Mechelse herder valt aan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jinna (Gast)

Hai,

Mijn beste vriendin heeft sinds een paar maanden een ongeveer 1-jaar-oude Mechelse herder (teefje).
Ze heeft de herder van een gezin met nog een andere herder, die niet meer voor haar wilden zorgen omdat ze onhandelbaar zou zijn.

Mijn vriendin heeft zelf ook nog een hond, een kruising jack russel van 4 jaar oud.
In het begin was het even wennen tussen de twee honden maar het leek goed te gaan. Op een gegeven moment ging de jack russel dominant gedrag vertonen tegenover de herder. Dit resulteerde oa in grommen en in de poten van de herder bijten.
Dit liep uit de hand en op de een of andere manier heeft de herder de jack russel gebeten en heeft de jack russel zijn tanden gezet in mijn vriendin.

Na dat incident ging het weer wat beter en de twee honden leken elkaar weer te verdragen.

Tot afgelopen zondag; de jack russel had een speeltje en gromde een beetje tegen mijn vriendin (uit speelsheid, met het speeltje nog in de bek) en de herder zag dit als een bedreiging naar mijn vriendin en gromde weer terug. Dit eindigde in een vechtpartij tussen de twee honden en mijn vriendin probeerde de boel uit elkaar te houden. Ze werd vol in haar arm gebeten door de herder (er werd echt doorgebeten en niet losgelaten) en uiteindelijk is de ambulance er bij gekomen omdat ze dachten dat het een slagaderlijke bloeding was.
De jack russel heeft een hoofdwond en de herder een gewonde achterpoot.

Zij wil graag weten wat nu te doen.
De herder is verder erg lief maar lijkt angstig/beschadigd in de jeugd. Er zijn nog wat andere vreemde voorvallen als spontaan onder het bed gaan liggen en gaan grommen.

Mij lijkt het het slimste om de herder weg te doen naar iemand die er meer verstand van heeft en geen andere dieren en kinderen heeft.
Dit wil ze echter liever niet omdat de hond dan wéér een ander baasje krijgt en dat zou stressvol zijn.

Ze heeft een hondencursus gedaan maar dit heeft niet veel uitgehaald. Het was een erg zachte aanpak en de kleine hond mocht veel meer (bijv WEL op de bank omdat zij er al langer is en dus hoger in rang is).
Nu twijfelt mijn vriendin tussen een strenge cursus bij iemand die verstand heeft van herders en de heropvoeding andere meer dominante rassen en een vrouw die een rustige en zachte aanpak hanteert en o.a. zegt dat de herder nu eerst 6 dagen geen commando's moet krijgen ivm een stressperiode. Dit klonk mij een beetje raar in de oren, het is tenslotte geen schoothondje.

Excuus voor het lange en misschien verwarrende verhaal, maar ik zou graag advies horen! :-)

Groeten,
Jinna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mechelse herder valt aan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als de hond al zo 'verknipt' is zou ik geen strengere cursus doen. Dan kan het alleen maar escaleren.

Ik zou een gedragstherapeut in de arm nemen, misschien is die laatste mevrouw dat wel, dat weet ik niet. Een gedragstherapeut bekijkt jouw persoonlijke situatie en geeft advies op maat. Een cursus is meer voor de algemene dingen, en er is vaak geen tijd voor grondig advies voor grote problemen.

Een cursus is nuttig, maar niet zaligmakend. Je wilt het probleemgedrag aangepakt zien, niet de algemene dingen.

Of het nu een schoothondje is of niet, iedere hond moet zich gedragen. Of het nu een chihuahua is of een Duitse dog. Formaat maakt niet uit. Het enige nadeel is dat als een forse hond een probleem heeft, de schade ernstiger is, maar de aanpak verschilt niet.

Daarom: zoek een gedragstherapeut. Deze zal de situatie objectief beoordelen, en de oorzaak achter het probleem zoeken, en daarna met een oplossing komen. In een extreem geval kan deze persoon adviseren de hond te herplaatsen, maar het zou ook zomaar kunnen dat met wat training er iets aan te doen is.

