Weinig uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Als Twinko moet plassen geeft hij dat zelf aan. Hij gaat dan bij de voordeur of bij de balkondeur zitten.
Meestal laat ik hem uit voordat hij het zelf aangeeft, maar soms wacht ik totdat hij het zelf vraagt. Alleen het gekke is dat hij het dan heel lang op lijkt te houden. Gisteravond om 19:00 het laatste rondje van vanmiddag om 14:00 heb ik hem zelf maar geroepen om mee te gaan. Is dat normaal? Dat hij gewoon te lui is om naar buiten te gaan? Kan dat kwaad?

Inmiddels is het bijna 22:30, hij heeft z’n eten gehad, een botje, we hebben wat zoekspelletjes gedaan in huis, hij heeft liggen spelen met een pluisje, en is vervolgens gaan liggen luieren. Ik ga hem zo weer uitlaten voor het slapen gaan maar wat hem betreft blijven we gewoon binnen.

En echt, hij kent het als ik zeg ‘Ga je mee een plasje doen?’. Want als hij moet plassen rent hij direct naar de gang op dat moment. Maar als ik het nu zeg kijkt hij me aan van ‘ga zelf maar’.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wees  blij, lekker rustig nee ff zonder dollen, Bink had dat ook. Die kon echt uren en uren achter elkaar liggen luieren zonder dat hij aangaf naar buiten te willen. Pas als ik hem meenam (meestal moest ik zn mand helemaal rechtop zetten zodat ie met zn poten op de grond stond) keek hij me aan van: vooruit.....

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Wees  blij, lekker rustig nee ff zonder dollen, Bink had dat ook. Die kon echt uren en uren achter elkaar liggen luieren zonder dat hij aangaf naar buiten te willen. Pas als ik hem meenam (meestal moest ik zn mand helemaal rechtop zetten zodat ie met zn poten op de grond stond) keek hij me aan van: vooruit..... "

 

Hahaha ja hier moet ik ook vaak meerdere keren roepen en dan komt Twinko al gapend en rekkend aan sjokken van ‘pfff nou vooruit dan maar’. Dan voel ik me zowat schuldig dat ik hem uitlaat :D

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Hier ook. Nam joy altijd mee. Ze ging wel gewoon hoor en had er dan zin in als ik de riem pakte, maar niet voor de behoefte maar om lekker buiten te zijn. Toen ze paar maanden was wou ik dat ze het aangaf, wou weten hoe ze dat deed. Toen is ze in de ochtend gaan plassen en pas tegen 10 uur in de avond deed ik haar zelf maar naar buiten. Ze gaf niks aan, geen drang, niks. Nu neem ik dr zelf maar af en toe mee, maar inderdaad wel handig. Wolf geeft het aan maar dan moet ik ook echt naar buiten met hem want dan moet ie.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik denk bij hem dat hij dit weer niks vind, klein, laag bij de grond, extra snel te koud en nat...plus dat je met die kleine pootjes en dik sneeuw al gauw verdwijnt tot aan je rug

Gelukkig is het al bijna helemaal weg.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier ook zo één hoor

Misty kan het volgens mij wel 2 dagen ophouden als het zou moeten

 

Die moet ik 's avonds echt de bank af sleuren.... dan laat ze gelaten haar tuig omdoen om vervolgens weer op de grond neer te storten

En denk maar niet dat ze komt als ik dan roep vanaf de deur.... die moet ik echt gaan halen (of ze gaat heeeeeel irritant net bij de andere deur staan kwispelen als dat ik sta )

 

Maar 1 keer buiten kan ze dan wel weer rustig een uur rondlopen en geen aanstalte maken richting huis te willen

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ons kleine hondje doet dit ook. Als het aan haar ligt, ligt ze de hele dag te luieren. Van het weekend vroeg ik of ze mee ging, ik had haar riempje al in mn hand, En ze kijkt me aan van 'ben jij gek'  toen ik haar wilde pakken sprong ze van de bank, en kroop eronder. Dan niet, gelukkig heb ik een hond die áltijd mee wil. Kahlúa gaat ook zelf voor de deur staan als ze moet plassen. Als ze zich verveeld trouwens ook, zielig voor de deur gaan piepen, om vervolgens heel rustig overal uitgebreid te snuffelen, maar niet te plassen haha. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hier nog zo een hoor.

