Wat te doen bij een gevecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

tja ik heb de geluk dat hoe rustiger ik ben en hoe meer ik me er niet mee bemoei, en zeg doei zeg en weg loop, hoe sneller tot nu toe het over is. maar als het echt vechten is waar ik zie dat geen van de twee over geeft wat tot nu toe wel zo is. dan zal ik wel moeten maar dan wel met zijn tweeen. ook al ben ik een voor stander om het voor te zijn. en proberen om hem gewoon niet in een gevecht te hebben. want om eerlijk te zeggen zou ik niet weten hoe ik hem ergens van af moet halen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen bij een gevecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

@Annet: Yori is zo makkelijk.. Als hij een andere hond tegenkomt die lelijk doet, denkt hij laat maar en delft het onderspit. Hij is gelukkig niet dominant, en wel onzeker. Hij vecht dus eigenlijk nooit. Van de week heeft hij voor het eerst een andere hond op zijn plaats gezet. Vervolgens wilde hij een andere hond die hem aanviel, terug pakken, maar toen heb ik het af kunnen wenden. En ik hoop eigenlijk dat het zo lekker "makkelijk" blijft!!!

@ Lisa: liever in mijn handen, dan dat mijn hond opengereten wordt.. O-) Dit zou ik ook alleen maar doen in uiterste situatie hoor! En je moet dan natuurlijk ook wel weten waar en hoe je moet grijpen... ;-)

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Ik hoop juist op honden die bodi op zijn plek zet, dat is al een paar keer nu gebeurt, en Bodi weet direct waar hij aan toe en daagt ook verder niet uit.
Kwin heeft ook wel een botsing gehad met een hond waarbij kwin een wond in zijn wang opliep. Dat ging om een bal, beide kwamen exact tegelijk bij de bal aan, en het was heel een even botsing en daarna klaar, geen probleem meer gehad, en er kan nog steeds met ballen worden gespeeld.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

annet ik loop ook liever weg omdat ik merk dat het dan echt heel snel over is. maar moet ook zeggen dat ik tot nu toe honden tegen ben gekomen die of zelf heel vaak over geven of twee keer gehad dat tyson het opgeeft. wel merk ik nu hoe vaker tyson wint hoe vaker hij ook de russie aan gaat. want hij word er door steeds meer het mannetje dus dat probeer ik echt te vermijden. en waar ik altijd bang voor ben dat hij is er 1 tegen komt die even sterk is want dan zal geen van tweeen opgeven.
dus ik zeg altijd voorkomen is beter dan genezen :-D

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Daar ben ik het zo met je eens.
iemand hier uit de buurt laat haar hond altijd erbij staan als ik bijv koekjes aan mijn honden geef als ik iets oefen met ze, ze roept nooit haar hond dan terug. En dan vindt ik het een logisch reactie als haar hond 'gepakt' wordt, ze is het dan niet aan het voorkomen. maar als haar hond dan gepakt dan grijpt ze pas in.
nu is dat bij kwin niet nodig die geeft een correctie en stopt direct maar niet elke hond heeft die rem, dus hou dan je hond bij je als je geen gevecht wil. Vooral als er eten in het spel en honden van een ander gaan bij hun eigenaar staan en een 'vreemde' opdringerige hond komt erbij, dan tja dan kan je verwachten dat er gereageert wordt.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik spring altijd tussen vechtende honden(tenzij het over is voor ik er ben) en haal ze op de best mogelijke manier uit elkaar, en die manier verschilt per gevecht.

Hier in huis heb ik er nu 2 die nog wel eens in elkaars haren vliegen, vooral om eten.. Ik pas er ook goed mee op hoor..

maar dan is het aan de halsbandjes omhoog en uit elkaar. Dan hou ik ze nog even vast tot ze rustig zijn, en dan mogen ze weer los, wel een voor een zodat ze uit elkaar lopen(wat ze altijd doen)

Maar ja, zoals ik zei, het verschilt per gevecht. Ik geef ook wel eens de tip om je been te gebruiken in plaats van je handen. Ik "trap" ze altijd uit elkaar en grijp dan de halsbanden(of nekvel als ze niets om hebben) en dan uit elkaar.

Uit elkaar trappen bedoel ik je been tussen de koppen zodat ze elkaar los laten.. Dan kan je ze pakken en hoef je ze niet los te scheuren..

