Hoe om te gaan met mensen die je hond als "gevaarlijk" zien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Bedankt voor jullie reacties!
Het doet mij erg goed!
Het is idd zo, ik ken mijn hond het beste, en wat andere er van vinden is hun probleem. Maar wat soms zo vervelend is, is dat mensen ook roddelen, als ze denken dat je hond vals is, zullen andere het ook snel te weten komen.
Ik vraag ook niet dat iedereen me hond moet gaan aaien en aanhalen. Sterker nog ik wil niet dat vreemde zomaar aan mijn hond zitten.
Maar die overdreven reacties en inderdaad ook weg springen, vind ik vervelend. Dat hoeft van mij niet. En ze kunnen het ook vragen of mijn hond lief is ja of nee.
Dat zou ik prettiger vinden.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Eerlijk gezegd vind ik het heel prettig dat het gebeurt dus waarschijnlijk valt het me daarom niet eens op als mensen boos kijken. Ik ben namelijk net als Landseer altijd aan het roepen. 

 

Mensen die oversteken bedank ik, mensen die me voor laten... En zoals vanmorgen nog iemand die met twee Labjes aankwam en prompt 10 meter achteruit ging zodat ik eerst kon (was op de fiets). Dat vind ik zo lief! Dus ja dan blèr ik weer vrolijk hartstikke bedankt. 

 

Misschien vond ze Faya eng of stom, geen idee. Ik denk eigenlijk niet zo. Ook niet iedereen vind honden even leuk dat geeft toch niet. Ik ben ook niet gediend van andermans hond ongevraagd binnen mijn vierkante meter. Dat iemand dat ook met mijn hond heeft vind ik dus niet meer dan logisch eigenlijk. 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ach ja, Ginny is groot, harig en pikzwart en het liefste ding op aarde. Winter is spierwit en valt enorm uit aan de lijn als hij niet genoeg ruimte krijgt. Wie vermijden mensen? Ginny. En op wie stormen ze massaal af om 'even te aaien'? Yep, das Winter. Lang niet iedereen kan honden goed inschatten, helaas... Maar daarom loopt er ook een baasje naast ;) Een groet en een glimlach van de eigenaar  doet vaak ook wonderen voor het imago van de hond, is mijn ervaring :)

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

oo zo herkenbaar! Onze Boris heeft ook een tijdje een slechte naam gehad in de buurt, omdat er zoveel hondenbaasjes niet alleen van honden houden, maar ook van praten-over-andermans-honden  

Hij was jong, vol in de hormonen (nog niet gecastreerd) en ging 'alles wel ff regelen' op zn Staf/pit-achtige-manier: met veel geluid en bombarie! Die enkele icidenten maakten hem tot het monster van de buurt (voor mijn gevoel dan..)

Mensen liepen om ons heen, renden snel naar hun hondje als wij eraan kwamen.. ik heb zo vaak zitten huilen thuis.

Nu is de rust weer terug gekeerd. Hij is wat ouder, rustiger en ook gecastreerd  Er is gevraagd of mensen hem niet zwart willen maken, er begrip getoond voor hun angsten, maar ook begrip gevraagd voor ons verdriet. Nu zwaaien we weer naar elkaar en voel ik me geen outcast in mijn eigen buurt meer..

 

Je moet het loslaten wat anderen van je hond denken. Onze hond heeft buiten die kleine puberdingen bij ons voor de deur nog nooit iets verkeerd gedaan, het is een mannetje, ik hou hem in de gaten, maar t is een topper en dat gevoel laat ik niet afpakken door dat soort mensen!

 

Ik heb een keer gezegd tegen iemand die haar hondje als een speer wegtrok: Zo, jouw hond moet wel heel vals zijn, dat je hem zo snel wegtrekt." Voelde best goed!

 

Het zijn vaker mensen met kleine honden (of geen honden) die moeite hebben met grote honden. Ze kunnen de signalen, lichaamstaal en energie niet goed lezen en reageren dus heel primair op de grootte en de rij tanden..

