Ruzie op het losloopplaats

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lucialucia

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Bij ons is weleens een woordenwisseling geweest met hardlopers.

Ik hou me meestal wat rustig, de kunst is niet mee te gaan in de emotie van de ander.

Als zij alleen willen spelen met hun hond is dat hun goed recht, maar dat kan in een losloopgebied lastig zijn.

Aan de andere kant kun jij je hond daar ook weghalen.

Dreigen om iemand te slaan helpt niet, dan wakker je de agressie alleen maar aan.

Ik had gevraagd of hij ook normaal kon zeggen wat hij wilde en had mijn hond meegenomen.

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik snap eigenlijk niet zo goed het probleem. Waarom laat je je hond meespelen met hun spel? Ik zou mijn hond nooit naar een bal van een andere hond laten rennen. Natuurlijk is de manier waarop zij hebben gereageerd helemaal niet goed, maar ik vind ook dat iedereen gebruik moet kunnen maken van een openbaar terrein.. Dus ook de mensen die gewoon met hun hond willen spelen zonder gestoord te worden door andere honden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oeps........ mijnheer in de ziektewet ? en willen spelen met zijn hond, wat aardig lukte ..totdat jij er aan kwam, :-D

als ik met Bamse speel, en er komt een andere hond aan, wat zeker kan gebeuren, dan stop IK met het spel, en haal speelgoed weg , en berg het op , tot dat de hond verdwenen is. Nu werd de man boos omdat jouw hond aan het spel wilde deelnemen, ja de man had dit in zijn hoofd, jammer dat het zo loopt.

en schelden van allebei de kanten , dom. maar het gebeurt. als je de man weer eens ziet met zijn hond, wacht dan om je hond deel te laten nemen aan zijn spelen met de hond, wacht tot tie weg is of ga jij met je hond verder.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Lastige kwestie. Die meneer had het wel even eerder mogen aangeven, dat zijn hond niet zo leuk is als het om een balletje gaat. Aan de andere kant vind ik dat ook minder hondsociale honden de kans moeten krijgen om eens lekker even de pootjes te strekken.

Bij ons veldje in de buurt gaat het er over het algemeen vrij vreedzaam aan toe. De meeste mensen vragen over ze er bij op kunnen als er een voor hun vreemde hond op het veld is en er word van te voren gewaarschuwd waar ge-emmer over kan ontstaan.

Verder weet ik niet hoe groot het veld is, maar als ik er ben en er is een andere hond die niet zo makkelijk is met andere teven bijv. dan neem ik of Misia mee naar de andere kant van het veld of ga ik weg.

Misschien de volgende keer proberen af te spreken dat je die man even een minuutje of tien de tijd geeft voor een balletje gooien en dat hij daarna de bal opbergt zodat andere honden ook gewoon makkelijk kunnen spelen.

Op zo'n veldje is het altijd een beetje geven en nemen. Ik vind dat iedereen er moet kunnen lopen. Hier komen in de avond ook regelmatig mensen met 2 honden die niet samengaan met anderen. Dan kom ik het veld gewoon niet op, maar vaak gaan ze , als ze ons zien, zelf na een minuut of tien weg en kunnen wij op het veld.

Dus gewoon even onderling afspraken maken en daarnaast gewoon even checken als je een hond ziet die je niet kent of het oke is dat je je hond erbij los laat. Zeggen ze van niet, vraag dan of het goed is dat je even een rondje loopt en daarna op het veld komt en zij weer weggaan..

Als je zelf rustig blijft zijn de meeste mensen gelukkig wel voor rede vatbaar :-)

Dat neemt niet weg dat de man wel even had mogen waarschuwen dat zijn hond niet zo vriendelijk kan zijn als hij speelt met een balletje.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Agressieve neigingen naar jouw hond was niet nodig geweest.

 

Maar in alle eerlijkheid,heeft iemand gewoon recht om met zijn hond 1 op 1 te kunnen spelen met een bal.Jouw hond heeft ook recht op los lopen,máár als jouw hond alleen maar achter een bal van een ander aan gaat rennen,dan is het aan jou om er voor te kiezen om je hond dan met iets anders af te leiden en niet steeds op een -met bal- spelende hond af te laten gaan.

Wist je dat een hond zijn balletje ziet als zijn prooitje,en die dan ook zal verdedigen (wat normaal is) met alle gevolgen van dien..

 

Mijn persoonlijke keuze is dan ook altijd,dat mijn hond absoluut niet naar een hond toe mag-en ook gelukkig totaal niet geïnteresseerd is-die aan spelen is met een speeltje en zijn baasje.

Verder stop ik maar met spelen met mijn hond als wij aan het apporteren zijn,want hoeveel ruimte er ook is,om bijvoorbeeld een hond lekker bij zijn baasje te laten blijven,mensen denken altijd dat hun hond persé met mijn hond dan moét spelen...terwijl mijn hond dat niet eens wil!(maar het wordt gewoon afgedwongen)..ik loop dan ook vaak maar direct weg van deze ruimte en ga nog verder weg staan  en zelfs dan zijn er nog mensen-met grote grote platen voor hun hoofd- die mij dan gaan 'achter volgen'.  

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik gooi ook met een bal tijdens het lopen. Genoeg honden die de bal als eens gejat hebben en trots er mee naar hun baas liepen. Maylo is een sul die boeit het niet zo als er iemand zijn bal afpakt, meestal verontschuldigen de eigenaren zich en proberen die bal weer terug te krijgen van hun om hem terug te geven.

 

Maar als ik echt zie dat er een hond aankomt dan stop ik de bal weg. Maar andersom mag Maylo van mij absoluut niet iemands anders zijn bal pakken, wil ik niet. Ik weet hoe Maylo reageerd als iemand zijn bal pikt maar andersom niet. 

 

jammer dat die man en jij ruzie er over hebben gekregen. Niet zo slim om een bal te gooien in een los loop gebied je weet dat er honden me willen doen. Maar andersom wat ik al zei Maylo mag van mij niet met iemand anders bal er vandoor gaan.

 

ruzie maken en dreigen met slaan is sowieso nooit slim maar dat gaf je zelf al aan.

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Gelukkig doet Obi echt niets met speelgoed van andere honden. Tenminste nog nooit meegemaakt. Laatst kwam er een kleinere hond de hele tijd achter hem aanhollen met z'n balletje zo van : "Kijk eens wat ik heb!" Boeit hem niets.... Maar ik zou het ook niet fijn vinden als hij ineens zo'n bal ging afpakken of zo. 

 

Obi doet alles voor takken en tja die liggen overal hahah. Maargoed.. tja lastig ik snap wel dat het frusterend is dat een andere hond zich er ineens mee komt bemoeien. Maar dat vind ik nooit een reden om boos te reageren. Dreigementen die slaan al helemaal nergens op. En in principe sta je zelfs in je recht om dan (al) naar de politie te stappen als iemand je flink aan het bedreigen is. Jammer dat het zo moet lopen altijd... want beide voelt zich nu niet meer fijn als je naar het losloopgebied vertrekt met je hond. Probeer het anders volgende keer eens bij te praten?

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Aangezien de ts haar startbericht en haar profiel verwijderd heeft gaat dit topic op slot

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Pomeranians
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^