HondenPage baasje yvonne

Wat schreven de vrienden van yvonne op het forum

honden page profiel -- schreef in goede graanvrije brok (hulp gevraagd)
Het schema wat je daar gezet hebt lijkt mij prima. Zo doen wij het ook altijd ongeveer, en onze honden reageren hier prima op. Orijen en RC zijn trouwens beide geëxpandeerde brokken. ;-)
honden page profiel -- schreef in goede graanvrije brok (hulp gevraagd)
Orijen kost inderdaad zeker niet niets per kilo, maar dan heb je wel het voordeel dat je er beduidend minder van kan voeren dan van bijvoorbeeld Royal Canin (en vrijwel alle andere brokken). Grote kans dat je uiteindelijk zelfs goedkoper uit bent. ;-) En voor je honden is het vele malen gezonder. Er zijn trouwens ook websites waar je Orijen voor een iets bescheidener prijsje kan halen, bijvoorbeeld: - http://www.food4pets.be/category/17927-ORIJEN-HOND (55 euro voor 13,5 kg, maar wel verzendkosten) - http://www.dewelpenhoeve.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=1_12_741&products_id=8076 (hier kost het wel 70 euro, maar krijg je 6,50 korting en gratis verzendkosten).
honden page profiel -- schreef in goede graanvrije brok (hulp gevraagd)
Naast deze brokken zou je ook kunnen kijken naar een variant van Acana (Grasslands). Maar persoonlijk zou ik vanwege het hoge vleesgehalte (80%!) voor Orijen Adult gaan. En je teef van 16 maanden kan dit zeker al krijgen hoor, dit kan absoluut geen kwaad (ze is tenslotte al 16 maanden). Je hoeft er ook vrij weinig van te voeren.
honden page profiel -- schreef in welk ras
... En het is een herder. O-)
honden page profiel -- schreef in hoe koelen jullie je hond
Hier is het binnen heerlijk koel gelukkig. Maar we laten ze lekker zwemmen, en als het erg heet is halen we een koude natte handdoek over hen heen. Verder hebben we een zwembadje in de tuin en geven we ze wel eens een ijsje. :-)
honden page profiel -- schreef in Hond gestoken door bij??
Er bestaat wel een soort spoed-dierenarts, en daar zou ik voor de zekerheid zeker even heengaan. Bijen- en wespensteken kunnen gevaarlijk zijn voor honden!
honden page profiel -- schreef in welk ras
Dan denk ik eerlijk gezegd ook aan een kruising. ;-)
honden page profiel -- schreef in Chihuahua namen!
Dan zou ik voor Blueberry gaan. Ik vind dat echt mooier klinken als je het uitspreekt. En ook een bosbes vind ik mooier als betekenis dan stukje rubber met een smaakje. O-)
honden page profiel -- schreef in Chihuahua namen!
Nou sorry hoor, maar ik probeer niet 'hip-te-doen-met-mijn-hippe-chihuahua' :S Ik vind die namen gewoon mooi. en ik vraag welke jullie het mooist vinden.. Die namen die jij noemt vind ik anders ook HEEL standaard ;-) Cream vind ik nog wel leuk, ja. Het verband tussen een bosbes en een chihuahua is dat ze allebei heel klein en schattig zijn XD x' Ik zeg ook niet dat jij zo bent (ik ken je immers niet), maar die namen doen mij wel een beetje daaraan denken. En standaard in de zin van: standaard voor een Chihuahua. Dat type namen bedoel ik dan. Het spijt me als mijn reactie wat bot overkwam, dat was niet mijn bedoeling. En met die namen probeerde ik je alleen maar te helpen hoor. Ieder z'n smaak, toch? Als je de naam Blueberry tot Blue omtovert vind ik het al veel leuker trouwens.
honden page profiel -- schreef in welk ras
Was de hond volledig bruin-rood? Hoe was de vacht, lang of kort?
honden page profiel -- schreef in Chihuahua namen!
Als ze creme wordt zou ik haar Vanilla noemen. :-) Die vind ik ook tof.
honden page profiel -- schreef in Chihuahua namen!
