Pup speelt te ruw

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bailey&Loki†Bailey&Loki†

honden foto van Bailey&Loki†

Hallo, ik heb een klein(Nahja klein) probleempje met bijten. Mijn pup Bailey bijt soms nogal, nou eigenlijk heel hard. Hij is heel erg speels. Hij gaat dan grommen, hele hoge blafjes maken en springt dan tegen je aan op te bijten. Meestal valt hij onze voeten en broek aan en wanneer ik hem streng toespreek dan gaat hij gewoon door alsof ik een grap maak. Ook als ik hem van me af duw dan word Hij juist wilder. Soms is het echt genoeg en word ik boos (niet slaan of schreeuwen hoor!) en het lijkt alsof hij dan boos op mij word.. brutaaltje spreekt me dan tegen. Wat kan ik het beste doen om dit te stoppen? En wat moet ik juist niet doen? Het loopt soms echt uit de hand waarbij ik schrammen op mijn handen, armen en enkels heb. Alvast bedankt.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Hallo, ik heb een klein(Nahja klein) probleempje met bijten. Mijn pup Bailey bijt soms nogal, nou eigenlijk heel hard. Hij is heel erg speels. Hij gaat dan grommen, hele hoge blafjes maken en springt dan tegen je aan op te bijten. Meestal valt hij onze voeten en broek aan en wanneer ik hem streng toespreek dan gaat hij gewoon door alsof ik een grap maak. Ook als ik hem van me af duw dan word Hij juist wilder. Soms is het echt genoeg en word ik boos (niet slaan of schreeuwen hoor!) en het lijkt alsof hij dan boos op mij word.. brutaaltje spreekt me dan tegen. Wat kan ik het beste doen om dit te stoppen? En wat moet ik juist niet doen? Het loopt soms echt uit de hand waarbij ik schrammen op mijn handen, armen en enkels heb. Alvast bedankt. "

 Loop maar weg, dan is de lol er gauw af. Maar hou er rekening mee, dat dit gedrag nog wel even blijft. Een hond onderzoekt alles... met zijn bek. 

Het gaat over....

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Stoppen met spelen en volledig negeren al geprobeerd? Gewoon niet eens kijken naar hem. Negatieve aandacht is ook aandacht, dus gewoon 1x 'klaar' of 'genoeg' en stoppen met spelen.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Spel eindigen en weglopen :) Duurt een tijdje, maar dan gaat de lol er voor je pup vanaf.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Niet meer aankijken en direct stoppen met spelen. Opstaan en weglopen. Misschien dat hij dan in je voeten gaat happen, gewoon doorlopen en iets anders gaan doen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Hier vanaf het begin het commando 'klaar met spelen' aangeleerd.

Ik stopte het spel dan, zei 'klaar met spelen' en bleef gewoon rustig zitten op de grond.

Geen reactie geven dan op het spel.

Zodra ze rustig was, goedzo, braaf, klaar met spelen en dan wat lekkers te kauwen.

Je hebt een kleine pup, haal een groot verpakking gedroogde konijnenoren (te koop bij de meeste dierenzaken). Een of twee van die oren op een dag kan geen kwaad en je pup is er lekker zoet mee.

 

Ook lekker en makkelijk te kauwen zijn de gedroogde lamsoortjes.

 

Puck eet ze altijd nog, ze vind ze erg lekker.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hier heb ik het commando 'klaar'   we kunnen samen nog zo ruw stoeien, zodra ik klaar zeg, kapt ze het meteen af. Kahlúa houdt er van om wild te stoeien, en ik heb nogsteeds vaak schrammen etc door haar, maar ze doet zacht en luisterd meteen naar het commando. 

 

Gewoon dus klaar zeggen, en er geen aandacht meer aan besteden, belonen als je pup er naar luistert, en negeren als je pup door gaat. Laat haar maar een paar keer door blijven gaan, zonder aandacht van jou is de lol er snel af.  

honden page profiel Bailey&Loki†Bailey&Loki†

honden foto van Bailey&Loki†

Dat negeren en commando klaar zal ik voortaan doen! Heel erg bedankt!

