HondenPage baasje ennas

Wat schreven de vrienden van ennas op het forum

honden page profiel RoosjeRoosje schreef in BARF waar kopen jullie snoepjes en wortel?
  Natuurlijk Snoopy's :)
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Hoe laat ik mijn hond beter eten?
Hoeveel weegt je hond, hoeveel krijgt hij te eten en welke merken en smaken voer je?
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Hoe stap ik over van brokken naar vers voer?
Omdat je hond nu op een brok zit met veel granen en weinig vlees, zou ik juist wel een tussenstap maken om de ontgifting rustiger te laten verlopen en de maag de kans te geven om zich rustig aan aan te passen. Daarbij zijn er meerdere mogelijkheden: 1. RC mengen met een hoogwaardige brok zoals Krijgen of Acana, dus veel vlees en geen graan. Daarna kun je in 1x overstappen op een goede KVV.   2. RC mengen met een hoogwaardig natvoer: veel vlees, geen graan. Daarna of in 1x overstappen naar KVV of het natvoer mengen met KVV.   Ook qua KVV's zijn er slechte soorten. Lees je vooraf goed in.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Barf, nrv
Met BARF/NRV is het van belang dat de zuurgraad van de maag goed zuur is. Bij brok is dat niet zo. Vandaar het advies om brok en BARF/NRV niet te mengen/combineren in een menu.   Qua BARF of NRV adviseer ik altijd om naar de ontlasting van je hond te kijken. Die ontlasting laat namelijk duidelijk zien of zijn voeding goed genoeg is. Hierbij neig ik zelf wel naar de percentages van BARF met 10% pens en 10% hart-lever-nier. Qua bot percentages neig ik juist naar een middenweg.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in wat voor vers vlees geven aan pup?
Ik zou voor een goed merk gaan zoals Tinlo. Kiezebrink kan ook, maar Kiezebrink is niet compleet.   Een goede KVV: - Bevat een hoge kwaliteit spiervlees (dus geen zenen) - Bevat geen extra vet - Bevat geen granen (ook geen rijst of mais) - Bevat geen premix   Op www.voerwijzer.com vind je veel info.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in 2 Shi Tzu's overleden door verkeerde enting!
Vreselijk.   Ik kwam gister nog een filmpje tegen over de entingen bij de mens (bij dieren is het niet anders). Het gaat er oa om dat entingen niet vooraf getest worden, dat er alleen getest wordt op het moment dat ouders de krant opzoeken en dat er dan ook nog eens met de onderzoeksresultaten geknoeid wordt. In het filmpje is ook een vrouw te zien waarbij haar zoon per ongeluk een dubele enting kreeg en nu zwaar gehandicapt is dmv zware autisme. Ook laten ze zien dat autisme een verband heeft met de entingen en dat als het zo door gaat, over 16 jaar 80% van de jongens en 50% van alle kinderen autisme heeft..   https://vimeo.com/178609739
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?
Ik gebruik al zo'n 10 jaar CDvet, 100% natuurlijk en dik tevreden. Over Bravecto hoor ik juist veel narigheid, tot overlijden aan toe. Al die gif dingen kunnen zowiezo niet gezond zijn. En waarom gif geven als het ook zonder gif kan?
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Help mijn pup van 18 weken eet echt alles buiten, graspollen tussen de stenen vogelpoep alles wat ze tegen komt
Vaak ligt dit probleem in de darmen: - Laat van meerdere dagen ontlasting testen op wormen en Giardia. - Geef Sanofor Veendrenkstof. - Geef een goede probiotica zoals een suikervrije bio waterkefir of Puur probiotica. - Zorg voor een graanvrije voeding.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Staart moet eraf!
Ik zou woundcreme proberen van Phytonics of Puur. Daar zit leem in en een aantal genezing bevorderende planten extracten.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in wat te doen met overgevoelige darmen?
Puur bevat msm, wat een natuurlijk middel tegen pijn is.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in wat te doen met overgevoelige darmen?
http://natuurlijksnoopys.nl/pages/bakery/puur-glucosamine-compleet-334.php Zie de info in de link.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in wat te doen met overgevoelige darmen?
"  Daar heb ik nog nooit over nagedacht! Wel grappig want ik heb dit vorig jaar gedaan met mijn border collie omdat ze last had van anaalklieren. Nu staat ze volledig op de farmfood brok en zij doet het er prima op! Maar ik geef Myra de farmfood zalmolie, zou een hond die gevoelig is daar ook op kunnen? Want ze staat nu op sensitive brok... Ze vindt de brokken gig wel erg lekker... Op vlees laten is geen optie, ik kan ze niet altijd eten geven ( ga er ook bijna van over mijn nek) en mijn ouders willen dat niet geven haha " Inge, baasje van Sasha en Myra <3  Ik zou dan kiezen voor een kvv zonder graan. Farmfood vlees bevat rijst. Veel honden reageren niet goed op graan, kip en rund.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in wat te doen met overgevoelige darmen?
Je kan Sanofor Veendrenkstof geven tegen het poep eten.   Het poep eten kan voor allergische honden zeker wel ziek makend zijn. Toch zou ik voor de zekerheid ontlasting van 3 dagen verzamelen en deze laten testen op wormen en Giardia.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in poept roze slijm klodders?!
