Hoe dit oplossen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Wolf heeft altijd al met zn tanden gewerkt. Hij heeft al genoeg te pakken gehad. Gelukkig gaat het de laatste tijd erg goed, maar we lopen nog tegen 1 ding aan; hij blijft de bank slopen.

 

Mijn vriend heeft vaak nachtdiensten. Dan is hij om half 7 thuis, gaat op de bank slapen, ik kom tussen 7 en half 8 mn bed uit, ga werken en rond 9 kom ik thuis, honden naar buiten en eten en mn vriend gaat naar bed. Als mn vriend geen nachtdienst heeft gaan we er samen uit tussen 7 en half 8 en ligt hij tot 9 uur op de bank tot ik thuis ben en dan doe ik de honden. 

 

Op de dagen dat we vrij zijn, vooral de zaterdag, zet ik mijn wekker om 9 uur om de honden te doen. Op zondag heeft hij om half 10 training dus gaat de wekker om half 9. Maar op deze dagen worden wij vaak wakker rond 8 uur omdat we hem horen graven in de bank. Dan kom ik de woonkamer in en springt ie schijnheilig van de bank met soms nog een stuk schuim in zn bek. Het is een heterdaadje en straf hem ook zeker (mondeling) maar hij blijft er aan zitten! Het is nu zover dat in het midden gedeelte niemand kan zitten.

 

Nu vraag ik me af, hoe komt dit? Is hij gewoon rond 8 uur uitgeslapen en gaat zich vervelen? Is het gewoon spelen geworden voor hem? Ik ben van plan om een andere (2e hands, angezien we binnen een jaar willen verhuizen en we dan een grotere nieuwe bank willen en we in dit huis geen grote bank kwijt kunnen) bank te gaan halen, zou ie er dan vanaf blijven of zal ie hier ook aan gaan beginnen? Afdekken op dat stukje zou ook wel kunnen maar die bank zit gewoon niet meer. Maar zie het ook niet zitten om elke maand een 'nieuwe' bank te halen. Iemand ervaring hiermee? 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Nou, als je al een nieuwe bank koopt, zou ik geen dure nemen tot hij dit heeft afgeleerd. Natuurlijk kan het met een nieuwe bank opeens over zijn, maar ik zou hier niet op rekenen. Zou toch zonde zijn van een mooie nieuwe bank als het niet zo is.

 

Ik weet even niet zeker of ik de tijden goed begrijp, dus ik ga ze even samenvatten hoe ik denk dat je het bedoelt. Drie situaties: 1. Je vriend heeft geen nachtdienst. De dag begint voor jullie om 7/7.30 en de honden gaan er om 9 voor het eerst uit? En geen sloopgedrag.

2. Je vriend heeft wel nachtdienst. Rond 6.30 krijgen de honden even aandacht, van jou vast ook even als je beneden komt en om 9 uur begint voor de honden de dag echt. Geen sloopgedrag.

3. Jullie zijn allebei vrij. De honden zien of horen niemand tot 9 uur, de tijd waarop normaal gesproken ook hun dag begint. Nu 'opeens' wel sloopgedrag.

 

Als ik het zo opschrijf, denk ik dat hij misschien het ritme prima in de gaten heeft? Hij weet dat als de wekker om 9 uur pas gaat, jullie vrij zijn en er dus een dag vol aandacht  en leuke dingen aan komt. En daar heeft hij zin in, dus die wil hij zo vroeg mogelijk beginnen. Denk je dat het dat zou kunnen zijn, hem kennende?

 

Ik heb er verder geen ervaring in, probeer alleen een mogelijke oorzaak te noemen. Misschien helpt het je.

honden page profiel connie schuilingconnie schuiling

Sloopt hij elke keer hetzelfde dichtgeplakte stukje bank waar hij de voering tussenuit pulkt of elke keer een nieuw stuk? Is hij jonger dan anderhalf? Ik zou gewoon op marktplaats een hele goedkope bank aanschaffen (die wel heel is) en kijken of hij hier ook aan begint. Ik ken het probleem helaas met 2 opvanghonden die toevallig broertje en zusje waren. Op het moment waren ze 8 maanden oud. Ze sloopten elke keer hetzelfde stuk waar ze de voering uit haalden en langzaamaan werd het stuk steeds groter. Ik heb op marktplaats een (afschuwelijke) maar goedkope bank gekocht die heel was, met een strakke hele leren bekleding. Ze hebben het niet meer gedaan.(helaas) want nu zit ik nog steeds tegen die bank aan te kijken. Ik ga binnenkort een mooie kopen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Uitgeslapen om die tijd is zeker, en dan verveeld die zich.....zou het een optie zijn om de hond een paar maanden bij jullie op de slaapkamer te houden, zodat je er oog op heb, en geef.........giga kauwmateriaal, wees alert, juist omdat je het kan zien als je je hond bij je hebt, direct aanbieden, zodat tie van je spullen afblijft..

