's nachts hoesten, braken en slijm opwerpen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danny EVERSDanny EVERS

honden foto van Danny EVERS

Sinds enkele maanden heeft Randy vooral 's nachts last van hoesten braken. Soms komt er ook heel veel slijm mee. Een jaar geleden kreeg Randy een hartproblemen, soort infarct. DA heeft hem toen gelukkig erdoor gehaald. Vanaf toen krijgt hij elke dag 3 soorten medicijnen. En.... Jawel overdag is hij ondanks zijn leeftijd van 13 jaar nog heel speels. het probleem stelt zich enkele 's nachts. Hij maakt hierbij zeer enge geluiden. Volgens DA is dit een gevolg van slijmen, vocht op de longen als gevolg van zijn hartproblemen. Hij krijgt nu plaspillen maar dit helpt niet echt. Ik vraag me dus af hoe het nu verder zal gaan, zijn er nog mensen die dit probleem ooit kende en hoe pakte jullie dit dan aan?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Buiten dat mijn hond niet oud is en geen hart problemen heeft..heeft ze wel Chronische Bronchitis en klinkt wat jij omschrijft voor mij heel bekend!

Zij kan 's-nachts 1,5 uur hele lappen slijm eruit hoesten.Bij haar maakt het verschil wat ik aan voeding geef.Ze is ook allergisch ,en reageert snel op haar voeding,met name kip,graan,rund...maar ze lijkt ook op sommige andere smaken/diersoorten sterker te reageren wat dan ook kan resulteren in nachtelijk gehoest.Ze krijgt ook natuurlijke snacks,laatst had ik lams slokdarm..maar dat zat een plakkerig goedje op,en ja hoor,weer veel hoesten.

Ondertussen weet ik wel waar ze meer of minder van gaat hoesten,dus is redelijk goed onder controle te houden.Ook met Broomhexine tabletjes,vast zittend slijm oplossend,dan hoest ze makkelijker overdag en niet in de nacht.

 

Of het Bronchitis is kom je achter door een foto te laten maken.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als het niet of onvoldoende helpt moet je terug naar je dierenarts.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik heb hier ook een hond die allergisch is en waarvan fijnstoffen op zijn bronchiën zitten, maar gaat gelukkig nog niet zo tekeer. Hij heeft/had wel een vergroot hart en een vergrote lever en krijgt enkel bloeddrukverlager. Hij krijgt ondersteuning op basis van Westerse kruidengeneeskunde; de samenstelling hiervan is gericht op o.a. het versterken van collogeen weefsel, vochtafdrijving, versterking van hart- en longfunctie, ondersteuning lever. Daarnaast krijgt hij geregeld acupunctuur. De klachten zijn door de tijd heen niet erger geworden. Het nadeel van die plaspillen vind ik dat hoe hoger er gedoseerd wordt, des te meer vitamine- en mineralenverlies er op zal treden, waaronder het belangrijke kalium dat nodig is voor de nierfunctie. Mijn hond heeft al lichte nier- en leverschade dus verergering hiervan wil ik voorkomen. Ik herken wat je schrijft, want mijn hond heeft dat eens in de zoveel tijd. Hij wordt daar straalmisselijk bij en wil alleen nog maar naar buiten om gras te eten. Het probleem kan ook versterkt worden als je hond te lang in eenzelfde houding blijft liggen, waardoor die luchtpijp op het hart drukt. Als hij zo'n aanval heeft van hoesten en speekselen, dan geef ik wel furosamide in kuurvorm. 2x daags 1,5 tablet met afbouw gemiddeld een week lang. De werking wordt versterkt als je die tabletten in water oplost en dat laat drinken of inspuit.

Misschien kan er bij jouw hond nog wat aanvullend onderzoek gedaan worden, waarbij dan wat gerichtere medicatie gegeven kan worden?

Sterkte.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

terug naar je dierenarts, en vertel wat je hond doet snachts, dat het gehoest alleen maar erger wordt.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Hier een hond met vergroot hart, waardoor vocht op de longen. Bij haar schommelt het, ene keer gaat het beter en dan weer bergafwaarts. Nu zit ze weer in zo'n moment dat het slechter gaat, en ook zij hoest vaker 's avonds dan overdag (ik hou de tel zelfs bij hoe vaak ze hoest op een dag..).


Zo gaat het altijd, het gaat slecht met haar, we gaan naar de da en dan krijgt ze een spuitje om vocht af te drijven, dan gaat het weer geweldig goed met haar kan ze weer meer dan een uur wandelen en na een maand is de spuit uitgewerkt. Dan begint ze weer veel te hoesten, ze is snel vermoeid en lange wandelingen gaan niet meer, ... Op de ergste momenten hoest ze ook slijm op, en is ze na 5min wandelen al moe. 

 

Hier krijgt ze 4x per dag medicatie. Lassix (2x), Prilactone en Fortekor. Lassix is normaal niet goed op lange termijn, maar het is het enige dat goed werkt bij haar. Nu geven we haar ook hoestsiroop, om de slijmen een beetje te verminderen en dit zou ook een goed effect op de longen moeten hebben. De da wil nu zo lang mogelijk wachten om een spuitje te geven, want als je het te vaak gebruikt verliest het zijn effect. 

