Anti trektuig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nicolet & Angel Nicolet & Angel

Ik zoek voor mijn husky een anti trektuig. Zijn er meerdere mensen met een Husky die ook tuigen gebruiken en mij kunnen adviseren welke ik dan het beste kan gebruiken. Mijn husky is nu bijna 16 maanden maar trekt op het moment heel erg!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Het perfect fit harness en het front rage ruffwear harness hebben beide een ring op de voorborst. Dat werkt vaak heel erg goed. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Waarom niet eerst proberen op een constructieve manier met het probleem om te gaan?

Persoonlijk ben ik geen voorstander van anti-trektuigen, en al zeker niet voor een jonge hond die nog niet volledig is uitgegroeid.

honden page profiel Nicolet & Angel Nicolet & Angel

" Waarom niet eerst proberen op een constructieve manier met het probleem om te gaan?

 Ze heeft nu enkel een halsband, meer niet. Maar t probleem wordt alleen maar erger en door haar halsband haar nek kaler. Ben nu al een aantal dagen bezig om het trekken minder te laten worden maar werkt helaas alleen maar tegenover gesteld.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Ze heeft nu enkel een halsband, meer niet. Maar t probleem wordt alleen maar erger en door haar halsband haar nek kaler. Ben nu al een aantal dagen bezig om het trekken minder te laten worden maar werkt helaas alleen maar tegenover gesteld. "

 Ik zou dan eerst investeren in een goedzittend (normaal) tuig, zodat alvast de ergernis van de halsband wegvalt.

 

Heb je alle tips van je andere topic doornomen?

Er is namelijk niet één standaard oplossing, maar verschillende manieren al naargelang de reden van trekken. En als je een goeie manier hebt gevonden, is dat niet op enkele dagen al opgelost. Dat heeft tijd nodig, en een geduldige en consequente begeleider.

honden page profiel Nicolet & Angel Nicolet & Angel

"  Ik zou dan eerst investeren in een goedzittend (normaal) tuig, zodat alvast de ergernis van de halsband wegvalt.
 

 Maakt me niet uit of t nou een normaal tuig is of een anti trek. Maar niet dat ik een tuig heb waardoor ze juist nog meer gaat trekken want zit volop te googlen en er zijn dus ook tuigen waardoor ze juist gaan trekken en die wil ik dus juist NIET! 

 

En wat betreft mijn vorige topic ben ik ook nog volop mee bezig maar t trekken wordt alleen maar erger dus wil nu echt gaan kijken of t niet aan die halsband ligt maar wil wel een goed tuig voor haar vandaar deze topic

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Geen anti trektuig.

Koop een normaal tuig,snel.

Persoonlijk had ik 14 maanden geleden al een tuigje aangeschaft en niet pas als haar nek kaal wordt van de halsband en het trekken...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Maakt me niet uit of t nou een normaal tuig is of een anti trek.

 Dat is nochtans een wereld van verschil. Een goed zittend tuig neemt namelijk frustraties wég bij de hond, een anti-trektuig kan frustraties net vermeerderen.

Lees nog eens deze link door: onderaan staat een opsomming aan wat een goed zittend tuig moet voldoen:

https://www.freedogz.be/equipment/halsband,%20harnas,%20hond,%20leiband,%20hondenschool,%20hondenfluisteraar,%20dog%20whisperer

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nadat je een tuig hebt gekocht kun je verder met deze manier van trainen.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Voor mijn rottweiler heb ik het volgende tuig:

http://www.4dox.nl/

riem met 2 musketonhaken, waarvan 1 voorop en 1 op de rug bevestigen. Werkt super goed.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Er zijn zoiezo geen tuigen waar ze meer door gaan trekken. Er zijn wel trektuigen maar dat is meer voor een husky voor/naast de fiets kar en of slee. 

Je hebt genoeg antitrektuigen. Bv 1 waar de ring voorraan zit. 

 

Maar eigenlijk vind ik tuig of geen tuig geen verschil. Genoeg mensen hier in de buurt die een antitrektuig kopen maar eigenlijk geen verschil zien in gedrag van de hond behalve dan dat de hond minder prettig loopt.

 

Terwijl diezelfde hond als ik hen uitlaat prima naast loopt.

 

Enige verschil is dat ik hem serieus getraind heb op aan de lijn in naast lopen, hooguit 1x plassen terwijl we naar t bos lopen. Loslopen is mogen gaan en staan waar je wilt.

 

Bij mijn eigen husky die niet overal los kan heb ik geleerd. Tuig mag je trekken vaak ook een flexi aanvast voor meer ruimte. Halsband om niet mogen trekken. En ze weet het verschil dondersgoed!