Fijn dat het beter gaat!   Ter ondersteuning van de darmen kun je probiotica of waterkefir geven. Zowel antobiotica als ontworming hebben namelijk een negatief effect op de darmflora.   Kies ook voor een goede voeding, zonder granen. Beterschap!
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Bloederige diarree
Het kan Giardia zijn. Giardia kan zeer hardnekkig zijn en veel schade aanrichten. Ik zou toch een ontlasting onderzoek doen met 3 dagen ontlasting.
honden page profiel Beau Beau schreef in Kvv en loops
Bedankt voor het meedenken. Van het zitten op de straat en het hebben van bacteriën in de bek had ik het nog niet bekeken
honden page profiel Beau Beau schreef in Kvv en loops
" mijn genna krijgt ook vers vlees en is al een paar maal loops geweest, nooit geen last van gehad!! "stephanie  Die van mij gelukkig ook niet maar vroeg mij af dat op zo'n moment de kans groter is ;-)
honden page profiel Beau Beau schreef in Kvv en loops
Wat ik mij ineens afvroeg; Stel de hond is loops en gaat zich van onder schoonlikken maar net daarvoor heeft hij zijn vlees gehad. Is de kans op baarmoederonsteking dan ook groter? Omdat op het moment dat een hond loops is de boel van onderen wat open staat lijkt het mij op dat moment gevoeliger voor de bacteriën in vers vlees. Of is dit te ver gedacht van mij? O-)
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Hond helemaal lusteloos en da vindt niks
Als een allergie de oorzaak is, is het van belang om zonder de cortisone opzoek te gaan naar de allergie. Kijk eerst kritisch naar je voeding. Graan vrij is een goed begin.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Laatste avondronde
Dat moet echt geen probleem zijn hoor :)   Hier ook een viervoeter die pas rond 10 of 11 uur uitgelaten wil worden, terwijl haar laatste ronde tussen 21 en 23 uur is.. En ook hier kunnen we haar tegen haar zin in uitlaten, maar als het niet nodig is om haar te dwingen, dwingen wij haar niet ;)
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Bos, duinen en strand!
Mooie foto's !   Het was echt een super mooie wandeling. Dribbel en Charlie zijn echt dikke vrienden en hebben vooral elkaar heerlijk moe gemaakt. Wat kunnen die 2 rennen zeg!   Ik vond het vooral erg grappig om te zien hoe Dribbel dan midden in een water gaat staan en Charlie dan echt zo reageerde van "Kom nou" haha.     Groetjes terug Gouden duo ;)    
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in hoe kan ik anoniem iemand aangeven voor brood fok?
Meld misdaad anoniem?   Ik zou in overleg gaan met je dierenarts. Vraag of die een medische rede aan de castratie wil hangen.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Diarree bij activiteiten
Wanneer je in beweging bent, komen je darmen ook in beweging, waardoor de darmen over actief kunnen worden.   Heb je recent een wormen/giardia test gedaan?
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in TickLess pet
"  Neej, helaas niet, heb hem een keer vergeten af te doen terwijl mijn hond ging zwemmen en toen was hij overleden.  " ANJA  Jammer.   Er is wel zo'n apparaat die ook waterdicht is, maar ik ben de naam kwijt.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in TickLess pet
Zijn ze waterdicht?
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in rauw hart
"   Tja het is net hoe je er over denkt he. Rauw lever ja ja dat heeft ze al een keer gehad en van rauw vlees word mijn hond alleen maar zieker. Dus ja ik gebruik mijn gezonde verstand mijn hond krijgt een goede brok met daar over heen gekookt vlees kip hart kalkoen rul runder gehakt. En zij heeft geen last meer van maagzuur. Ik geef daar de Renske de schuld van dat ze het daar van gekregen hebt. Sophie is een herplaatser en komt uit het buiten land. Heeft hier een hele moeilijke start gehad wat eten betreft. EEn paar keer last van giardia gehad. Dus nee geen rauw vlees voor haar . Ik ga zo verder als we het nu doen " Sophietje **** rip Taat*****  Geef je ook iets van supplementen of groente mixen?
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Bulten - ernstig ziek
Ik ben ook benieuwd hoe jullie de nacht door gekomen zijn..
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in rauw hart
Een maaltijd van alleen hart of alleen filet is geen complete maaltijd. Op den duur kan je hond tekorten oplopen.
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Hond heeft veel last van zijn oor | grasaar?
Ik zou ondertussen een swap laten doen. Die uitslag duurt namelijk 1 week en daarna kun je gericht behandelen, met een grote kans op een blijvend resultaat.   Antibiotica uitproberen zorgt voor resistentie en dan ben je verder van huis..
honden page profiel RoosjeRoosje schreef in Eerste teek gesignaleerd
"  Dat is een hoax van vorig jaar. " s@nt@  Niet dus ;)
 

Vrienden van ennas

honden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Beau honden foto van Roosje

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^