niet gecastreerde reu doet erg dominant tegen anderen niet gecastreerde reuen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

danger (Gast)

Hallo honden liefhebbers!   Ik heb een vraag.. ik heb een schat van een hond van anderhalf jaar..   Nu sinds ongeveer 2 weken word hij erg dominant tegen niet gecastreerde reuen.. zelf ook niet gecastreerd. .    Is dit nu gelijk een slecht teken? Hij speelt met vrouwtjes en met gecastreerde reuen echt super leuk.. En zou hem het liefst een mannetje laten zoals hij is.. is dit een deel wat in de pubertijd hoort? Kan het weggaan?    Iemand ideeën of ervaringen?    Groetjes nathalie

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat bedoel je met dominant?

Agressief, dreigend, aanvallend, stoer voordoen?

Wat voor soort hond heb jij dan?

 

Met anderhalf jaar voelt hij zich natuurlijk ook helemaal het mannetje

En sommige reuen hebben de neiging om in elke andere reu de concurrentie te zien.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Heet je hond DANGER..? . ja..... dan vraag je erom natuurlijk.....

honden page profiel dangerdanger

honden foto van danger

sorry was vergeten in te loggen had opnieuw nog gedaan,,

ik heb een kruising bordeaux/rottweiler echt super lief,,

 

de manier van dominant naar de honden toe rennen strak staan en boven op ze rennen en in de rug of nek pakken niet bijten naar wat ik zie.. maar de reu zelf vind het ook niet leuk en onstaat er een soort gevecht tussen die 2..

honden page profiel dangerdanger

honden foto van danger

nee hijs echt super lief verder tegen mensen kinderen gecastereerde reuen en teefjes,, het probleem is echt alleen  de niet gecastereerde Reuen..

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Oei...lijkt me niet echt leuk voor de andere reu, daar gaat hommeles van komen. Dit is géén speelgedrag meer vgs mij. 

Ik ben absoluut ook niet voor castreren, zou het hoog tijd vinden om te gaan corrigeren.

Kan je niet zeggen hoe maar als Lance te overheersend speelt, stop ik het spel. Leid hem af met iets anders en als het niet lukt doordat hij gefixeerd blijft op die andere hond, dan stopt het voor hen en keer ik naar huis, of moet hij naar zijn mand. 

Succes. 

 

honden page profiel dangerdanger

honden foto van danger

bedankt voor je reactie!

Het is idd niet leuk,, en ontwijk nu vrijwel alle niet gecastereerde reuen,, corrigeren doe ik wel, mijn vriend ook, maar of dit nu werk,, tot nu toe blijft het doorgaan,, of er gaat weer een hele tijd overheen, heb van 3 maanden tot een maand geleden op curses gezeten alles ging perfect nu ben ik gestopt en nu gaat het beginnen,,

ik hoop dat het de pubertijd maar is.. en snel weer over gaat..

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Een rottweiler reu is vaak een dominant baasje en zelfverzekerd . Op anderhalf begint hij geestelijk ook door te ontwikkelen en komen de rastypische eigenschappen naar boven.

Dit is geen slecht teken, dit is een teken dat je kan verwachten als je aan zo'n soort hond begint. Het is nu aan jouw om grenzen te stellen.

Het is simpelweg gezegd haantjesgedrag, zo te zien escaleert het nog niet en dat zou je ook niet moeten. Zou naar een hondenschool gaan of een gt inhuren en kijken hoe je dit controleerbaar voor jezelf kunt maken, als je zelf niet weet hoe en wat.

 

Ik zou ermee aan de slag gaan en hem niet naar iedere hond toe laten gaan. Want er gaat een moment komen dat hij de verkeerde hond tegenkomt.

honden page profiel dangerdanger

honden foto van danger

bedankt voor je reactie!

 

het is idd een zelfverzekerde hond,, ik hou hem idd bij de reuen uit de buurt,, en mocht hij er 1 tegen komen dan zorg ik ook dat er niks gebeurt tot nu toe is er ook nog niks gebeurt mar zoals je al zei,, het kan dus ook anders lopen,,

en maar hopen dat het snel voorbij waait:P

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Nou ...als hij mijne Lance vastgrijpt gaat hij er van krijgen hoor 

honden page profiel dangerdanger

honden foto van danger

haha ja dat snap ik,, hij krijgt van ons ook op zn lazerus en gaat met zn oren plat,, hij weet donders goed dat hij fout is,, alleen nu nog volledig ermee stoppen,, het is gelukkig niet bij alle honden ,, dus hij is niet ageresief van zichzelf..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

..... Van Lance  (2kg)bedoelde ik feitelijk 

honden page profiel dangerdanger

honden foto van danger

hahaha ook goed:P

honden page profiel dangerdanger

honden foto van danger

haha 2 kg .. mijne is 41 kg.. pff vn de week ff op de weegschaaal samen nou kwam nouwelijks omhoog hhaha

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je hebt het over spelen...spelen=kracht meten en dat kan gewoon problemen opleveren als ze elkaar niet goed kennen.

Hij gaat nu ook richting jong volwassen,en dan is het spelen geen puppy/puberspel,maar gaat het ergens voor staan.Ik heb nu ook wel geleerd in de loop der jaren dat het spelen gewoon echt meer is voor pups en pubers...tot ongeveer de leeftijd die jij nu omschrijft. Wij denken/willen graag zien dat onze honden voor altijd speels blijven,maar dat is eigenlijk niet reëel,zeker niet met alle honden en vreemde honden.Daarbij is 'spelen' elkaar aftasten,best wel vermoeiend voor je hond.En wat er ook vaak insluipt met het idee 'de hond mag lekker met iedere hond spelen en op af gaan' dat de hond ook het gevoel krijgt,en geconditioneerd wordt,dat hij met elke hond 'iets' moet.

