Hoe gaat het nu met Luna?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Dat zal ik gaan vertellen... 

Vorig jaar September - zoals sommige misschien nog wel herinneren - heb ik Luna uit Drenthe opgehaald en kwamen er heel wat verhalen achterweg; minimaal twee nestjes op zeer jonge leeftijd, meneer schijnt zich bezig te houden met vecht-praktijken (wat heel wat bijtlittekens en grotere littekens verklaarden). Maar ik kan nu oprecht zeggen dat ze opbloeit... Ondanks dat ze soms ook een pain in the ass is haha!

Luna heeft nooit regels mee gekregen en daarmee is het eigenlijk een heel frustrerend jaar voor ons geweest vanaf het moment dat ik haar mee naar huis heb genomen. Enorm trekken aan de lijn bij het zien van honden, katten, eenden, of wat voor dier dan ook en ja... dan heb je 40KG aan de lijn welke nog eens afzet ook. Sta je dan aan de andere kant van de lijn met 50KG tegen gewicht. 
Corrigeren, corrigeren en nog eens corrigeren. Lijn kort houden. Snoepjes erin. Lichamelijk beloning door te aaien. Enthousiasme in mijn stem tonen. Afleiden met dingen die ze leuk vind zoals tennisballen. Het heeft uiteindelijk toch zijn vruchten af geworpen: want we kunnen nu 8 van de 10x (en dat vind ik een hele verbetering met hoe het was) op een fatsoenlijke manier langs andere honden, katten en andere dieren lopen zonder getouwtrek. Ze begint zelfs andere honden te negeren, hoe mooi is dat! 

Ondertussen ook ''poot'' leren geven en toen ''andere poot'', commando ''kusje'' en ''blaf'' erop geschroefd. ''Af'' bleek het commando ''lig'' te zijn voor Luna en zo leert het baasje ook nog wat! 

Helaas hebben we ook regelmatig de dierenarts moeten zien voor eigenlijk veel problemen met haar oren, met name ontstekingen. Maar dan gewoon echt de oor zelf en niet binnen in (gelukkig ergens!). Maar daar hebben we eindelijk een zalfje voor gevonden, welke werkt, dus als het weer begint - begin ik weer met het insmeren van haar oor. De dierenarts bezoekjes betekend echter ook dat ze bij de laatste keer geopereerd is om haar linker boven- en onderhoektand te verwijderen tezamen met twee onderste voortanden. Mevrouw is in de nacht van 18 op 19 November geschrokken van vuurwerk en daarna ook nog dronken mensen die erg op de ramen hebben lopen slaan hier... Zij heeft zich toen helaas een weg willen bijten door het hardhouten kozijn van de bijkeuken deur waar de hond van mijn moeder nog slaapt 's nachts (i.v.m. socialisatie met de kat, hij is afkomstig uit Spanje). Dit helaas ten koste van haar hoektanden en twee ondertanden dus. Maar gelukkig is de operatie zonder problemen vergaan en hersteld alles netjes, dus gaan we volgend jaar met een intensievere aanpak bezig betreft vuurwerkangst. We blijven positief en gaan kijken of het iets is voor ons, tot dan ondersteunen we haar met kruiden etc. en heeft ze nu haar eigen kussen op mijn slaapkamer, zodat ze daar ook kan slapen als mijn vriend hier is of ik een weekendje weg is - want als ik er niet ben, is ze op mijn slaapkamer ook veel rustiger. Een offer wat ik nu even heb gemaakt in belang van mijn hond dus. 

Anyway... Ups en downs dus. Maar ze doet het over het algemeen dus erg goed en ik ben erg trots op haar. En ik bof ook met haar, op heel veel vlakken. Ondanks dat ze zelf een redelijk watje is, weet ze me toch altijd te supporten als ik dat nodig heb (PTSS, dus ik heb zelf ook wat ups en downs) en overwinnen we samen ook dingen, omdat ze mij o.a. heel erg spiegelt en ik mijzelf dus tegenkom als ik met haar bezig ben. Heb geen moment spijt van haar en ik hoop oprecht dat iedereen de band met een hond mag ervaren, zoals ik die met Luna ervaar! Dat we nog maar veel mogen leren van elkaar. :)

 

 Voor degene die haar niet kennen... Luna is mijn American Bully van nu 3 jaar!