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

oja dat herken ik wel, mijn vorige hond was ook een duitse herder en in het begin vond iedereen haar schattig en lief en leuk, maar na een tijdje werden veel mensen toch bang voor haar. Je merkte ook idd dat mensen er onderling over spraken, een keer liep een man met zijn hond los naar mijn aangelijnde dh, deze hond een wobbelachtige hond van ongeveer gelijke grootte viel uit naar mijn hond en voordat we het wisten ontstond een heel luidruchtig gekibbel. Waarop die man zijn paraplu tevoorschijn haalt en mijn hond gaat slaan! Witheet was ik en na een flinke brul van mij hield iedereen verschrikt op en zijn we doorgelopen.

 

Ooit kwam er een vrouw aan, ik zag van een afstandje al dat ze bang was dus ik lijn mijn hond aan en toch roept die mevrouw streng naar mij: wilt u aub uw hond aanlijnen.

 

Nouja dat zijn maar enkele voorbeeldjes, ik had eigenlijk eens alles op moeten schrijven. Het was wel zo dat mijn eigen duitse herder heel bang was voor twee bepaalde duitse herders die elke hond aanvielen die ze tegenkwamen. De man moest altijd sluipwegen door het park nemen om iedereen te ontwijken.

 

Maar ook heel veel mensen vonden haar gelukkig geweldig.

 

Ook zo met Lola, ze is een mooie hond vind ik en ik ben heel trots op haar dat ze het zo goed doet. Als je dan van iemand hoort dat ze het misplaatste dierenliefde is dat ik haar uit een buitenlands asiel gehaald heb, ben ik ook wel gekwetst. Aan de andere kant denk ik dan dat ze niet weten waar ze over praten en ik ze dus lekker kan laten kletsen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je zegt je ziet het in de blikken van de ogen van de mensen, maar dit weet je nooit zeker. Wie weet is hun relatie net uit, een exit gesprek gehad op het werk, net iemand overleden. Een blik kan wel op slecht weer staan, maar je weet de rede pas als je het vraagt.

 

Verder, laat vreemde mensen denken wat ze willen, heb jij niets mee te maken. Mijn moeder zei altijd: besteed je energie aan de gene die je vrienden zijn, de gene die om je geven, de rest, is niet de moeite.

Je hebt een super leuke hond en jij weet dat hij een topper is. Degene die de moeite nemen zijn ware aard te zien, die zijn de moeite, de rest, zonde van je tijd.

Geniet van je hond en de mensen die jullie wel waarderen! 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Je zegt je ziet het in de blikken van de ogen van de mensen, maar dit weet je nooit zeker. Wie weet is hun relatie net uit, een exit gesprek gehad op het werk, net iemand overleden. Een blik kan wel op slecht weer staan, maar je weet de rede pas als je het vraagt.

 

Verder, laat vreemde mensen denken wat ze willen, heb jij niets mee te maken. Mijn moeder zei altijd: besteed je energie aan de gene die je vrienden zijn, de gene die om je geven, de rest, is niet de moeite.

Je hebt een super leuke hond en jij weet dat hij een topper is. Degene die de moeite nemen zijn ware aard te zien, die zijn de moeite, de rest, zonde van je tijd.

Geniet van je hond en de mensen die jullie wel waarderen!  "

 



Jaa ik bedoel echt die bange blik, de blik eerst richting je hond, en dan naar mij. En dan zie je ze denken loop ik er omheen of niet.
Het zijn vaak de mensen met de kleine en of schattige hondjes.
Gelukkig kom ik ook veel mensen met kleine hondjes tegen die het niet erg vinden, maar idd die kennen sem meestal al.

Je hebt ook gelijk, ik moet me energie steken in de mensen die het waard zijn. Maar soms is het wel is lastig!