 

Heb ik aangeleerd door technique 2 van het plaatje hierboven, duurt wel een tijdje uiteraard! Maar het resultaat mag er zijn!

honden page profiel Nicolet & Angel Nicolet & Angel

Technique 2 van het plaatje ben ik nu ook volop mee bezig maar t probleem is dat zodra ik weer vooruit loop ze dus extra hard trekt, loop ik weer achteruit en weer vooruit, weer t zelfde. En zo ga ik een tijdje door maar helaas zonder effect. Daarom wil ik inplaats van een halsband een tuig want het wandelen is nu echt niet Leuk, en ik heb geen arm meer over.

Op plekken waar geen auto's komen (polder, bos) neem ik al de longeerlijn zodat ze meer ruimte heeft. Los laten lopen is hier geen optie want mevrouw komt niet terug en loopt liever van me af als dat ze komt.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Alles geprobeerd tuig halsband u.lead. Trekken deed ze. Massa’s tuigjes kan er een winkel mee beginnen.


Ulead of haak haak op de borst, trekken, haar adem begon zelfs te piepen en ze is tweemaal omgevallen voluit op de rug. Dit was voor mij het einde van een gesp op de borst.


Hier was en is nog soms trekken stoppen, niets zeggen en blijven staan, ja we hebben veel stil gestaan en nu soms nog. En ja ze was gefrustreerd, pech trek dan niet.


Soms probeert ze nog wel eens maar de euro valt snel.

Ze heeft een gewone halsband aan nu. Maar we hebben eindelijk gewonnen, geduld, geduld. Oh ja ze wordt in februari 6 jaar.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

1. Technique 2 van het plaatje ben ik nu ook volop mee bezig maar t probleem is dat zodra ik weer vooruit loop ze dus extra hard trekt, loop ik weer achteruit en weer vooruit, weer t zelfde. En zo ga ik een tijdje door maar helaas zonder effect.
2. Op plekken waar geen auto's komen (polder, bos) neem ik al de longeerlijn zodat ze meer ruimte heeft.

 1. In welke staat is ze op het moment dat jullie gaan wandelen? (vb. opgewonden, verveeld, ongeduldig, hongerig,...)

 

2. Als je op die plaatsen met een lange lijn loopt, trekt ze dan nog? Of wordt ze in het bos/polder rustiger?

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

"  1. In welke staat is ze op het moment dat jullie gaan wandelen? (vb. opgewonden, verveeld, ongeduldig, hongerig,...)

 

2. Als je op die plaatsen met een lange lijn loopt, trekt ze dan nog? Of wordt ze in het bos/polder rustiger? "

 



Terechte vragen. Bij Lenka was vraag 1 opgewonden, honger kan een lab kan altijd eten. Opgelost door haar te laten snuffelen wordt ze rustig van. Vraag 2, ja, neen, neen

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Technique 1 bij Lenka,

Op het ogenblik dat we haar beloonde, nam ze de snoep aan en begon ze terug te trekken.

Neen wij stopten, zeggen niets en Lenka komt dan terug, ja ze was veel gefrustreerd, piepte zelfs, maar zowel,mijn man als ik hadden lichamelijke klachten door haar trekken.


honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Wij hebben zo'n Matzer anti trektuig sinds kort. Wonder ding. Uiteraard is training ermee/ernaast nog wel nodig, voor ons is het echt een hulpmiddel.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Is een Husky niet vooral gefokt om te trekken?

Echt niet raar dus als hij dat doet.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik volg de mening van Alaska finest... (Heb niet alle reacties gelezen) Train je jonge hond voor je naar hulpmiddelen rijkt. Het is een veelvoorkomend probleem bij husky's, die trekken vaker maar kan je zeker trainen

Trekken aan de lijn is aangeleerd gedrag, sta stil zodat trekken geen succes heeft, of draai plots van richting zodat hij kijkt van 'he??? Wat doe je nu? Je moet hier consequent in zijn. Een tuig zorgt er ook niet voor dat je hond meer trekt. Veel mensen maakten me dat wijs toen ik een tuigje ging gebruiken om deze redenen (zie foto) het is gezonder voor je hond en je hond gaat met behulp van training echt niet meer trekken met een tuig dan met een halsband

honden page profiel Nicolet & Angel Nicolet & Angel

"  1. In welke staat is ze op het moment dat jullie gaan wandelen? (vb. opgewonden, verveeld, ongeduldig, hongerig,...)
 
2. Als je op die plaatsen met een lange lijn loopt, trekt ze dan nog? Of wordt ze in het bos/polder rustiger? "

 1. Opgewonden. Ze is dolblij als ze mee mag, soms vliegt ze t halve huis door. Hongerig kan maar lijkt me niet, sowieso al een slechte eter. Zet ik eten voor haar neer eet ze t (meestal) niet op, s avonds eet ze eigenlijk altijd wel.

