Waarschuwing tegen BF geholpen, toch beetje blij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

ruim een week geleden vertelde iemand op het pandje waar ik werk dat ze een puppiegingen ophalen.

Ze hadden zichzelf een zogeheten sinterklaaskadootje gegeven.

Oh leuk zeg, wat voor eentje? 

Een boomertje...oh ok, ze lieten een foto zien en het was ook werkelijk een beeldig pupje maar ja onderbuik kriebels lieten me vragen van waar haal je haar vandaan?

Uit brabant zei hij trots  nou dan gaan de alarmbellen rinkelen en ik zei dat ook dat brabant er om bekend staat dat er allerlei br##dfokkers zijn.

Ooh maar wij hebben hem van een huis tuin keuken nestje, ehm tja we weten zo langzmerhand dat dit soort lui ook wel eens hun pupjes bij gezinnen onderbrengen als zijnde huisnestjes maar ja .

Zaterdag gaan we haar ophalen

Naja ik heb er veerder maar niks meer van gezegd want als mensen vastbesloten zijn kun je ze toch niet tegenhouden.

Was deze week in de ziektewet omdat ik door mijn rug gegaan was en vanmiddag zag ik mijn collega weer, ik vroeg terloops hoe het met het hondje van A was.

Oh die heeft ie niet opgehaald, ze hadden het adres door google gehaalden bingo raak.

ik was wel heel blij dat ie toch verstandig is geweest.

Nou hadden ze ergens anders een hondje gehaald, ik hoop dan maar het beste er van dat deze niet uit de malafide handel komt.

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Wij hebben ook een hondje uit Brabant gehaald en ze doet het goed

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Blijven waarschuwen; de grote nadelen van een broodfok pup en de voordelen van een stamboom pup uit geteste ouders benoemen; meer kan je niet doen. 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Wij hebben ook een hondje uit Brabant gehaald en ze doet het goed "

 Wat betekend dat als ze bij een broodfokker vandaan komt, je er voor hebt gezorgd dat het loont om dieren voor je broodfok-karretje te spannen,je hebt de broodfokker geld gegeven.

 

De moeder van je hond zal nog meer nestjes moeten blijven produceren,samen met tal van andere broodfokteven

 

Nou als je het dan zo bekijkt...is het echt een goed plan geweest...

honden page profiel RickRick

Ja idd hier in Brabant is het echt verschrikkelijk met broodfok in mijn omgeving zitten er al 5 of 6 grote broodfokkers ik heb nu zelf een nestje pups liggen.

En het is echt een werk maar met liefde en plezier maar brabant is echt de broedplaats van broodfok echt heel erg jammer haat dat zo erg.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Gelukkig dat ze zijn gaan googlen!

Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen in deze tijden van een overdaad aan informatie toch een broodfok hondje kopen. Maar in veel gevallen is het onverschilligheid. Mensen weten vaak dondersgoed dat iets niet in de haak is, maar willen gewoon NU een pup. En tja ‘hij was zo schattig en als ik hem niet koop dan koopt iemand anders hem wel’. ;-)

Gelukkig liep het bij die mensen anders. En inderdaad maar hopen dat het nu wel een fatsoenlijke fokker was. Alhoewel de kans klein is als ze zo snel een hondje hebben. Maar je weet het niet. Ik had Twinko ook binnen een week.

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Ja ze is al 7 jaar

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

" Ja ze is al 7 jaar "

 Oooh dan is moeders allang afgdankt nadat ze haar 9+++ nestjes heeft gebaard.

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Aan de ene kant kan ik het best begrijpen als mensen graag snel een puppie willen maarja voor een auto of zelfs een fiets doen ze meer vooronderzoek.

 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

De fokker waar wij haar hebben gehaald je mocht niet de moeder zien en de vader was er ook niet het was ook een br fokker

honden page profiel sorayasoraya 2 doggies

honden foto van soraya

" De fokker waar wij haar hebben gehaald je mocht niet de moeder zien en de vader was er ook niet het was ook een br fokker "

 ...duidelijk teken van broodfok. Zeven jaar geleden is niet lang hoor, mijn hond (wordt volgende maand 10 jaar) heb ik in Juni van 2008 uitgekozen en wist toen ook waar ik moest letten om niet bij een broodfokker te kopen.

 

Maar ik krijg niet echt het gevoel dat het je iets uitmaakt of je de broodfokker steunt in zijn manier van werken..BROODFOKKEN over de rug van dieren.

Volgende forumvraag: Golden retriever aanschaffen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^