou zijn. Faye is ruim 1,5 jaar oud en loops geweest. Ze is na de loopsheid wel 70% rustiger geworden en heel stabiel. Voorheen kon ze bijvoorbeeld niet normaal voorbij andere honden lopen op straat en nu kijkt ze alleen eventjes op en dartelt verder (aan de lijn, los is ze enthousiaster). Ook kan ze tegenwoordig bij mijn ouders logeren of ze passen weleens op, zij hebben een Beagle van 10 en voorheen ging het niet goed samen omdat Faye wilde spelen en de Beagle niet. Alles gaat dus eigenlijk goed en ze is echt onwijs lief. Ik werk zelf elke dag en heb tussen de middag uitlaatservice.  Ik woon in een ruime 3 kamerwoning met grote tuin vlakbij mijn werk. Daarnaast passen mijn ouders elke donderdag op.  Nu is het zo dat ik een beetje aan het brainstormen was en af en toe denk van 'is ze niet eenzaam zo in huis'.. Misschien voel je het aankomen.. Is het een gek idee als ik erover nadenk of een 2e hond(je) misschien prettig is voor mij en Faye.    Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden. Ik snap dat het voor sommigen raar kan zijn omdat ik wel werk, het is ook slechts een idee. Ik vind het zo sneu dat ze vrij veel alleen is (5 uur per dag). In de ochtenden en avonden loop ik sowieso lekker lang met haar.  Ik ben benieuwd! Groetjes F & F
honden page profiel F&FF&F schreef in Golden Retriever
Ik denk zeker dat dit zou gaan lukken bij jullie. GR zijn erg leergierige honden en met 3 jaar zijn ze ook al wat rustiger en volwassener. Bovendien kan je ze nog van alles bijleren en daarvoor kun je ook hier veel tips vragen :-)   Als je de hond naar het asiel brengt weet je helemaal niet wat er van terecht zal gaan komen, als jullie de hond over nemen weten jullie wat je hem kunt bieden en bovendien kennen jullie de hond en hij jullie. Zelf heb ik een Labrador die ook veel alleen (moet) zijn en dit heb ik d.m.v. rustig opbouwen goed aangeleerd en gaat prima! In de tijd dat ik er ben doen we allerlei leuke dingen en maken we wandelingen en tussendoor komt er een uitlaatservice langs (3 x per week een uur) die met een groep honden lekker los gaan.   In het weekend kunnen jullie hem genoeg aandacht geven en als je hem overdag lekker los laat spelen/rennen is dat prima. Bovendien kun je 's avonds na het werk ook nog even met hem wandelen en kom je iig op 3 x per dag uit. Het is wat weinig maar in sommige gevallen kán het niet anders en het asiel is vele maar dan ook vele malen zieliger voor de hond vind ik zelf. Daarnaast zijn er ook veel mensen die graag honden uitlaten dus wie weet kun je daar een beroep op doen. Wat ook leuk is is om met het hele gezin + hond lekker te gaan wandelen in het weekend.   Succes en ik zeg doen :-) Mits jullie er zelf ook achter staan natuurlijk..!!
honden page profiel F&FF&F schreef in weten jullie dog trucjes
Touch (vlakke hand voor je hond houden en hij moet dan met zijn neus je hand aantikken). Pang ("dood" neervallen op zijn zij)
honden page profiel F&FF&F schreef in Vraagje Hurtta tuig wassen
Bedankt voor jullie reacties! Hahaha kon dat maar he... Ik ben 20 en woon op mezelf en nu we het toch over wassen hebben.... hoe maken jullie de wasmachine schoon? Na kleden en hondenspullen te wassen zitten er wel wat haartjes in soms..
honden page profiel F&FF&F schreef in Vraagje Hurtta tuig wassen
Hi!   Zoals de titel al doet vermoeden vraag ik me af of je een Hurtta tuig kunt wassen?! Hoe doen jullie dit?   Groetjes Fleur!
honden page profiel F&FF&F schreef in Sanofor Grau Magen Darm
Sorry dames ik heb er even niet op gezeten maar @Nathalie ik heb inmiddels je berichtje beantwoord en ook van jou @Marian! :-)
honden page profiel F&FF&F schreef in Sanofor Grau Magen Darm
Ik heb je een pb gestuurd (2) met de vraag om je adres alleen nog geen reactie ontvangen?
