Toch weer de yogamat uit de kast? **UPDATE**

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Pepe maakt dan wel vooruitgang als er geen andere honden zijn, maar zodra hij een hond ziet is hij er toch echt als een speer erop af. Niet fijn natuurlijk en vooral niet als je de hond niet kent. Je weet nooit hoe ze reageren. Hij is ondertussen al ruim drie en nog steeds leert hij het niet, al ben ik [b]eindeloos[/b] bezig met trainen en oefenen, hij blijft de koppigste. Ook wordt het trekken weer erger en ik heb een lichte pols blessure opgelopen door zijn getrek. Ook dit oefenen we al van pup af aan. Stil staan, wachten tot de lijn ontspant, teruglopen, niks werkt. ZUCHT, dan toch maar weer de yogamat uit de kast trekken? Ik kan wel als een gek staan gillen maar dat zal alleen maar averechts werken. Iemand nog tips voor het verdere trainen? Ik heb bijna alles al geprobeerd dus ik weet het ook even niet meer :'(

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Heb je het zonnetje al uitgeprobeerd? Werkt heerlijk ontspannen hoor ;)

 

Nee, zonder gekheid: hoe oud is je hond? Krijgt hij genoeg uitdaging?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hij is 3,5 zie ik..

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" Heb je het zonnetje al uitgeprobeerd? Werkt heerlijk ontspannen hoor <img class="/>

 

Nee, zonder gekheid: hoe oud is je hond? Krijgt hij genoeg uitdaging? "

 



We gaan vrij vaak naar het strand, elke wandeling minimaal 2x per dag een uur en 1x een half uur. Hij heeft een kong en ik probeer hem vaak nieuwe dingen aan te leren. Als ik een bal gooi zal hij er achteraan rennen maar komt hij niet mee terug. Overdag vind hij het heerlijk om in de tuin te liggen nu de zon er is, anders ligt hij binnen ;-)

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Even een upje want ik zit echt met mn handen in mijn haar ;-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Hoeveel slaapt hij per dag. Echt ongestoord, zonder dat er mensen in de buurt zijn of andere afleiding?

pepe klinkt als een kip zonder kop, je kan hem absoluut geen gebrek aan enthousiasme verwijten.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Yara

Ik verwacht niet dat ik de gouden tip voor je heb, maar ik heb wel iets wat bij ons helpt.
Yara (10 maanden) stormt ook op alle honden af als ik niet snel genoeg ben met aanlijnen. Als ik zeg 'wacht' stopt ze wel, maar zodra ik dichterbij kom gaat zij weer verder weg.
Tegenwoordig zeg ik 'wacht' en ren van haar weg. En dan komt ze als een speer achter me aan!

Mbt het trekken was het bij ons de combinatie van halsband en flexilijn. Waarschijnlijk doordat er toch wel lichte spanning op staat.
Dus nu is de flexi voor t tuig. En een politielijn voor de halsband.

Wil overigens niet zeggen dat ze nooit meer trekt hoor, maar in elk geval niet gewoon tijdens het wandelen zonder andere honden/vogels enzovoort in de buurt   

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" Hoeveel slaapt hij per dag. Echt ongestoord, zonder dat er mensen in de buurt zijn of andere afleiding?

pepe klinkt als een kip zonder kop, je kan hem absoluut geen gebrek aan enthousiasme verwijten. "

 


Verschilt per dag. Meeste dagen 's nachts rond de 8 uur en overdag wel een uur of 4?

Hij is inderdaad een stuiterbal ;-)

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" Ik verwacht niet dat ik de gouden tip voor je heb, maar ik heb wel iets wat bij ons helpt. Yara (10 maanden) stormt ook op alle honden af als ik niet snel genoeg ben met aanlijnen. Als ik zeg 'wacht' stopt ze wel, maar zodra ik dichterbij kom gaat zij weer verder weg. Tegenwoordig zeg ik 'wacht' en ren van haar weg. En dan komt ze als een speer achter me aan! Mbt het trekken was het bij ons de combinatie van halsband en flexilijn. Waarschijnlijk doordat er toch wel lichte spanning op staat. Dus nu is de flexi voor t tuig. En een politielijn voor de halsband.

Wil overigens niet zeggen dat ze nooit meer trekt hoor, maar in elk geval niet gewoon tijdens het wandelen zonder andere honden/vogels enzovoort in de buurt    "

 


Pepe heeft geen flexi ;-) als ik een langere lijn wil gebruik ik het tuigje en een longeerlijn!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 1 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

"  
Verschilt per dag. Meeste dagen 's nachts rond de 8 uur en overdag wel een uur of 4?