Sorry, maar de namen die je noemt vind ik vrij afschuwelijk en standaard, en te lang voor een hond. Een beetje 'kijk-mij-nou-hip-doen-met-mijn-hippe-chihuahua-met-hippe-naam'-achtig. Wat ik dan persoonlijk leukere namen vind voor een Chihuahua: - Cream (vanwege de kleur) - Faye - Bella - Donna - Nena - Kyra - Amy - Chelsea - Jady - Lily - Roxy Maar van de namen die je noemt vind ik Blueberry nog het minst erg. Hoewel ik de link tussen een bosbes en een Chihuahua niet helemaal begrijp?
honden page profiel -- schreef in Pet Star
Persoonlijk zou ik helemaal geen vlooiendruppels gebruiken. Gif op je hond druppelen staat mij absoluut niet aan. Bovendien zijn vele ongedierten (vlooien, teken) er resistent voor geworden. En ze gaan er dus vaak niet eens dood aan. Wij gebruiken hier knoflook en karnemelk en de honden hebben nog geen enkele vlo, worm of teek gehad. ;-) Dit werkt namelijk preventief, en is onschadelijk voor de hond.
honden page profiel -- schreef in Komt misschien een zwart, monsterlijke pup bij! :D
Wat spannend allemaal! En die ouders zijn echt plaatjes. :-D
honden page profiel -- schreef in Hoe groot wordt ze
Nou, bij zo'n plaatje zou de grootte mij weinig uitmaken, haha. :-D 't is echt een prachtbeest. Maar het wordt zoals al gezegd is wel een joekel.
honden page profiel -- schreef in Martin Gaus hondenschool
Conclusie; Heb je een hondje die niet open en vrolijk en allemans vriend is, blijf dan lekker weg bij MG. Daar ben ik het niet helemaal mee eens, alhoewel er vast een groot verschil zit tussen alle MG-scholen. Onze hond, Odin, is ook absoluut geen allemansvriend en was ook geen vrolijk, open hondje als pup. Toch hebben ze ons daar een goede begeleiding gegeven en ons juist geholpen dit om te zetten.
honden page profiel -- schreef in Klik op de ANTI-BROODFOK WEBSITE!!!
Klikkerdeklik.
honden page profiel -- schreef in welke ras hebben jullie?
-
honden page profiel -- schreef in De Goldendoodle
wij hebben nu gekozen voor een irish wheaten terrier. Hele goede keus! :-D
honden page profiel -- schreef in De Goldendoodle
@Emma, alle rassen hier zijn ooit gekruist om dat ras te krijgen dus allen honden kan je kruisingen noemen!! Je hoeft niet zo heftig te reageren hoor, ik bedoel er werkelijk niets negatiefs mee. Ik wilde enkel duidelijk maken dat het geen officieel ras is, dat betekent niet dat ik het geen leuke honden vind, en ook niet dat deze honden minder goed zijn dan erkende rashonden. ;-) Ik ben echter wel argwanend met dit soort kruisingen, omdat er wel degelijk veel mensen zijn die met de hype meegaan en massaal poedels en labradors of goldens gaan kruisen, en ook broodfokkers slaan veel toe.
honden page profiel -- schreef in Hoe kan ik mijn moeder overhalen tot een hond?
ík denk nu echt dat ik ga vragen voor een kat en dan een katertje want da is zo schattig maar ik beloof het jullie het te laten weten wat het is geworden. Top, ik ben benieuwd. :-) Denk eraan waar je je katertje vandaan haalt. Ook bestaan er broodfokkers die katten kweken! Ga dus naar een goede fokker die aangesloten is bij de rasvereniging voor het betreffende ras. Verdiep je hier goed in, want je wil geen ziek, bang katje in huis halen, maar een stabiele, gezonde, goed gesocialiseerde kater!
honden page profiel -- schreef in Hoe kan ik mijn moeder overhalen tot een hond?
das slim. maar je moet toch ook een kat uitlaten om hem de buurt te laten verkennen. want als je kat niet weet waar hij is dan komt hij nooit thuis. Wij hadden gewoon een kattenbak staan, en we zorgden ervoor dat ze niet naar buiten konden (we woonden in het centrum van Amsterdam, en als ze naar buiten zouden gaan zouden ze gegarandeerd doodgereden worden). Dan raakt de kat dus ook nooit de weg kwijt. Ik vind het veel veiliger om je kat altijd binnen te houden, in verband met verkeer, ziektes en vechten. ;-) Bovendien is het veel gezelliger, want dan is de kat altijd bij je.
