nederlandse hondenfluisteraar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Ik zat van de week op internet te zoeken naar honden boeken en kwam toen bij Arvid van der Putten uit,hij schijnt de nederlandse hondenfluisteraar te zijn. Heeft iemand van hem gehoord of ervaringen met hem??

Groetjes Carla

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nederlandse hondenfluisteraar" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BakarddyBakarddy 3 doggies

honden foto van Bakarddy

Er zijn in Nederland dacht ik een stuk of 1000 hondenfluisteraars..
(bedoelt als hondenfluisteraar die hondentaal omzet naar mensentaal)

Dhr van der Putten zit met volle overgave in de hoek van onze kleine Mexicaanse "vriend' wiens naam wij niet noemen. ;-)

Da's alles wat ik van hem weet...

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

" Er zijn in Nederland dacht ik een stuk of 1000 hondenfluisteraars..
(bedoelt als hondenfluisteraar die hondentaal omzet naar mensentaal)

Dhr van der Putten zit met volle overgave in de hoek van onze kleine Mexicaanse "vriend' wiens naam wij niet noemen. ;-)

Da's alles wat ik van hem weet... "


Dat is waar, heb een discussie daarover met hem gehad.

En daarbij..zijn hond is van de zomer in de auto bezweken door de hitte....toen heeft hij helemaal afgedan voor mij.

Is geen geheim heeft hij zelf openbaar gemaakt.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

:'( :'(

Hij vangt dus wel dingen op van andere honden die hij om kan zetten naar mensentaal maar niet de signalen van zn eigen hond dat hij aan het stikken is??
:'( :'( :'(

Ik weet zeker dat er mensen zijn die dit kunnen maar dat het een speld in een hooiberg zoeken is naar iemand die het ook echt goed kan en niet de zaak beduvelt...

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

"

Dat is waar, heb een discussie daarover met hem gehad.

En daarbij..zijn hond is van de zomer in de auto bezweken door de hitte....toen heeft hij helemaal afgedan voor mij.

Is geen geheim heeft hij zelf openbaar gemaakt. "


Zoiets had ik ook gehoord.

Bij mij staat hij int elk geval in mijn stomme mensen categorie O-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik heb even zijn website bekeken, en volgens mij is het inderdaad identiek aan Cesar Millan. Dominantie als oorzaak van problemen, ruk aan de riem (lees; correctie), leiderschap, hoe ben je een goede leider, enzovoorts. Erg daar op gericht, net als CM.

Sowieso vind ik zelf de benaming ''hondenfluisteraar'' nogal apart, noem jezelf gewoon een GT of GD als je graag je 'kennis' wilt delen, in plaats van jezelf te betitelen als een fluisteraar.

honden page profiel BakarddyBakarddy 3 doggies

honden foto van Bakarddy

" Sowieso vind ik zelf de benaming ''hondenfluisteraar'' nogal apart, noem jezelf gewoon een GT of GD als je graag je 'kennis' wilt delen, in plaats van jezelf te betitelen als een fluisteraar.
"


Hondenfluisteraar klinkt gewoon intressanter, en dus unieker, en dus gewilder, en dus..en dus..
Euhmm....duurder.?!.
En al dat gefluister is vaak (dus niet altijd) 1 mistige boel.
Heb eens een engelse "gewone" gedragsdeskundige aan het werk gezien.
Wij opschrijven wat wij allemaal met onze honden deden, hoe onze thuis situatie met de honden was (wat wel en wat niet mocht).
En evt problemen.
Briefjes in doos die verzegelt werdt.
Na die dag moest hij "raden" wat we hadden opgeschreven.
Denk dat hij 70% tot 80% goed had.
En niet omdat hij geestelijk contact had met de honden.
Maar omdat hij de gave had om hondengedrag te lezen, interpeteren.

Maargoed.
Fluisteraar staat nou eenmaal intressanter...



honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

dat is dus duidelijk, zat er over te denken om een boek van hem te kopen en hij heeft een hondenhot line en iedere woensdagavond voor vragen,maar na dit gelezen te hebben,zie ik daar vanaf. Dat juist zo iemand zijn hond in de auto laat met warmte,dat gaat er bij mij echt niet in.

Dank jullie wel voor jullie reactie,s

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" dat is dus duidelijk, zat er over te denken om een boek van hem te kopen en hij heeft een hondenhot line en iedere woensdagavond voor vragen,maar na dit gelezen te hebben,zie ik daar vanaf. Dat juist zo iemand zijn hond in de auto laat met warmte,dat gaat er bij mij echt niet in.

Dank jullie wel voor jullie reactie,s "


Hij heeft hem niet in zijn auto gelaten..hij was onderweg met honden in de auto.

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

oh oke,meestal bezwijken honden in de auto als ze in de warme auto achtergelaten worden....dat hij het dan niet door heeft gehad dat zijn hond benauwd was....

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Dat hij er bij was dat zijn hond stikte van de hitte is voor mij helemaal een reden om te zeggen dat die man geen hond waard is. Laat staan dat hij andere kan helpen!

