vlooien en ander ongedierte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Hallo,

Ik heb een labradoodle pup van 14 weken.

De fokker heeft mij gezegd dat ik geen pipetjes tegen teken en vlooien kan gebruiken. De huid van mijn hond zou dun zijn en het niet verdagen. Zij heeft eerder ervaring gehad met de pipetjes. Na gebruik van het pipetje is een hond er bijna aan onderdoor gegaan. Zij is hier heel serieus over, in mijn koopcontract staat ook dat ik geen druppels in de nek mag gebruiken tegen vlooien.

 

De fokker adviseerde mij vlooien te behandelen als ik ze eenmaal heb, dus niet preventief. Zelf vind ik dit zowel voor de hond als voor mezelf niet zo fijn idee.

Ik heb Frontline spray bij haar aangeschaft. Mijn dierenarts zegt dat dit middel achterhaald is en niet echt meer werkt (ik heb het nog niet uitgeprobeerd).

 

Kan iemand mij advies geven:

Bijv andere labradoodle bezitters: hoe doen jullie dat met vlooien bestrijding.

En wat zijn goede alternatieven voor de pipetjes... Ik begrijp van iedereen dat dit nl wel erg goed helpt.

 

Zijn er meer mensen met Labradoodles die de pipetjes niet verdragen en hoe lossen jullie dit op?

De moeder van mijn hond is een koningspoedel, zijn vader een multigen labradoodle.. dwz al verschillende generaties labradoodle (oorspronkelijke mix poedel en labrador).

 

Alvast hartelijk dank en groetjes

 

 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Vervelend voor je fokker dat ze zoiets heeft meegemaakt. Jammer dat nu alle pipetten over 1 kam geschoren worden. Beetje als wanneer 1 persoon allergisch is voor aardbeien om dan te zeggen dat alle fruit slecht is voor iedereen. 

Verder mag je fokker je niet verplichten of verbieden iets bepaalds met je hond te doen als je deze gekocht hebt. Voor de wet is een hond een goed en de verkoper heeft na de verkoop geen zeggenschap over hoe je ermee om dient te gaan. Vgl dat je garage je verbiedt om harder dan 60 te rijden met de auto die je daar gekocht hebt.

de opmerking over de huiddikte is onzin. Labradoodles hebben geen afwijkende huiddikte voor zover ik weet. En ook heeft huiddikte niets met de werking of overgevoeligheid voor bepaalde stoffen te maken. 

Mocht je toch geen pipet willen geven (vraag over welk middel dat ging, en of het volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt is (haast niemand leest deze daadwerkelijk, maar als het niet goed gaat ligt het dáár nooit aan )) dan zijn er vlooienbanden en pillen tegen vlooien. 

 

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Ik heb geen ervaring met de labradoodle, maar ook Loes is nogal gevoelig aan pipetjes.

14 weken is hoe dan ook nog vrij jong om al.iets te gaan gebruiken. Ik zou proberen te wachten tot,je pup een half jaar oud is.

 

loes draagt nu een gewone vlooienband van bij de dierenarts en hier doet ze het erg goed mee. Het gaat om een band van het merk Seresto en is geen band op basis van natuurlijke producten. Het is een band tegen teken en vlooien en werkt gemiddeld 7 maanden. Ik weet dat niet iedereen voor dit type banden is, maar naar mijn mening is alles wat ook maar iets bestrijdt op de een of andere manier giftig. Loes is haar normale levendige zelfmet deze band, en ze kan echt slecht tegen pipetjes of inentingen. (Lees: ze is er heel suf van )

Je moet wel even nadenken over het feit of je een band op basis van natuurlijke producten wilt, of dat je dat niet echt iets uitmaakt. Hoe dan ook, ik snap jou idee heel goed, ik behandel ook liever preventief tegen vlooien! Moet er niet aan denken die beestjes in huis te hebben. Maar op deze leeftijd moet je nog voorzichtig zijn met preventieve behandeling: altijd goed lezen of navragen of het mag gebruikt worden bij een pup. En eigenlijk liefst nu nog geen band, tot ze ongeveer een halfjaar oud is.

 

alvast veel succes!

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Duke hier is allergisch voor verschillende merken vlooien pipetjes. Ik gebruik nu een natuurlijk middel: CDvet Vlo en Teek Exit. Het zijn druppels etherische olie, met geranium, lavendel en teatree.

Je doet eerst 3 weken lang iedere dag een druppel tussen de schouderbladen en een druppel bij de staartaanzet. Na 3 weken heeft je hond een basisbescherming, en is 2x in de week aanbrengen voldoende.