Wanda is zeer gehecht aan haar uurtje draven door het bos, wat we elke dag doen. Maar daar naast kan ze ronken zeg......

Toch ga ik standaard 3 of 4 maal per etmaal naar buiten met haar. En dan doet ze ook altijd wel een plas.

Het punt is, als je vraagt of je kunt wachten tot de hond zelf aangeeft dat ze wil plassen, ook als dat héél lang duurt; dan zeg ik nee.

Want van lang plas ophouden kunnen ze bv blaasontsteking krijgen. Dus ook als de hond het niet vraagt, wel mee naar buiten nemen.

Al is het maar 5 meter en bij de eerste boom, maar dan is t maar weg 

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Héél herkenbaar! 

 

Puk geeft het ook aan als ze iets moet doen maar dat komt weinig voor omdat ze van ons minimaal 3 keer per dag naar buiten móet. 

 

Voor de rest kan ze ook uren heerlijk liggen luieren zonder naar buiten te willen. Zeker als het buiten regent. Dan is het een drama. We moeten haar dan met beleid van de bank duwen of haar uit haar mand trekken en omhoog duwen en op 4 poten zetten. Soms heeft ze haar halsband en riem al om en dan kan je (zachtjes!) trekken en zeggen wat je wil maar ze komt écht niet. 

 

Tenzij... de zon schijnt! Dan wil ze het liefst urennnnnnn buiten zijn en als je dan net een uur thuis bent wil ze weer. Niet omdat ze iets moet doen maar ze vind het dan gewoon heerlijk buiten. 

De afgelopen dagen had ze dat ook met de sneeuw. 

 

We hebben het wel een keer getest wanneer ze zelf zou komen. Ze was sochtends rond 7 uur uitgelaten. Normaal zou ze dan begin van de middag weer gaan maar ze kwam maar niet. Na het avondeten (12 uur later) hebben we zelf maar ingegrepen en zijn we haar gaan uitlaten. We durfde het niet langer te rekken haha. 

 

Tjaa.. als het aan Puk ligt is 1 keer per dag meer dan genoeg. Behalve als de zon schijnt (of het sneeuwt). Dan wil ze graag 5 keer per dag en dan zo lang mogelijk! 

 

Afgelopen zomer heb ik het zelfs meegemaakt dat Puk op een boomstam in het park in slaap is gevallen (heerlijk in de zon) maar naar huis wou ze écht niet! 

 

Diva. 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Mijn moeders Maltezer (Ziva) geeft ook nooit aan dat ze naar buiten moet/wil. Gelukkig hebben we 2 andere honden die het wel goed aangeven.

Lizzy gaat dan voor mij zitten en blijft haar poot op mijn been leggen en Fleur gaat dan sleetje rijden.

Maar vaak ga ik al met ze lopen voor ze het gaan aangeven. Wij wandelen 4 tot 5 keer per dag dus meestal hoeven ze het niet eens aan te geven.

 

Ziva blijft dan ook vaak nog even op de bank liggen, maar ze luistert wel als ik zeg dat ze moet komen. Eenmaal buiten rent ze graag achter Lizzy aan en is dan enthousiast.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier staan ze nimmer voor de deur, ik laat ze regelmatig uit....en hebben ze nimmer hoge nood, denk dat als je hond echt moet dat tie het wel aangeeft hoor.........Bams had eens een blaasontsteking, en ging zomaar voor de deur zitten, dus moeten is toch wel waarschuwen hoor.....

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Dank voor alle reacties. Fijn dat meer mensen het herkennen. Luie honden zeg :-D

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus net zo, als we hem zouden liggen om 22:30 zou hij volgens mij de hele nacht doorhalen.

Ook in de ochtend wil hij er volgens mij liever niet uit. Staat echt met tegenzin op.

Terwijl hij tussen de middag opspringt en staat te dansen bij de deur.

Bacchus geeft het ook aan als hij echt nodig moet, dan gaat hij piepen bij de achterdeur. Dit gebeurt zelden, omdat ik hem geregeld uitlaat. Maar tijdje terug had hij een beetje de poepertitus en gaf zelf aan...... ik wil er nu toch wel heel graag even uit.