honden page profiel F&FF&F schreef in Sanofor Grau Magen Darm
Ik stuur je een pb!
honden page profiel F&FF&F schreef in Sanofor Grau Magen Darm
Ik heb een nieuwe pot Sanofor Veendrenkstof (500 gram) te koop voor €8,- incl. verzendkosten. (Nieuw prijs: €13,-)Zie afbeelding:    
honden page profiel F&FF&F schreef in Boos op eigen kind! Ze verdienen de hond niet! UPDATE 2
Bah wat een naar verhaal! Ik heb niet alle berichten gelezen alleen de post maar wat erg! De schatten. Ik zou toch kijken of je hier niet de dierenbescherming voor kunt bellen oid! Sterkte!
honden page profiel F&FF&F schreef in Te koop aangeboden: twee hunter tuigjes

honden page profiel F&FF&F schreef in Te koop aangeboden: twee hunter tuigjes
Hallo dames,   bedankt voor jullie reacties! Ik heb even niet op het forum gekeken dus vandaar mijn late reactie. Ik heb er helaas nog maar 1 te koop.. Wie zou er 1 willen kopen?   toen ik ze kocht waren ze €30 bij bol.com!     groetjes! 
honden page profiel F&FF&F schreef in Te koop aangeboden: twee hunter tuigjes
Goedenavond Rachelle. Voor mijn Labrador teefje (32 kg) zijn ze te smal/klein. Ik denk dat jouw hond ze wel zou kunnen passen. Het is meer wat voor middel grote honden. Misschien kun je de maat opmeten bij je hond (rondom dus achter oksels)?
honden page profiel F&FF&F schreef in Te koop aangeboden: twee hunter tuigjes
  Ik heb twee hele nieuwe tuigjes van Hunter te koop staan. Ze passen helaas niet goed bij mijn Labrador. 
honden page profiel F&FF&F schreef in Ervaring instructeursopleiding
En alvast veel succes en plezier natuurlijk!! 
honden page profiel F&FF&F schreef in Ervaring instructeursopleiding
Bedankt voor jullie reacties!! Leuk om te lezen dat er meer mensen mee bezig zijn. De mevrouw bij wie ik meeloop wil dat we de cursus doen bij Martin Gaus dus een andere cursus zit er voor mij niet in! Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen S met L&B! Laat je het me weten?! Ik ben benieuwd hoe het examen is en wat ik er allemaal een beetje van kan verwachten! Ik ben van plan de cursus begin maart te gaan doen. 
honden page profiel F&FF&F schreef in Ervaring instructeursopleiding
Hee HP-ers..   Ik ben een tijdje wat minder actief geweest hier omdat ik het erg druk gehad heb met het e.e.a. en een maand op reis geweest ben. Inmiddels is Faye alweer één jaar oud geworden (29/12) en heeft zij dus ook haar eerste oud en nieuw achter de rug. Ze reageerde amper op het vuurwerk en heeft lekker liggen slapen.   Ik wens iedereen bij deze ook nog een gelukkig nieuwjaar!   Waar ik dit topic voor heb aangemaakt..   Ik loop zoals sommigen misschien weten stage bij de lokale hondenschool. In maart wil ik de 1e instructeursopleiding gaan volgen bij Martin Gaus. Ik vraag me af of er iemand is die hier ervaring mee heeft en mij wat meer hierover kan vertellen? Ik heb al wat info van de site en de instructrice gehoord maar dacht ik waag hier eens een gokje   Groetjes!!
honden page profiel F&FF&F schreef in Minder leuke puntjes
Dat denk ik ook!! Beetje dom van mij want het gaat inderdaad niet om echte problemen! 
honden page profiel F&FF&F schreef in Minder leuke puntjes
Misschien aardig en als tip bedoeld maar dit topic gaat juist over de kleine dingetjes die niet eens per se vervelend of niet leuk zijn maar soms ook erg grappig. Iedereen heeft dat wel en dat geldt ook voor honden! :-) 
honden page profiel F&FF&F schreef in Minder leuke puntjes
Wat een hoop reacties, leuk! Leuk om te lezen watvoor puntjes jullie honden hebben. Niemand is perfect en zelfs onze lieve honden niet, haha!   Zoals sommigen ook schrijven zijn die puntjes vaak erger als je zelf niet zo lekker in je vel zit, maar dat geldt voor vrijwel alles.   Over het algemeen kleine puntjes, zo ook bij mijzelf.   Op iedereen reageren is helaas niet mogelijk maar allemaal bedankt voor de reacties!!  