honden page profiel -- schreef in De Bull Terrier
Ik vind ze ook zowel qua karakter als qua uiterlijk schitterend. Met name de rode en de witte vind ik heel mooi. En qua karakter zijn het van die heerlijke eigenwijze clowntjes. :-D
honden page profiel -- schreef in Hoe kan ik mijn moeder overhalen tot een hond?
ik vind een kat ook heel leuk. misschien kunnen wij dat ook proberen. dat zal ik wel vragen morgen. ja ik zit op school en daarom dacht ik ook van; ik doe 's ochtends want dan ben ik toch om 6 uur opgestaan om gekleed klaar om 7 uur en ik woon dicht bij school en dan een half uurtje uitlaten en dan ben ik klaar, mijn broertjes 'smiddags en dan ben ik weer thuis en soms veel eerder dan ons mam en mijn broertjes. en dan doe ik dat weer. en ons mam is 2 dagen in de week vrij en dan kan zij dat ook doen met de jongens. het is maar een idee. maar ik denk nu ook dat een kat/poes veel makkelijker is. Maar je vertelde dat je broertjes nog heel jong waren? Hoe oud ben jij zelf eigenlijk? Ik vind het sowieso onverantwoordelijk om jonge kinderen met een hond te laten lopen. Wat als er een agressieve hond op jullie hond afstormt en hem aanvalt? Wat als de hond zo hard trekt dat jullie hem niet kunnen houden? Wat als de hond zelf agressief gedrag gaat vertonen naar kinderen, volwassenen of honden? Of als je de hond los laat lopen en hij komt onder een auto terecht? Kinderen zijn nog niet in staat een hond op te voeden of te sturen. Als je moeder mee zou gaan wandelen zou ik het wat anders vinden, maar zij geeft al duidelijk aan dat ze geen hond wil. Het is allemaal lastiger dan jij je voorstelt, gok ik zo. Een kat kan ook echt geweldig zijn. Wij hadden vroeger heerlijke knuffelkatten die altijd wilden kroelen en op schoot wilden. Ze waren echt altijd bij je. Katten hoeven niet uitgelaten te worden en kunnen goed alleen blijven, dus dat scheelt al een hoop. Er zijn ook heel veel verschillende kattenrassen, dus misschien kan je je daar eens in verdiepen om te kijken wat bij jullie past. ;-)
honden page profiel -- schreef in Hoe kan ik mijn moeder overhalen tot een hond?
ja, en dat is nou ook heel erg leuk om te doen. dan ben je even uit huis en dat is natuurlijk heel erg fijn Ik vrees dat dat je nog vies tegen gaat vallen. Je moet toch ook naar school? Ben je dan bereid om een uur eerder op te staan om de hond uit te laten? 's Middags kan je nooit iets leuks gaan doen met vriendinnen, want dan moet je de hond uitlaten. En 's avonds is het ook niet altijd even prettig, dan moet je dus (zeker 's winters) in het donker de hond uitlaten. En dan hebben we het niet over hoeveel tijd de opvoeding kost. Daar ben je jaren mee bezig, en dat trainen kost enorm veel tijd en moeite. Als je eens wil weten hoe dat is zou ik proberen aan een logeer/oppashond te komen. Dan kan je een beetje 'proeven' hoe het is om een hond te hebben. Waarom vind je een kat niet leuk?
honden page profiel -- schreef in Hoe kan ik mijn moeder overhalen tot een hond?
nee, ik wil hier mee zeggen dat ik er echt voor een hond ben. als ik blijf logeren met vriendinnen dan gaan wij 's avond naar buiten al regent het of onweer hagel. dat is juist het gezellige :$, maar ik heb ook niet altijd mijn vriendinnen. maar ik snap wat u hier mee bedoeld :) En wat als je niet blijft logeren met vriendinnen? Zou je ook in je eentje 's ochtends, 's middags én 's avonds kunnen en willen wandelen? Want dat is wat een hond nodig heeft, elke dag.