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

mijn vriendin heeft ook een herder.echt die hond doet geen vlieg kwaad.ze vind het leuk om jazzy zijn kop in haar bek te nemen.maar het gaat heel voorzichtig.maar goed ze gaat wandelen en die van haar loopt altijd los en er loopt een meneer met 3 hondjes en die begon te gillen als je je hond niet vastbind ga je zien.maar zij loopt gewoon verder en denk gil jij maar.
en opeens draaid ze zich om en staat die man achter haar met een stuk hout.die woorden die hij zij,zal ik maar niet herhalen maar ik vind het niet normaal.terwijl haar hond geen eens oog voor di e hondjes had.ze speelt altijd zo leuk met die twee kleintjes van mij.gekke mensen hou je altijd.
zij heeft haar man gehaald en die is er op afgegaan.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik zou ook omlopen als ik jou tegen kwam. 

Niet omdat ik Sem nou zo eng vind, maar omdat ik niet wil dat Jamie gaat blaffen. 

 

Het hoeft niet altijd negatief te zijn hè, maak er gewoon iets positiefs van. Dat maakt het voor jezelf ook leuker.

 

Vooroordelen zullen er altijd zijn, ik vind het ook niet altijd leuk hoe mensen soms over chihuahua's praten. Maar ja, ze weten niet beter denk ik dan maar. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dat soort mensen (doen alsof je bang bent en dan alsnog te dicht langs mijn hond lopen) die kijk ik zelf nog gevaarlijker aan dan dat ze mijn hond uiteindelijk zullen vinden.Ik vind het behoorlijke aanstelleritus als je bang bent voor iets..maar er toch vlak langs gaat lopen..daar word ik dus chagrijnig van en ga ik niet vrolijk van kijken 

 

Verder laat ik iedereen gewoon in zijn waarde ,vind je mijn hond eng en loop je er omheen,nou dan doe je dat(meer respect voor dan wanneer ze er dus krampachtig langs gaan lopen uit 'angst',terwijl er altijd een mogelijkheid is tot iets uitwijken).

Verder probeer ik niet eens naar die andere mensen te kijken,want dan raak ik mijn concentratie kwijt voor hetgeen waarom ik nu eigenlijk op straat liep...juist ja  voor mijn hond en met mijn hond,mijn aandacht hoort dus naar haar uit te gaan.

Moet zeggen dat ik er vroeger meer moeite had..op wie moet ik nu letten in bepaalde situaties...maar aangezien iedereen maar doet wat hij/zij wil-ook geldend met een hond- ben ik me alleen nog gaan focussen op Mila,daarmee krijg ik haar tenminste overal doorheen(lastige situaties voor haar). 

 

Ik kan er ook geen problemen mee hebben als mensen met een bocht om mijn hond gaan lopen het hun hondje,dat is toch alleen maar goed..

Mijn eigen ervaring met Duitse Herders op de plekken waar ik wandel heb ik geen goede ervaringen,van de 30 lopen er 29 op Mila af om te proberen haar met dwang en lichte agressie op te gaan jagen...en 1 negeert haar....dus misschien is jouw Sem heel anders..maar de meeste ervaringen zijn toch anders met Duitse herders.

Ben trouwens wel heel benieuwd wat jouw Sem doet als hij soms wat onzeker is..is hij onzeker naar mensen of naar honden?Wat doet hij dan?

Lautje (Gast)

Ik heb zelf ook een héle enge Duitse Herder. Ik heb gemerkt dat het ook heel erg ligt aan waar je woont. Waar ik eerst woonde liepen veel mensen met een boog om ons heen. Dat deed me ook weleens zeer hoor. Waar ik nu woon heb ik dat eigenlijk bijna nooit meer. Hier wonen sowieso veel meer herders en staffs en zo. Er zijn veel losloop plekken. Honden, groot en klein, lopen dus ook veel los. Eigenlijk is er nooit gezeur. Ik merk ook dat ik daardoor relaxter loop. En m´n hond daardoor ook.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Zelf heb ik een kleine hond, met bijbehorende vooroordelen maar er zijn relatief weinig mensen bang voor. Als ik met mijn oppashondjes loop, Duitse Doggen, merk ik ook wel dat mensen anders reageren. 