Hij is inderdaad een stuiterbal ;-) "

 Dan zou ik een tweetal weken 18u per dag verplichte rust aanhouden... Zoveel uren slaap hebben de meeste honden nodig. Kans bestaat met meer rust dat je een evenwichtigere hond krijgt...

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

"  Dan zou ik een tweetal weken 18u per dag verplichte rust aanhouden... Zoveel uren slaap hebben de meeste honden nodig. Kans bestaat met meer rust dat je een evenwichtigere hond krijgt... "

 



Dan moet ik waarschijnlijk de bench weer uit de schuur trekken, anders zal hij echt geen rust nemen O-) maar dat zal ik dan maar doen :-)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  

Dan moet ik waarschijnlijk de bench weer uit de schuur trekken, anders zal hij echt geen rust nemen O-) maar dat zal ik dan maar doen :-) "

 Ja zo kun je de hond goed begrenzen, heel duidelijk.

 

Ozzie is nu volop PUBER (zo dat moest er even uit frustratie), en begint ook weer aan de lijn te trekken. Ik heb de hele week heel consequent iedere keer als hij aan de lijn trok met mijn hand even een hapje in zijn billetje gezet met een duidelijke uuuuuh neee! Binnen een dag was het weer over en Ozzie kijkt nu zelfs keurig om waar ik blijf (kijkt nog net niet op zijn horloge). Ik heb de indruk dat hij nu niet meer vatbaar is voor de heen en weer volg methode, dus heb ik het even op de andere manier moeten doen. De hond zoekt letterlijk en figuurlijk meer ruimte en misschien ook wel veiligheid en vertrouwen door de grenzen die wij aangeven.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 2 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

"  

Dan moet ik waarschijnlijk de bench weer uit de schuur trekken, anders zal hij echt geen rust nemen O-) maar dat zal ik dan maar doen :-) "

 

Ja, ik zou het proberen. je zegt het zelf ... anders zal hij echt geen rust nemen...

 

vergelijk het met een moe jengelend kind dat in overdrive gaat ...

 

Wifi heeft een dik kussen en een verhoogje en een schuilplekje onder een half-opengebroken bench in de gang. haar plekje, daar kan ze uren liggen pitten. er is ook geen afleiding. er handig.

waar slaapt pepe 's nachts?

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

He hannah, heb je al eens aan een Gentle leader gedacht?
Ja het is geen super oplossing, maar ik ben ook een jaar bezig geweest met stoppen omdraaien etc. Zonder resultaat :(
Toen de GL aangeschaft, en gewoonlijk liep ze dan al beter naast en iedere keer stilstaan naast me roepen koekje erin.
Jara loopt nu al weer twee jaar lang met tuig netjes naast me :-)

Heeft pepe veel aandacht voor je als er geen andere honden zijn?
Jara had dit namelijk bij mij redelijk, maar voor mijn gevoel niet genoeg.
Ik riep haar toen eerst 20x bij me met het lekkerste (gedroogde kipfilet), iedere keer belonen, niet aanlijnen, gewoon om te weten dat ze niet altijd aangelijnd worden.
Verder ging ik als ik door had dat ze haar concentratie verloor me verstoppen achter een boom, en jara is dom, dus die schrok en ging dan heel sneu om zich heen kijken, dan flluit ik zachtjes en komt ze altijd als een speer op me af.
Dit doe ik gewoon af en toe om haar te laten weten dat ze mij in de gaten moet houden, en ik niet haar.

En oefenen met een hond in de buurt? Q

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Persoonlijk wil ik de situatie even omdraaien, ik weet niet wie de hond is die op mijn hond komt af gedenderd en hoe die hond is,wat hij komt doen,ruzie zoeken,opdringerig spelen?

Dus als het het heel vervelend vind dat hij zo als een speer op andere honden afrent ,dan is daar een simpele oplossing voor,aangelijnd houden en los laten als er geen honden zijn.Neem een heupgordel,dan ben je al een stuk zwaarder en laat hij zich makkelijker leiden,samen met dat je heel goed gaat oefenen op aandacht krijgen/houden ,moet dat goed gaan komen.

 

Denk dat het verkeerd gaat rondom het wel/niet geleerd hebben om andere honden te negeren en aandacht voor jou te hebben.