honden page profiel F&FF&F schreef in Tuig tips
"   Bailey heeft uitval gedrag naar andere honden... heb ik haar aan haar tuig lopen, dan kan ik haar met moeite begeleiden. Dat zorgt voor stress bij mij en bij haar.   Nu heeft ze tijdelijk een retrieverlijn... ik kan dan doorlopen met haar zonder dat ik zelf in allerlei posities moet om haar vast te kunnen houden. Dit zorgt ervoor dat ik haar met vertrouwen uitlaat.   Het doel is dat ze andere honden negeert op straat en hier zijn we druk mee aan het trainen. Zodra dit goed gaat, ga ik haar tuig weer opbouwen. " Liesbeth  Ah okee misschien is dat ook handig met trek gedrag?! Faye valt niet uit maar wil maar al te graag naar ALLE andere honden toe... die gaat dan erg trekken!Ik vind de bruine ook mooi, hopen dat ie past en bevalt!! Ik heb ook een donkerbruine leren riem voor erbij dus zou top zijn.. Ben benieuwd!!
honden page profiel F&FF&F schreef in tegen het aanrecht staan
"   ook een goeie optie. leren in de keuken te gaan zitten . " willemijn, baasje van bamse .  Denk ik ook! Ik ben sowieso van het iets nieuws aanleren bij "vervelend" gedrag Hetzelfde heb ik gedaan bij tegen mensen of bezoek opspringen en werkt goed!
honden page profiel F&FF&F schreef in tegen het aanrecht staan
Misschien kan je i.p.v. proberen het tegen het aanrecht aanspringen af te leren juist iets aanleren aan Gijs. Je kan bijvoorbeeld leren dat hij in de keuken moet gaan zitten. Mijn hond doet het niet maar heb ik ook aangeleerd dat ze in de keuken gewoon gaat liggen of zitten. Zo kan je het opspringen misschien voorkomen! Succes!
honden page profiel F&FF&F schreef in Tuig tips
Allemaal hartstikke bedankt voor het meedenken en de reacties, top! Ik heb momenteel 2 hunter tuigjes besteld, deze:   http://www.bol.com/nl/p/hunter-harnas-norweger-racing-nylon-large-65-80x2-5x2-5-cm-bruin-cognac/9200000010749966/   http://www.bol.com/nl/p/hunter-harnas-norweger-racing-nylon-large-65-80x2-5x2-5-cm-lichtbruin-bruin/9200000010753149/   Ben benieuwd!   Als dit niks is wil ik gaan kijken naar het Tre Ponti Forza tuigje, de roze ;-)    
honden page profiel F&FF&F schreef in Tuig tips
" Jack & Bailey hebben beide een tuig van ROGZ... beide in de kleur zwart... met een bijpassende lijn.   Bailey gebruikt momenteel een retrieverlijn omdat ik haar op dit moment beter mee kan sturen/begeleiden.   De tuigen van ROGZ hebben ze in veel kleuren, volgens mij ook in het bruin. " Liesbeth  Bedankt voor je reactie!! Waarom kan je haar beter besturen met de retrieverlijn?:-) Ik ken ze wel maar had meer het idee dat het handig is omdat ze geen halsband hebben :-)
honden page profiel F&FF&F schreef in Tuig tips
" Het nieuwe model van Ruffwear heeft ook een anti trek tuig  ik vind de 'oudere' Ruffwear tuigen niet echt mooi, maar deze wel!   http://www.hondenoutlet.nl/product/ruffwear-front-range-harness-nieuw?gclid=CIOk_4WhwcICFanMtAodamkApA   En anders Hurtta maar die heeft geen voorring...ik heb ook nog een H tuig liggen...mocht je willen testen of ie werkt  hij staat te koop! Of een neon geel instaptuig  voor de avond wandelingen haha " Angelique, Bruno & Charlie *ABC*  Dankjewel voor je reactie! Ik vind alleen deze versie zelf ook niet zo heel mooi. Toch bedankt voor het meedenken! Ik zal erover nadenken! 
 

Vrienden van Karen, baasje van Bo!

honden foto van F&F

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^