Wat eerder is gezegd en wat ik ook altijd al doe, is mensen vriendelijk groeten. Dit geeft de ander ook de mogelijkheid iets te zeggen, vaak komt er dan een opmerking als 'goh, ze zijn wel groot hè' of 'jee, kan dat kleintje er wel bij'. 

 

Verder loop ik vaak wel het fietspad op als ik mensen tegenkom op de stoep. Ik kan me voorstellen dat mensen die niets met honden hebben ze best imposant vinden. Voor mij is het een kleine moeite om even plaats te maken. 

 

Ook als er kinderen aankomen lijn ik ze even aan, doe ik ook altijd met mijn eigen hond. Kleine moeite, en wordt meestal erg gewaardeerd. 

 

 

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ik krijg de kans niet om vooroordelen te kweken. Mijn hond vind alles en iedereen lief en speelt met elk soort hond. 

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

" Ik krijg de kans niet om vooroordelen te kweken. Mijn hond vind alles en iedereen lief en speelt met elk soort hond.  "

 Noah vind ook alles en iedereen lief, speelt met kleine, grote, oude en jonge honden (maakt hem niks uit), maar niet iedereen vindt hem leuk 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

de tip die ik je kan geven is... sta er boven en mensen die je aankijken (op welke manier dan ook) die zeg je heel vriendelijk gedag. je laat mensen op die manier weten dat je ze wel gezien hebt en dat je vriendelijk en aanspreekbaar bent.

plaatsen gaan ontwijken is geen oplossing want vooroordelen kom je overal tegen en zo worden andere baasjes nooit aan jou en Sem gewent (vaak vinden mensen je hond minder en minder gevaarlijk als ze je hond meer en meer tegenkomen).

 

als iemand lelijk doet tegen mijn honden toe dan zeg ik er wel wat van en ik beloon mijn honden stee vast voor hun goede reactie op dat nare gedoe van die persoon. 

ik denk dan achteraf vooral aan hoe goed de honden zich hebben gedragen in een bepaalde situatie en dat maakt mij net zelfzekerder en trots op mijn honden  

 

wat ik vroeger wel deed maar nu veel minder is uit de weg gaan omdat iemand dat eist. ik heb respect voor mensen met angsten en zal de honden kort en aan 1 kant houden en even stil staan als het moet maar ga niet meer de andere kant op omdat iemand niet langs mijn honden wil... dan gaan ze zelf maar om.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Ik heb zelf ook een héle enge Duitse Herder. Ik heb gemerkt dat het ook heel erg ligt aan waar je woont. Waar ik eerst woonde liepen veel mensen met een boog om ons heen. Dat deed me ook weleens zeer hoor. Waar ik nu woon heb ik dat eigenlijk bijna nooit meer. Hier wonen sowieso veel meer herders en staffs en zo. Er zijn veel losloop plekken. Honden, groot en klein, lopen dus ook veel los. Eigenlijk is er nooit gezeur. Ik merk ook dat ik daardoor relaxter loop. En m´n hond daardoor ook. "


Klopt eigenlijk ook wel een beetje hoor! Ik woon in een kakdorp om het zo maar even te zeggen. Een dorp waar ieder voor zich is, maar ook wel veel geroddeld word omdat het dorp niet zo groot is.
Veel mensen hebben een klein hondje, staffords herders enz zie je (helaas) niet zoveel lopen.
Maar als ik naar beverwijk ga, wat een groot dorp (stad is het ook niet echt) is.
Daar kom je veel meer "gevaarlijke" honden tegen. Nja gevaarlijk vind ik ze niet hoor. En dan vinden ze sem erg fantastisch en leuk!
Daar lopen veel meer staffords, americaanse bulldoggen, en je merkt ook dat ze erg goed opgevoed zijn, en het zijn gewoon schatjes!

