Een hond weet dat hij fout zit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Hallo,

 

hier op t forum lees ik regelmatig dat een hond niet weet dat hij fout zit, dat het hoofd van een hond niet zo werkt. En dit heb ik eigenlijk ook altijd geloofd!

nu komt mijn man laatst thuis van zijn werk, was onze Juul in de woonkamer terecht gekomen. Waarschijnlijk hadden we de deur niet goed dichtgedaan. Mijn man vraagt verwonder, wat doe jij hier dan? Niet boos of wat dan ook want we vindenhet helemaal niet erg dat hij daar zit. Toch krimpt Juul in elkaar en lijkt te weten dat hij het eigenlijk niet mag. Hij laat dan onderdanig gedrag zien, schrikt en kruipt in elkaar. 

Het lijkt erop dat Juul weet dat hij het niet mag, en zich daar schuldig over voelt? 

Het is geen reactie op de houding van mijn man, want mijn man was niet boos of geërgerd? Hebben het al een paar keer meer meegemaakt dat Juul er zo op reageert. Terwijl wij eigenlijk alles wat Juul doet prima vinden :p 

iemand een verklaring?

 

groetjes Janneke 

honden page profiel EsraBEsraB 3 doggies

honden foto van EsraB

Heeft misschien toch íets in de houding van je man gelezen? Al was het maar verbazing?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misschien had ze al de ervaring met een keer eerder 'straf' of boze toon/boze houding bij worden betrapt in de woonkamer?

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Ja, ik geloof echt wel dat honden weten dat ze iets verkeerds gedaan hebben. Kwestie van aanleren wat wel en niet mag. Honden zijn niet dom ;-).

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

We hebben hem nog geen jaar, hij is een herplaatser. Het kan dat hij bij vorige baasjes die ervaring had?

het is niet de enige situatie, waarin Juul reageert alsof hij weet dat hij iets deed wat de regel overtreed. Niet eens iet wat wij fout vinden, maar gewoon liever niet hebben... Wij reageren er niet boos of vervelend op.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Maar Juul is wel een herplaatser,en heeft andere ervaringen gehad en onthouden..dat die ene houding incl direct in de ogen kijken,recht opstaan niet veel goeds betekenen.

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Dobber, dat lijkt hier dus het geval! Terwijl ik hier vaak lees dat het aan de houding van de baasjes ligt, dat een hond dat niet beseft achteraf. Hier lijkt het bewijs van wel te zijn :p

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Maar soraya, op die zelfde houding reageert hij normaal niet zo angstig. 

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Misschien weten sommige honden wel dat ze verkeerd zitten! O-)

Kijk dit filmpje maar eens..

https://www.youtube.com/watch?v=UMvXG7eg0-M

Of deze:

https://www.youtube.com/watch?v=B8ISzf2pryI

Misschien dat Juul toch dacht dat zij iets had gedaan wat echt niet mocht..

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Nee een hond weet niet wat goed of fout is. Het is de houding en toon. Daarom zijn die filmpjes zo vreselijk. Als ik tegen lucky op een boze toon ga zeggen WAT HEB JIJ GEDAAN!! Uit het niks, gaat ie ook wegkijken en ineen krimpen. Je weet nou eenmaal niet wat er bij de vorige eigenaars is gebeurd. Misschien heeft ie daar hetzelfde kunstje geflikt en zijn hun wel boos geworden, een traumatische ervaring vergeten ze niet meer. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja hoor ik geloof dat ook. Het gevaar met dit soort uitspraken is dan weer dat mensen die een hond iets (nog) niet aangeleerd of 'verboden' hebben dan ook gelijk gaan lopen schreeuwen bij iedere scheet dat de hond weet dat hij 'fout' zit.

 

Het is hier al een paar maal gebeurd dat de een de ander kwam 'verklikken' en ik weet dat hij het een volgende keer zo weer zou doen. In mijn eigen voorbeeld vind de 'dader' niet dat hij 'fout' zit, die is net zo blij ervoor als tijdens als erna. De 'verklikker' weet wel dat het niet mag/fout is (is hem ook veel beter aangeleerd) en komt me letterijk halen om me naar het 'misdrijf' te leiden.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ja hoor ik geloof dat ook. Het gevaar met dit soort uitspraken is dan weer dat mensen die een hond iets (nog) niet aangeleerd of 'verboden' hebben dan ook gelijk gaan lopen schreeuwen bij iedere scheet dat de hond weet dat hij 'fout' zit.
 
Het is hier al een paar maal gebeurd dat de een de ander kwam 'verklikken' en ik weet dat hij het een volgende keer zo weer zou doen. In mijn eigen voorbeeld vind de 'dader' niet dat hij 'fout' zit, die is net zo blij ervoor als tijdens als erna. De 'verklikker' weet wel dat het niet mag/fout is (is hem ook veel beter aangeleerd) en komt me letterijk halen om me naar het 'misdrijf' te leiden. "

 hier begint waldo te blaffen als de poes met zijn hoofd in mijn tas zit(zit ook potje snoep in)of in mijn bord

Toch steelt hij zelf graag kattenvoer....

Volgende forumvraag: volwassen hond plast
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^