 

Maar ik begrijp je bezorgdheid wel. Elke hoest die ik hoor laat een naar gevoel over je heen. Een oudje met een hartprobleem dat haar hele leven medicatie zal moeten nemen.. het is niet niks. 

 

Probeer er gewoon goed op te letten hoe vaak hij hoest. Wordt het steeds meer en meer? Gaat zijn conditie ook snel achteruit? Hijgt hij de laatste tijd vaker en sneller? Als dat gebeurt moet je aan de alarmbel trekken en naar de da gaan. Wij hebben door onze oudjes zo goed als een abonnement bij de da. Elke maand staan we daar minstens 1x voor de deur. Het ging een periode zo slecht dat we in één week tijd 3 of 4x op consultatie gingen. En in mijn ogen kan je beter een keer te veel dan een keer te weinig naar de da gaan.

 

Alvast nog veel sterkte ermee! Die oudjes met hun hartproblemen, het is niet goed voor ons eigen hart! 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wanneer een hond hartfalen heeft en er plasmiddellen worden gegeven dan mag daar niet meer mee gestopt worden. Wel kan de dosering aangepast worden op geleide van de ademhaling in rust.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Wanneer een hond hartfalen heeft en er plasmiddellen worden gegeven dan mag daar niet meer mee gestopt worden. Wel kan de dosering aangepast worden op geleide van de ademhaling in rust. "

 

Dat mag zeker wel. Het ligt aan het soort hartfalen en wat voor vervanging je er tegenover stelt. Nooit zomaar stoppen, zonder tussenkomst van arts. Oedeemvorming kan op diverse manieren verminderd worden buiten plaspillen om.

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik geloof dan liever Viktor Szatmari.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik hecht niet zoveel waarde aan 'geloof'...wel aan diverse visies die dezelfde weg naar Rome bewandelen.

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Omdat het alleen 's nachts is ga ik even een andere kant op denken. Mijn hondje had hier namelijk ook last van. 'S nachts braken, veel slijm, kuchen en hoesten.

De da wist niet wat het was, door de medische molen gehaald, niks gevonden.

 

Wat blijkt, ze kan gewoon niet te lang op een lege maag... Maagzuur gaat opspelen nu ze ouder wordt. Dus ze krijgt 's avonds voordat ik naar bed ga, zo laat mogelijk dus, nog eten. En gelijk sochtends vroeg. Overdag krijgt ze snacks en kluifjes. Sinds ik dit ben gaan aanhouden heeft ze nergens last van. 

 

Misschien sla ik volledig de plank mis, maar wilde het even onder de aandacht brengen :) Vaak denk je het moet te maken hebben met hetgeen wat ze al hebben, maar dat hoeft helemaal niet...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Omdat het alleen 's nachts is ga ik even een andere kant op denken. Mijn hondje had hier namelijk ook last van. 'S nachts braken, veel slijm, kuchen en hoesten.
De da wist niet wat het was, door de medische molen gehaald, niks gevonden.
 
Wat blijkt, ze kan gewoon niet te lang op een lege maag... Maagzuur gaat opspelen nu ze ouder wordt. Dus ze krijgt 's avonds voordat ik naar bed ga, zo laat mogelijk dus, nog eten. En gelijk sochtends vroeg. Overdag krijgt ze snacks en kluifjes. Sinds ik dit ben gaan aanhouden heeft ze nergens last van. 
 
Misschien sla ik volledig de plank mis, maar wilde het even onder de aandacht brengen :-) Vaak denk je het moet te maken hebben met hetgeen wat ze al hebben, maar dat hoeft helemaal niet... "

 

Heel goed, hoor. Dat is zeker mogelijk. Ik herken wat TS omschrijft qua klachten en het 'enge' geluid, dat past in elk geval niet bij een lege maag bij mijn hond. Het gebeurt dan ook nauwelijks 's nachts. Jammer dat TS niets meer laat horen.

honden page profiel Danny EVERSDanny EVERS

honden foto van Danny EVERS

Hoi,

Heb gisteren mijn lieve vriend Randy moeten laten inslapen.
Een jaar geleden kreeg hij hartproblemen en met medicatie hebben we hem nog een jaartje gelukkig bij ons kunnen houden. Maar vorig weekend kreeg hij opnieuw hartproblemen. En vanaf dan kon hij ook niet meer eten, was totaal verzwakt. Het ging hem echt niet meer! Uiteindelijk sta je dan voor die verschrikkelijke keuze. Ik ben KAPOT, dit is de zwaarste beslissing die ik ooit in mijn leven heb moeten nemen.
Hoop echter wel snel een lieve golden puppy te ontmoeten waar ik opnieuw een fantastische vriendschap voor jaren mee kan opbouwen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Vreselijk. Heel veel sterkte met dit enorme verlies!

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ach wat erg..  Je houdt het dan wel in je achterhoofd dat een oudje met hartproblemen geen jaren meer te leven heeft, maar elke dag is een geschenk uit de hemel en je hoopt op meer. En als je hun dan toch moet afgeven.. klap in je gezicht. 

Veel sterkte met het verlies. Het was een zware beslissing maar als ze pijn lijden en niet meer kunnen is het wel de beste beslissing. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^