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

een lief beest dat nu een mooie toekomst heeft, houden en genieten

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Wat een prachtige hond <3 <3 <3

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Luna heeft geluk met zo'n baasje.

 

Mooi dat je in iets meer dan 1 jaar een fantastische band met haar hebt opgebouwd; ondanks ook downs o.a. medische perikelen.

 

Ik hoop dat jullie nog heel lang van elkaar mogen genieten.

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Leuk deze update Franciska!

 

Ze ziet er erg happy uit op je foto's een mooie gespierde meid is het.

 

Ze mag blij zijn met jou,ik gok dat ze net zo blij is met jou,als jij met haar bent.

Ik vind het mooi om te lezen wat je na een jaar al allemaal met haar hebt bereikt,knap,dat kan alleen iemand die een doorzetter is.

Ik heb ook héél veel geleerd over mezelf en bijgeleerd door Mila

 

Mooie feestdagen gewenst voor straks, zonder veel vuurwerk voor Luna.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Wat fijn dat jullie elkaar zo gevonden hebben, prachtige hond <3

honden page profiel PtjePtje

honden foto van Ptje

Super bezig zijn jullie! En wat een prachtige hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Luna, boft met jou, en jij krijgt een hond die voor jou door het vuur gaat, goed te lezen dat ze zo vooruit gegaan is...ook moest ik even grinneken om de kiloos als ze trekt, nou weet er alles van van mijn jonge rebel als die eens wat ziet....er is nog hoop dus, hahaha....heerlijk dat het zo goed met dr gaat..

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Wat een prachtige meid heb je!

 

Leuk dat je iets laat horen.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Leuke hond super 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat een mooie hond heb je!

 

En wat ontzettend sneu dat ze zo bang was en zich een weg heeft geknaagd. Sterkte hoor met de genezing.

 

Misschien is de relaxopet nog een idee? 

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Dank jullie wel allemaal! Voel me een trotse ''hondenmamma'' haha! 

soraya

Dank je wel haha. Ze heeft haar genen mee zitten, hoef er weinig voor te doen. :P Niet extreem trainen dan toch, want we zitten toch wel op 5 uur wandelen op een dag. 


Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

Bij mij helpt het gewoon om te stoppen, haar naast te vragen en dan weer te wandelen... en herhalen. Ze raakt meer geïrriteerd van het stoppen constand, dan mijn stem want die negeert ze op zo'n moment toch wel. Maar ik heb eindelijk een hondenschool gevonden die niet discrimineerd en goede aanbevelingen heeft ook o.a. met politiehonden opleiden, dus dat geeft weer zekerheid. Ook ik krijg niet in mijn eentje met bepaalde dingen de puntjes op de i. :)


Paddy, Finley (Kees)

We zijn nu gestart met BachRescue. Is ook op basis van kruiden. Het is nog te kort om te zeggen dat het effect heeft, maar ik ga je tip in gedachten houden mocht dit ook niet werken. Het heeft ook geen nut om middeltjes erin te stoppen die haar psychisch beïnvloeden en weliswaar depressief maken. Blijf expres al thuis rondom oud en nieuw, zodat ik haar sowieso kan steunen en ze gaat dubbel aangelijnd het huis uit met mij!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een mooie update.

 

 

Wat is Luna mooi, een heerlijke kop heeft ze Fijn dat ze bij jullie kan slapen op de slaapkamer, dat zal vast veel uitmaken.

 

Gaat het goed met de hond van je moeder samen?

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

" Wat een mooie update.
 
 
Wat is Luna mooi, een heerlijke kop heeft ze Fijn dat ze bij jullie kan slapen op de slaapkamer, dat zal vast veel uitmaken.
 