Baileyy (Gast)

hey mensen ik wou dit eigenlijk om 00:40 posten maar kon niet inloggen. Anyways, het negeren helpt niet.. alleen met bedelen maar het bijten word erger. Vooral tegenover mij en ik heb werkelijk geen idee wat ik fout doe. Bailey is altijd met mij sinds het mijn hond is dus snap ik niet waarom hij zo 'agressief' tegenover mij soms doet.. hij begint uit het niets mijn voeten te bijten en wanneer ik hem 'Nee klaar Bailey' vertel negeert Hij mij. Ik probeer door te lopen en te negeren maar hij word dan wilder en ik weet geen raad meer. Ik duw hem van me af en zeg streng 'Nee. Klaar.' Maar dan begint hij te springen naar mijn armen en handen en laag grommen. Dat doet hij ook met zijn knuffels maar nu vroeg ik me af wat ik nou fout doe? Hij doet ook ruw met de rest van de familie maar alleen ik corrigeer hem daarop de rest accepteert het gewoon of een milde nee. Zou het kunnen komen dat hij zo tegenover mij doet omdat ik juist laat zien dat ik de baas ben? Hij kan nogal dominant zijn ook tegenover andere honden en hij is pas vandaag 11 weken. Ik hoop dringend tips en hulp terug te horen bedankt.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Loop voor 10 seconden de deur uit. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Of misschien langer door oefenen? Je hebt dit bericht twee dagen geleden gepost, je kan natuurlijk niet in twee dagen resultaat zien.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Allereerst belangrijk om te weten, wat er in je pup omgaat.

Ik neem aan, dat hij rond een week of 7 bij je kwam wonen?

 

Ineens, is alles wat vertrouwd was weg en alles is nieuw. 

Nieuwe geurtjes, een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, dat kost een hoop energie om aan te wennen.

 

Pups krijgen sowieso heel veel prikkels binnen.

 

Dat koppie komt al heel snel vol te zitten met prikkels en die prikkels moeten allemaal verwerkt worden.

Dat doen ze als ze slapen.

 

Maar er zijn zo veel prikkels, dat het belangrijk is, om niet elke dag nieuwe dingen te gaan doen en ondernemen. Zodat dat koppie echt tot rust komt.

 

Ik denk, dat je hond zo vervelend is, omdat dat koppie te vol is en hij gewoon geen raad met zich zelf weet.

 

Je spreekt hem toe, negeert hem vervolgens, duwt hem van je af, zegt nee en het helpt niet.

 

Eigenlijk wel logisch dat het niet werkt, want hij snapt niet wat je wilt.

Duwen, kan juist een uitnodiging zijn tot spel, nee zeggen, snapt hij nog niet.

Honden kunnen taal prima leren verstaan, maar dan zal je de betekenis eerst moeten aanleren.

Nee snapt hij nog niet.

 

 

Wat je hond eigenlijk nodig heeft op zo een, ik wil je achter het behang plakken moment, is verplicht slapen.

 

Weet niet of je een bench hebt, of een rustige slaapplek?

 

Zo vervelend zijn is, hup de bench in, of de gang op, kluifje erbij, niets zeggen en laten slapen.

 

Dat koppie zit zo vol, dat hij zeker even gaat mopperen, om daarna in slaap te vallen.

Hoe vaker je dit doet als hij zo is, hoe makkelijker hij in slaap zal vallen.

 

Als hij wakker is en wil spelen, zorg dat je een speeltje in je hand heb en bied dat aan. 

Bijt hij in je hand, handen op je rug, zonder iets te zeggen. Dan stop je nl het spel en dat is duidelijk.

Zo laat je zien, wat je wel en niet goed vind.

 

 

Ga niet elke dag naar drukke en nieuwe plekken. Ga twee keer oer week iets nieuws doen en zorg voor de rest voor rust en regelmaat, om alle prikkels goed te kunnen verwerken.

 

Hersenwerkjes is een goede manier, om hun energie krijt te kunnen, brokjes in het gras verstoppen, of een kartonnen doos met lege wc rollen.

 Door dat koppie te gebruiken, worden ze moe op een ontspannen manier.