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Hier ook, als ik niet zou gaan wandelen plast hij niet. 2x per dag neem ik hem mee voor een wandeling, dan is zijn blaas leeg en kan hij wel 4-5u verder. Soms kan dat eens een uurtje langer zijn, hangt af van mijn werk enzo. Dan probeer ik ook nog +- 3x per dag kort naar buiten (5-10min) om gewoon een plasje te doen in het park hier rechtover (in onze tuin doet hij het alleen als dat echt hoognodig is) ook al kan Raiko dat een hele dag ophouden als t moet, gezond is dat niet. Dus hier houdt hij t enkel snachts langer dan 5u op 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Als puck echt nodig moet, dan wordt ze wat drukker of gaat ze bij de deur zitten. 

In de nacht begint ze over het bed heen en weer te lopen en te miepen.

 

Maar als ik puck de keuze laat, ligt ze liever lui op de bank of op het kussen dan dat ze met dit weer naar buiten gaat.

In de zomer is ze dan wel weer graag buiten. 

 

Ik baal wel dat ik een hond heb die niet echt wandelen wil. Ze houd veel meer van snuffelen en hersenwerkjes, dan dat ze een paar km gaat wandelen. Ze vindt poepen en plassen genoeg en gaat dan liever weer naar huis.

Gelukkig een goede oplossing 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Oh wat gek! Hier het omgekeerde: 2 doggies die uit zichzelf heel graag naar buiten gaan.

Bankhangen is goed voor enkele uren, maar dan lonkt toch weer het avontuur... 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Gijs meld zich eigenlijk bijna nooit.. pas als ik zeg ga je mee naar buiten dan springt hij uit zijn bak.. 

Hij gaat er ook maar 3x uit .. voel ik me wel eens schuldig over, maar we gaan s morgens dan rond 15.00 en dan rond 21.30. Als ik daar tussen nog een keer ga dan gaat hij de laatste keer gewoon niet plassen.. 

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Heel herkenbaar

 

Mocht Shadow echt nodig moeten dan kan ze zelf de deur open doen. Gebeurd eigelijk alleen als ze aan de dunne is dat ze dan zelf naar buiten gaat. 

 

Maar wel laat op de avond krijg ik Shadow ook niet meer naar buiten. Die wil dan ook écht niet meer. Ze is dan voor het laatst om 18 uur geweest en houd het dan op tot de volgende dag tot we de ochtend wandeling gaan doen.

 

Overdag wil ze altijd wel heel graag met mij mee. Niet om te plassen maar gewoon om weg te gaan. Daarin tegen bij mijn moeder blijft ze altijd liggen. Als die zegt kom we gaan wandelen dan heeft ze zo iets van ga zelf lekker wandelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wil ik toch nog even vertellen......Bams wordt savonds nog voor het slapen gaan uitgelaten, even plassen...kom Bams...en dan komt Bams en gaat zogenaamd zitten...ik zie het aan haar staart, hahaha, ze staat op en loopt naar de deur...en ikke....en nu nog even plassen, draait zich om en kiest eieren voor de geld, hahaha, echt gebeurd.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Wil ik toch nog even vertellen......Bams wordt savonds nog voor het slapen gaan uitgelaten, even plassen...kom Bams...en dan komt Bams en gaat zogenaamd zitten...ik zie het aan haar staart, hahaha, ze staat op en loopt naar de deur...en ikke....en nu nog even plassen, draait zich om en kiest eieren voor de geld, hahaha, echt gebeurd. "

 Dit doet Kahlua PRECIES dezelfde. Zo irritant, dan wil ik naar bed, moet ze snel even plassen, en die tut doet dan alsof! Ze zijn veel te slim haha. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Dit doet Kahlua PRECIES dezelfde. Zo irritant, dan wil ik naar bed, moet ze snel even plassen, en die tut doet dan alsof! Ze zijn veel te slim haha.  "

 Hahaha, dacht dat mijn hond de enige was....

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Haha grappig zeg, Ziggy heeft een stopwatch bij zich en meldt zich wanneer het tijd is om uit te gaan.

Rasta is meer van ach ik zie wel wanneer we gaan, ik vind alles best al is ie altijd wel enthousiast als ik zeg van kom je mee wandelen?

hij is meer van het uitslapen, als ik vrij ben en ze smorgens uit wil laten dan kijkt ie van oh echt? Ik lig net zo lekker, gaap, smek smek, zucht ok dan maar, komt langzaam overeind, rekt zich uit en dan vooruit maar weer.

Volgende forumvraag: Hond likt aan wonde
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^