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Zeer mooi foto 's mooie honden misschien wel hekje maken ze niet overal bij kunnen 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Uitgeslapen om die tijd is zeker, en dan verveeld die zich.....zou het een optie zijn om de hond een paar maanden bij jullie op de slaapkamer te houden, zodat je er oog op heb, en geef.........giga kauwmateriaal, wees alert, juist omdat je het kan zien als je je hond bij je hebt, direct aanbieden, zodat tie van je spullen afblijft.. "

 Slaapkamer is verboden terrein. Botjes of speeltjes kan ik niet neerleggen omdat wolf vind dat alles van hem is en joy ook echt bijt als ze in de buurt komt. Dus uit elkaar en onder toezicht spelen/kauwen. 

 

Hij pakt idd hetzelfde stukje elke keer. Momenteel is het hele kussen open op de naad en de halve vulling eruit. Vandaar dat het midden gedeelte niet meer bruikbaar is. Als ik een kleedje erover leg dan bijt ie door het kleed heen stukjes los of hij trekt het een stukje weg en doet zn kop eronder. Alsof het dus puur om het spul gaag, want de kussens en dekens laat ie liggen.

 

En de tijden kloppen inderdaad! We moeten rond 8 uur de woonkamer in komen anders is het raak. Maar aangezien ikzelf weinig slaap doordeweeks door de nachtdiensten en mn vriend weinig slaapt door mijn werk is het wel fijn om 'uit te slapen' in het weekend. Nu staat de wekker sowieso vroeg vanwege dat ik geen ongelukjes wil, maar het is maar een uurtje... Hij is idd nu 6,5 maand oud. Dus puberteit moet nog komen, hou mn hart vast haha. Overigens doen we niks bijzonders in het weekend. Want mn vriend heeft ook wel een nachtdienst in het weekend en ik ben doordeweeks ook tussen 9 en 3 en na het eten volledig beschikbaar voor de honden. Alleen zondagochtend heeft hij training. Dus denk niet dat ie weet dat het weekend is zegmaar.

honden page profiel connie schuilingconnie schuiling

Hij weet dat het gat er zit en als hij wakker is en jij wilt uitslapen is dat natuurlijk een leuke hobby om de tijd door te komen. 6.5 maand/1 jaar is ook wel een beetje de leeftijd dat ze extra graag met hun kaken bezig zijn. Bij mijn tweedehands bank van marktplaats heb ik speciaal gelet op dik strak leer zonder zwakke plekken en helaas niet op de schoonheid van de bank. Strak leer omdat ik hem (en haar trouwens ook) geen reden wilde geven om aan losse delen te pulken. Dit hebben ze ook niet meer gedaan. Wel losse kussens en zo maar ja shit happens. Hij is geadopteerd door mijn vriendin die hem in de bench heeft laten slapen de eerste maanden. Zusje heeft onlangs ook een heel leuk huisje gekregen. Ze zijn nu ruim 21 maanden en ze slopen helemaal niks meer. Die pubertijd waar je bang voor bent hebben ze eigenlijk helemaal niet zo gehad. Ze zij allebei ongelofelijk lief en sociaal. Dus al met al. Maak je niet al te druk. Regel als voorproefje een spuuglelijke bank en als je straks gaat verhuizen met mooie nieuwe spulletjes dan is de kans heel groot dat hij ze helemaal met rust laat. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Gang aanpassen. Of aparte kamer aanpassen. Naar sloopvrij. En de sloper daar apart houden als er geen toezicht is. 

 

Gezien de honden dan apart zijn kan er ook kauw materiaal aangeboden worden.

 

Indien gang plus trap naar boven een stevig pet/klemhek ervoor.

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Gang aanpassen. Of aparte kamer aanpassen. Naar sloopvrij. En de sloper daar apart houden als er geen toezicht is. 
 
Gezien de honden dan apart zijn kan er ook kauw materiaal aangeboden worden.
 
Indien gang plus trap naar boven een stevig pet/klemhek ervoor.
  "

 Ik vind het wel grappig dat mensen altijd denken dat als je een hond (of meerdere) hebt je ook veel ruimte in huis hebt. Ik heb een klein halletje en een normale woonkamer. Verder geen ruimte. Woon in een kleine 2 kamer appartement. Hij moet dus in de woonkamet omdat joy uit de kattenbak eet en als wolf in de gang zit durven de katten niet naar de bak. Zit een traphekje tussen de gang en woonkamer. Bench is geen optie in de nacht omdat hij die niet accepteert. Hij piept en graaft, blaffen gelukkig niet meer. Dan kan ik helemaal geen oog dicht doen. 