Zodra iemand zegt, hondenfluisteraar gaan bij mij de haren in mijn nek overeind staan.
Zou ik nooit vertrouwen!

Zoek een goeie gedragsdeskundige met een goeie achtergrond die zonder mishandeling werkt..

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Ben ook blij dat ik de vraag gesteld heb,hij was op tv geweest en als je dan resencies leest over zijn techniek en boek,tja,uiteraard worden alleen de positieve gepubliceerd...
Aanstaande donderdag komt er een vrouw(geadviseert door forumleden)zij werkt net zoals Nelis Verhoeven, ze staat ook op zijn site, ben benieuwd wat ze over Gino en zijn gedrag en houding zegt. Over het algemeen is hij harstikke lief en braaf en alleen dat loslaten.... :'( Hij is nu 18 maanden,hoop dat ik het weglopen er ooit uit krijg...

honden page profiel Silleke PetillekeSilleke Petillekegoedgekeurde fokker

honden foto van Silleke Petilleke

Tja het woord hondenfluisteraar.
Je kan dan beter vragen hebben jullie van Piet, Klaas, Truus gehoord, wand idd er zijn 1000de mensen die zich 'de nederlandse hondenfluisteraar' noemen en nee van van de Putten heb ik nog nooit gehoord ;-) .

Ik zeg altijd gekscherend ik ben geen hondenfluisteraar, maar een hondenschreeuwer O-) want ik fluister niet naar mijn honden, maar schreeuw wel (als ik ze roep ;-)) haha.

Ach, ik denk dan altijd maar zo:
Als je zoveel woorden nodig hebt om maar uit te kunnen stralen dat je goed bent, kan je je afvragen OF diegene wel goed is.

De eigenaresse bij ons op de hondenschool rept er nauwelijks over en op de site staat alleen uiteg over het hoe en wat en vele mensen vinden haar vanuit heel Nederland en zelfs daarbuiten!
Zij kan ECHT met honden overweg en ze leert mensen heel goed om honden te begrijpen!
Ik weet niet hoe ze het doet, maar heel veel "probleem" honden zijn met 2 privé lessen van hun problemen af!
Dan ben je goed!! En daar heeft zij geen "speciale namen" voor nodig!

honden page profiel ArvidArvid

Ik werd op de hoogte gebracht van deze discussie. Een aantal zaken zijn verkeerd belicht en/of verkeerd uitgelegd.

Allereerst de overleden hond. De dag dat dit gebeurde, was ik er niet bij. Ik was die dag naar een klant terwijl de hond oververhit is geraakt in de auto bij mijn ex. Hoe ze dit heeft aangepakt, ben ik het tot op de dag van vandaag niet mee eens. Feit is dat ik geen invloed heb gehad op de dood van de hond. In mijn bus heb ik zelfs een dubbele airco laten aanleggen zodat deze altijd goed gekoeld kan zijn. Ik laat de hond lekker thuis als het niet verantwoord is om deze mee te nemen (afgelopen zondag nog gebeurd, met de amerikaanse bulldog van mijn huidige vriendin).

Ook wordt een vergelijk getrokken naar Cesar Millan. Cesar woont in Amerika, ik in Nederland. Ik ben niet bij hem geweest, heb hem nog nooit onmoet en ben geen afgazant van hem noch een look alike. Ook volg ik zijn programma's niet. Een Cesar aanhanger waar ik onlangs ben geweest (agressieve rottweiler) vertelde me dat ik juist helemaal NIET op hem lijk. De methode die ik het meest hanteer, is dat ik de hond zelf laat nadenken over de te maken beslissing en hem daarbij begeleid. De keus die de hond zelf maakt, is veel sterker dan een keus die wij voor de hond maken. Ik heb dit ook in een artikel in het komende nummer van Me & My Dog uitgelegd en is een hoofdstuk in mijn boek. Ook de eerder genoemde rottweiler is op deze manier behandeld zonder fysiek geweld toe te passen.

De term hondenfluisteraar. Een term die helaas inmiddels een beladen lading heeft gekregen. Hondenfluisteraar, zoals ook door Bakarddy gezegd, vertelt de eigenaar wat de hond aan het communiceren is in zijn eigen taal. Dat is de reden waarom ik ooit hondenfluisteraar heb gebruikt. Dat deze titel ook op het boek staat, dat is opgelegd door de uitgever. Vandaag de dag wordt door iedereen die klanten wil krijgen de term hondenfluisteraar gebruikt. Ik wil niet meegaan in die hype en ben dan op dit moment ook overal hondenfluisteraar aan het verwijderen.

Als je het niet eens bent met hoe ik mijn methodes hanteer, dan is dat ieders zijn/haar mening en dat respecteer ik (wel fijn als je dit uit eigen ervaring deelt en niet van horen zeggen). Maar wil je graag weten hoe iets echt gebeurt is, vraag ik je het direct aan mij te vragen in plaats van daarover te speculeren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nederlandse hondenfluisteraar" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vraagjes over KVV
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^