Pup blijkt een aantal dingen te hebben

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MalinoisMalinois

" Ik heb eigenlijk al spijt dat ik destijds geantwoord heb. Had ik geweten dat je een hond had gekocht voor begot 300 euro, en dan nog eens je geld terug wou omdat hij niet perfect is....dan had ik je totaal niet serieus genomen. Uiteraard ga jij geen 620 euro betalen voor een operatie...
 
Ik stel voor dat je even twee tandenstokers in je mond steekt, puntjes naar boven. Hey...je mag ze van mij zelfs wat afvijlen, ik ben geen monster. Ik geef je ongeveer 5 minuten! Veel plezier.
 
Ik hoop gewoon dat, wanneer jouw pup je nodig heeft, je niet te gierig bent om het beestje te geven wat het nodig heeft. "

Je snapt er echt helemaal niks van. Nog een keer het is een normale prijs voor deze honden. Het begint bij 200 tot zo'n 400 euro. Verdiep je eens in dingen voordat je iets zegt waar je totaal geen verstand van hebt.

 

Met die tandenstokers slaat ook nergens op. De dierenarts heeft zelf gezegd dat het nu nog niet nodig is om de melktandjes te verwijderen omdat ze niet te erg in het gehemelte prikken. Eerst moet ze ook nog wisselen en dan kijken hoe het staat.

 

En ja voor jouw gemoedsrust dat doe ik zou niet weten waarom niet. Maar jij begrijpt mij ook totaal niet. Het gaat niet om kosten voor mijn hond te betalen als die wat heeft. Het ging erom dat ik een pup die ik net een dag had wat dingen bleek te hebben waarvan de fokker niks heeft gezegd of dat het niks was.

honden page profiel MalinoisMalinois

" Het wereldje is een grote sjoemelpot, laat je niks wijsmaken.
Blijf van die kruisingen af en koop volgende keer een echte zuivere Mechelaar, uit echt bestaande bloedlijnen, met een echte bestaande stamboom (als je tegen die tijd nog niet genoeg hebt van dat milieu) "

 

Het wereldje is een grote sjoemelpot? Ten eerste daar weet jij al helemaal niks van met je stamboom Mechelaars, moet er gewoon om lachen want dat is in 'dit wereldje' helemaal niet gebruikelijk. Ik ken zoveel mensen met jaja getrainde politiehond Mechelaars en allemaal zonder stamboom want dat is bij deze honden nou eenmaal meer standaard dan met stamboom. Kun JIJ niet leuk vinden of snappen maar dat is nou eenmaal hoe het is.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  
Het wereldje is een grote sjoemelpot? Ten eerste daar weet jij al helemaal niks van met je stamboom Mechelaars, moet er gewoon om lachen want dat is in 'dit wereldje' helemaal niet gebruikelijk. Ik ken zoveel mensen met jaja getrainde politiehond Mechelaars en allemaal zonder stamboom want dat is bij deze honden nou eenmaal meer standaard dan met stamboom. Kun JIJ niet leuk vinden of snappen maar dat is nou eenmaal hoe het is.
  "

 Moet je al die zogenaamde "politiehonden" eens optellen die in Nederland en België rondlopen: meer "politiehonden" als mensen. hahaha.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Moet je al die zogenaamde "politiehonden" eens optellen die in Nederland en België rondlopen: meer "politiehonden" als mensen. hahaha.
  "

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dat zijn wel schokkende aandoeningen, die overbeet en die tanden die in haar gehemelte prikken gaat ze nog veel last van krijgen helaas en zal ze aan geopereerd moeten worden..lijkt heel simpel gezegd van de DA 'dat ze er waarschijnlijk aan geholpen moet worden', ga er maar vanuit dat ze er veel last van zal hebben en dat ze geopereerd moét worden.

Je hond kan hierdoor ook gedragsverandering laten zien,snel overprikkeld raken,omdat ze steeds iets van pijn voelt waarvan ze niks snapt.

 

Misschien kun je deze vrouw een bericht sturen, haar hond/pup had namelijk hetzelfde en haar hond is ook geopereerd, zelfs 2 keer.
Zij verteld hier op haar herplaatsingspagina op FB hoe het eerste jaar is verlopen met haar hondje.
https://www.facebook.com/HH.innederland/photos/a.429476990544954.1073742039.360053550820632/914718305354151/?type=3&theater

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik kom nog eens lezen, maar erger me gelijk weer blauw. Ik begrijp immers niet, hoe erg ook, dat iemand maar kan overwegen het beestje terug te brengen, is geen meubelstuk.

