allergie of stress?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

inge (Gast)

Ik heb een vraag. Sinds ik onze pup in huis heb voel ik me ziek. Ik ben misselijk en geef over. Verder voel ik me moe. Ik ben af en toe benauwd en voel dan paniek op komen. Als ik dan even alleen en op bed ga liggen en rustig adem is het snel over? Wat zou dit zijn?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Stress is heel goed mogelijk. Sta je er alleen voor?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Kan stress zijn.

Wat je benoemd misselijk, benauwd kan ook foute ademhaling zijn. (ik herken het van mijn chronische hyperventilatie /niet te verwarren met acute/dus geen lucht happen maar een te hoge ademhaling, te snelle ademhaling al dan niet door tijdens activiteit te vergeten adem te halen) > kan veroorzaakt worden door stress of paniek

 

Als je je moe voelt misselijk en benauwd ga dan eens rustig liggen, 1 hand op je borst en 1 hand op je buik. Probeer je ademhaling bewust naar je buik te sturen. Uiteindelijk moet je zeg maar met je buik de hand op je buik omhoog duwen zonder dat je borst beweegt. Let op dat je rustig ademhaalt, niet te diep en te snel achter elkaar gaat ademhalen.

Houd eens in de gaten of de misselijkheid dan afneemt. In een latere fase kun je die oefening ook staand en zelfs zittend doen maar om aan te leren is liggend beter.

 

Mocht dit de misselijkheid e.d. afnemen zou je ook een paar sessies bij een fysiotherapeut kunnen volgen om een foute ademhaling sneller te herkennen en sneller en beter te leren herstellen.

 

Ligt het niet aan je ademhaling, zou je kunnen overwegen een allergie test te doen. Om hopelijk uit te kunnen sluiten dat het om allergie voor je hond gaat.

 

inge (Gast)

Nee gelukkig niet mijn man is wel maar alleen savonds. En snachts slaapt hij overal door heen. En in het weekend is hij er ook.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Nee gelukkig niet mijn man is wel maar alleen savonds. En snachts slaapt hij overal door heen.
En in het weekend is hij er ook. "
 
Dat kan ook behoorlijk alleen voelen. 
Is het je eerste hond/pup? Heb je er wel plezier in? 

inge (Gast)

Ja vind het erg leuk maar ook enorm verandering in mijn leven ik moet gewoon elke minuut op hem letten ivm zindelijkheid en bijt gedrag. Ik ben echt dol op hem en geniet van het knuffelen en zijn lieve kopje of samen spelen

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Klinkt als een paniekaanval. 
Vindt je de pup,nu die zo in huis is,en er ook écht is,best heel erg spannend,bang dat je dingen verkeerd gaat doen en dat je heel erg focust op dat je alles goed/perfect wilt gaan doen?

Pieker/maal/denk je veel na?

 

Ben je nu wat geschrokken over wat een pup in huis en in je leven teweeg brengt,het echte verantwoordelijkheidsgevoel,het idee dat dat je wat beklemd ?

 

Als je bijna alles met een ja kan beantwoorden,dan heb je een paniek aanval.

honden foto van Marion, Dick,Woola, en Brutus

Ik denk idd stress, een pupje brengt toch een verandering met zich mee. Maar je hoeft hem niet iedere minuut in de gaten houden??? Een pup moet nog veel slapen en in die tijd kun je zelf ook je rust pakken. In ieder geval heel veel plezier met jullie pupje.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sadi was een als startende pup ook een pup die je continu in de gaten moest houden en ja het is veel werk en best vermoeiend en ze had perfect door als je even je aandacht/concentratie kwijt was. Maar het was die tijd dubbel en dwars waard.  Ik heb inderdaad ook momenten gehad dat ik bewust mijn rust pakte als Sadi sliep. ff samen een powernap doen.

inge (Gast)

Is het ook erg als ik even een slaapje doe op de bank met de pup in men armen? Of verwen ik hem dan teveel?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Natuurlijk mag je samen lekker tegen elkaar aan slapen  Heerlijk gevoel, vol warmte en geborgenheid.... niets zo belangrijk voor een pup als zich veilig en op z'n gemak voelen bij z'n mens. Dus geniet maar lekker van samen slapen op de bank!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Geeft extra veiligheid goed voor vertrouwen, als je alleen maar zelf duidelijke afspraken met jezelf maakt of het altijd mag of alleen als je een specifiek dekentje op de bank hebt gelegd.