Jinna (Gast)

Hoi Wilma,

Bedankt voor de reactie.

Je hebt inderdaad gelijk. De 'cursus' die al gevolgd is was bij een gedragstherapeut en dit heeft weinig uitgehaald.
Het probleem is ook dat mijn vriendin niet tot geen verstand heeft van honden opvoeden en dan is een mechelse herder natuurlijk niet echt een geschikte hond.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Nou het spijt me wel, maar die herder kreeg bij mij een spuitje, een dier wat zo doorbijt en vasthoud, wou ik niet meer in deze samenleving hebben, het vertrouwen in de hond is weg.
en zeggen dat ze zo lief is doet me altijd denken aan vrouwen met bepaalde mannen, hij is zo lief, en vervolgens als het de man niet zint word ze weer hardhandig aangepakt.

En voor de mensen die denken jij bent wel heel gemakkelijk, met euthaniseren, zou jij ooit een hond weer vertrouwen die in je arm hing, of waarvan je weet dat die vol aan de arm van de bazin hing.
Ik namelijk niet, en moet er niet aan denken wat er verder kan gebeuren want deze hond is niet bang om te grijpen.

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha

honden foto van babs en tibbie josha

@ fay,

je bent niet de enige die zo denkt,want ook bij mij had de hond een spuitje gehad.ik zou zo een hond ook niet meer kunnen vertrouwen.de kans dat het weer gebeurd is heel groot.ze hebben mij ooit gezegt dat als een hond eenmaal bloed heeft geproeft het vaker gebeurd.weet niet of het zo is hoor,maar dat is mij ooit gezegt.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Mij lijkt het het slimste om de herder weg te doen naar iemand die er meer verstand van heeft en geen andere dieren en kinderen heeft.

Dit lijkt mij ook een erg goed idee. Een gedragstherapeut thuis is iets heel anders dan een op de hondenschool. Verder zou ik de dominantie theorie achter wegen laten, je hond is niet dominant, waarschijnlijk is hij onzeker en gestressed. Hij weet niet wat er van hem verwacht word. De jack russel andere privileges geven heeft totaal geen nut! Alleen maar omdat die er eerder was, zegt nog niet dat die ook de baas is!

En fay, en hond die bijt en niet los laat tijdens een gevecht met een andere hond, vind ik niet zo heel raar. De adrenaline vloeit flink, en samen met het stresshormoon, kunnen ze rare dingen gaan doen.
En ik denk inderdaad, daar komt ze weer met haar spuitje! Jij wil elke hond afmaken die niet aan jou eisen voldoet!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik vind het trouwens ook wel erg makkelijk, om afmaken te roepen, terwijl je helemaal niet weet wat er gebeurde!

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

ik persoonlijk zou beginnen met de Jack Russel op te voeden, zoals ik het lees is dat degene die alle ellende laat beginnen. Als honden aan het vechten zijn en je komt er zomaar zonder beleid tussen springen is het logisch dat een van de honden je zal bijten. Daar kunnen die honden niets aan doen.
Geef de herder een eerlijke kans en zorg dat de Jack zich gaat gedragen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ben ik met Wilma eens.
Een gedragsdeskundige die aan huis komt en met
de honden gaat wandelen en observeert is dringend aan te raden.
Zelf dit proberen op te lossen, is moeilijk.
Misschien is na 1 sessie al veel duidelijk.
Een hond die wegens probleemgedrag "wegmoet" kun
je niet zomaar even bij een andere hond zetten
en hopen dat het goed gaat.
Een troost : bijna elke hond die probleemgedrag
vertoont, is te corrigeren.
De vorige baasjes hebben de hond misschien totaal
verkeerd aangepakt en u doet het weer anders.
Zeer verwarrend voor de hond, maar er is echt wel
wat aan te doen.
Want stel u zou de hond daarom weg doen, dan is
deze hond gedoemd in het asiel te verblijven,
misschien wel een spuitje zal krijgen.
En dat is echt niet nodig.
Succes.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik ben het eens met Gerdine.

