Het eten van Voedsel op straat + update boefke

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Hoi allemaal!

 

ik heb een beetje moeite met iets , en daarom mijn vraag hier, hoe kan ik dit het beste aanpakken :

 

Boefke is nu bijna 8maanden en eet heel graag dingen van straat op! 

 

Zal het even kort samenvatten.

 

woon naast het dorp , dus loop ook bijna altijd door het dorp heen waar je de jumbo , bakker etc. Hebt.

nu liep ik er laatst weer en lag er een frikandel.

ik zag het te laat en hij had hem al in zijn bek zitten, snel eruit gehaald en op de grond gegooid en meteen springt hij er weer op af. (Hij zit aan de lijn).

ik pak hem weer bij zijn bek om het eruit te halen maar terwijl in met mijn hand zijn bovenkaak vast heb houd hij zijn kaken stijf op elkaar, ook als ik een beetje knijp waardoor die los zou moeten laten en slikt het gewoon heel door.

 

ondertussen zeg ik ook VIES en LOS!

 

ben meteen naar huis toe gegaan,zonder verder te wandelen.

 

nu vandaag was het weer raak. Er lag een stukje salami... Ik zag het net op tijd en zei al VIES en toch met heel zijn kracht en gewicht trekt die heel hard en heeft die net het stukje worst te pakken, als ik hem 1 cm dichter bij me had lukte het niet. Meteen weer met mijn hand in zijn bek en hij slikte het gewoon weer door. Paar meter verder lag er een stuk brood.. Hier heb ik hem de hele tijd strak kunnen houden en 2x "vies" gezegd en toch blijft die doorgaan. Hij geeft gewoon niet op. Heb er 20 minuten bij gestaan! Ik dacht kan hem meetrekken maar zo leert die niet dat die het niet krijgt en niet mag! 

 

Maar mijn geduld was op, heb hem dus na 20 min mee getrokken...

 

weer een lang verhaal geworden...

 

ik zit op puppycursus dus leer ook echt thuis met een koekje op de grond en dan aangelijnd , en dan hoef ik 1 keer nee of vies te zeggen en dan kijkt die me aan, (stopt dus met naar dat koekje trekken) en dan krijgt die een koekje, let op : dat koekje op de grond krijgt die nóóit!

 

iemand dus die dit ook kent , en heb je het je hond af kunnen leren? 

 

Ben heel erg bang dat hij een keer écht iets met gif erin op eet.... 

 

Dankjulliewel alvast ..

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Niemand 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Af leren is héél moeilijk,een hond blijft een hond en wat een hond lekker vindt en ziet liggen zullen ze áltijd toch proberen te pakken 

 

Het enige wat je kunt doen is zelf héél goed opletten of er dingen op de grond liggen,kijken of hij er naar kijkt,dan aandacht vragen van je hond,en belonen voor het aandacht krijgen en tevreden zijn met dat je het hebt kunnen voorkomen.

 

Mijn hond laat ondertussen wel dingen liggen,maar dat is omdat ze aangelijnd is en als ze los is ik haar geen 5 sec. (probeer) uit het oog te verliezen,dus ze let op-kleine draak- en dan kijkt ze heel stiekem(je ziet het bijna niet en ze ziet ook of ik stil sta) waar ik uit hang en wat ik doe,ze maakt niet eens oogcontact ,máár ze weet nu-na jaren conditioneren- dat ik heel goed oplet en every move van haar in de gaten houdt.En dat is dan ook de enige reden hoor,want als ze de kans wel ziet..dus in sec 6   hahaha en ik loop door en sta niet stil..en kijk dan om,dan kan het toch gebeuren dat ze iets heeft gevonden.

 

Na mate de jaren voorbij gaan(bij Mila zo'n 4 jaar) gaat ook wel de overenthousiaste reactie op gevonden eten er wat af...en daardoor kun je het ook beter voorkomen.

 

Wat je kunt oefenen-in plaats van steeds direct 'op zijn kop duiken' om het er uit te halen(dat kan ook omslaan in dat een hond het baasje ineens flink zal bijten)- is zelf iets groters mee naar buiten nemen,een kluifje,of een hele boterham,iets hards...(iemand meenemen die een stukje vooruit loopt en dat even neerlegt ,zodat jullie het 'tegen komen') en dan gaan oefenen op het zelf laten afgeven.

Ben je bekend-en je hond- met afruilen? Zoals met een grote kluif die niet in 1 keer op kan,en dan een klein koekje pakken,laten ruiken aan je hond,zodat je die andere kluif weg kunt halen?