honden page profiel -- schreef in Hoe kan ik mijn moeder overhalen tot een hond?
mijn moeder dacht eerst ook over een pup en toen wou ze een poes en toen zei ik tegen haar. waarom wil je een poes terwijl je die toch bijna nooit ziet? ik wil gewoon een hond die kindvriendelijk is, waarvoor je heel goed kan zorgen. ik droom als kind af aan al van een dalmatiër. maar het gevoel om een hond uit te laten vindt ik ook heel fijn. even de deur uit met je huisdier is gewoon de band met je huisdier verbeteren. ik had een paar jaar geleden een konijn. ik verzorgde hem zo goed dat ons mam vod dat ik bij een kinderboerderij moest werken. tot op een dag mijn konijn kwijt was. dat kwam door mijn moeder omdat zij de poort open liet terwijl mijn konijn in de ren zat. ik heb hier echt om gehuild omdat ik zo'n goeie band voelde. maar ik hoop dat jullie dit begrijpen., Ik begrijp dit volkomen, maar ik wil er even op reageren. Een poes hoeft niet altijd weg te zijn. Er bestaan genoeg 'binnenkatten'; katten die binnen leven en hun behoeften op een kattenbak doen in plaats van buiten. Die zijn dus gewoon altijd bij je, in principe net als een hond. Een kat heeft minder zorg nodig dan een hond, al moet je een kat natuurlijk ook de nodige aandacht en verzorging geven. Het hoeft dus absoluut niet zo te zijn dat je het dier nooit ziet. 'Even de deur uit' met een dalmatiër is ook wel wat anders. Je bent verplicht om minimaal drie keer per dag je hond een lange wandeling te geven. Dalmatische honden zijn erg actief en hebben veel beweging nodig. Het is dus niet dat je 'm voor de lol elke dag eventjes uitlaat om de band te versterken, nee, je hond heeft gewoon minimaal anderhalf uur beweging nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Elke dag! Ook als het buiten keihard regent, stormt, sneeuwt of hagelt, of als het bloedheet is. Een konijn is niet te vergelijken met een hond. Maar misschien is een nieuw konijn dan een leuke optie?
honden page profiel -- schreef in Hoe kan ik mijn moeder overhalen tot een hond?
Wat vervelend! Daar heb ik ook al jaren last van... Ik volg, want ik ben benieuwd naar tips O-) Er staan al genoeg tips: gewoon niet doen. ;-) Iedereen in het gezin moet er achter staan, en 'overhalen' is daarom geen goed idee. Zeker in zo'n situatie als TS schetst. Gewoon even wachten tot je zelf een hond kan nemen, als je op jezelf woont.
honden page profiel -- schreef in Leuke foto kruising
Er zijn idd veel leuke kruisingen!! En elke kruising heeft wel iets moois maar er zijn een aantal die ik erg mooi vind; - Odin van Emma, echt prachtig, hele mooie kleur bruin en mooie oogjes, hihi! - Kaya van Loes, er zitten dan wel meerdere rassen in maar dan heb je ook wat!! :-) - Paco van Petra, wat een charmeur met die mooie heldere ogen!! :-D Jullie kunnen er trots op zijn!! :-) (de rest natuurlijk ook :-) ) Groetjes Francisca Dankjewel! :-D
honden page profiel -- schreef in De Goldendoodle
Jij hebt zelf ook een kruising waarom is dan aleen die lief en leuk en niet een andere kruising??? Huh? Ik ben dol op mijn kruising, en dol op vele andere kruisingen. Ik heb helemaal niets tegen kruisingen, en heb dit ook nooit beweerd. Alleen is de Goldendoodle niet helemaal mijn type hond, dat mag toch? Ieder z'n smaak. Er zijn genoeg kruisingen die ik helemaal top vind. Het ging er alleen om dat ik niet vind dat je het een officieel ras mag noemen, want dat klopt niet. Ik noem Odin ook geen ras (Een 'Labradeaux'? Een 'Bordador'? Nee, dankje).
 

Vrienden van yvonne

honden foto van -

^