En ik nog meegeven dat je beste vriendin in ieder geval alle speeltjes van de vloer haalt. Niet meer binnen spelen, rust creeëren, geen privileges meer voor 1 van de honden, rustig wandelen, geestelijk moe maken, niet schreeuwen in huis, niet nee-en of foei-en maar gewoon rustig met de honden om gaan.

Veel sterkte toegewenst.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Misschien kunnen we iemand aanraden, als je even zegt waar je vriendin woont.

Vandaag maar anoniem (Gast)

En ja hoor, daar zijn we weer met de spuit O-) !!!! Hoeveel mensen zijn er niet die ontspoord gedrag vertonen??? Het zou een rare wereld worden als we die ook allemaal een spuitje zouden geven. Hoe kun je nu (als je zegt dat je van honden houdt en er zelf één hebt) voor de doodstraf van deze hond zijn??? Want dat is het toch: de doodstraf?!!!!

Deze herder zit NIET op zijn plek bij deze mensen. Met alle respect voor je vriendin, hoor! Deze hond moet naar mensen zonder andere honden/katten in de buurt. Mensen die weten te hendelen met dit dier. Dan krijgt dit dier wat hij verdiend, een plekje op deze aardbol!!!

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

sorry,maar volgens mij is er weinig mis met die herder.
als je honden vechten,en je springt ertussen,is het logisch dat je gebeten wordt.de hond ziet op dat moment echt niet wie hij bijt.
de jr klinkt als de aanstichter van het vechten,en je vriendin klinkt als iemand die niet boven haar honden staat,en zeker niet de baas is.
ik zou de hond herplaatsen.als hij toevallig dol is op balletjes,zou hij geschikt zijn om te trainen als speurhond.op marktplaats staan dagelijks verschillende advertenties waarin zo'n hond gezocht wordt.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

herders hebben vaak een enorme drive om te werken,en als je daar niets mee doet,kunnen ze lastig worden.dat ligt dus niet aan de hond,maar aan een verkeerde combi baas-hond

honden page profiel Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!.Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!.

honden foto van Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!.

niet te geloven!
ik zou die hond naar iemand doen die vaker zulke honden heeft gehad

honden page profiel lorenzolorenzo

honden foto van lorenzo

Wow,de kenners willen er de spuit weer ingooien :'(

Wij hebben een mechel gehad die mijn vrouw beet omdat zei uit de bosjes sprong als een soort spel.

Tja,de hond was hier op getraint,was zijn fout ook niet.Uiteindelijk goed geplaatst bij iemand die met hem werkt.

Effe nadenken voordat je met de spuit komt,eerst kijken waarom de hond dit deed.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik ben het eens met Gerdine en Esther.

Fay, ja ik zou de hond zeker weer kunnen vertrouwen. Als je je een beetje inleest in de honden dan weet je dat de kans heel erg groot is dat als je tussen vechtende honden springt je gebeten zult worden.

Jinna, veel succes ermee, maar met de hulp van Esther en Gerdine gaat het wel goed komen :-D

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Ik zou aller eerst beide honden muilkorven om verdere schade aan zowel beide honden, als aan de omgeving te voorkomen. Deze muilkorf zou ik 24/7 om houden.

Daarnaast zou ik opzoek gaan naar een Privé trainer die bij jou thuis beide honden samen met de baas gaat trainen. Zowel de honden als de baas moet op die manier leren om met elkaar om te gaan.

Verder absoluut geen enkele hond voor trekken!! De honden regelen onderling wel wie de baas is. Doordat jullie 1 hond voor gingen trekken is het waarschijnlijk fout gegaan.

Daarnaast zou ik een DAP aanschaffen. Dit is een apparaat dat in het stopcontact gaat en een bepaalde geur geeft. Wij mensen ruiken het niet, maar honden wel. De honden zullen de geur herkennen van hun moeder en er rustiger van worden.

Verder zullen beide honden heel veel uitgelaten moeten worden zodat ze hun energie kwijt kunnen. Heb je hier allemaal geen tijd, zin of geld voor, dan is er maar 1 optie: zorgen voor een beter huis voor beiden dieren bij iemand die wel kennis van honden bezit..

honden page profiel Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!.Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!.

honden foto van Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!.

idd moet gewoon lekker met die hond gewerkt worden
dan die zijn energie kwijt
Maar is die een beetje gek van aporteren?

