Hond valt andere hond uit roedel aan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Onze teckel van 3 heeft in een maand tijd 1 van onze andere honden, een mini-york aangevallen. De eerste keer had hij hem flink te pakken; d.w.z. de kleine had een wond. Nu net zit ik op de bank en valt hij hem weer aan: de teckel maakte een raar grommend geluid en beet (niet doorbijten) weer in de nek. Verschillende vragen: - hoe kan dit komen? Normaal zijn het dikke vrienden - hoe haal in zo'n geval de hond van de andere hond af; mijn vader is wel eens gebeten toen hij twee teckels uit elkaar haalde - zit in elke hond "agressie"? Ik ben wel een beetje bang dat het een keer fout gaat. Ik laat ze i.i.g. niet alleen samen..

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Pijn,stress,onduidelijkheid in wat hij zelf moet oplossen en wat jij voor hem behoort op te lossen.

 

Wie gaat er bijvoorbeeld naar wie?Ligt de Teckel steeds te slapen,in de mand op de bank en loopt er dan een hond langs of naar hem toen? Of schiet/rent de Teckel vanuit rust op de andere hond af,of staat de teckel al?

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

De aanleiding is onduidelijk. De mini-york en hij spelen ook vaak, de kleine lebbert hem dan af. Pijn of stress is zeker niet aan de orde.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Tja dit is lastig te zeggen vanachter een computer. Wij zien nou eenmaal de interactie niet. Het mooiste zou zijn als je het kon filmen maarja ga er maar zitten de hele dag. 

 

Mocht je het een serieus probleem vinden zou je een gedragstherapeut in kunnen schakelen. Die kan kijken naar de onderlinge verhoudingen van de honden en kijken wat de kink in de kabel is.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Er is altijd een reden waarom een hond een andere hond aanvalt. Is de een of andere hond loops? Word de een of andere voor getrokken? Wat gebeurt er voor dat de teckel bijt? Enz.

Volgende forumvraag: Een hond weet dat hij fout zit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^