Vinden ze erg leuk om te doen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" hey mensen ik wou dit eigenlijk om 00:40 posten maar kon niet inloggen. Anyways, het negeren helpt niet.. alleen met bedelen maar het bijten word erger. Vooral tegenover mij en ik heb werkelijk geen idee wat ik fout doe. Bailey is altijd met mij sinds het mijn hond is dus snap ik niet waarom hij zo 'agressief' tegenover mij soms doet.. hij begint uit het niets mijn voeten te bijten en wanneer ik hem 'Nee klaar Bailey' vertel negeert Hij mij. Ik probeer door te lopen en te negeren maar hij word dan wilder en ik weet geen raad meer. Ik duw hem van me af en zeg streng 'Nee. Klaar.' Maar dan begint hij te springen naar mijn armen en handen en laag grommen. Dat doet hij ook met zijn knuffels maar nu vroeg ik me af wat ik nou fout doe? Hij doet ook ruw met de rest van de familie maar alleen ik corrigeer hem daarop de rest accepteert het gewoon of een milde nee. Zou het kunnen komen dat hij zo tegenover mij doet omdat ik juist laat zien dat ik de baas ben? Hij kan nogal dominant zijn ook tegenover andere honden en hij is pas vandaag 11 weken. Ik hoop dringend tips en hulp terug te horen bedankt. "

 Je bent net 2 dagen bezig.. een pup vergt geduld. Bereid je er maar op voor dat dit nog weken kan duren voordat het effect heeft. Gewoon consequent blijven en niet opgeven. 

Anoniem (Gast)

Negeren werkt pas na een maandje ofzo he :) een puppy opvoeden kost tijd. En wat ik lees ben je hem/haar ook niet echt aan het negeren. Want klaar en nee roepen is ook aandacht. Wat hier hielp was de kamer uitlopen. Dat vond hij echt stom. Want hij wil bij je zijn. En voldoende slaap doet ook een hoop. Dus zorg dat je pup genoeg rust krijgt. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik herken je probleem. Het lastigste is dat je familie het dus gewoon laat gebeuren waardoor je pup het niet snel afleert.

 

Je hebt een BC en een BC is slim. Negeren of afleiden werkt dus vaak niet. Een BC moet je niet alleen leren wat je graag ziet maar ook wat je gewoon niet wilt hebben dat hij doet. Dat leer je niet met afleiden of negeren.

 

Ik ben het ook pertinent niet eens met Suzanne dat een pup niet weet wat "Nee" betekent. Het gaat namelijk niet om het woordje maar om je toon. Een streng en duidelijk "Nee" snapt een BC prima. Bedenk maar eens (niet echt doen hé  ) wat er gebeurt als je tegen je op pup boos zou schelden... wedden dat 'ie in de gaten heeft dat je boos bent? En die scheldwoorden verstaat hij ook niet. Zorg er dus voor dat je toon duidelijk is bij dat "Nee". Je stem daarbij verlagen helpt ook.

 

Mijn tips:

  • Praat met je familie; bijten niet tolereren één lijn trekken
  • Zeg duidelijk "Nee" als hij bijt
  • Trek je handen dan NIET weg!! Ga door met wat je aan het doen bent
  • Wees super consequent en laat het dus nooit toe, ook niet als hij moe is of als je met hem speelt. 

 

Je kunt het op die manier al binnen een paar dagen fors terug brengen. Werken je familieleden niet mee dan duurt het wat langer maar ook dan zal je pup binnen een week jou niet tot nauwelijks meer bijten.

Bij mij was het ondanks een niet consequente vriend binnen een dag al grotendeels bekeken. Een BC is slim.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" hey mensen ik wou dit eigenlijk om 00:40 posten maar kon niet inloggen. Anyways, het negeren helpt niet.. alleen met bedelen maar het bijten word erger. Vooral tegenover mij en ik heb werkelijk geen idee wat ik fout doe. Bailey is altijd met mij sinds het mijn hond is dus snap ik niet waarom hij zo 'agressief' tegenover mij soms doet.. hij begint uit het niets mijn voeten te bijten en wanneer ik hem 'Nee klaar Bailey' vertel negeert Hij mij. Ik probeer door te lopen en te negeren maar hij word dan wilder en ik weet geen raad meer. Ik duw hem van me af en zeg streng 'Nee. Klaar.' Maar dan begint hij te springen naar mijn armen en handen en laag grommen. Dat doet hij ook met zijn knuffels maar nu vroeg ik me af wat ik nou fout doe? Hij doet ook ruw met de rest van de familie maar alleen ik corrigeer hem daarop de rest accepteert het gewoon of een milde nee. Zou het kunnen komen dat hij zo tegenover mij doet omdat ik juist laat zien dat ik de baas ben? Hij kan nogal dominant zijn ook tegenover andere honden en hij is pas vandaag 11 weken. Ik hoop dringend tips en hulp terug te horen bedankt. "