Vandaag kreeg ik trouwens een compliment over sem! Dat hij zo lief en voorzichtig is met kleine honden! Ook is leuk om te horen!
Hij gaat altijd heel lief liggen voor ze, en ze krijgen allemaal een lik over hun neusje heen. En hij blijft rustig staan voor ze, zodat ze even aan hem kunnen snuffelen.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

"  
ik heb het idee dat het ook nooit goed is 
 
gaan mensen niet aan de kant, is dat vervelend, want... "iedereen komt zomaar op mijn hond af, iedereen aait hem, iedereen laat zijn hond bij mijn hond terwijl die er niet van gediend is" en zo worden er 100 topics per dag geopend waarom in 's hemelsnaam vreemde mensen en honden niet uit de buurt blijven
 
gaan mensen wel aan de kant, is dat vervelend, want... "iedereen heeft vooroordelen over mijn ras, iedereen denkt dat mijn hond agressief is, iedereen steekt de straat over als ik aan kom lopen" en zo worden er 100 topic per dag geopend waarom in 's hemelsnaam vreemde mensen en honden zo ver uit de buurt blijven
 
tsja. als je in de openbare ruimte bent, betekent dat, dat daar ook andere mensen zijn. sommigen met veel verstand van honden, anderen met weinig verstand (van honden -), sommige houden helemaal niet van honden, enzovoorts.
al die andere mensen in de openbare ruimte zullen nooit precies zo reageren als jij dat graag zou zien. andersom geldt dat ook: jij reageert (al dan niet onbewust) misschien ook wel op anderen die dat om wat voor reden dan ook, weer vreemd vinden
 
gewoon lekker wandelen met je hond, zonder aan iedereen aandacht te besteden, is misschien wel de makkelijkste oplossing 
  "

 

 

hey dit idee had ik ook....

nou die van mij zijn "cute en knuffelig"aan de buiten kant...

liepen mensen maar eens om...

of gillend weg... 

ideaal....

 

dus nee snap niet waar mensen zich druk om maken...

dan moeten mensen de hond juist leuk vinden... anders voelen we ons massaal gediscrimineerd..

en dan straks weer ff reageren op een topic.... dat mensen de hond zomaar naar de angstige/bange/agressieve/uitvallende/aanvallende/happende *door halen wat niet van toepassing is* eigen hond laten afstromen.. 

 

als iedereen nou zich ging bezig houden met zijn eigen hond....

maar nee nu moeten de honden weer met elkaar spelen...

nou doen wij niet aan mee goed?

 

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

Ik wilde toch wel even reageren omdat ik dus zo'n persoon ben die een herder of stafford of rotweiler enz. enz. uit de weg gaat. Als ik er 1 aan zie komen dan ga ik mooi een rondje om..

Ik ben namelijk erg bang voor deze honden.. Ten eerste omdat Luna al een aantal keer is aangevallen door een herder, maar ook omdat als ze willen spelen, ze veel te lomp spelen waardoor Luna angstig wordt en gaat angst happen.. Dat kan verkeerd opgevat worden door de andere hond en kan er een gevecht ontstaan waarbij luna het echt aflegt.. daar ben ik echt bang voor..

ik ben ook echt wel leuke herders tegen gekomen hoor, maar ik ga dit meestal echt uit de weg om problemen te voorkomen..


honden page profiel --

honden foto van -

"  Noah vind ook alles en iedereen lief, speelt met kleine, grote, oude en jonge honden (maakt hem niks uit), maar niet iedereen vindt hem leuk  "

 

Same here!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

[...]