 

Wat kun je ondernemen:

- Thuis gaan oefenen en blijven oefenen op het aandacht hebben voor jou,het luisteren en volgen door het huis,én belangrijk belonen met het allerlekkerste wat je hebt voor hem,iets anders ook dan wat hij normaal aan koekjes krijgt,om het een heel aantrekkelijk nieuwe inslag te geven.Gewoon simpele dingen,laten zitten,wachten,zelf even weg lopen en bij je roepen.Even laten zitten,naam zeggen en wachten op oog contact-het kan heel goed dat een naam een wat 'loos' woordje/geluidje is geworden,dus je kan ook met 'kijk eens' weer oppikken- en daar voor belonen.

 

- Buiten,voornamelijk aan de lijn houden,een veldje zoeken waar je samen kan spelen(waar geen honden zijn),met een bal,oefeningen doen voor het luisteren en opdrachtjes(zitten liggen en andere dingen die hij evt thuis ook kan) uitvoeren,lekkers op het gras strooien-oefenen op het wachten tot hij van jou mag gaan zoeken.Zelf beheersing in/opbouwen.Vooral samen dingen doen.Rust inbouwen,naar buiten gaan betekend rust,leuke dingen doen met jou en niet als een stiertje overal op af denderen en niet meer luisteren(niet meer luisteren= aangelijnd blijven)

 

Ik dacht me ook te herinneren dat jij en je moeder hele andere ideeën hadden wat betreft de opvoeding en hoe dingen aan te leren aan Pépé...hoe zit dat nu,denk je dat het gedrag-nu hij 3 jaar is en volwassen..dus eigenlijk al redelijk moet kunnen luisteren- ook komt doordat jullie beide iets anders met hem doen..en niet zo consequent zijn geweest?

 

 

 

 

honden page profiel .. 2 doggies

honden foto van .

Het klinkt misschien een advies wat juist wordt afgeraden, maar sommige honden wordt soms aangeraden om hen het leven even heel saai te maken. Hij klinkt een beetje als een kip zonder kop die aardig kan stuiteren, hihi. Misschien zijn het allemaal veel prikkels voor hem en moet hij even zonder? Veel bewegen is natuurlijk altijd goed, maar ik zou het tijdelijk even saai houden en aan de lijn. Alleen los laten als er geen andere honden zijn en geen gekheid meer. En ook thuis echt de rust bewaren en hem dus ook genoeg rust geven.

Klinkt misschien gek, maar probeer je anders wat meer op jezelf te focussen? Zo te merken zit je er zelf ook wel doorheen. Dus denk even goed aan jezelf en wat minder aan hem. Geef wat meer aandacht aan jezelf en laat het hem zelf even 'uitzoeken'. Doe de dingen die voor jou prettig zijn en waar jij je prettig bij voelt (goed excuus om jezelf eens flink te verwennen en leuke dingen te doen ;)). Als jij je wat beter gaat voelen, voelt hij dat ook en gaat het vast al beter. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Misschien ook een Idee om Turid Rugaas haar methode toe te passen die zij beschrijft in haar boekje Help mijn hond trekt?

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Heel erg bedankt voor alle reacties!!

 

@Sandra, nee echt vatbaar is hij daar niet meer voor, ik probeer het wel nog steeds maar zodra ik omgedraaid ben trekt hij weer een dan schiet ik geen meter op

 

@Lien, Pepe slaapt 's nachts in de gang, alle deuren dicht dus geen afleidingen. Overdag is dit wel vrij lastig omdat we zelf ook de gang moeten gebruiken, maar een uurtje boven zitten moet geen probleem zijn, dus zal ik dit ook wel gaan proberen.

 

@Ayla, ik heb er inderdaad wel aan gedacht, vooral omdat hij na drie jaar traine, consequent, dag in dag uit, nog steeds trekt. Aandacht voor mij wanneer er andere honden zijn niet echt. Nu los ik dat op door, wanneer hij focust, gewoon stil te gaan staan en wachten tot hij aandacht heeft voor mij en dan uitgebreid belonen. Wat voor hem vaak al het wandelen zelf is. Ook neem ik kipfilet dingetjes mee, wat ook zijn favoriete beloning is, maar dan heeft hij alsnog geen aandacht voor mij.