Als het hondje in huis is dan houdt je daar toch van en dan zou ik alles aan doen om het beestje te helpen. Maar waarschijnlijk is bij velen een hond toch gewoon koopwaar, bij mij niet, wel een levend wezen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  
Werklijnen kunnen stamboom hebben maar ik heb het echt over de KNPV wereld (politiehonden trainen) waar stambomen niet OF LEES weinig aan te pas komen. Daar wordt vooral gekeken naar bloedlijnen en daar is gewoon een site voor om dat na te trekken. "

 Hoe weet jij dat die boer die reu gebruikt heeft? Dat is dan een wereldje waar men enkel belang hecht aan welke bekende reu men gebruikt. Moeders kant niet belangrijk en gezondheid helemaal niet. Top wereldje! 

honden page profiel JamaicaJamaica

"  Hoe weet jij dat die boer die reu gebruikt heeft? Dat is dan een wereldje waar men enkel belang hecht aan welke bekende reu men gebruikt. Moeders kant niet belangrijk en gezondheid helemaal niet. Top wereldje!  "

 Er is helemaal nergens geschreven dat de pup van een boerderij komt. Dat heb jij ervan gemaakt.

Ze schreef dat het met deze honden vaak zo is dat mensen met hun sport/werk of boerderijhond een nest fokken en dat dat hier ook het geval is. Kan dus net zo goed een doorsnee particulier nest zijn.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Jee wat een nare situatie 

 

Heb je al een keuze kunnen maken? 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

die keuze staat er toch? Moet je wel even moeite doen om te lezen he...

er staat ook al meerdere keren dat het niet om een boerderij hond gaat.

honden page profiel MalinoisMalinois

" Ik kom nog eens lezen, maar erger me gelijk weer blauw. Ik begrijp immers niet, hoe erg ook, dat iemand maar kan overwegen het beestje terug te brengen, is geen meubelstuk.
Als het hondje in huis is dan houdt je daar toch van en dan zou ik alles aan doen om het beestje te helpen. Maar waarschijnlijk is bij velen een hond toch gewoon koopwaar, bij mij niet, wel een levend wezen. "

Hallo ik had de pup net 1 dag toen ik dit te horen kreeg van de dierenarts. Het was ook niet mijn idee om haar terug te brengen maar van de fokker.

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Hoe weet jij dat die boer die reu gebruikt heeft? Dat is dan een wereldje waar men enkel belang hecht aan welke bekende reu men gebruikt. Moeders kant niet belangrijk en gezondheid helemaal niet. Top wereldje!  "

 

Ook totaal niet waar. Je roept maar wat omdat JIJ dat denkt of aanneemt.

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Er is helemaal nergens geschreven dat de pup van een boerderij komt. Dat heb jij ervan gemaakt.
Ze schreef dat het met deze honden vaak zo is dat mensen met hun sport/werk of boerderijhond een nest fokken en dat dat hier ook het geval is. Kan dus net zo goed een doorsnee particulier nest zijn. "

Precies en dat was het in dit geval ook. Zo maakt ze er nog wel meer van in haar hoofd. ;)

honden page profiel MalinoisMalinois

" die keuze staat er toch? Moet je wel even moeite doen om te lezen he...

er staat ook al meerdere keren dat het niet om een boerderij hond gaat. "

Klopt, het valt me op hoe ontzettend slecht mensen hier lezen, begrijpen en hun eigen fantasie erop los laten. :p

 

 

 

honden page profiel MalinoisMalinois

" Jee wat een nare situatie 
 
Heb je al een keuze kunnen maken?  "

 

Ik heb de pup gehouden. Ik ben er nog niet helemaal berust op hoe het gaat lopen met de tandjes/overbeetje. Voor nu zegt de dierenarts dat ze er geen last van heeft en dat het niet zo extreem is dat er per direct wat aan gedaan moet worden. Na het wisselen is het kijken hoe de tanden dan staan. Wel moet ik haar tegen die tijd een aantal keren per dag een kwartier per keer met een bal in haar bek laten lopen.

honden page profiel MalinoisMalinois

" Dat zijn wel schokkende aandoeningen, die overbeet en die tanden die in haar gehemelte prikken gaat ze nog veel last van krijgen helaas en zal ze aan geopereerd moeten worden..lijkt heel simpel gezegd van de DA 'dat ze er waarschijnlijk aan geholpen moet worden', ga er maar vanuit dat ze er veel last van zal hebben en dat ze geopereerd moét worden.Je hond kan hierdoor ook gedragsverandering laten zien,snel overprikkeld raken,omdat ze steeds iets van pijn voelt waarvan ze niks snapt.
 