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

sorry dat ik het zeg, maar ik denk dat het aan de JR ligt!!

Niet stom bedoeld ofzo hoor. maar als Demon een JR ziet vliegt ie helemaal door t lint. terwijl het normaal een super super sociale hond is.
Ik ken zlefs een fokker die haar honden( newfoundlander) niet verkoopt aan iemand die JRs houd.. omdat ze daar helemaal niet mee overweg kunnen!

Ik zou idd een goede gt inschakelen.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Snap wel dat er een kans is dat als je tussen twee vechtende honden komt, je gebeten word, maar de ts geeft ook duidelijk aan dat de hond vast bleef houden, bijten en bijten is wel een verschil.. een hond die jou bijt in de strijd en van schrik gelijk weer loslaat is wat anders als een hond die door heeft dat hij jou vast heeft en toch vast blijft houden, gezien de hele situatie zou het voor mij ook een spuitje bij de dierenarts worden, niet alleen omdat de hond in de maatschappij gevaarlijk kan worden maar ook voor de hond zelf.. anders moet ie weer naar een nieuwe baas, nog meer stress nog meer ellende voor t dier, ipv de doodstraf kan je het ook zien als het beestje rust geven...

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

een mechelse herder heeft een consequente opvoeding nodig, maar ik vind het niet juist als de jack meer krijgt tegenover de mechelse herder dit kan haatgevoelens naar boven brengen bij de mecheltje.

ook in de arm hangen en vasthouden is een teken dat de mecheltje jou vriendin nog neit echt als baaasje beziet wrs omdat die nog niet erg lang bij haar is. zij moet het vertrouwen winnen van dit hondje, weet je de achtergrond van de hond, wie of wat de ouders waren?

en ik denk als ik het zo kan horen de mechelse herder bij iemand zetten die al mechelse herder gewend zijn het is nog een jonge hond die heropgevoed kan worden mits de juiste techniek. een spuitje geven vind ik dan weer er erg over. mijn mecheltje heeft in het begin ook moeite gehad om te accepteren dat ze de aandacht moest dele, tussen 4 andere honden, en al bij al is dit erg goed gekomen en haar heb ik van pup afaan al. mijn armen hebben ook dikwijls opengelegen. en nu kun je je geen betere hond wensen. een mechelse herder heeft een leider nodig want zij hebben maar 1 baas, maar die hun baas wilt zijn moet het ook kunnen waarmaken, en als dit niet lukt gaan zij proberen om baas te kunnen zijn. ze hebben geen strenge hand nodig maar wel een conseqeunte opvoeding.

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

ow ja ik ben het ook met marian de waard eens wat betreft de jack, hij krijgt meer privileges waardoor die zich groter gaat maken, en de herder nog erger gaat uitdagen dan spreken we hier niet meer over een leider maar eerder over een hond die rotverwend is. als je het kan lezen is het de jack die begint met ind e poten te bijten, en dan is normaal dat de herder dit niet toelaat en terug reageert, het is de jack dat begint te grommen (jij zegt naar je vriendin om te spelen) maar heb je de houding van de jack in het oog gehad waar de herder mss op reageerde.

honden page profiel Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!.Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!.

honden foto van Sandra`Marcel + de 2 Mecheltjes!.

Idd die hond is nog maar een jaar!
Vind het gewoon te zielig om haar meteen al een spuitje te geven echt niet te geloven
ik ben ook wel is gegerepen bij de training
maar moet dan die hond meteen een spuitje nee!!
ach ik hoop datt het goed komt met haar!

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Wat ik weet van mechelse herders is dat als ze onzeker worden, ze sneller kunnen happen en dan ook blijven vast houden.

Een hond die geen leider boven hem heeft, dus geen baasje, word onzeker.

Ik denk echt dat dit probleem uit de wereld geholpen kan worden door privé training, waarbij er vooral heel veel aan de baas geleerd word.