Gaat het goed met de hond van je moeder samen? "

 Ik vind het stiekem ook gezelliger. Stelt mij toch ook wel erg gerust op 1 of andere manier. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het een combinatie is van het niet willen verlaten van de eigenaar (wat normaal is voor Bully's) en het aanvoelen dat ik ook echt die support wel nodig heb. Dat is ook de reden waarom ze hier thuis hebben toegestemd om haar op te halen, zodat het mij kon 'helpen' in een zekere zin. 

Met de hond van mijn moeder gaat het goed hoor. Alleen een Shar Pei kruising hé, dus dan moet je rekening houden met bepaalde karakterstieken. Nu is hij terrecht gekomen in een territorium die onbekend voor hem was, dus dat heeft geen problemen opgeleverd. Exmon weet alleen niet wat spelen is, of delen, en moet al helemaal niets van honden buitenhuis hebben (weer: Shar Pei). En sinds Luna de broek aan heeft als het op de honden aan komt, wil dat nog wel eens botsen. 
Maar wat wil je ook als je met 7 weken uitgedroogd bent gevonden en 5 jaar lang hebt zitten wachten op een thuis in Spanje. Ze krijgen daar in een varkenstrog te eten en zitten met 5+ honden in een kennel omdat het niet anders kan...
Ze trekt ondanks meer aan Exmon op dan aan het hondje van mijn zusje (terwijl ze daar toch echt langer mee samenleeft), maar die heeft een persoonlijke bubbel... weliswaar ligt dat daar aan? Die ligt in haar mand en dat is het eigenlijk. Exmon heeft Luna haar zijde niet verlaten in elk geval, toen ze thuis was van haar kaakoperatie/verwijdering van haar hoektanden. Dus dat zegt ook wel weer iets over die twee... Kost alleen tijd. Hij is hier pas sinds Mei en begint nu pas door te krijgen wat huisregels zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Geweldig dat jullie elkaar kunnen helpen en steunen. Ik merk dat hier ook hoor, je kan gewoon enorm veel aan elkaar hebben.

 

Fijn dat Luna en Exmon ook iets aan elkaar hebben, ze hebben allebei heel wat meegemaakt in het verleden. Super dat ze nu een veilig thuis gevonden hebben.

 

Waarom ligt het hondje van je zus alleen maar in haar mand, is ze al wat ouder?

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Wat een mooie hond heb je! 

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

" Wat een mooie hond heb je!  "

 Dank je! :D

Geweldig dat jullie elkaar kunnen helpen en steunen. Ik merk dat hier ook hoor, je kan gewoon enorm veel aan elkaar hebben.
 
Fijn dat Luna en Exmon ook iets aan elkaar hebben, ze hebben allebei heel wat meegemaakt in het verleden. Super dat ze nu een veilig thuis gevonden hebben.
 
Waarom ligt het hondje van je zus alleen maar in haar mand, is ze al wat ouder? "

 Hondje van mijn zusje heeft een persoonlijke bubbel zoals we het noemen. Die komt heel af en toe even bij je zitten, tegen je voet aan en dan moet je even met je voet langs haar borst haha. En verder speelt ze wel eens met haar knorrie (piepspeeltje) maar het is geen honden-hond als het op bv. spelen aan komt of buitenhuis. :) Ze is nu 14, maar heb niet het idee dat het daardoor komt want ze rent en speelt wel met haar baas (mijn zusje dus) en soms met ons. Ze is verder fit genoeg om nog kilometers te lopen en te rennen... Weliswaar dat het iets met haar verleden te maken heeft gehad? Ze heeft het altijd moeten doen met drie andere, grotere honden die over haar heen denderden en altijd gepest door de buurtkatten. Cody is een gevalletje van mevrouw gaat scheiden, mag maar drie honden mee dus de oudste moet maar weg = Cody. Dus ik denk dat er meer is gebeurd, want je mag bv. ook niet aan haar buik/staart/poten komen en al helemaal niet aan haar kop. Cody is ook niet slim in de buurt van kinderen bv. om die redenen... Dus ik denk een combi van drukte en iets wat gebeurd is.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^