Vuurwerk frustraties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Inmiddels ben ik het echt beu, al het vuurwerk dat hier afgestoken wordt. Ik kom net terug van mijn werk en wilde June uitlaten en daar begon het weer; een groepje hangjongeren met vuurwerk onder mijn raam. Ik vind dit toch echt zo belachelijk vroeg, prima één nacht stress voor alle dieren maar hier is het toch echt al anderhalve maand weer bezig. 

 

Helaas reageert June daar dus op, nadat ze een keer een nare ervaring heeft gehad met vuurwerk. Ik vind het nu ook echt heel rot om haar alleen te laten. Ze is niet veel alleen maar het wordt wel heel lastig om haar vrijwel het hele jaar niet meer alleen te laten vanwege het vuurwerk.

 

Ik heb dus net maar de politie gebeld (het algemene nummer), oké enerzijds lichtelijk overdreven maar ik ben inmiddels eigenlijk gewoon in staat om elke keer te bellen als ik weer vuurwerk hoor. Er moet maar iets gaan veranderen in het landelijk beleid, als dit dus inderdaad niet te handhaven valt. 

 

Ben ik de enige die hier de politie voor belt of hebben  jullie dit ook al eens gedaan en niet geheel onbelangrijk: hielp het ook?

honden page profiel Willemien Willemien 3 doggies

honden foto van Willemien

Ik ben zelf een vuurwerkfanaat, maar dat is bij mij maar 1 nacht per jaar. Hier horen wij geen vuurwerk maar ik zal vooral de politie bellen. Misschien wat overdreven, maar anders houdt het nooit op.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Ik bel ook hoor. Overdreven of niet, anders gebeurt er zeker niets. 

Hier gaan complete bommen af, gelukkig valt het nu nog mee. 

 

Maar eerlijk gezegd heb ik niet het idee dat melden veel helpt, maar ik blijf het toch doen. 

 

Maar ik begrijp je zeker, het is heel frustrerend. 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Oh zeker weleens gebeld, want ik wil ook in de maanden November en December mijn hond uitlaten

Ze komen wel hoor, als ze de daders op heterdaad kunnen betrappen(anders kunnen ze niks), dus staan ze lang bij jou voor de deur, dan kunnen ze gewoon komen,want dan kunnen ze betrapt worden en een dikke boete krijgen en richting bureau halt kunnen ze lekker vuurwerk opruimen op nieuwjaarsdag.

Vorig jaar stond een vader met zijn puberzoon een tas vuurwerk af te steken,voor zijn eigen deur/adres, dus dat was makkelijk. Ik ben natuurlijk niet blijven kijken of de politie kwam,want Mila kon je natuurlijk al opvegen,maar ze zouden iemand laten komen en als ze dat zeggen dan doen ze dat ook.

 

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Oké ik ben dus niet de enige die hiervoor belt;p

 

Het lijkt ook dat het geholpen heeft (kan natuurlijk ook toeval zijn) maar het is nu stil nadat er een politieauto passeerde. Misschien zijn ze daarvan geschrokken of mogen ze inderdaad met oud en nieuw naar bureau halt. Mij gaat het er vooral om dat het nu stil is en June weer bij mij op de bank durft te liggen en net zelfs buiten heeft durven plassen (al moest ik haar wel het eerste stuk tillen)

 

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Vorig jaar ook gebeld naar de politie omdat ik niet goed werd van het geknal maar niks op straat zag of iemand kon aanspreken. Shadow heel de week in angst al.De politie verwees me door om de gemeente te bellen. Dus de gemeente gebeld en die verwees me door naar de politie om die te bellen

Uiteindelijk bleek mijn overbuurjongen in de achtertuin vuurwerk af te steken vandaar ik elke keer niks zag op straat maar het klonk zoo dichtbij. Hij is ook meteen gestopt toen mijn moeder zijn vader aansprak en het verhaal uitlegde van Shadow haar angst. En de buurjongen stond een uur later met een bos bloemen voor de deur om zijn excuses aan te bieden. Vond het lief dat hij zijn excuses aanbood maar die bloemen had echt niet gehoeven.

Maar Ja ik bel ook de politie alleen die doen niks.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ik bel ook, ze hebben ook wel eens een heel groepje bommengooiers ingerekend. Illegaal zwaar vuurwerk en het dan ook nog afsteken buiten de geoorloofde periode, levert toch een aantekening op voor een misdrijf, ook als je nog geen 18 bent.

 

Als je foto's of vieo kunt maken, daar heeft de politie ook veel aan.

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Ik bel ook! Zeker als ik zie waar. Maar heel veel doen ze er niet aan naar mijn idee! Zou zo fijn zijn als er een verbod komt op vuurwerk, En er gewoon shows georganiseerd gaan worden.

Super jammer voor iedereen die het wel netjes binnen de perken houdt. Maar ik vind dit echt te ver gaan. Als het nou over een week oud en nieuw Was, maar het begint nu gewoon maanden vooraf al!

