HondenPage baasje Emmie

Wat schreven de vrienden van Emmie op het forum

honden page profiel SanneSanne schreef in histiocytoma
Mijn hond had ook een histiocytoom (jonge honden tumor). Deze zat aan zijn oor en verwijdering zou betekenen dat hij een flink stuk ook zou moeten missen. Na aanprikken voor een biopt is de bult gelukkig vanzelf verdwenen. Vervelende plek ook, zo onder de poot!
honden page profiel SanneSanne schreef in Angst en dramatisch gedrag bij de dierenarts
Een deel van de oorzaak zal ongetwijfeld ook bij mij liggen. Maar er zit ook iets in mijn hond, want het is al zo vanaf dag 1. Het helpt inderdaad wel als hij moe is. Maar ja, een hond die onder narcose moet en niet mag eten kun je niet laten ravotten. Voor een gewone afspraak ga ik altijd lopend naar de praktijk en doe ik onderweg oefeningen of rennen we een stuk. Ik zal het er eens over hebben als de hechtingen er uit moeten, kijken of de dierenarts er ook aan mee wil werken. Dat we af en toe even binnen lopen voor alleen een aaitje of een koekje zonder dat ik meteen een consult moet betalen :-).
honden page profiel SanneSanne schreef in Angst en dramatisch gedrag bij de dierenarts
Bedankt voor de antwoorden tot nu toe! Er zitten waardevolle tips bij. Ik besef overigens dat hier geen quick fix voor is, dat geeft niet. Biliie heeft verder geen problemen met aangeraakt worden, maar het is geen enorme knuffel. Alleen mensen die hem goed kennen mogen hem op de bovenkant van zijn kop aaien. Verder vindt hij het altijd leuk om ergens naartoe te gaan en is hij nergens bang voor. Zo te lezen werkt de mensenaanpak dus ook voor honden. Niet vermijden, maar in een rustig tempo opbouwen totdat de angst zakt. Helaas voor hem moeten de hechtingen er binnenkort nog uit, maar daarna zal ik gaan oefenen.
honden page profiel SanneSanne schreef in Angst en dramatisch gedrag bij de dierenarts
Mijn hond is ruim 2 en redelijk voorbeeldig qua gedrag. Er is echter 1 probleem waar ik iets aan wil gaan doen. Billie houdt niet van polonaise aan zijn lijf, al van kleins af aan. Heb veel geoefend en ogen en oren kijken gaat nu prima. Maar als we in de buurt van dierenarts komen begint hij te piepen, blaffen, zich schrap te zetten en soms springt hij naar me op. Ik negeer zijn gedrag en zeg soms op lage, neutrale toon dat het goed is. Eenmaal binnen is het drama compleet; hij hijgt, piept, jankt, springt van de tafel en blijft zo bewegen dat onderzoek nauwelijks mogelijk is. Vandaag is hij gecastreerd en moesten we hem met zijn drieen vasthouden om de verdovingsprik te kunnen geven. Hij heeft met 4 of 5 weken met zijn pootje tussen de deur gezeten bij de fokker, was niet gebroken, maar hij moest wel voor onderzoek naar de dierenarts. Verder geen grote drama's meegemaakt tot nu t toe. Hoe kan ik hem helpen met zijn angst en zo het drama bij de dierenarts in de toekomst voorkomen?
honden page profiel SanneSanne schreef in is een Beagle nu echt zoooo hardleers??
1 tip; doe net als de beagle en hou je oren dicht! Toen mijn hond een pupje was werd ik gek van al het commentaar. Hij zou nooit gaan luisteren, nooit los kunnen, was dominant omdat hij zijn staart in de lucht had en was 'nu nog schattig'. Ik heb me toen voorgenomen om het tegendeel te gaan bewijzen en dat is gelukt. Mijn hond loopt los, als ik hem kwijt ben loopt hij meestal naast me en hij doet alles voor een snoepje. Dat heeft veel training gekost, maar rond de tijd dat hij 2 werd had ik een stabiele hond waar ik op kon vertrouwen. Mijn ervaring is dat je net even wat consequenter en creatiever moet zijn in de opvoeding van de beagle dan bij een 'makkelijk' ras. Vooral het meelopen met andere mensen was een drama. Mijn vrolijke allemansvriend ging gerust met een ander mee naar huis. Maar naarmate onze band sterker werd, koos hij steeds vaker voor mij. Maar...de beagle is wel een jachthond en raakt snel verveeld. Verveling is vaak het begin van gedragsproblemen. Dus zorg dat je hond iets te doen heeft! Voor mijn hond is dat speuren, maar het kan ook behendigheid, apporteren of noem maar wat zijn. Het enige stereotiep dat waar is over mijn beagle, is dat hij niet lang (max een uur of 3) alleen kan zijn. Hou daar rekening mee, dan kan het alleen maar meevallen. Kortom, het valt allemaal best wel mee en ik vind het een geweldig ras! Het zijn heerljke familiehonden die altijd zin hebben in actie en doorgaans ook van knuffelen houden. Veel plezier met je pup!