 

Dat kun je dus ook naar buiten uitbreiden.Als je thuis ook nog je hond kan leren iets naar jou toe te brengen en daar een commando aan verbindt ,dan kun je buiten ook al gauw dat soort dingen bij jou laten brengen/ruilen voor iets anders 

 

Ik heb nooit zelf dingen mee naar buiten genomen,want er ligt hier genoeg aan karbonade botten,oude runderhuid kluiven,spare ribs botten en meer van dat soort dingen die Mila niet in 1 keer door slikt. Ik heb het nooit afgepakt,ik hurkte dan en vroeg haar met een geïnteresseerde stem 'ohh wat heb je daar?? laat eens kijken' en van huis uit kon zij dat zinnetje al en kwam het dan zelf brengen/laten zien/af geven in mijn hand  . Soms geef ik dan zo'n kluif even terug,mag ze er mee rond lopen(aan de lijn hoor) dan vraag ik het na een paar minuten weer en gooi het weg,geef haar dan een koekie uit mijn zak.

 

Oh ja en het commando los leren,dat helpt ook!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Jawel 

Black is 5 maand en pakt ook van alles in z'n bek, en soms eet ie iets op.

Maar hier is het juist landelijk dus hij heeft dan dingen zoals mest, blaadjes etc.

 

Kun je je wandeling niet aanpassen, dat je niet zo dicht langs die winkels loopt?

Hij heeft daar nu een paar keer succes gehad dus hij zal elke keer zoeken of hij iets eetbaars kan vinden.

Als hij dan weer wat ouder en wijzer is kun je proberen of je er normaal kan lopen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Santa doet het ook, heeft zichzelf een (korte) tijd op straat moeten redden dus tja...

 

Hij heeft af en toe succes, verder loop ik als een soort arend alles af te speuren, maar als hij losloopt gaat het natuurlijk weleens mis.

 

Toevallig heeft mijn man hem vandaag weer tussen brood door laten lopen en liggen, bij zo'n vijver waar iedereen brood voor de eenden gooit, en hem laten oefenen met niks te pakken en dan belonen met beloning van ons.

Dat gaat veel en veel beter, maar als hij los loopt heeft ie er waarschijnlijk echt maling aan.

 

Zodra Santa doorheeft dat je het gaat afpakken gaat ie ook kwispelen en het verdedigen, dat heeft me al eens een blauwe nagel gekost dus als het te klein is laat ik het soms.

Tuurlijk ben ik ook bang dat iets bedorven is of vergiftigd, maar hij is razend snel en slikt het gelijk door.

Hier dus ook nog veel en veel oefenen.

Tot die tijd, wees het voor

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Onze hus deed het ook.
Het nadeel is dat het zelfbelonend is ;-)
Maar ik trek het ook uit zijn bek.
Ik durf het risico niet te lopen.

@ sylvia .
Let je wel op dat paardenmest giftig is voor een hond.

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Ik lees mee, Saar doet dat dus ook. En ik woon tussen een aantal middelbare scholen en het winkelcentrum in, dus er ligt hier véél eten op de grond. En kauwgom, zó vies!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Paardenmest kan giftig zijn, als de paarden net ontwormd zijn.

Dat is weer een nadeel van zo landelijk wonen.

Het is wel heel mooi en ideaal voor de honden, maar wel veel vee en paarden.

En ruiters dus, die hun paarden laten mesten op de plekken waar wij wandelen.

 

honden page profiel MariskaMariska 3 doggies

honden foto van Mariska

Je kan eerst thuis oefenen. Je legt dan snoepjes op de grond, en zegt 'laat' of een ander commando. Als hij er dan vanaf blijft, en het liefste nog wegloopt geef je hem een snoepje en is hij natuurlijk de beste en liefste hond van de wereld. 

Ook kan je oefenen met los. Je pakt een snoepje, een bot, en als hij het los laat, het commando 'los', doet hij dat, koekje. 

Zo ben ik momenteel bezig met Yeti, van bijna 6 maanden. Maar het is heel erg consequent zijn. Oh en niet vergeten altijd snoepjes mee te nemen voor het geval dat hij het goed doet natuurlijk. 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik moest even grinniken om jouw 'vies'  je hond vindt het werelds lekker  Enorm zelfbelonend en dan is 'los' echt niks meer.

 

Ik heb niet zoveel toe te voegen aan het verhaal van Soraya. Ook ik heb zo'n draak gehad en 'die blik zonder te kijken...' haha zo herkenbaar. Ik heb het ongeveer net zo gedaan als Soraya en het is goed gekomen met alert zijn, voorkomen en met elkaar communiceren.

