mijn hond eet rottende boomblaadjes en takjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Hallo,

Mijn hond eet erg veel rotzooi van de straat. Geen plastick ofzo, maar wel rottende boombladeren in de herfst/winter en kleine takjes die door de wind zijn afgebroken en op de stoep liggen, soms zelf gewoon klei-achtig zand. Ik heb van alles geprobeerd om haar dit af te leren, maar het lukt maar niet. Soms spuugt het het snachts weer uit, maar niet altijd. Het is dan ook niet vreemd dat ze vaak moeite heeft met het kwijtraken van haar ontlasting doordat er teveel onverteerde rotzooi in zit. Hoe zorg ik dat ze hier mee op houdt? ik corrigeer haar door net voordat ze ergens naar hapt zijwaarts een rukje aan de riem te geven en laat dat te zeggen, maar twee meter verderop probeert ze het gewoon weer! het is niet bepaald ontspannen wandelen als je hond iedere paar meter iets opeet. En ze krijgt genoeg te eten thuis hoor, maar volgens mij vindt ze het gewoon lekker.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond eet rottende boomblaadjes en takjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Hier liggen ook 2 van die takken eters als ze de kans krijgen.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Wat krijgt je hond te eten?

Wanneer is dit begonnen?

Wat voor hond is het? Hoe oud is die?

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

ze krijgt pro plan mini brokken, twee keer per dag. ze is een maltezer van 4 1/2 jr oud. Ik weet niet meer precies wanneer het begonnen is want ze doet het al jaren. Volgens mij doet ze het al een jaar of 3.

groetjes petra

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

ik probeer het al heel lang af te leren, maar het lukt niet. in de lente en zomer heb ik er niet zo;n last van want dan valt er minder te snaaien en in de herfst begint ze weer.

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

nog steeds geen verbetering, zucht

honden page profiel irisiris

Dat herken ik ik probeer van alles zodat z er mee stopt

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

moet je even sanofor veendrenstof geven. ;-)

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

hier ook een takkeneter, en idd in de winter is het het ergst..
kent je hond het commando los? bij mij werkt dat het beste, als hij op een tak gaat eten lijn ik hem aan, loop ik een stukje en zeg ik los, dan spuugt hij uit en krijgt hij iets lekkers. Dat lekkers moet je wel op tijd weer afbouwen, want volgens mij gaat mijn hond nu express takken verzamelen om iets lekker te krijgen ;-)

Wat misschien beter werkt is om het commando 'laat dat' aan te leren. Dan leg je iets lekkers op de grond voor je hond, zodra ze er naar toe gaat met haar neus leg je je hand er over heen en zeg je laat dat. Dan krijgt ze uit je andere hand iets lekkers. Dat herhaal je heel vaak totdat ze niet meer naar het lekkers op de grond kijkt maar naar jou. vooral belangrijk is het om er op veel verschillende plekken mee te oefenen, dus ook veel buiten. Ze moet leren dat als jij 'laat dat' zegt ze naar jou moet kijken omdat er bij jou iets te halen valt.

Succes!

[email protected] (Gast)

mijn hond eet ook alles op wat er maar ligt en is net 21 weken jong heb ook al van alles gedaan maar eigenwijze hondje maar wel lief bomer wat moet ik nu doen

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Beste Henk Marskamp, zou je bij een volgend bericht geen emailadres meer willen gebruiken als gastnaam. Dit is niet de bedoeling.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Herkenbaar...
Alleen mijn hond loopt op gentle-leader. Dus ik zodra hij naar de grond gaat voel ik dat. En dan kan ik hem corrigeren. Wat je verder kunt proberen is afleiden met iets lekkers. Bijvoorbeeld een kijk oefening doen als je merkt dat je hond rotzooi wil gaan pakken.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Google maar eens op, pica gedrag, dat ga je vast heel interessant vinden

henk (Gast)

oke dank je wel zal geen emailadres geven sorry

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond eet rottende boomblaadjes en takjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^