In mijn profiel heb je een stukje over vechtende honden uitelkaar halen.. Voor mensen die dit willen lezen..

groetjes

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ja ik heb gelukig geen hond die niks wil delen hij wil alles delen. maar ik ben het met je eens mensen zijn heel vaak te gemakelijk in situaties. maar soms denk ik dat ik achter alles oppeens een gevaar zie hahah ik ga over boord. ik let goed op of het teefjes of reuen zijn en hoe zich opstellen ik wil liever niet naar een plek waar te veel honden op elkaars lip zitten want dan heb je geheid knokken. de honden kennen elkaar niet en niet iedereen kan samen ik geloof gewoon niet dat elke hond met elkaar op moet schieten. en dat er vaak heel veel stres er bij komt als er zo veel honden bij elkaar komen. maar ja dat is mijn iedeei. twee a drie honden mischien vier vind ik meer dan genoeg :-D vreemde honden dan he.

wieke (Gast)

hi allemaal

Onze hond heeft 3 weken terug een gevecht gehad.
De tegen speler was los en onze hond zat vast.
Het zijn allebei mannetjes dus je kunt het wel raden het was ruzie geblazen.
Nu komt het volgende: De baas van de tegen partij heet schuld bekend en zei dat hij de kosten van de dierenarts voor zijn rekening zouden nemen :-) mooi toch!?
Helaas de verzekering zegt dat de tegen partij niet schuldig bevonden kan worden omdat er geen getuigen waren en misschien was onze hond wel vals!

Help dit gaat mijn verstand te boven!
De hond is los loopt op de onze af en krijgen ruzie.
De eigenaar zat te bellen en kwam op het laaste ogenblik nog effe een schop geven aan zijn hond O-)

Wie kan me zeggen wat te doen en hoe uit te vinden wie er nu schuldig is....
IK weet het wel maar goed ik ben slechts 15 en heb nog geen stem in de volwassen wereld.

HELP :'(

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

de hond die los is heeft altijd schuld zo ver ik weet

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ja de hond die los loopt is de schuldige, zeker als jij je hond vast hebt.
Als ze beide los lopen dan is het de hond die als eerste begon.

De verzekering moet niet zo moeilijk doen, als die man zegt dat het zijn schuld is, dan is dat toch opgelost.

Net als toen mijn fiets omviel tegen een auto.. Ja lullig maar wel mijn schuld, ook al stond ik er niet bij. Hier heeft de verzekering niet moeilijk over gedaan.. Maar goed..

Succes!

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

Wat doe je?
kijken of het een heftig gevecht is, sommige honden maken een hoop geluid en na een halve minuut ligt een op de rug en loopt de andere weg....dus ligt eraan.

Laat je ze het uitvechten?
zie bovenstaande...ligt aan de heftigheid van het gevecht.

Kom je direct tussenbeide?
zie bovenstaande...ligt aan de heftigheid van het gevecht.

Geef je de schuld aan de andere eigenaar?
nee, niet perse. sommige honden mogen elkaar gewoon niet. wel als het een agressieve hond is die los gelaten wordt ondanks dat ze weten dat hij gevaarlijk is.

Leg je de schuld bij jezelf?
ik ben verantwoordelijk voor het gedrag van mijn hond. als ik weet dat mijn hond niet met elke hond overweg kan of ik zie een hond die ik niet vertrouw is het mijn verantwoordelijkheid om mijn hond bij me te houden. doe ik dat niet en het loopt uit op een gevecht dan is het mijn schuld ja.

Durf je tussen de vechtende honden te stappen en ze uit elkaar te trekken?
absoluut! ben al vaker gebeten in de periode van de gevechten tussen puk en fiefie. als het nodig is moet ik als leider tussen beiden komen en zorgen dat er zonder al te veel schade ieder zijn eigen weg kan gaan...:-)

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka

honden foto van lisa en laycka

Allesinds niet tussen beide komen. Je kan dat doen , maar dan loop je een heel groot risico om zelf gebeten te worden. Uw hond bij je roepen is het beste. Ik heb ook eens tussen een border collie en duitse herder gekomen. De duiste herder was schuw van andere honden en de border wou hem te pakken krijgen. Gelukkig kende ik de border heel goed, toe ik hem vastgreep had hij wel bijna gebeten naar me, maar ik neem liever dat groot risico.