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Vorig jaar ook gebeld naar de politie omdat ik niet goed werd van het geknal maar niks op straat zag of iemand kon aanspreken. Shadow heel de week in angst al.De politie verwees me door om de gemeente te bellen. Dus de gemeente gebeld en die verwees me door naar de politie om die te bellen
Uiteindelijk bleek mijn overbuurjongen in de achtertuin vuurwerk af te steken vandaar ik elke keer niks zag op straat maar het klonk zoo dichtbij. Hij is ook meteen gestopt toen mijn moeder zijn vader aansprak en het verhaal uitlegde van Shadow haar angst. En de buurjongen stond een uur later met een bos bloemen voor de deur om zijn excuses aan te bieden. Vond het lief dat hij zijn excuses aanbood maar die bloemen had echt niet gehoeven.
Maar Ja ik bel ook de politie alleen die doen niks. "

 Waarschijnlijk overzien de meeste inderdaad de overlast die ze veroorzaken niet en vinden ze het gewoon 'stoer'. Alleen zo lastig dat je dit niet elke keer één op één aan ze uit kan leggen dus ik blijf toch maar bellen. Wel jammer dat daar dan ook nog hogere belkosten voor gerekend worden, die mogen ze wat mij betreft in de boete verwerken

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

1 Nacht per jaar! Om 24.00 uur is het Nieuwjaar en dan mag voor mij een uurtje geknald worden. Gaat het nu om het inluiden van het nieuwe jaar, of omdat het wel leuk en ruig is om te knallen? Ik vind het idioot al om 18.00 uur te knallen, laat staan om 10.00 uur in de morgen, wat eerst zo was. Kunnen onze jongens wel jongens zijn, aldus de Sire? Volgens mij is dat nu juist de oorzaak.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Als ik ze zie dan bel ik ook. Al moet ik zeggen dat wij hier in de buurt er echt weinig last van hebben. Hier wonen ook niet meer veel van die jongeren. Meeste zitten op een leeftijd dat ze er 'over heen' zijn. 

 

Daarnaast reageerd Maylo er niet op. We hadden woensdag agility en je hoorde in de verte ook van die bommen (ik train in het stadsdeel en daar wordt dus wel regelmatig geknald). Maylo reageert er dus niet op maar 3 honden wel met name eentje. Die zat in de tunnel en kwam er ook niet meer uit. Maar helaas wisten we niet waar er precies geknald werd. 

 

Dat ze knallen om 24:00 op oudjaarsavond vind ik prima maar ook dan alleen. En niet al om 10:00 uur of 18:00 uur. 

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Vreselijk, vorige week wandelde ik in het park savonds, niet eens laat me ook een groepje hangjongeren met bommetjes te gooien... Ze hebben geen idee wat een impact dat heeft. Op Nieuwjaar is hier groot vuurwerk. Geen probleem. Ik weet dat op voorhand, zorg dat mijn hond binnen is en zet de tv wat luider en blijf bij hem, niet op het onverwachts terwijl we wandelen..

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik hoef niet te bellen, ze steken hier niet pal voor de deur af alleen op oudejaarsavond. Het is hier momenteel rustig maar gaat de jeugd voortijdig afsteken dan doen ze dit niet steeds op de zelfde plek en vaak op plekken waar de politie niet zo makkelijk kan komen. Balou is bang voor geknal en gesis ook al word het niet vlak voor de deur afgestoken, hij hoort het en dit is voor hem genoeg om zich onder zijn deken te verstoppen.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Vreselijk, vorige week wandelde ik in het park savonds, niet eens laat me ook een groepje hangjongeren met bommetjes te gooien... Ze hebben geen idee wat een impact dat heeft. Op Nieuwjaar is hier groot vuurwerk. Geen probleem. Ik weet dat op voorhand, zorg dat mijn hond binnen is en zet de tv wat luider en blijf bij hem, niet op het onverwachts terwijl we wandelen.. "

Precies dan ben ik er inderdaad op voorbereid en 1 dag per jaar is dan ook niet echt een punt. 

Ik vind het nu ook een risico worden om haar buiten los te laten aangezien ik haar nu ook al een paar keer nog maar net te pakken kreeg doordat ze schrok en weg wilde rennen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook belachelijk om haar driekwart jaar niet los te laten i.v.m vuurwerk...

 

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Hier is het ook al een tijdje bezig. Normaal ga ik rond acht uur 's avonds een grote ronde met Jelka wandelen maar omdat er in een buurt verderop bijna elke avond al wat knallen te horen waren heb ik het maar vervroegd naar zeven uur en ga dan niet zo ver als normaal. Gisteravond klonken er helaas al voor zeven uur de eerste knallen en nog echt dichtbij ook waardoor ik maar even snel een klein blokje om ben gegaan.

 

Zodra Jelka een knal hoort krimpt ze ineen en wilt ze vervolgens vluchten. Begint hard aan de riem te trekken waardoor mijn rug iedere keer een klap krijgt. Ik wou dat ik haar op kon tillen om haar wat steun te kunnen geven. Zodra we terug in onze straat zijn laat ik haar maar los en dan rent ze in volle vaart naar ons huis.

 

Het vervelende is dat ze nu al schichtig is zodra we 's avonds buiten zijn, ze vertrouwd het gewoon niet meer. Het verpest echt de wandelingen die we normaal altijd maken, ontspannen lopen is er niet meer bij en we houden het bij korte stukjes. De tuin durft ze ook niet meer in zodra het donker wordt dus haar favoriete touwtrekspel dat mijn man dan altijd met haar doet zit er dan ook niet in. Staat ze daar enthousiast bij de achterdeur, touwie heeft ze ook al klaargelegd maar zodra ze dan buiten komt is het toch eng en wil ze weer naar binnen. Zo jammer, dat zinloze geknal.

Volgende forumvraag: Halloween
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^