Misschien kun je deze vrouw een bericht sturen, haar hond/pup had namelijk hetzelfde en haar hond is ook geopereerd, zelfs 2 keer.Zij verteld hier op haar herplaatsingspagina op FB hoe het eerste jaar is verlopen met haar hondje.https://www.facebook.com/HH.innederland/photos/a.429476990544954.1073742039.360053550820632/914718305354151/?type=3&theater "

Nou dat is dus niet bekend. De dierenarts zegt dat het nu niet zo extreem is dat de melktanden eruit gehaald moeten worden. We moeten eerst kijken hoe de tanden uiteindelijk staan als ze gewisseld heeft. Qua gedrag of eten merk je helemaal niks aan haar nu, ze is een hele tevreden en vriendelijke pup.

 

Ik heb het verhaal van die mensen gelezen en ze hebben inderdaad wel veel pech gehad maar dat komt omdat er daar veel meer aan de hand was dan alleen de tanden/overbeet. Ik hoop dat het bij mij pup meevalt met de tanden en dat haar volwassen tanden straks beter/goed staan en ze er geen last van heeft.

honden page profiel MalinoisMalinois

De onderkaak is het bot wat het langste doorgroeit bij een hond. Dit kan wel duren totdat ze ca. 14 maanden zijn. Dus er is hele goede hoop dat de kleine overbeet zichzelf corrigeert. Ik lees dat bij pups van 4-5 maanden de overbeet is uitgegroeid tot een prachtig schaargebit, helemaal vanzelf.

 

Bovendien lees ik ook verhalen van mensen die een pup kochten met een heel mooi gebit die uiteindelijk na de groei een onderbeet had. En ook bij fokkers komt het voor dat ze een pup met een over of onderbeet ertussen hebben zitten. Er is dus weinig over te zeggen en niet te bepalen.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" De onderkaak is het bot wat het langste doorgroeit bij een hond. Dit kan wel duren totdat ze ca. 14 maanden zijn. Dus er is hele goede hoop dat de kleine overbeet zichzelf corrigeert. Ik lees dat bij pups van 4-5 maanden de overbeet is uitgegroeid tot een prachtig schaargebit, helemaal vanzelf.
 
Bovendien lees ik ook verhalen van mensen die een pup kochten met een heel mooi gebit die uiteindelijk na de groei een onderbeet had. En ook bij fokkers komt het voor dat ze een pup met een over of onderbeet ertussen hebben zitten. Er is dus weinig over te zeggen en niet te bepalen. "

 Oke, pech dus en niks waar de fokker iets aan had kunnen doen. Dan heeft je topic dus verder weinig zin. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Oke, pech dus en niks waar de fokker iets aan had kunnen doen. Dan heeft je topic dus verder weinig zin.  "

 Tuurlijk wel, t helpt altijd om meer info te krijgen.

 

Dat met een bal in de bek laten lopen heb ik ook vaker gehoord.

 

Wie weet komt t gewoon goed. Succes iig!

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Oke, pech dus en niks waar de fokker iets aan had kunnen doen. Dan heeft je topic dus verder weinig zin.  "

 

Nogal kort door de bocht. Blijft vreemd dat de dierenarts van de fokker het over het hoofd heeft gezien maar dat terzijde. Voor het gebit maak ik me vooralsnog even geen zorgen want het kan dus helemaal goed komen.

 

De ogen is nog wel een dingetje. Het lijkt op (een lichte vorm?) van Ectropion naar buiten gedraaide/hangende oogleden. Heeft of kent iemand een Mechelse herder die dit heeft als pup of volwassen hond? Ben ik benieuwd naar. Ik weet dat het bij veel rassen met hangend vel voorkomt maar bij de Mechelaar ken ik dit totaal niet. Het kan ook komen omdat ze nu als pup los in haar vel zit om te groeien en dat het straks bijtrekt...