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

ik zou er altijd en in elk geval tussen gaan staan.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

je moet kijken of het een echt gevecht is of een hoop kabaal met de eerste ze uit elkaar halen de tweede zo wijnig mogelijk geluid maken en ieder een kant op lopen dan is het zo gebeurd en hebben ze ook geen schammetjes.
ik heb vaak gezien door juist er omheen te staan en gillen en zo ze alleen heftig gaan knokken maar door heel veel rust houd het snel op.

alleen als je ziet dat eht twee zijn die alle twee niet op geven en dat merk je snel dan moet je ze zeker uit elkaar halen want dan houden ze toch niet op en kunnen ze heel erg verwond raken :'(

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Ik sluit me in zijn geheel bij Asha aan, meestal is het een hoop kabaal, maar mensen met een bang hondje reageren door inderdaad te gillen zodra de honden kabaal maken, maar dat is wat ik helaas te vaak meemaak.

Maar over het algemeen is het een hoop herrie en lijkt het heel erg maar valt het erg mee.

honden page profiel Arlette Arlette

honden foto van Arlette

Spontaan zou ik kordaat tussen beide komen. Dit heb ik als kind van een jaar of 8 voor het eerst gedaan, tot grote schrik van de eigenares andere hond, maar met positieve afloop :-). het ging hier wel om vrij kleine honden (boerenfox type). Als baasje heb je in een hondenbrein de functie van roedelleider, zodoende is jouw tussenkomst beslissend.
Een paar jaar terug was ik getuige van een beginnend gevecht tussen 2 volwassen Deense Doggen tijdens een wandeling georganiseerd door de kweker. Deze kwam ook tussenbeiden, nogal hardhandig, maar eveneens met positief resultaat.

honden page profiel goldy en balloegoldy en balloe

honden foto van goldy en balloe

hallo ik had dit een keer ook zo mijn teef valt in een keer een grote witte reu aan was erg bang durfde op dat moment niet er tussen te gaan wat ik heb gedaan was vlug doorlopen en heel vrolijk mijn teef roepen beetje weg rennen en idd dat hielp echt met een noodgang kwam ze achter mij aan superblij was ik op dat moment want hou echt niet van vechtende honden wist het niet anders op te lossen was een gokje maar had echt geholpen
:-D

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie





honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

hoe komt het dat jou honden steeds aan de riem worden aan gevallen heb je dat wel eens af gevraagt?
je zegt dat het 5 x gebeurd is dat vind ik wel heel veel moet ik zeggen. zijn het dan steeds de zelfde honden. of stralen jou honden angst uit waardoor ze aan gevallen worden of hoe komt het dat het gebeurd?

honden vallen niet zo maar aan er gaat al zo veel vooraf dat wij neit zien en niet lezen. honden lezen elkaars ligaams taal al van verte en laten sinialen zien.

ik ben heel blij dat het je zo gelukt is maar mijn hond weegt 50 en door de riem los te laten werkt bij hem veel beter de ligaams taal word ander bij de honden en het is zo over.


ik zelf ben voor het voor komen dan genezen. dus ik ben het voor. een andere hond aan de riem ik mijn hond ook aan de riem. gewoon uit respeckt niet meer dan normaal vind ik dat
daarbij honden los en een hond vast is vaak al een punt om te gaan knokken

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

Asha, dit betreft een tijdsbestek van pak em beet 25 jaar. Het zijn altijd grote onbetrouwbare niet goed luisterende loslopende honden die dit flikken.......
En 5 verschillende honden in 25 jr. dus gemiddeld 1x per 5 jr. zo'n vreselijke confrontatie.

Mijn honden tonen geen angst, agressie, zoeken ook geen ruzie oid.
Zijn blij en opgewekt aan het wandelen en snuffelen..

Als je mijn beide verhalen goed leest, ervaar je juist het tegen overgestelde.

Een hond van 50 kg. til ik dus niet op.

Kleine honden blaffen meer, maar vallen zelden of nooit mijn honden aan. Het zijn juist herdersoorten en 1 dobermann. Voor eigen baasjes fijne honden.
Als ze goed zijn gesocialiseerd en opgevoed.
Maar helaas ook veel foute exemplaren..

Als de groote tussen de aanvallende hond en mijn hond niet goed is, grijp ik in. Kan moeilijk mijn hond aan stukken laten scheuren.

Het gaat om een categorie niet luisterende onbetrouwbare geflipte agressieve gefrustreerde type hond die dit flikt.

Het is gewoon niet goed te praten.