honden page profiel SanneSanne schreef in Chemische castratie dmv chip - na 6 weken gedrag erger?
Nee, het werkt gemiddeld zes maanden en bij kleine honden langer...dus het kan niet zo zijn dat het is uitgewerkt.
honden page profiel SanneSanne schreef in Chemische castratie dmv chip - na 6 weken gedrag erger?
Geef de hoop nog niet op Randje! Bij mijn hond merkten we pas na een 7 a 8 weken een positief effect van de chip.
honden page profiel SanneSanne schreef in Behandeling gastritis/maagontsteking
Kennelijk geen makkelijk onderwerp :). Gelukkig gaat het vandaag beter. Topic kan wat mij betreft verwijderd worden.
honden page profiel SanneSanne schreef in speuren
Als je bij een FHN-hondenschool wilt speuren kun je naar Oosterhout of De Meern, allebei niet echt om de hoek!
honden page profiel SanneSanne schreef in Geen zin meer in agility?
Is het niet bijna zomerstop op jullie hondenschool? Bij ons wel, dat geeft mooi de tijd om even andere dingen te doen. Dan kun je na de vakantie zien hoe het gaat. Het zou best met de leeftijd te maken kunnen hebben, Billie (14 maanden), doet soms ook gek bij het speuren. Dan neemt hij opeens een ander spoor of gaat tegen een boom staan piesen terwijl hij uitgebreid uitgelaten is. Bij ons heeft het plezier gelukkig nog de overhand, maar ik kan me voorstellen dat het niet leuk meer is als je hond er geen lol in lijkt te hebben.
honden page profiel SanneSanne schreef in Skaten met de hond
Nou, fietsen of skaten vind ik nog wel een verschil hoor. Van de fiets kun je afstappen als het nodig is, maar die skates heb je niet zo 1,2,3 uit.
honden page profiel SanneSanne schreef in Skaten met de hond
Kun je al goed skaten? Kun je bochtjes draaien en vooral remmen? En heb je een rustige hond? Dan moet het wel kunnen. Ik kan niet goed genoeg remmen en mijn hond is een ongeleid projectiel, dus ik zou hem nooit meenemen met skates.
honden page profiel SanneSanne schreef in Beagle-baasjes gezocht!
Ideaal Saskia, ik was ook een tijdje zonder werk en toen heb ik besloten om Billie te nemen. Hij heeft die tijd ook echt wel nodig gehad hoor, het duurde best een tijdje voordat ik hem een paar uurtjes alleen kon laten. 4 maanden vond ik wel een leuke leeftijd, het echte zorgen is dan een beetje voorbij en ze beginnen goed zindelijk te worden. Nu met bijna een jaar vind ik het helemaal heerlijk om te zien hoe goed hij het doet. Hij luistert ook zo goed (ook wel eens een dagje niet hoor, haha), dat is een genot. Dus hard blijven werken met de puppies! :)
honden page profiel SanneSanne schreef in Beagle-baasjes gezocht!
Wat leuk dat dit topic weer actief is! Joyce, ik woon ook in Rotterdam met mijn beagle Billie. Over een paar weken wordt hij 1 jaar. Ik vond het soms echt zwaar, maar heb nu een superhond. Guusje en Google zien er zo schattig uit dat ik bijna weer zin krijg in een pup, haha.
honden page profiel SanneSanne schreef in Beagle-baasjes gezocht!
Veronique, simone heeft een herplaatser op het oog, geen pup!
honden page profiel SanneSanne schreef in watvoor ras zou je NIET willen?
Ik zou geen hond willen die heel graag voor de baas werkt. Een border collie uit een werklijn zou voor mij echt een drama zijn. Ik weet niet waarom, maar ik krijg gewoon de kriebels van honden met een grote will to please. Gelukkig heeft mijn beagle daar totaal geen last van ;-).
honden page profiel SanneSanne schreef in Beagle-baasjes gezocht!
Wat fijn dat jullie overwegen om die beagle in huis te nemen! Mijn beagle is nu 7 maanden en hij heeft een flink eigen willetje. Hij kent alle commando's, maar heeft soms gewoon even geen zin om te luisteren (puber). Het is een ontzettend lieve, vriendelijke en aanhankelijke hond die snel leert. Hij is in huis rustig, komt af en toe met een speeltje aansjouwen en slaapt veel. Hij heeft wel veel beweging nodig, we lopen zeker 2 uur per dag. Is het een idee om een paar keer te gaan wandelen met de hond zodat je hem wat beter leert kennen? Of spreek desnoods een proefperiode van 1 of 2 weken af waarin je hem in huis neemt. Ohja, mijn beagle loopt (waar het veilig kan) altijd los. Hij weet dat hij wat lekkers krijgt als hij bij me komt, dus hij komt graag!