 

Probeer het agressief en dominant uit je hoofd te zetten. En hou vol met waar je nu mee begonnen bent. Blijf consequent, doe telkens hetzelfde. Echt, het kwartje valt wel, maar heeft tijd nodig.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

De dominante hond bestaat niet.

Pups zijn nieuwschierig en ontdekken de wereld. Ze gaan onbevangen op alles af, dat is geen dominantie.

Agressie is niets meer dan communiceren. In het geval van je pup, die is gewoon oververmoeid.

 

Honden zijn instaat om woorden te begrijpen, moet je ze wel aan leren.

Mijn hond, heeft een aardige woordenschat.

Zo heb ik: nee, als gewoon commando aangeleerd.

Geen stem verheffen, maar op een normale toon.

 

Je stem verheffen, nee boos uitspreken, zorgt dat je hond jou eng vind op dat moment en dat moet je niet willen.

Ik heb liever een goede relatie met mijn hond.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" In het geval van je pup, die is gewoon oververmoeid."

 Onze helderziende is weer 'in the house'.

Baileyy (Gast)

Ik had ook online gelezen dat wanneer je pup luisterd naar het stop woord dat je hem/haar moet belonen. Nu heb ik dat uitgeprobeerd en na een paar keer dat hij te wild werd luisterd hij iets beter. Ik zeg nu met een stevige stem "Klaar nu." En hij gaat zitten en me aankijken. Is dit een goede manier? Ik weet dat sommige mensen een andere mening gaan hebben hierover dus ik hoor graag die van jullie.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Een pup die zo wild is, is of heel erg moe, of heeft juist energie over, nu kun je met een pup niet overdreven lang gaan wandelen, maar op dit soort momenten mag je wel gewoon met hem spelen, stop een flosstouw in zijn mond en speel,doe even samen wild. En kijk hoe dat werkt. Een pup/hond is ook samen plezier hebben en niet alleen maar dingen afkeuren of afleren.

      

 

Helpt dit niet of niet altijd dan is hij gewoon moe en zou hij iets meer moeten slapen dan hij nu doet.Vaak kun je aanhouden dat 1 uur wakker betekend dat hij 2 uur zou kunnen slapen, een pup heeft veel slaap nodig om alle nieuwe prikkels (al het nieuwe wat hij ziet,ruikt,hoort,voelt) te kunnen verwerken.
Zoek een rustige kamer of een heel rustig plekje voor hem waar je zijn mandje zet. Zet de mand niet naast een deur/raam of een plek waar vaak mensen langs zullen lopen en dus alsnog veel prikkels oplevert. En lok hem in zijn mandje door er iets lekkers in te leggen, zit hij in zijn mandje dan nog wat belonen of je geef hem een kluifje waar hij iets langer op kan kauwen(daar worden ze ook lekker moe en kalm van). Leer hem dat zijn mandje zijn rust plekje is en een fijn plekje is.

 

Wat betreft negeren,dat moet je wel goed doen,niks zeggen,niet kijken,niet aanraken. Loop even naar de keuken en pak een glaasje water voor jezelf..dan doe je even iets heel anders en ziet je pup ook dat je geen zin hebt.Het is een kunst hoor, om een coole hond na te doen,zo 1 die met gemak en geduld en coolheid een drukke pup of jonge hond kan negeren.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik had ook online gelezen dat wanneer je pup luisterd naar het stop woord dat je hem/haar moet belonen. Nu heb ik dat uitgeprobeerd en na een paar keer dat hij te wild werd luisterd hij iets beter. Ik zeg nu met een stevige stem "Klaar nu." En hij gaat zitten en me aankijken. Is dit een goede manier? Ik weet dat sommige mensen een andere mening gaan hebben hierover dus ik hoor graag die van jullie. "

 Heb je hem eerst aangeleerd wat 'klaar' betekend dan??!!