Mijn honden lopen in de bebouwde kom niet los, alleen op plaatsen waar geen verkeer of wild is. Ze zijn dol op wandelen en of naast de fiets. Het is altijd een feest om met hen op pad tegaan. Maar de hoeveelheid van niet luisterende loslopende honden neemt met de dag toe.. ondanks het floren van allerlei hondentrainscholen..

Vanmiddag ging er ook weer een Labrador languit overdwars plat op de grond liggend demonstratief de weg versperren.... notabene een hond die een volledige training als hulphond achter de kiezen heeft. Hij is trouwens afgekeurd..liep weg...
De trainster heeft hem zelf gehouden.. ze riep hem maar het beest bleef mooi liggen...Komen is toch komen...

Mijn dieren waren alleen nieuwsgierig.. geen gegrom of haar omhoog.. oid. Maar ineens stuift het beest als een spook op... sorry hoor, maar deze hond gaat problemen geven met zulk gedrag.

De meeste mensen die ons aan zien komen, lijnen hun eigen hond ook aan. En zo hoort het. je moet rekening met elkaar houden. En knokpartijen vermijden/ voorkomen.

Maar het zijn geen gewone knokpartijen zoals rivalen tegen elkaar doen. nee, de hond wordt aangevallen als wild en op de manier om direkt te doden...

Het is gewoon niet goed te praten.. als jezelf een gtote hond hebt ken je niet die angst die mensen hebben met hele kleine hondjes... mijn moeder heeft een dwergpinscher.. ook al een paar keer de pineut.. en ja door loslopende honden in een bebouwde kom..


honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

wat je nu leest kan ik me goed in komen dat je baalt. ja ik vind zo en zo een hond niet los moet in de verboude kom.

tja die van mij is wel gebeten door een kleine hond. en er was een stuk van zijn neus af.

nou ja ik snap dat als jij op straat loopt met je honden aan de riem en de komt een hond uit het niets om zo maar aan te vallen tja dan zou ik er ook tussen komen hoor..

ik wou alleen zeggen dat als mijn hond knokken heeft dan is los en rust bij mijn hond echt het beste,
of het moet echt zo zijn dat ze alle twee neit op geven tja dan zal je er toch echt tussen moeten. hoe erg dat ook is.

ik zelf heb dat gelukig maar 1 keer gehad. gelukig en afkloppen dat wil ik nooit meer mee maken. ik heb hem geprobeert bij de staart weg te trekken nou ik vloog met hond staart en al achter de andere hond aan. ik heb heel erg het geluk gehad dat er nog twee andere mannen bij waren want ze waren met zijn drieen aan het knokken.

vandaar dat ik het echt probeer te voor komen

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Echt waar, maar ook op dit punt ben ik het met Asha eens, op straat horen honden niet los, vindt ik. Het kan wel maar dan zouden ze zo goed moeten luisteren, maar heel veel honden die ik zie die op straat los lopen luisteren misschien meestal maar ook vaak niet.
daarom ben ik een voorstander om honden op straat aan de riem te houden. In een losloopgebied kunnen ze los.

Mar zoals bij alles vindt ik dat moet ieder voor zich weten, ieder kent zijn of haar hond en weet zelf of hij of zij los kan en heel goed luisterd.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Wat doe je? De eigennaar van de andere hond roepen en zeggen dat ze vast moeten, zeker als ze ander honden aanvallen. Ondertussen denk ik wel dat ik in paniek Baco omhoog zou tillen als hij echt bijna op Baco zit.

Kom je direct tussen beide? Tuurlijk, ik zou mijn hond niet gaan laten bijten, miss wel doodbijten!

Geef je de schuld aan de andere eigenaar? Ja, als zijn hond los liep wel... Als ze beide aan een lijn zijn kan er ook niet echt iets gebeuren toch? Tenzij de ander de lijn overtrekt en dan is't evenzeer de andere eigenaar zijn fout. (Gebeurd dit mij dan is't ook mijn fout vind ik, maar heb daarom al een dikke, stevige lijn gekocht);-)

Leg je de schuld bij jezelf? Idem vraag3

Durf je tussen de vechtende honden te stappen en ze uit elkaar te trekken? Moeilijk, maar je doet dit sowieso voor je hond toch?


honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

nou ik heb een reu die niet met elke reu kan stoere reuen dat gaat mis. ik vind dat het mijn verandwoordelijkheid is dat ik probeer goed op te letten. als ik op straat loop moet hij gewoon naast me lopen. als ik een andere hond zie dan geef ik tyson de ruimte dus ik steek over of iniedergeval laat ik ze niet in elkaars zone.