 

@Soraya, ik vind het persoonlijk ook dood irritant als hij op andere honden afvliegt. Ik heb namelijk geen flauw idee hoe hij hierop reageert. Dus los laat ik hem eigenlijk tegenwoordig nooit, tenzij er 100% zeker weten geen andere honden zijn en hij aandacht voor mij heeft. in huis speel ik vaak gehoorzaamheids spelletjes en ook dingen als verstoppertje. Thuis lijkt het een voorbeeeeldige hond, maar zodra hij buiten is, is het anders. Waarschijnlijk zal ik met hem nog wat meer trainen met de longeerlijn? Dus "zit" en "hier" enzovoorts en een honkbal (tennisballen heeft hij binnen 3 seconden kapot, dus heb ik hierin geinvesteerd en hij doet er nu al een jaar mee) meenemen etc. Ik ben twee jaar lang erg ziek geweest en heb dus niks met hem kunnen doen omdat ik niet mocht wandelen omdat ik te zwak was (heel verhaal). Mijn moeder heeft hem in de tussentijd altijd met elke hond laten spelen, terwijl mij dit nu niet zo verstandig leek. Wel train ik tegenwoordig met hem dat wandelen, wandelen betekent en dus niet overal snuffelen etc. waar mijn moeder dit vaak wel liet doen. Sinds een paar maanden zitten we hiermee wel weer op 1 lijn. Bedankt voor de tips en ik zal hem voorlopig of aangelijnd houden of zeker zijn dat er niemand anders is.

 

@Maaike, ik zal je tips uitproberen en dit een week of twee proberen vol te houden om te kijken of er vooruitgang is. En ik zit inderdaad niet op en top in mijn vel, dus ik zal dit wel uitproberen.

 

@Dobry, dit werkt met kalmerende signalen, niet waar? Ik zal kijken of ik het boekje nog ergens kan krijgen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja inderdaad, in deze  http://www.astrotarot.nl/boekrecensies/helpmijnhondtrekt.html link is een korte beschrijving van het boekje zodat je een beejte een indruk krijgt.

 

 

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Wekker voor morgenochtend is gezet, rond een uur of half zes (dus hopelijk nog geen hond op straat - letterlijk) ga ik met een longeerlijn en lekkere stukjes worst een wandeling maken. Laten zitten, bij me roepen, belonen, aandachtsspelletjes, etc. Half zes is vroeg maar als het helpt is het alles waard

Overigens doe ik vaak verstoppertje met hem in huis. Ik verstop me en roep zachtjes zijn naam. Het duurt meestal even voor hij me heeft gevonde maar hij vind het geweldig

Momenteel ligt hij heerlijk te slapen en ik ben aan het timen hoelang het duurt. Als ik op minder dan 18 uur uit kom, zal ik voor nog meer rust zorgen. Ik heb er vertrouwen in dat dit goed gaat komen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

mijn vriend is dan meestal met Lola onderweg Maar wij wonen niet in de buurt dus daar heb je geen last van.

 

Super, ik ben benieuwd hoe het gaat

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Gisteren ochtend zijn Pepe en ik samen naar het strand gegaan! De ultieme test dus ;) we hadden een aantal ochtenden echt flink geoefend en alles ging nu goed aan de lijn.

Dus ik mijn rugzak pakken, Pepe zijn riem om en hop naar het strand. De weg naar het strand was nogal wat getrek maar met veel stilstaan liep hij toch het laatste gedeelte naast me. (Vooruitgang punt 1)
Eenmaal op het strand laat ik hem los en vliegt hij onmiddelijk de andere kant op dan dat ik op wilde gaan. In plaats van achter hem aan te jagen liep ik de andere kant op en riep volg! en jawel hoor, hij kwam mijn kant op hobbelen. (vooruitgang punt 2) Gelijk beloont, vrij commando gegeven en weer verder gaan lopen. Hij zig zagde een beetje rond mij heen en was met zijn neus zowat tegen de grond. Hij dwaalde wat af en ik riep hem. Gelijk ging zijn kop omhoog en in sneltreinvaart op mij af en met een lange tong uit zijn bek zat hij voor me (vooruitgang punt 3!). Even later zagen hij en ik allebei een hond en Pepe was al onderweg om erop af te gaan. Nee en hij wist het gelijk. Weer kwam hij vrolijk mijn kant op gehuppeld en heeft de hond genegeerd (mega  vooruitgang punt 4). Ik was tegen deze tijd al super trots en even later spotte ik in de verte een vriendje van Pepe. Ik heb Pepe laten zitten en met het commando vrij na even met gebaren een goedkeuring van de eigenaar mocht Pepe erop af om te spelen (hij bleef zitten dus ook al vooruitgang punt 5) na een poosje wilde zowel ik als de andere eigenaar weer door en riep ik Pepe bij mij, het nam een tweede poging, maar daar kwam hij dan (vooruitgang punt 6). Nog even "zit" en "af" op afstand geoefend en ook dit ging goed (vooruitgang punt 7). Hij negeerde andere mensen die aan het wandelen waren (vooruitgang punt 8) en hield mij in de gaten (vooruitgang punt 9). Hij was vrij ver voor mij uit en had geen aandacht voor mij. Zonder iets te zeggen ben ik de andere kant opgelopen en nog geen 30 seconden later hoorde ik Pepe achter me aanstormen. Eenmaal naast me hield hij in en heb ik hem beloont (vooruitgang punt 10).
Al met al ben ik een dik uur op het strand geweest en afgezien van het trekken naar het strand toe, is hij ontzettend braaf geweest en was ik het gelukkigste baasje ter wereld. Zo braaf is hij werkelijk nog nooit geweest. Op die momenten springen de tranen je toch bijna in de ogen. Ik ben ZO ontzettend trots op Pepe en de rest van de dag heeft hij helemaal voor pampus gelegen op zijn kleed. Moe en tevreden. Net zoals ik.

