Hond blaft naar andere honden onderweg.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hallo allemaal,

 

We hebben 2 honden. 1 van 2 jaar en de ander van 19 weken. De oudste is een allemansvriend. Vind iedereen en alles leuk, ook honden. Ik ga vaak met haar naar het bos zodat ze lekker kan spelen met andere honden. Onder weg als we een hond tegen kwamen voor de pup er was, snuffelde ze even en dan was het ook goed en liep ze mee. Liepen ze ver weg, dan keek ze even en liep ze gewoon weer mee. 

 

Zodra we nu een hond tegen komen, hoe ver weg ook, ze blaft alles aan elkaar. Ik denk omdat ze er graag na toe wil. Tegenwoordig loopt ook iedereen met een grote boog om haar heen aangezien ze alles aan elkaar blaft. Afleiden met speelgoed lukt niet, ook voor koekjes heeft ze totaal geen interesse, omdraaien lukt niet altijd aangezien ze ook zo om de hoek gelopen komen. Verder als ze een hond ziet en ik wil omdraaien, weigert ze ook verder te lopen. Ze gaat gewoon liggen en wachten.

 

Wat kan ik doen om haar te laten stoppen met dat geblaf? Hopelijk heeft iemand tips.

 

Ik denk eraan om weer mee te gaan doen met puppy cursus of sociale wandelingen om haar zoveel mogelijk positief in contact te brengen met andere honden.

 

Toen de pup er net was, hebben we ook veel honden moeten wijken. Onze pup heeft een sterke angst voor andere honden, hier zijn we druk mee aan het trainen. Inmiddels laat ik ze vaak apart uit.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Het zou mogelijk te kunnen maken hebben met de angst van de pup.

Er bestaat zoiets als een persoonlijke ruimte. Een denkbeeldige cirkel die je rondom trekt. Plaats waar niemand te dicht komt. Laat dit nu geen vaste grootte hebben, maar is afhankelijk van de individu's.

 

Hou van alles voldoende afstand. Hoe weet je dat het voldoende is? Wanneer de hond niet meer reageert. Geef de hond de kans om te kijken dat er niets gebeurt, er geen rampen plaats vinden. En als de hond rustig is belonen met lekkers. In de zin van gezond lekkers, zoals stukjes gekookte kip, of rauw rundsstoofvlees. Zodat er een positieve link ontstaat. Zorg ook voor een langere lijn en dat er geen spanning opstaat. Zodat de hond kan snuffelen onderweg.

Maar maak gebruik van rust en kalmte, daar heeft de hond het meeste aan.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ook zonder de pup doet ze dit. Ze wil er gewoon super graag heen en met de andere hond spelen. Ze heeft een lange lijn en krijgt ook zeker alle ruimte om te snuffelen. Daarom inmiddels een beetje radeloos

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Als iemand nog tips heeft dan lees ik dat ook graag. Hier twee dwergschnauzers, eentje van 5 en eentje van een jaar. De oudste grote jongen doet dit ook en het kleine meisje begint hier ook mee zodra hij begint (en heel soms uit zichzelf). We hebben al een gt erbij gehad met clicker etc maar... Het is hopeloos. Ik hoor het dus graag! 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou zelf met zo'n hondje thuis eerst heel goed gaan oefenen op het aandacht vragen en krijgen. Eerst een gezellig attentie geluidje aanleren(even veel verschillende geluidjes maken met je mond en kijken waar ze het vlotst op reageert) dan dat geluidje gaan koppelen aan het áller lekkerste wat er bestaat voor haar en ze een moord voor zou doen,denk aan rodi worst,gedroogde stukjes puur vlees,héle kleine stukjes kaas,stukjes gedroogde vis.
Dit zou ik dan elke dag 2 keertjes een aantal minuutjes gaan oefenen.
Daarna uitbreiden naar dat ze pas beloond wordt als ze oogcontact met jou maakt,het kan ook heel goed dat ze natuurlijk vanaf het eerste moment al oogcontact maakt,dat is alleen maar goed en makkelijk.
Maakt ze geen direct oogcontact dan even wachten tot ze wel kijkt je kan ook eerst nog helpen met het koekje dan naar je gezicht te brengen,dan kan ze dat ook weer aan elkaar koppelen.

En dit zo goed blijven oefenen en na een aantal wkn kun je resultaat verwachten,het kan ook al na 2 dagen goed gaan,maar ik pak het even ruim,want ik geef honden graag te tijd om iets te kunnen leren en begrijpen wat je bedoelt,iedereen leert op zijn eigen tempo.

 

Als ze dat onder de knie heeft, dan kun je als ze aanstalten maakt het geluidje maken en dan volgt haar aandacht voor jou,ze komt dan bij je voor het lekkers.Dan is sowieso die eerste spanning al afgeleid van het aankomende hondje.
Oók zou ik mijn hond meer ruimte geven van de andere hond en afleren dat ze met elke hond iets zou moeten....door juist meer ruimte en afstand te nemen,daar moet je dan ook weer geduld mee hebben,want het leren en merken dat ze niks met andere honden moet,moet eerst weer kunnen inslijten,normaal worden.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Elsa doet dit ook; grommen, haren overeind zetten en blaffen als ze andere honden ziet. Bij haar is dit angst na slechte ervaringen met asociale honden met dito baasjes.

 

Zij heeft veel baat bij een roedel; in een bekende groep honden voelt ze zich zekerder en beschermd.

 

Misschien kijken of je met een aantal honden regelmatig samen kunt lopen?

Volgende forumvraag: Reflexie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^