 

Door het uit de bek te halen ga je de strijd aan, waardoor hij nog sneller en gehaaider wordt. Die strijd win jij niet. Het 'los' en 'vies' is daar nu ook aan gekoppeld. Wees alert, voorkom en maak het als hij eenmaal 'beet' heeft niet belangrijker door er aan te trekken.

 

Voorkom succeservaringen op 'tussendoor snack', zet er geen druk op en de tijd komt met raad 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Probleem hier is daar santa thuis altijd los laat bij alles, maar op straat werkt dat toch anders. Ik kan overigens van alles binnen zijn bereik thuis laten staan, hij komt er niet aan, maar buiten...

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hier ook Sadi is 9 maand weet heel goed wat nee betekent, zie ik het voor haar kan ik met een nee, en doorlopen zorgen dat ze doorloopt, maar... als zij het eerder ziet vliegt ze er op af grijpt en dan stijf de kaken op elkaar...

 

Ook hier bang dat ze op deze manier gif gaat binnen krijgen.

Op stukken waar ik weet dat wel vaker wat ligt, gaat de lijn wat korter en is het constant over dat hele stuk haar aandacht vragen, naast lopen, contact, zit snoepje, doorlopen etc. Zo komen we die stukken tegenwoordig behoorlijk door plus nee, doorlopen als we denken dat ze iets ziet... of wij het eerder zien.

 

Frustrerend is het absoluut. 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Probleem hier is daar santa thuis altijd los laat bij alles, maar op straat werkt dat toch anders.
Ik kan overigens van alles binnen zijn bereik thuis laten staan, hij komt er niet aan, maar buiten... "

 

 

Het kan ook een sport geworden zijn  draakjes. De drive van zelf gevonden snoepwaar buiten de deur zal aanzienlijk hoger liggen dan thuis.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Hier net zo een... Alleen heeft deze een voorkeur voor stront.... Mens, gans, paard, schaap, soms hond... Al deze soorten stront zijn lekker, en als bedankje dat ik het nooit uit zijn bek haal krijg ik het later uitgekotst terug op het gras!!!

 

Max weet heel goed wat nee, bah en denk erom betekent. Maar bij stront..... Pffff.... Het blijft lastig...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je dit niet goed kan afleren, zou ik een korf omdoen, het eten van ongewenste etenswaren kan een groot risico vormen.

aan de lijn houden, kort, zodat je hond niet kan grijpen naar etenswaar, je weet precies waar het ligt ongeveer, ga desnoods met een omweg van de jumbo weg daar, en anders een korfje omdoen, zodat tie niets meer van straat kan eten, denk aan de veiligheid van je hond, wordt je hond wat ouder dan leert tie dat wel af door dat jij conseqwent bent, kort aangelijnd houden, zodat zijn kop langs en naast je knie loopt.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Allemaal super bedankt voor jullie reacties! 

Heb het heel druk gehad , had het wel al gelezen en toegepast buiten! 

Hij doet het bijna niet meer! 

 

Waar ik ben achter gekomen is dat ik al spanning deed zetten op de riem als ik zag dat er iets lag.. Waardoor boefke het júist wilde hebben. Als ik nu iets zie liggen hou ik de riem gewoon ontspannen, ziet hij het liggen voordat ik überhaupt nog heb geprobeerd hem af te leiden, zeg ik vies en hij loopt Door!!

 

het gaat dus echt super.

 

alleen met boefke zelf gaat het wat minder goed,, de da denkt aan groeipijn maar dit is alleen te beoordelen via een foto.

ze wil dit nog even niet doen omdat hij nog niet hinkt ofzo en ze het nog vind meevallen.

Mag alleen nog maar hele korte wandelingetjes maken... 

Niet leuk maargoed het moet even...

soms kijk ik naar hem als die savonds ligt te slapen op de vloer en dan word die weer wakker en gaat ergens anders liggen , dan weer na 5 minuten staan die op om vervolgens weer een ander plekje te zoeken... Soms denk ik dat die pijn heeft of niet lekker in zijn vel zit...

 

puppycursus gaat helemaal super , ze staan er echt versteld van dat boefke heel snel leert en snel commando's opvolgt , en dat voor een chow chow hihi..

 

"touch" vind hij helemaal geweldig, waar je je hand ook brengt hij vliegt er achter na om hem met zijn neus aan te raken.

 

ben echt heel trots op hem, ondanks wat hij al allemaal heeft meegemaakt in z'n korte leventje  hij laat er niet veel van merken 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wat is de fosfor en calcium verhouding van het huidige voer dat je viervoeter krijgt. Informeer even onder voeding wat de beste verhouding is voor jou opgroeiende ras.