 

 

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Tuurlijk wel, t helpt altijd om meer info te krijgen.
 
Dat met een bal in de bek laten lopen heb ik ook vaker gehoord.
 
Wie weet komt t gewoon goed. Succes iig! "

 

Precies, info is altijd goed en dank je! Ik heb er wel vertrouwen in wat betreft haar gebit. De onder en bovenkaak groeien los van elkaar en ze is pas 10 weken dus kan nog zolang goed groeien. Dan is die bal ook niet eens nodig als haar onderkaak groeit.

 

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik heb nog nooit een Mechelaar met ectropion gekend.

Geen idee of het bij de Hollander een probleem is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  
Ook totaal niet waar. Je roept maar wat omdat JIJ dat denkt of aanneemt. "

 Wat is er dan niet waar? Ik zeg toch niet "boerderij" of dat je pup van een boerderij komt? 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik snap dat je twijfelt, als je hoort wat er mis is met je nieuwe pup. Dan stapelt alles op en moet je daar allemaal over gaan nadenken. Een pup zelf is al veel werk, dan is het niet leuk als die extra zorgen er bij komen. Ik ken dat gevoel.

Maar fijn dat je de pup houdt. Over een paar maanden denk je ohoh hoe had ik er over kunnen denken die terug te brengen 

 

Hopelijk gaat het allemaal meevallen in de toekomst. Veel plezier van je pup.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Er is helemaal nergens geschreven dat de pup van een boerderij komt. Dat heb jij ervan gemaakt.
Ze schreef dat het met deze honden vaak zo is dat mensen met hun sport/werk of boerderijhond een nest fokken en dat dat hier ook het geval is. Kan dus net zo goed een doorsnee particulier nest zijn. "

 En jij maakt het er van dat ik boerderij bedoel.... 

honden page profiel JamaicaJamaica

"  En jij maakt het er van dat ik boerderij bedoel....  "

 Jij hebt het over een boer. Die wonen doorgaans niet op een flatje hoor.

honden page profiel JamaicaJamaica

"  
Nogal kort door de bocht. Blijft vreemd dat de dierenarts van de fokker het over het hoofd heeft gezien maar dat terzijde. Voor het gebit maak ik me vooralsnog even geen zorgen want het kan dus helemaal goed komen.
 
De ogen is nog wel een dingetje. Het lijkt op (een lichte vorm?) van Ectropion naar buiten gedraaide/hangende oogleden. Heeft of kent iemand een Mechelse herder die dit heeft als pup of volwassen hond? Ben ik benieuwd naar. Ik weet dat het bij veel rassen met hangend vel voorkomt maar bij de Mechelaar ken ik dit totaal niet. Het kan ook komen omdat ze nu als pup los in haar vel zit om te groeien en dat het straks bijtrekt...
 
  "

 Ik krijg net een ingeving. Er liep toch niet toevallig een molosser-reu rond? Want bij molossers komt ectropion vaak voor. Het is te hopen dat de fokker eerlijk is over de vader. Of misschien is moeder gedekt door een herder en daarvoor of na per ongeluk door een ander ras.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik heb nog nooit een Mechelaar met ectropion gekend.

Geen idee of het bij de Hollander een probleem is. "

 Nee.. ook bij de Hollander komt dit niet voor.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  Nee.. ook bij de Hollander komt dit niet voor. "

 



Dacht ik al.

Nu ja, er is in het verleden wel hier en daar wat dog ingekruist dus het kan nog wel daarvan komen.

Of het is gewoon een pechgeval natuurlijk.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waarom is het eigenlijk zo dat honden die voor dit doel worden gefokt, bijna allemaal geen stamboom hebben?

Is dat vanwege het geld, dat de honden niet duur zijn en eerder 'weg gewerkt' kunnen worden als ze niet voldoen aan de eisen?

En je dus voor weinig geld weer een nieuwe kunt halen?

(TS, dit is niet aanvallend bedoeld naar jou of een bepaald persoon, dit is een vraag in het algemeen)

 

De bloedlijnen van al deze honden worden dan wel in database bijgehouden, er zijn populaire reuen.

Maar waarom blijft dit zo schimmig (vind ik dan).

Of zijn er bepaalde karaktereigenschappen (bepaalde scherpte, felheid) die bij stamboom honden niet gewenst zijn?

 

pagina 6 van 9 12 3 4 5 67 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^