2. Ligt eraan. T ene moment is ze wel rustiger maar kan ook ineens omslaan. Ook door t vele wild wat hier overal rondloopt merk ik in een bepaald gedeelte van het bos dat het daar niet leuk is om met haar te lopen.

Bijvoorbeeld bij mijn ouders (die wonen heel dichtbij het bos) trekt ze echt als een gek. Ga ik met haar hier in t bos (woon 5 min van mijn ouders vandaan) is ze wel iets rustiger maar trekt ze ook veel.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

" Ik volg de mening van Alaska finest... (Heb niet alle reacties gelezen) Train je jonge hond voor je naar hulpmiddelen rijkt. Het is een veelvoorkomend probleem bij husky's, die trekken vaker maar kan je zeker trainen

Trekken aan de lijn is aangeleerd gedrag, sta stil zodat trekken geen succes heeft, of draai plots van richting zodat hij kijkt van 'he??? Wat doe je nu? Je moet hier consequent in zijn. Een tuig zorgt er ook niet voor dat je hond meer trekt. Veel mensen maakten me dat wijs toen ik een tuigje ging gebruiken om deze redenen (zie foto) het is gezonder voor je hond en je hond gaat met behulp van training echt niet meer trekken met een tuig dan met een halsband "

 



Volledig eens maar Lenka trok op haar borstbeensluiting waardoor ze roggelde of hoesten haar luchtweg ook afsloot en bovendien twee maal op haar ruggengraat beland is dan zeg ik ook dank je. Ik stop hiermee dit is ook niet hondvriendelijk.

Ze heeft menig tuigje stuk getrokken en stilstaan gaf geen effect




Neen terug halsband, als je niet trekt staan we niet stil en is dat ding om je hals niet vervelend. Probleem opgelost

Ik denk kijk wat lukt met je hond. Ik zegde het al ik kan een winkel.in tuigjes beginnen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  1. Opgewonden. Ze is dolblij als ze mee mag, soms vliegt ze t halve huis door. Hongerig kan maar lijkt me niet, sowieso al een slechte eter. Zet ik eten voor haar neer eet ze t (meestal) niet op, s avonds eet ze eigenlijk altijd wel.
2. Ligt eraan. T ene moment is ze wel rustiger maar kan ook ineens omslaan. Ook door t vele wild wat hier overal rondloopt merk ik in een bepaald gedeelte van het bos dat het daar niet leuk is om met haar te lopen.
Bijvoorbeeld bij mijn ouders (die wonen heel dichtbij het bos) trekt ze echt als een gek. Ga ik met haar hier in t bos (woon 5 min van mijn ouders vandaan) is ze wel iets rustiger maar trekt ze ook veel. "

 Okee. Als je hond al helemaal overenthousiast is nog voor jullie wandeling begint, zit ze eigenlijk al in een stemming die je moeilijk nog kan ombuigen. De hond is zo opgewonden dat je haar nog moeilijk kan bereiken om dingen aan te leren. Daarom is het zéér belangrijk te vertrekken vanuit kalmte. De wandeling begint niét voor je eerst rust vraagt van je hond. Inzetten op zelfbeheersing dus.

 

Nu ben ik ook van mening dat je van een energieke, gedreven hond als een Husky pas zelfbeheersing kan vragen als je haar aan de andere kant ook genoeg uitlaatkleppen en voldoening kan schenken. Een rechtvaardig geven en nemen, zeg maar.

Vandaar:

Hoe ziet een doordeweekse werkdag eruit voor de hond?

Vb.: Hoe lang is ze alleen, waar verblijft ze dan, wat ondernemen jullie zoal met de hond, hoelang (of hoever) zijn de dagelijkse wandelingen?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Krijgt ze ook de gelegenheid om haar energie kwijt te geraken zonder constant aan een wandelriem te hangen?

Echt los rennen bedoel ik.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Wat mij betreft, ik weet voor mezelf dat ik 1 fout gemaakt heb met mijn hond.

Ik had ik toen ze pup was veel consequenter moeten zijn wat het trekken betreft. Had veel leed en geld gedurende haar pubertijd gespaard.

Maar ik spreek van een lab en geen husky. Ik hoop dat raad ergens of een combinatie van je helpt, was hier zo combinatie van raad hier op HP.

Succes


honden page profiel Nicolet & Angel Nicolet & Angel

Vandaar:
Hoe ziet een doordeweekse werkdag eruit voor de hond?
Vb.: Hoe lang is ze alleen, waar verblijft ze dan, wat ondernemen jullie zoal met de hond, hoelang (of hoever) zijn de dagelijkse wandelingen? "

 We starten met een kleine ronde +/- 7:00 (Heb nog kinderen van 8 en 2, die van 2 ligt dan nog in bed dus kan niet al te lang weg blijven). Zodra we dan thuis zijn wilt ze in de tuin. Rond 8:30 gaat ze in de bench met de radio aan. 