Maar je moet wel zoveel tijd, geld en energie in de honden willen stoppen. Wil je dat niet of twijfel je? Doe de honden dan een lol en geef ze op voor het asiel! Als dit maanden of jaren door gaat, is er misschien niets aan te veranderen en dan zou het zo kunnen zijn dat de hond een spuitje krijgt. Dat lijkt mij niet de bedoeling..

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

tja ik ben het weer is eens met fortuna :-D
ik denk dat ik het gevecht even zou laten gaan meestal als je er neit mee bemoeid zijn ze zo klaar en is de verstands houding ook goed ze weten waar ze staan. nu heb ik het niet over dat je ze elkaar moet laten bescheuren hoor. maar meestal als je er niet mee bemoeid dan is het niet zo erg. en mischien de volgende keer rustig zijn kijken of het zo over is gaat het echt te ver een emmer water over hun heen nooit er tussen komen want de honden kunnen er dan niks aan doen als ze je bijten. of je moet met zijn tweeen zijn dan kan je ze gelijk uit elkaar trekken.


ook zou ik de dingen voor zijn blijk baar is de herders hond heel beschermend naar jou toe. ik denk als mijn jack speels zou grommen wat ik wel raar vind want honden weten echt het verschil tussen speels en waarschuwend. maar ja ik zou gelijk op springen en voor de jack staan en naar mijn herder gericht nee zeggen zo dat hij weet dat hij niet mag verdedigen.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

het asiel zou voor deze hond geen optie zijn,gezien de voorgeschiedenis.dan maakt ze geen kans.
ik zou echt op marktplaats kijken,naar een speurhondenopleiding.deze combinatie van herder met jouw vriendin gaat zeker niet goedkomen,en als de jr meer mag dan de herder,heeft ze nu ook duidelijk niet de juiste hulp,en zal het alleen maar erger worden.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hier "een hond die jou bijt in de strijd en van schrik gelijk weer loslaat is wat anders als een hond die door heeft dat hij jou vast heeft en toch vast blijft houden, gezien de hele situatie zou het voor mij ook een spuitje bij de dierenarts worden, niet alleen omdat de hond in de maatschappij gevaarlijk kan worden maar ook voor de hond zelf." ben ik het niet mee eens.

Onze kelpie en cavalier waren ook een keer aan vechten en mijn vriend had de cavalier losgemaakt en toen greep zij haar kans en greep het eerste de beste wat ze tegen kwam en dit was mijn vriend zijn hand. Ze bijte door en haar hoektand zat in mijn vriend zijn duim. Afmaken hiervoor nooit!! Een hond zit dan zo in zijn stressniveau dat alles gepakt wordt helaas.

Het is fout gegaan omdat de mechelaar een pure hond is en die ziet grommen als gevaar. Wij hebben dat hier ook wel gehad met de kelpie. Het zijn werkhonden en die zien de signalen erg puur. Vandaar geen speeltjes meer op de grond, rust in de keet en de jr niet meer voortrekken!!

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Nee er zit een verschil tussen bijten en bijten, deze hield vast en blijkbaar is de schade dusdanig dat er wel een ambulance bij moest komen, dat is niet even van per ongeluk bijten, en een hond draaid echt niet zijn ogen weg als een haai, dus die ziet prima wie die bijt.

En ze gedraagd zich al niet normaal omdat er al bizarre dingen waren voorgevallen, en in mijn ogen is het niet vertrouwd zo'n hond, want ik ben heel nieuwsgierig hoe jullie je hadden gevoeld hangt ineens die lieve hond aan je arm en scheurd gewoon je arm zo kapot dat de ambulance eraan moet komen.
Lopen jullie dan ook zo weer naar de hond van doekiedoekiedoek, nou ik niet, zo'n hond is niet normaal, en dan denk ik, je kan ook naar het asiel bellen en daar een hondje vinden die wel helemaal is nagekeken, die een gedragstest heeft afgenomen, want waarom moest die hond ineens weg bij de vorige eigenaar, want iets gaat weg als er problemen mee zijn.
Want iemand doet niet doelloos een lieve hond weg.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dan heb jij dat nog niet meegemaakt Fay. Het is echt zo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mechelse herder valt aan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Help over 'n tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^