Rijden tijdens het aaien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Wolf is nu 6,5 maand. Een paar dagen terug kwam ie, zoals vaker, met z'n voorpoten over m'n schoot hangen. Dit doet ie vaak als er geen plek voor hem op de bank is. Plots begon ie te rijden en duwde ik hem van me af met een 'nee' (ging automatisch). Nu deed ie dat net weer. Vorige keer bleef ie door gaan toen ie op 4 poten stond en nu stopte ie er meteen mee.

 

Het is gewoon een random moment. Hij lag op de grond beetje niks te doen en riep hem bij me om hem te aaien. Dus niet moe, niet verveeld, niet na het trainen, uitlaten of uren wakker zijn. Lijkt me dus geen overprikkeling. 

 

Hij heeft maar 1 bal en die reuen schijnen hyperseksueel te zijn. Valt dit daar ook onder dat z'n hormonen werken? Toeval? Vind het aaien gewoon lekker? (Doet het alleen bij mij, niet m'n vriend, ook niet in dezelfde houding)

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Niemand een verklaring? Heb hem niet meer zo bij me geroepen en meteen 'laag' gezet als ie kwam hangen bij me. 

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

dit is heel normaal als ze wat ouder zijn mindert dit

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het kan ook overprikkeling zijn. Vaak heeft het niets met seks te maken.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Tibbe deed dit ook vrij snel op die leeftijd. Zou me er niet te druk overmaken, gaat eigenlijk vanzelf weer over. Hier helpt "Nee" en eventjes afleiden goed. Ik gaf hem toen vaak ook even zijn botje zodat hij daar even wat frustratie op kwijt kon 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik weet dat het eigenlijk niet mag en zo... Iets met veiligheid. .. Maar ik doe dat ook altijd met mijn honden: Aaien tijdens het rijden....

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ik weet dat het eigenlijk niet mag en zo... Iets met veiligheid. .. Maar ik doe dat ook altijd met mijn honden: Aaien tijdens het rijden.... "

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou deed dit als pup ook bij hem was het duidelijk overprikkeling. Balou heeft als pup een keer blaasontsteking en struviet gehad, toen reed hij heel erg op een knuffel van hem, dit had met pijn te maken.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Tibbe deed dit ook vrij snel op die leeftijd. Zou me er niet te druk overmaken, gaat eigenlijk vanzelf weer over. Hier helpt "Nee" en eventjes afleiden goed. Ik gaf hem toen vaak ook even zijn botje zodat hij daar even wat frustratie op kwijt kon  "

 Er is alleen geen frustratie. Hoogstens dan verveling. Want hij ding dan gewoon een plekje zoeken en slapen. Beide keren. Hij heeft 1 keer op joy en 2 keer op de hond van mn ouders, was zeker overprikkeling. Maar dit was dat zeker niet, hij was gewoon heel rustig.

honden page profiel RoaldRoald

honden foto van Roald

Hij vindt je gewoon errug lief.

Maar wat iemand al zei het kan een stressmomentje zijn, gewoon wegduwen en idd afleiden met iets.

Dat reuen met één teelbal hyperseksueel zouden zijn hoor ik overigens voor het eerst.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Er is alleen geen frustratie. Hoogstens dan verveling. Want hij ding dan gewoon een plekje zoeken en slapen. Beide keren. Hij heeft 1 keer op joy en 2 keer op de hond van mn ouders, was zeker overprikkeling. Maar dit was dat zeker niet, hij was gewoon heel rustig. "

 Dan was hij gewoon hitsig,dus niet meer zo lekker aaien probleem opgelost.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Hij heeft er wel de leeftijd voor inderdaad.. Zal me er niet druk om maken. Snap wel dat je het niet wilt hebben. Zou het zelfde hebben gereageerd, gewoon nee zeggen en wieberen. 

 

Sommige honden doen het ook uit overprikkeling inderdaad, Kaylo doet het wel is als hij heel druk heeft gespeeld met een andere hond. Is hij gewoon moe en er klaar mee. Dan gaat hij zitten wippen  

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji

honden foto van Nicole & Benji

Benji begon dit ook te doen rond die leeftijd en hij leek ook geen trigger te hebben, tot ik ontdekte dat hij een voorhuidontsteking had. Hij had erg last van de irritatie. Maar toen ik hem behandeld had werd het rijden een stuk minder en nu doet hij het bijna nooit meer. Helaas komt de ontsteking af en toe terug, komt door de hormonen. 

 

Misschien kan je kijken of je pup een voorhuidontsteking heeft? Dan komt er lichtgele afscheiding van zijn geslachtsdeel af.

Volgende forumvraag: Fietsen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^