 

Ik zou hem alleen nog in rust met anderen honden laten.Geen druk spelen,rennen,lichamelijk duw/trek spelletjes laten doen met reuen in ieder geval.

En met teefjes ook in de gaten houden dat hij niet te hard of te druk er in gaat.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Het gaat niet eens om spel,het gaat gewoon omdat hij idd denkt iets te moeten met die reu en er dan voor kiest hem weg te gaan jagen'aanval is de beste verdediging'...en dat komt voort uit het laten spelen met alle honden.

 

Ik zou er voor kiezen hem de komende maanden(langer dan 3,zodat je gedrag ook écht kan gaan conditioneren/aanwennen/normaal laten worden) aangelijnd te laten,en heel zorgvuldig teefjes uit te kiezen,zodat hij nog wel contact heeft met honden,maar dan ook liever samen rustig wandelen aan de lijn,wel contact mogen maken,maar geen drukte/'spel'. Meer rust gaan brengen in de hond en zijn gedrag.

Straffen zou ik niet doen,niet nodig,het is niet zijn fout.

honden page profiel dangerdanger

honden foto van danger

oke bedankt zou idd kunnen gaan kijken of dat verandering opbrengt,,

want het is voor een hond gwn fijn  als ze lekker los kunnen lopen natuurlijk..

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Hm... Mijn Paco kon met ALLE honden, tot hij volwassen werd. Toen ging het mis. 

In het begin was dat alleen grommen en liet het zich corrigeren. 

Toen hij 2 was lukte dat niet meer. 

En lukt het zelfs niet meer met onze 2 eigen reuen (1 gecastreerd, 1 niet). 

Ik kreeg de raad hem te laten castreren, wou zeker zijn dat dat hielp, dus hebben we hem chemisch laten castreren. Dat veranderde zijn gedrag naar reuen totaal niet. 

Dus werken we nu thuis in shiften... 1 ploeg buiten en 1 ploeg binnen, of 1 ploeg in de ene kamer en een ploeg in de andere.

 

Met teefjes gaat het wel goed, we vangen zelfs op voor een stichting, altijd teefjes dus en daar kan hij wel mee. 

Ook op straat weet ik van ver wanneer er een reu aankomt... 

 

Ik kreeg van iemand zelfs mee dat 2 broertjes, altijd samen geleefd, bij het volwassen worden niet meer door dezelfde deur konden... 

honden page profiel dangerdanger

honden foto van danger

hm okee dat is ook niet prettig,, ik hoop dat dit bij mij niet zo is,, lopen zoveel honden hier.. meeste gelukkig gecastereerd,, en een hoop teefjes,, gaat echt maar om 3 honden ofzo,, maar is toch niet leuk als je ze tegen komt,, dus ga er hard mee aan de slag.. en hopen dat het wat mag opleveren..

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" oke bedankt zou idd kunnen gaan kijken of dat verandering opbrengt,,
want het is voor een hond gwn fijn  als ze lekker los kunnen lopen natuurlijk.. "

 

Ik snap dat je het zo ziet hoor,ik dacht dat vroeger ook,maar zodra je hond dit soort gedragsveranderingen krijgt,dan is los lopen een beetje iets overgewaardeerd.

Zodra een hond denkt/voelt dat hij op sommige momenten een hond weg moet gaan jagen met veel lichamelijk en zeer dreigend gedrag dan zit hij niet lekker in zijn vel op dat moment,en voor de hond die hem tegen komt is het los lopen ook een voorrecht,die mag ook rustig kunnen lopen.

 

Wat je beste voor jezelf kan bekijken is,gaat Danger op andere honden af,of komen honden op hem af,wat betreft dat hij dan gaat happen in de nek van een ander en met een strak lijf staat.

Ik lees dat hij er zelf op af rent (hele foute hondentaal,is dreigend bedoelt,maar komt ook voort uit dat hij eigenlijk lichtelijk onzeker raakt over wat hij met deze situatie moet..'ik ga normaal naar alle honden toe..maar voel me toch wat onzeker richting de reuen die sterk ruiken/deze is toch wel heel erg groot van dichtbij..oeps/help' ....het probleem is...als hij op andere honden af rent ..ja dan staat hij  er ineens al,terwijl hij zich dan pas beseft/voelt dat hij het te spannend vindt en kiest er dan maar voor om een strijd aan te gaan.

Zulke honden mag je gaan helpen,door hem dan maanden goed te begeleiden in keuzes maken,lekker bij het baasje blijven 'je hoeft niks met alle honden,het is wel goed zo'. Aangelijnd houden,zodat je zeker weet dat je hem bij je kan houden,zijn aandacht kan vragen en verplaatsen naar iets anders dan die aankomende hond.

 

Ik gebruik onzeker,omdat een hond die goed in zijn vel zit en goed is met zijn hondentaal zelf nooit op deze manier zal communiceren,maar gaat meer zijn eigen weg,komt soms een hond tegen en heeft dan een kalme ontmoeting( rustig lopen,koppie lager,in een bocht/schuin lichaam naar een hond toe gaan,weg kijkend) en vervolgt zijn weg weer.Zoekt geen problemen,speelt niet echt,snuffelt wat maakt kennis en vervolgt zijn weg.Honden zijn van zichzelf conflict vermijdend.

 

Volgende forumvraag: Grootste misvatting ooit!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^