 

Een pup weet niet uit zichzelf wat klaar is of betekend dat moet je een pup nog aanleren.
Dit doe je dus door héél vaak te oefenen op het weglopen uit de situatie.

'Klaar' bij mijn hond is bij haar gelinkt aan dus weg lopen van welke situatie dan ook (aangeleerd door bijv. bij het thuiskomen en haar tuigje af te doen en op het moment dat zij weg loopt 'klaar' te zeggen,dus dit kun je in allerlei situaties dat je hond van je af loopt oefenen of wanneer hij van een andere hond weg loopt,wel goed timen om dit te zeggen en dat is op het eerste moment dat de hond het hoofd en lichaam wegdraait).

En zij kent klaar met een hand signaal(hand omhoog in STOP vorm),dit is als IK klaar ben met belonen of met koekjes gooien.

 

Het aanleren van dingen is eigenlijk wachten op de momenten dat de hond gedrag laat zien wat JIJ kunt benoemen.Net als met zitten,dat leer je een pup niet door maar op die rug/kont te duwen,maar door te wachten op dat de pup vanzelf een keer gaat zitten en dan 'zit' te zeggen.Zo werkt dat met alle commando's.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"
 
 
Het aanleren van dingen is eigenlijk wachten op de momenten dat de hond gedrag laat zien wat JIJ kunt benoemen.Net als met zitten,dat leer je een pup niet door maar op die rug/kont te duwen,maar door te wachten op dat de pup vanzelf een keer gaat zitten en dan 'zit' te zeggen.Zo werkt dat met alle commando's. "

 Dat is heel makkelijk en is zo leuk om te doen ook, niet alleen om commando's aan te leren, maar sowieso dingen benoemen.

Door dingen te benoemen maak je het ook voorspelbaar.

 

Eten, uit, met de auto, lekkers, borstelen. Als je buiten loopt hond  als er een hond aan komt.

 

Ik heb mijn hond ook haar lichaamsdelen aangeleerd. Linker poot, rechter poot, bek, linker en rechter ook, staart, rechter/ linker oor.

Als je bij de dierenarts ben, en je benoemt het geen waar de dierenarts aan gaat zitten, weet je hond wat er komen gaat.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik had ook online gelezen dat wanneer je pup luisterd naar het stop woord dat je hem/haar moet belonen. Nu heb ik dat uitgeprobeerd en na een paar keer dat hij te wild werd luisterd hij iets beter. Ik zeg nu met een stevige stem "Klaar nu." En hij gaat zitten en me aankijken. Is dit een goede manier? Ik weet dat sommige mensen een andere mening gaan hebben hierover dus ik hoor graag die van jullie. "

 Dat doe je goed. Dat je pup daar naar begint te luisteren bewijst dat ook.

 

In het spel onderling tussen de honden gebruik ik "Genoeg". Vooral mijn oude hond stopt dan onmiddellijk. Gisteren op cursus vond ik het spel even niet meer leuk van Elsa naar een andere pup (die lag op haar rug en Elsa ging door) en zonder na te denken zei ik: "Genoeg". Ze stapte direct bij die pup weg. Super!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!"
 Onze helderziende is weer 'in the house'. "

 

Anoniem (Gast)

Ik bleef stilstaan en keek de andere kant op als mn pup zo'n moment had. Duwen denkt ze dat het een spel is, weglopen ook. Misschien werkt het ook voor jou? Ja de pup zal het nog even volhouden maar op een gegeven moment is er niks aan. Hoe vaker dit voorkomt dan weet de pup wat er komen gaat. Idd praten is ook belonen. Succes

Baileyy (Gast)

Bedankt allen! Ik ga ook de tip van Gast proberen. Het gaat iets beter met het 'Bailey klaar nu.' Hij gaat dan op een gegeven moment zitten en kijkt mij rustig aan. Ik merk wel als ik met een luide stem praat dat hij juist niet reageerd maar wanneer ik met een rustige calme stem het zeg dt hij steeds zachter begint te bijten en langzaam stopt.

Volgende forumvraag: Puppy alleen leren zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^