 

o.a. voor Berners e.d. (grote grove bouw) word fosfor en calcium op 1 tot maximaal 1,5 aangeraden, ik weet niet of dit voor de Chow Chow ook geldt. Maar de juiste verhouding hiervan voor jou pup voorkomt groeipijn. 

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Amy wat vervelend dat Boefke nu groeipijnen heeft, nu weet ik niet meer wat je voert maar dat kan er mee te maken hebben.misschien voer je iets waar niet voldoenden inzit voor een grote opgroeiende pup.

Super dat het buiten een stuk beter gaat en Boefke de rommel laat liggen.

Hoe gaat het trouwens met al zijn jeuk,hopelijk gaat dat een stuk beter met de injecties.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Wat is de fosfor en calcium verhouding van het huidige voer dat je viervoeter krijgt. Informeer even onder voeding wat de beste verhouding is voor jou opgroeiende ras.
 
o.a. voor Berners e.d. (grote grove bouw) word fosfor en calcium op 1 tot maximaal 1,5 aangeraden, ik weet niet of dit voor de Chow Chow ook geldt. Maar de juiste verhouding hiervan voor jou pup voorkomt groeipijn.  "

 

Ik geef KVV , tinlo , maar het meest haaksbarf , omdat in tinlo 25% bot zit.

hij krijgt tot nu toe alleen nog eend en konijn.

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

" Amy wat vervelend dat Boefke nu groeipijnen heeft, nu weet ik niet meer wat je voert maar dat kan er mee te maken hebben.misschien voer je iets waar niet voldoenden inzit voor een grote opgroeiende pup.

Super dat het buiten een stuk beter gaat en Boefke de rommel laat liggen.

Hoe gaat het trouwens met al zijn jeuk,hopelijk gaat dat een stuk beter met de injecties. "

 Ja echt het lijkt niet op te houden.. Gaat het ene goed heeft die weer iets anders..

ik voer kvv dus dacht wel dat dit het beste was..

 

met de jeuk gaat het ook goed! Daarom blijf ik doorgaan met de injecties.. Wou er mee stoppen omdat hij het echt een ramp vind die injecties.. Als ik hem al in de houdgreep moet houden bij de da dan word die al boos en bang... 

 

Nou vertelde de assistente ook dat die injecties erg vervelend zijn omdat ze erg koud zijn en prikken.

dus nu bel ik ook altijd een half uur van te voren of ze het uit de koelkast willen halen. Zodat het nier zo vervelend koud voor hem is. 

Maar het blijft vervelend voor hem natuurlijk.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  
Ik geef KVV , tinlo , maar het meest haaksbarf , omdat in tinlo 25% bot zit.
hij krijgt tot nu toe alleen nog eend en konijn.
  "

 Enig idee wat de fosfor en calcium verhouding in percentage is en anders eens kijken of er iemand is die je kan helpen dat te berekenen. Misschien zit er te veel of te weinig in dat kan echt veel invloed hebben.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

"  Enig idee wat de fosfor en calcium verhouding in percentage is en anders eens kijken of er iemand is die je kan helpen dat te berekenen. Misschien zit er te veel of te weinig in dat kan echt veel invloed hebben. "

 

Kan het niet gevonden krijgen.

ook niet op internet :(

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  
Kan het niet gevonden krijgen.
ook niet op internet :( "

 

Misschien even de fabrikant dan bellen maandag?

Of kijken of er een kvv/haaksbarf is waar die percentages wel duidelijk worden aangegeven.

Want in de groeifase van je pup is dat wel heel erg belangrijk. Nauurlijk heeft je hond de ergste groeifase gehad maar bij mijn weten is het met name door die calcium fosfor verhouding en een te veel of te weinig daarvan dat groeipijnen veroorzaakt.

 

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

"  
Misschien even de fabrikant dan bellen maandag?
Of kijken of er een kvv/haaksbarf is waar die percentages wel duidelijk worden aangegeven.
Want in de groeifase van je pup is dat wel heel erg belangrijk. Nauurlijk heeft je hond de ergste groeifase gehad maar bij mijn weten is het met name door die calcium fosfor verhouding en een te veel of te weinig daarvan dat groeipijnen veroorzaakt.
 
  "

 

Oke dankjewel Renate!

Ga het nog even verder opzoeken.

en anders maandag even de fabriek bellen!

ik start er denk ik wel even een topic over mischien nog meer mensen met ervaring en tips!

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat is nooit verkeerd er zijn er die zich er nog veel meer in verdiept hebben als ik en willicht kunnen die je beter op weg helpen 

Volgende forumvraag: Renske vlees in Kong?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^