Geniet van je pup  ze groeien zo hard ik weet nog enkele maanden terug hadden wij een puppy(tje) geboren op 1 juli 2013

en nu een 9½ maand oude puberende pup

 

O ja de datums in de foto's zijn irritant vind ikzelf (maar zo kan ik tenminste de volgordes terug vinden en haar leeftijd op de foto berekenen). Maak heel veel foto's van je pup, het gaat zo hard, is zo snel voor bij die tijd.

inge (Gast)

Renate wat een super mooie berner! Ah fijn dat het samen slapen geen kwaad kan.ik was bang dat de hond dan nergens anders meer wil slapen. Laten jullie je pup wel eens alleen los lopen in de woonkamer als jullie bv boven zijn of ergens anders in huis? Met het risico om daarna overal plasjes te vinden?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hier zijn de honden vanaf dag 1 los in huis, dus op een leeftijd van 8 weken oud. Gewoon zorgen dat je geen spullen laat slingeren, geen eten in hun bereik leggen, kabels e.d. uit het zicht, en verder je hond gewoon vertrouwen. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dankjewel 

 

Bij ons scheelde het dat alles gelijkvloers is en overal Vinyl.

 

In de week voor de pup kwam alles eraan gedaan het huis zo puppy proof mogelijk te maken.

 

De eerste tijd was er altijd een van ons in dezelfde ruimte als Sadi (i.v.m. de 2 katten die we ook hebben) 

 

Natuurlijk heeft Sadi wel eens een ongelukje in huis gehad nou ja emmer met een sopje effe dweilen maakten we geen punt van. Dat weet je met een pup en op een appartement met lift zonder tuin heb je die ongelukjes wat langer immers je bent langer onderweg voor je je hond buiten op het gras kan zetten. Maar we hebben er ook in voren rekening mee gehouden dat het onder deze omstandigheden langer zou duren.

 

betreft samen slapen, zowel onze vorige Berner als nu Sadi is het voor t slapen gaan even op bed een laatste knuffel momentje van de dag, Als t genoeg is en ik echt wil gaan slapen hoef ik niks meer te zeggen ze voelt het zelf al en gaat er zelf vanaf. (ze is inmiddels al zo groot dat het een kwestie is van opstaan en er simpel af stappen...) Tot rond de 25kg hebben we haar erop en eraf getilt.

 

We waren het met Sadi niet van Plan. Maar Met beauty een rugzak Berner is dat laatste momentje van de dag zo ontzettend veel gaan betekenen dat hoewel we ons zo sterk hadden voorgenomen het niet te doen we het uiteindelijk toch gedaan hebben.

 

Gaan slapen betekent eraf althans bij mij. S'nachts gebeurde het vaak dat als Tjaard eenmaal sliep (die wordt dan nergens meer wakker van) ze stiekem bij Tjaard op bed kroop en ernaast ging liggen. Sinds de 4 weken zijn zweepslag in zijn been dat twee weken later een trombose been bleek te zijn doet ze dat overigens niet meer ook niet voor het slapen gaan, alleen bij mij. En ze weet dat ik s'nachts overal van wakker word dus blijft ze s'nachts nu wel op d;r eigen plekje.

--------------------

Nog even betreft gewoon rondlopen van de pup, voordeel is dat je nu al alles kunt bijsturen begeleiden, oke je hebt de eerste tijd 4 paar ogen nodig met gemak dus meer opletten, maar als de pup eenmaal weet wat kan en wat niet kan etc. hoef je dat niet later nog eens weer te gaan oppakken. Daarnaast kan een bepaalde vrijheid ook voor een pup erg belangrijk zijn qua vertrouwen, vrijheid van bewegen e.d.

Volgende forumvraag: oefenen alleen zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^