honden page profiel SanneSanne schreef in overlevers van Parvo
Vroeger hadden we een Afrikaans puppy geadopteerd (woonden toen daar) met parvo. Het nest was op straat gevonden. Uit het hele nest was zij de enige die het overleefde. Ze was ijzersterk en is nooit ziek geweest. En dat terwijl ze werkelijk alles at; lijm, pinpassen, tapijt. Helaas is ze toen ze 10 was overleden aan leishmaniose.
honden page profiel SanneSanne schreef in Gewicht beagle
Topic is een jaar oud!!!
honden page profiel bets-bean&raiderbets-bean&raider schreef in Bakjes vlees uit de super markt slecht?
Ik denk dat over eten altyd mening verscil is. Ik voer raider en bean brokken. En bij de aldy haal ik kip rijst weg bakkies. Heb er geen probleem mee zij vinden het lekker. En haar glanst mooi en geen schilvers hebben ze. Ze doen er prima op. Ze krijgen heir kip en snoepjes voor honden da he. Ik denk dat ieder een wel gaat zoeken wat hun hond beste op doet denk ik maar weer. Poot raider en bean en bets
honden page profiel SanneSanne schreef in hondenpension: s'nachts ook controle?
Het lijkt me inderdaad rustig voor de honden als er na een bepaalde tijd niemand meer binnen komt. Thuis controleer je je hond waarschijnlijk ook niets 's nachts? Of is er een reden dat dat nodig zou zijn?
honden page profiel bets-bean&raiderbets-bean&raider schreef in Wat geef je je hond met dierendag?
Een dikke knuffel net als alle dagen, ze zijn al verwent
honden page profiel SanneSanne schreef in Wat geef je je hond met dierendag?
Zo hee, sommige hondenliefhebbers pakken wel uit! Billie krijgt voor dierendag niets. Arm schaap. Nouja, misschien een bot, maar niets bijzonders.
honden page profiel SanneSanne schreef in kruising teckel en beagle
Mirjam, bedoel je niet een puggle (beagle x mopshond)? Een beagle en een tekkel, is dat dan een bekkel? :-) Het is in elk geval eigenwijs x eigenwijs, dus dat belooft wat. Zoals Angela al zegt, of veel geduld hebben of 1 van beide rassen kiezen!
honden page profiel SanneSanne schreef in Wanneer is een pup volgroeid?
Ellennie, hij wordt heel groot of heel groot! Had je nou een kruising landseer - chihuaha (fictief he), dan zou ik je vraag begrijpen. Maar beide rassen zijn heel groot, dus zal jouw pup dat ook worden!
honden page profiel SanneSanne schreef in ex lab honden
Missy, je bevordert alleen het welzijn van de hond in kwestie door een ex-labhond in huis te nemen. Het is onzin dat je daarmee de dierproeven stimuleert. Ze wachten in een lab heus niet met het aanschaffen van nieuwe honden tot de oude honden zijn geplaatst. De harde realiteit is dat ex-labhonden waar geen baas voor wordt gevonden, worden afgemaakt.
honden page profiel SanneSanne schreef in ex lab honden
Eerlijk gezegd wist ik niet dat dierproeven in NL zo streng gereguleerd worden. Ik kwam vanmiddag op deze website terecht: http://www.informatiedierproeven.nl/home.php. Als ik het zo lees, dan kun je er wel vanuit gaan dat de proeven die nu nog worden uitgevoerd ECHT niet op een andere manier zouden kunnen worden uitgevoerd. Vooral het 3V-beleid vond ik interessant om te lezen!
honden page profiel SanneSanne schreef in ex lab honden
Anoniem, als je het allemaal zo goed weet, wees dan niet zo laf en meld je aan! Michiel, ik zou me vooral zorgen maken over de gezondheid van zo'n dier. Kun je ergens iets lezen over de effecten van het lableven op de gezondheid van de hond?
honden page profiel bets-bean&raiderbets-bean&raider schreef in zoketocht naar chow chow pup
geen lunteren of lutjewinkel
honden page profiel SanneSanne schreef in beagle wandeling? :-)
Zullen we afspreken bij Restaurant 'de rustende jager'? Daar zijn groepen honden ook welkom, misschien leuk voor een kop koffie na afloop. Adres: De Rustende Jager Oude Bosschebaan 11 5074RC Biezenmortel
 

Vrienden van Emmie

honden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Sanne

^