 

 

sus (Gast)

hoi ..

jij kent je hond het beste . trek je niks aan wat andere mensen zegen dat zijn vaak de  de met hun ziel onder de arm lopen .. ik maak ook regelmatig mee met mijn hond .. die bang zijn of onzeker over de hond zorgen er vaak zelf voor dat de hond naar ze kijkt of er op af wil gaan . dat soort mensen kan je niet wijs maken dat ze gewoon door moeten lopen en de hond niet aan moeten kijken .. of om draaien en andere richting op gaan ..

heb je hond lief weet trots op  hem haar en wat andere zegen DE POT OP!!

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Reactie verwijderd

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

" hoi ..

jij kent je hond het beste . trek je niks aan wat andere mensen zegen dat zijn vaak de  de met hun ziel onder de arm lopen .. ik maak ook regelmatig mee met mijn hond .. die bang zijn of onzeker over de hond zorgen er vaak zelf voor dat de hond naar ze kijkt of er op af wil gaan . dat soort mensen kan je niet wijs maken dat ze gewoon door moeten lopen en de hond niet aan moeten kijken .. of om draaien en andere richting op gaan ..

heb je hond lief weet trots op  hem haar en wat andere zegen DE POT OP!!

  "

 



Wat een vreemde reactie.. Ik loop namelijk zeker niet met mijn ziel onder mijn arm, maar ga dit soort honden uit de weg omdat ik mijn eigen hond goed ken.. Dus aan ieder verhaal zitten 2 kanten..

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Inderdaad oud topic maar vind het wel een grappige om door te lezen ;-)

Ik maak het tegenovergestelde mee, veel mensen laten juist hun hond op mijn Chihuahua's afrennen onder het mom: Hij doet niks hoor! Hij wilt alleen maar spelen, of: Die kleintjes kunnen toch niet zo veel schade aanrichten. Of tillen mijn hondjes zonder pardon op, of aaien ze zonder te vragen. Ouders sturen hele groepjes kinderen rennend op ze af omdat ze er zo schattig uitzien.

Nu ik Geisha heb, heb ik veel meer ruimte om te wandelen, mensen vragen vaker netjes of ze hun hond erbij mogen laten etc.. Kinderen worden niet op mijn boefjes afgestuurd maar worden juist teruggeroepen, mensen steken de straat over met hun hond(als ik dat zelf al niet heb gedaan ivm spanning zo laag mogelijk houden voor mijn onzekere hondje).
Heerlijk! ;-)

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

Het is idd een oud topic, maar ook ik vind het leuk om te lezen.. Ik denk dat er namelijk veel onbegrip is tussen de eigenaren van grote honden en de eigenaren van kleine honden..
Maar voel me als eigenaar van een kleine hond toch redelijk aangevallen door de reactie van gast sus...

Ik denk namelijk dat de eigenaren van grote honden vaak niet begrijpen dat er veel angst bij komt kijken bij een ontmoeting tussen de honden.. Mijn jack is heel angstig van grotere honden, dit komt door meerdere aanvallen en zal dus ook gaan happen bij een ontmoeting.. Ik zal zo'n conflict dus altijd proberen te vermijden, maar wat mij opvalt is dat de eigenaren van de honden die ik vermijd het niet altijd begrijpen en dat is jammer..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hmm met dit alles in gedachten heb ik uiteindelijk gekozen voor de zwitserse (WITTE) herder ipv. een oud duitse herder. Wij hebben namelijk jaren een Duitse herder gehad en daar waren mensen ook altijd bang voor.

 

Grappig want ik kwam laatst nog een man met een duitse herder tegen die aan mij vroeg of mensen bang waren voor Obi omdat hij altijd alleen maar angstige mensen tegenkwam. Omdat Obi wit is, zijn mensen vaak toch geneigd om iets minder bang voor hem te zijn dan voor een zwarte hond. Toch zijn er ook veel mensen bang voor Obi. Vaak kinderen en oudere mensen. Obi is ook echt ontzettend groot dus dat zal niet meehelpen. (73 schafthoogte). 