 

Ik wil idd een 2e hands bank aanschaffen maar tegenwoordig leg je bijna hetzelfde neer als een goedkope nieuwe bank, hartstikke zonde. Maar hou wel mn ogen open hoor! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier ook een traphekje tussen woonkamer en gang, nou heb ik geen slopers, maar zo hou ik ze apart als het even moet...gang kan je ook sloopproef maken toch ?        

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Naar de kringloop, daar heb je hele goede banken voor weinig.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Naar de kringloop, daar heb je hele goede banken voor weinig. "

 Ik ga idd even kijken.

 

Niemand ervaring met als je de oude bank weghaalt het gedrag ook stopt? We hebben een nieuwe krabpaal en daar zit ie ook niet aan. Terwijl hij zelfs aan de oude zat toen ik hem even weggezet had en ik er nog naast stond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je zal alert moeten zijn en wat aanbieden om dat sloopgedrag te voorkomen, slopen is vaak verveling en een cirkeltje geworden, als de hond naast je staat en begint, direct wat anders aanbieden. 

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Ik heb niet per se ervaring met de bank. Wel met zijn mand. Bailey had eerst een mand met een soort schuim vulling. Deze heeft hij toen hij er even alleen mee was, volledig gesloopt. Het schuim lag in duizend stukjes gescheurd om hem heen. En inderdaad, het begon met een naadje kapot buiten, maar uiteindelijk was het graven en scheuren, steeds op dezelfde plek. 

Laatst een nieuwe mand gehaald, omdat hij verder ook van alles af blijft en deze mand ligt hij heerlijk in. Niet meer in gebeten of gegraven, niks. Heb wel voor een grote mand gezorgd die minder slopersgevoelig is. Dus niet zo’n harde schuimlaag erom met een dun stofje erover, maar een heerlijk soort kussen met een iets hogere rand erom.

Dus het zou zeker kunnen dat het stopt, maar ik weet niet wat zijn trigger is voor het slopen: of inderdaad de weet dat daar dat gat zit, of toch de drang vanwege verveling. 

honden page profiel connie schuilingconnie schuiling

Ik heb voor de mijne €20.00 betaald. Dat is het voordeel van een super lelijke bank. Kwaliteit was nog goed ook. hahaha

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik heb een klein halletje en een normale woonkamer. Verder geen ruimte. Woon in een kleine 2 kamer appartement. Hij moet dus in de woonkamet omdat joy uit de kattenbak eet en als wolf in de gang zit durven de katten niet naar de bak. Zit een traphekje tussen de gang en woonkamer. Bench is geen optie in de nacht omdat hij die niet accepteert. Hij piept en graaft, blaffen gelukkig niet meer. Dan kan ik helemaal geen oog dicht doen. 
  "

 Mag ik even ventileren dat ik vind dat je het jezelf erg moeilijk maakt, naast het verhaal hierboven..is de slaapkamer ook nog verboden terrein.
Wat dacht je van een groot stuk triplex op de bank leggen?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Het lijkt erop alsof de tijden van dat de dag begint wellicht invloed hebben. Hij doet niets als je om 8 uur in het weekend beneden bent toch?

Zou het werken om de komende weekenden dit uit te bouwen? Dus eerst 8 uur, dan bv 5 min over 8 en zo verder?

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Mag ik even ventileren dat ik vind dat je het jezelf erg moeilijk maakt, naast het verhaal hierboven..is de slaapkamer ook nog verboden terrein. Wat dacht je van een groot stuk triplex op de bank leggen? "

 Wat is er moeilijk aan? Ze hebben een woonkamer, thats it haha. 

 

Het slopen is gestopt, behalve dir 2 dagen in de ochtend. Maar een andere krabpaal nemen heeft ook gelukt dat ie ervan af blijft. Hij blijft nu ook van kleden af, waar die eerst op plaste of op kauwde. Vroeg gewoon advies of een nieuwe bank zou helpen in deze situatie. 

 

Bedankt voor jullie inbreng, ik ga gewoon opzoek en neem de gok. 'Gelukkig' duurt verhuizen nog een paar maanden, kan ie nog een beetke volwassen worden haha. Tot die tijd leg ik er een plaat op. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Alsof meneer mn gedachtes kan lezen.. Vanmorgen wekker 9 uur, plaat op de bank. Kom de woonkamer in, komt ie aangelopen met zn ogen nog half dicht. En kleden lagen nog netjes over de plaat heen. 

 

Vanmiddag een nieuwe bank bestel bij een outlet winkel. Een 3 zitter met een hocker, dus komt mooi een kleed op het zit vlak en geen 'losse' kussens erop. Die komt zaterdag binnen. Ben erg benieuwd hoe het deze week gaat. Ga hem van de week af en toe alleen laten en een beetje opbouwen. Kijken of ie er dan ook afblijft. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^