+/- 11:45 Ben ik weer thuis, gaat ze ff in de tuin of ik fiets een ronde van ongeveer 15 min. Om 12;30 moet ik de jongste van het kdv halen dan is ze in huis bij de oudste. Als ik niet met haar gefietst heb dam gaan we rond 13:00 Een ronde doen van een uur tot 1,5 uur. Bij thuis komst gaat ze slapen of in de tuin of ze gaat zelf in dr bench liggen (staat altijd open als ik thuis ben). Rond 17:30 gaan we eten, sinds dat uur eten we 17:00 omdat de jongste al om 18:00 op bed ligt (erg last van dat klokte uur) daarna ga ik met haar weer een ronde van een half uur tot 3 kwartier, en t laatste rondje is meestal rond 22:30 en dat is ook minimaal een kwartier tot 20 min.

De rest van de week ziet er bijna t zelfde uit alleen op dinsdag werk ik tot 11 uur dan ga ik gelijk een ronde van een uur doen en dan rond 15:00 nog is en op woensdag werk ik tot 13:00. Dat is ook de langste ochtend dat ze alleen is. En rest van de week ben ik thuis

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  We starten met een kleine ronde +/- 7:00 (Heb nog kinderen van 8 en 2, die van 2 ligt dan nog in bed dus kan niet al te lang weg blijven). Zodra we dan thuis zijn wilt ze in de tuin. Rond 8:30 gaat ze in de bench met de radio aan. 
+/- 11:45 Ben ik weer thuis, gaat ze ff in de tuin of ik fiets een ronde van ongeveer 15 min. Om 12;30 moet ik de jongste van het kdv halen dan is ze in huis bij de oudste. Als ik niet met haar gefietst heb dam gaan we rond 13:00 Een ronde doen van een uur tot 1,5 uur. Bij thuis komst gaat ze slapen of in de tuin of ze gaat zelf in dr bench liggen (staat altijd open als ik thuis ben). Rond 17:30 gaan we eten, sinds dat uur eten we 17:00 omdat de jongste al om 18:00 op bed ligt (erg last van dat klokte uur) daarna ga ik met haar weer een ronde van een half uur tot 3 kwartier, en t laatste rondje is meestal rond 22:30 en dat is ook minimaal een kwartier tot 20 min.
De rest van de week ziet er bijna t zelfde uit alleen op dinsdag werk ik tot 11 uur dan ga ik gelijk een ronde van een uur doen en dan rond 15:00 nog is en op woensdag werk ik tot 13:00. Dat is ook de langste ochtend dat ze alleen is. En rest van de week ben ik thuis "

 En die langere wandeling, in welke omgeving is dat meestal? Is dat altijd aan de lijn? Wat wil ze dan zelf het liefst doen?

honden page profiel Nicolet & Angel Nicolet & Angel

" Krijgt ze ook de gelegenheid om haar energie kwijt te geraken zonder constant aan een wandelriem te hangen?
Echt los rennen bedoel ik. "

 Nee dan ben ik ze kwijt. Ze komt namelijk niet terug.

honden page profiel Nicolet & Angel Nicolet & Angel

"  En die langere wandeling, in welke omgeving is dat meestal? Is dat altijd aan de lijn? Wat wil ze dan zelf het liefst doen? "

 Dat is t voordeel in deze omgeving, alles is heerlijk dichtbij. In 5 min sta ik in de polder, in 2 min in t bos. Kan ook nog naar t strand dat is 10 min hier vandaan.

En jah dat is allemaal aan de lijn, ze neemt de benen en komt niet terug. En wat ze t liefst doet? Snuffen naar ongedierte haha

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Ik zou dan eerst investeren in een goedzittend (normaal) tuig, zodat alvast de ergernis van de halsband wegvalt.
 
Heb je alle tips van je andere topic doornomen?
Er is namelijk niet één standaard oplossing, maar verschillende manieren al naargelang de reden van trekken. En als je een goeie manier hebt gevonden, is dat niet op enkele dagen al opgelost. Dat heeft tijd nodig, en een geduldige en consequente begeleider. "

 Dan raad ik alsnog de perfect fit aan. Dat is een normaal goed passend tuig en je kan er als extra een D-ring op nemen als je die besteld. Ik heb er zelf ook een, toen met d-ring ook genomen, ik gebruik die alleen nooit.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Sorry zal me niet meer bemoeien

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Struiken "knuffelen"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^