 

Mijn eigen oma komt hier niet meer in huis omdat ze bang is voor Obi. En dat terwijl Obi juist bang is voor haar omdat ze nogal ver voorovergebogen loopt en nooit luistert naar wat ik tegen haar zeg en Obi daarom op een totaal verkeerde manier begroet. Obi begint dan te blaffen en daar is ze dus bang voor. Obi is een grote schat die letterlijk NIEMAND kwaad doet.Lobbes die zocht regelmatig nog wel eens ruzie op straat met andere honden, maar daar (golden retriever) was ze dus niet bang voor. 

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

" Hmm met dit alles in gedachten heb ik uiteindelijk gekozen voor de zwitserse (WITTE) herder ipv. een oud duitse herder. Wij hebben namelijk jaren een Duitse herder gehad en daar waren mensen ook altijd bang voor.

 

Grappig want ik kwam laatst nog een man met een duitse herder tegen die aan mij vroeg of mensen bang waren voor Obi omdat hij altijd alleen maar angstige mensen tegenkwam. Omdat Obi wit is, zijn mensen vaak toch geneigd om iets minder bang voor hem te zijn dan voor een zwarte hond. Toch zijn er ook veel mensen bang voor Obi. Vaak kinderen en oudere mensen. Obi is ook echt ontzettend groot dus dat zal niet meehelpen. (73 schafthoogte). 

 



Ook Obi zou ik uit de weg gaan hoor haha.. Laatst kwam ik een witte herder tegen in het bos dus ik wilde de andere kant op lopen, maar deze had ons al gezien en kwam op ons af gerent.. Totaal niet meer luisterend naar zijn eigenaar.. Nou daar stond ik hoor, met mijn hart in mijn keel en dacht ohwwwwwwwww als dit maar goed gaat..
Maar Luna mijn angsthaas ging gelijk in de verdediging en snauwde hem zo af.. Hij ging gelijk op zijn rug liggen, bleek nog een pup te zijn van 8 maanden oud en lekker aan het puberen.. Nou Luna wist niet meer wat ze met hem moest want hij bleef maar op zijn rug liggen haha... Uiteindelijk ging ze hem maar uitdagen en hebben ze een uur lang gespeeld samen.. Maar wat was hij voorzichtig met Luna...


honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

 Dat zou Obi dus ook gedaan hebben, afgezien van het zo maar op een hond afstormen want dat doet Obi nooit.  Altijd liggen als hij een andere hond ziet en rustig benaderen.  Jouw hondje kan kwa karakter Obi makkelijk de baas. Eén keer snauwen ofzo en zoefff weg is die! 

 

Op de hondenschool was Obi ook altijd hééél voorzichtig met andere honden. Alsof ze van porselijn waren haha. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Reactie verwijderd "

 


Zo beter.....

Ik vind het ook interessant , maar moraal gesproken als een oud topic naar boven word gehaald is hp te klein.
Dus waarschijnlijk voorkeur!?
T was maar een waarschuwing.

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

"  Dat zou Obi dus ook gedaan hebben, afgezien van het zo maar op een hond afstormen want dat doet Obi nooit.  Altijd liggen als hij een andere hond ziet en rustig benaderen.  Jouw hondje kan kwa karakter Obi makkelijk de baas. Eén keer snauwen ofzo en zoefff weg is die! 

 

Op de hondenschool was Obi ook altijd hééél voorzichtig met andere honden. Alsof ze van porselijn waren haha.  "

 




Ik ben al zo bang van herders en of ze nou wit, zwart of bruin zijn maakt me niet uit haha.. Dus meestal ga ik ze uit de weg, maar zo een positieve ervaring geeft me dan toch wel wat meer vertrouwen.. Overigens merk ik wel dat de duitse herders niet zo voorzichtig zijn en dan bedoelen ze het echt niet verkeerd, maar gewoon lomp ;-)

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: I have to share :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^