als ik over straat een hond zou zien die los is en die van mij is vast zou ik me hond laten zitten en de eigenaar vragen zijn hond aan te lijnen.

komt er een hond die aan valt zou ik tyson los laten want dan heeft hij de ruimte om zich zelf te verdedigen. ik bedoel dus als hij echt word aan gevallen. maar als er een hond is die voor ons staat probeer ik samen met tyson die over te bluffen. maar ik moet zeggen dat dat me 1 keer is gebeurd en toen geholpen heeft. los laat ik heb wachten als een andere hond er aan komt en zet ik hem vast praat eerst met de eigenaar en laat hem dan los.

maar ik heb vandaag ook knokken mee gemaakt met de zelfde huskie die 3 dagen geleden helemaal goed ging

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

de huskie heel dominant en tyson ook de vorige keer liep de huskie met een boog om tyson dus er gebeurde niks maar deze keer liep hij recht in tyson zijn zone. dus dat pikte hij niet. we hebben ze uit elkaar gehaald en het viel allemaal mee. we vonden eigenlijks stom van ons, want nu moeten we ze steeds aan de lijn doen als we elkaar zien we hadden ze uit moeten laten knokken want de verwonding was er niet echt alleen een paar schaaf wonden. dus all twee honden die normaal bijt gedrag hebben.

nou ja nu gewoon aan de lijn als we elkaar zien kijken of de rust zo weer terug keert

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

ik loop nooit op plekken waar veel honden loslopen
ben zelf bang van grote honden
ik heb ook altijd mijn hondjes vast
en ik weet dat als honden vast zijn en de andere los het een gevecht kan worden
en daar heb ik echt geen zin in

alice (Gast)

afgelopen woensdag pech; ertussen gestaan tussen mijn hond en de andere hond.
De andere hond heeft mij gebeten.
De truc van de achterpoten zal ik inderdaad in mijn (achter)hoofd houden.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb wel eens gehoord, dat je een jas over ze heen moet gooien.
Maar daar heb ik geen ervaring mee, weet ook niet
of dat zou helpen.
Je kunt vaak niet inschatten of het een robbertje
vechten is of een vechtpartij zonder einde.
Ik liet mijn jongens het uitvechten, maar dat was
het slechtste wat ik kon doen.
Ik had moeten ingrijpen.
Het is goedgekomen, gelukkig.
Al die signalen die honden afgeven, oren, staarten,
alvorens er geknokt wordt, kun je zien, maar soms
gebeurt het zo snel, dat je er niet eens erg in hebt.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

*Oude topic*!

Maar hoe doe je dat met een hond van 60 kg, en je komt er eentje tegen van zeg ook 60 KG die echt wil vechten??

Hier gaat alles gewoon los zodra er een loslopende hond zwaar grommend aan komt rennen door de bosjes.

Ik ben redelijk sterk, maar meer dan 100 KG hond hou ik echt niet in bedwang met onze 2 beertjes.
En los heeft het beste resultaat om de boel te laten uitdoven.
Stevige hond die door gaat met vechten als hij onze 2 los ziet lopen.
Doet hij dat wel, is hij zowiezo geflipt, en heb ik geen schijn van kans als mijn honden aangelijnt blijven.


honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

Als ik zie dat de honden nog moeten gaan vechten haal ik onze hond op omdat hij zelf ook niet vies is van een gevechtje en als onze hond daadwerkelijk aangevallen werd door die andere hond en het helemaal buiten zijn schuld om was dan liet ik ze in eerste instantie gewoon uitvechten gezien onze hond toch nog nooit iets verloren heeft. :-)

dus dat komt dan wel in orde. Gaat de winnaar vervolgens nog door met aanvallen dan trek ik ze uit elkaar.

In geef in principe nooit echt iemand de totale schuld ten eerste omdat onze hond ook wel eens uit wil vallen en ten tweede omdat het gewoon honden blijven en die vechten wel eens, net als mensen wel eens ruzie hebben.

En mijn ervaring is dat als je twee ongeveer evengrote honden met elkaar laat vechten om dominantie dat daar zelden echte verwondingen bij komen kijken en het vanzelf duidelijk wordt wie er wint en wie er verliest.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen bij een gevecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Obsessief likken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^