Bijten en blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Robert (Gast)

Goede avond, wij hebben een boerboel pup is 12 weken oud, maar sinds kort begint hij veel met blaffen naar het gezin zelf en te bijten. Wat kan ik hier tegen doen? Het is eigenlijk altijd als ik in de woonkamer ga zitten en al geef je hem dan zijn speeltje brengt hij die naar zijn mand en gaat weer bijten en blaffen. Als ik aan de keuken tafel ga zitten is die rustig en gaat erbij liggen. Help word soms een beetje gek er van en me buren ook wel inmiddels denk ik. Alles geprobeerd zoals auw, foei, nee, tik op zijn neus. alvast bedankt 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heb je al wel ervaring met honden?

Een boerboel is niet zomaar een eenvoudig hondje 

 

Tik op de neus zou ik in ieder geval nooit meer doen.

Daar begrijpt je pup niets van, behalve dan dat jij een onbetrouwbaar en eng baasje bent. (in zijn ogen dan)

 

Is dat de hele dag door, het bijten en blaffen naar het gezin?

Of voornamelijk in de avonduren, als iedereen thuis is en rustig zit?

 

Misschien ben je overdag voornamelijk alleen met de pup,  aan de keukentafel.

En is het voor de pup vreemd als het 's avonds heel anders is?

 

(ik bedenk maar wat trouwens)

 

 

 

Anoniem (Gast)

Alles al geprobeerd zoals auw, foei, Nee, tik op de neus. Niet teveel woorden? Het is zo voor de hond er onduidelijk. Wij gebruiken 1 woord, euh, luistert hij niet, dan nog een keer euh met een tikje in zn nek. Zo weet hij dat euh niet mag en er een gevolg aan zit. Bijten is meestal speels gedrag van een pup. Zelf trok ik mn handen telkens weg of liep ik weg, zo werd het niet meer leuk. 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

In wat voor situaties doet hij zo? En wat doen jullie verder zoal met hem?

Als het bijvoorbeeld vaak aan het eind van de dag is en hij is de hele dag al in de weer geweest, kan het overprikkeling zijn. Dan is hij oververmoeid van alle indrukken en dat uit zich vaak in overdreven druk, klierig gedrag.

Heeft hij echter juist de hele dag zichzelf wat moeten vermaken en ziet hij het gaan zitten in de woonkamer als het sein voor speeltijd, kan het ook een manier zijn om jullie uit te dagen voor een spel en aandacht.

honden page profiel tjallina rtjallina r

Komt de hond ook in de zetel? Het klinkt misschien dom, maar het is belangrijk om duidelijke grenzen te stellen, aangepast aan hun leeftijd weliswaar. Als de hond bv zo doet wanneer jij in de zetel zit met hem en er komt iemand bij, zou ik wanneer een correctie niet werkt hem even van de zetel bannen tot hij rustig wordt. 

Volgende forumvraag: Aantal vragen eerste puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^