 

Ik heb een tophond

honden page profiel kaikai

Wat ik lees is dat je enorm veel aandacht moet geven aan je hond, moet stilstaan, omdraaien, roepen, commando's weet ik veel wat. Dat is wat 3 jaar werken je op heeft geleverd?

Heb je al eens begeleiding gehad bij het trainen van je hond?

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" Wat ik lees is dat je enorm veel aandacht moet geven aan je hond, moet stilstaan, omdraaien, roepen, commando's weet ik veel wat. Dat is wat 3 jaar werken je op heeft geleverd?

Heb je al eens begeleiding gehad bij het trainen van je hond? "

 

We hebben zowel puppy cursus als volwassenen cursus gedaan en twee persoonlijke trainers gehad, die beide zoiets hadden "zo'n hond hebben we nog nooit gezien". Dus ja, dit is erg speciaal. Ook ben ik er zelf twee jaar lang uit geweest en heb met mijn hond niet kunnen wandelen of trainen. Dus ja, dit is echt een hele grote sprong vooruit.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Top, Hannah!
Ga door met de tips en het gaat echt wel lukken!
En hij zal ook echt wel zijn terugslagen krijgen, maar gewoon doorgaan he! :-)
Jullie komen er wel :-)!

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Bij Diesel duurde het ook wel 3 jaar hoor.

Belonen deed ik al niet meer, hij beloonde zich zelf iedere keer al als hij op een andere hond afrende, hele weilanden doorkruisten hij er voor, hing vaak in het prikkeldraad, zo'n haast had hij om er te komen.

Geloof dat ik 5 trainers heb gehad, allemaal hun eigen methode, kan er inmiddels niet een meer zien.
Op het laatst werd er gezegd gooi er maar een stroomband om, dan ben je ervan af.

Nu was het met Diesel wel zo dat hij altijd weer snel terug kwam, halen hoefde ik hem nooit.
Dus ik dacht, jammer dan, jij gaat niet meer los.
Spelen met andere honden deed hij toch nooit, werd altijd een machtsspelletje. Maanden aan de riem, gewoon naast me lopen.

Later weer een keer geprobeerd en nu is het over, lijn hem wel aan als er een andere hond komt die ik niet ken, hij hoeft daar niet mee te spelen, doet hij toch niet. Ik denk ook dat hij heel veel rust heeft gekregen nu hij weet dat hij andere honden gewoon kan negeren, hij hoeft er niets mee, we lopen gewoon door.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Helemaal geweldig toch van Pépé,het is in ieder geval geen onwil 

 

Ik vraag me nog af..hoe vaak jij hem nu uitlaat en hoe vaak je moeder hem uitlaat?

En in hoeverre dit voor hem voor verwarring gaat zorgen,gezien jullie grote verschil in aanpak.

Voor nu ook mooi dat hij zo goed luistert en doet wat jij allemaal vraagt/wil van hem,maar ik zit me nog een beetje af te vragen hoe dat gaat als jij straks naar Engeland gaat om te studeren...?

Dan wordt hij weer alleen door je moeder uitgelaten...en hoeven alle dingen die jij hem nu weer aan het leren bent niet meer..Snap je wat ik bedoel met de verwarring?

Volgende forumvraag: Gedrag beagle verklaring?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^