Ik gebruik het nu 1 jaar. Duke heeft nog nooit enge beestjes gehad, en ook geen allergische reacties :-)

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Hoi Wendy,

Bedankt voor je antwoord. Ik ben het met je eens dat zij niet kan bepalen wat ik doe, maar ik wil ook de gezondheid van mijn hond niet op het spel zetten... Dit is mijn eerste hond dus heb nog niet zoveel ervaring. 

Ik vind het een goed idee wat je zegt over bij welk middel het precies mis is gegaan. Ik ga dat aan haar vragen.

 

Die keer dat het mis ging werd de hond ontwormd, gevaccineerd en kreeg het een anti-vlooien middel. Iedereen kan bedenken dat dat niet echt handig is. De hond werd zo ziek dat ze dachten dat hij acute leukemie had, ze waren bang voor zijn leven. 

Uiteindelijk is hij er boven op gekomen. 

 

Ik denk dus soms...  ik doe het gewoon. 

Maar toch ben ik  bezorgd. Ik heb mijn hond bij een fokker gekocht met vele jaren ervaring, dus zij zegt zoiets niet voor niets. Het is een prachtige gezonde en lieve hond, ze weet echt wel wat ze doet.

Maar het advies pas actie als de vlooien of teken er zijn begrijp ik niet en ik wil niet de gezondheid van mijn hond op het spel zetten.

 

Ik zal me ook eens even verdiepen in pillen en vlooienbanden.

Bedankt in elk geval!

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Eens met Wendy. Heel naar, de ervaring van de fokker, maar dat zegt niet dat alles slecht is.

Denk dat dat gewoon een geval van pure pech is geweest. Jammer, maar denk niet dat dat aan de betreffende pipet heeft gelegen.

 

Zelf heb ik een periode niks gedaan aan vlo/teek bestrijding. Wat er niet is, hoeft ook niet bestreden te worden tenslotte 

Tot ze in de zomer zowat werd opgevreten door teken, toen heb ik ECOstyle pipetten gekocht.

Dat werkt wel redelijk, zeker in combinatie met de spray van ECOstyle (die ik niet rechtstreeks op haar mag sprayen, want dat is eng )

 

Omdat het nu zo'n matige winter is geweest (voor winter-begrippen dan) kun je er rekening mee houden dat er een teek-explosie zal zijn. Ik ga tzt dus wel weer aan de ECOstyle (omdat ik 10 teken in een uurtje toch wat teveel van het goede vind...)

Maar voorlopig nog niet, ook niet nu ze al gesignaleerd zijn.

 

Zelf vind ik preventief altijd een beetje vaag. Preventief ontwormen, preventief ontvlooien.

Ik ga nu ook geen pleister op mijn knie plakken voor het geval ik straks val als ik naar huis fiets  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond beschermen tegen vlooien kan met een natuurlijk middel, de cdvet vlo en teek. kan je vinden op internet, en hier in de dierenwinkel, dorpje Scheemda.

de Ecostyle spray kan je op een washandje sprayen en daarmee de vacht behandelen, sprayen vinden dieren niet prettig maar kan ook via een washandje.  allebei de middelen zijn natuurlijk.

 

preventief ontwormen, ben ik niet voor, kijk eens bij.... wormbestrijding.nl daar kan je de ontlasting van je hond laten testen op wormen/eitjes, zijn die er niet dan hoef je niet te ontwormen. ontwormen met chemie daar gaat de darmflora heel hard van achteruit, heb je hond wormen is dat een ander verhaal, en ook dan is er een natuurlijk middel om je hond daarmee te ontwormen, kijk eens bij de cdvet produkten op internet, kan je heel veel over vinden.

 

niet onbelangrijk, wanneer je hond vlooien heeft is dat maar 5 % van de aanwezige vlooien de rest ligt in huis.

je zou ook je huis eens in de vijf maanden kunnen ontsmetten met bolfo, lees daar de gebruiksaanwijzing goed van door.

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Bedankt voor alle reacties en suggesties...!

Ik ga kijken wat voor ons het beste werk.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik ben ook niet voor die pipet ten. Ze bevatten gif wat gewoon in de bloedbaan van je hond terecht komt.

 

Ik gebruik zelf cdvet vlo en teek exit preventief. Het werkt ook heel goed voor honden met vlooien allergie doordat de vlo niet eerst moet bijten om vervolgens dood te gaan, maar doordat de vlo de geur van de hond onaantrekkelijk vind en daarom niet op de hond komt. Zo ook met teken.

honden page profiel evyevy 3 doggies

honden foto van evy

is voor ieder verschillend , ik gebruik wel preventief  bio pippetjes tegen dat e het moeten krijgen , het is zoals willemijn zegt er gaat veel in je huis zitten en een vlo kan lang zonder gastheer overleven .

 

er bestaan natuurlijkere producten ook voor pups

grtjs

honden page profiel Marissa & LodewijkMarissa & Lodewijk

honden foto van Marissa & Lodewijk

Mocht je geen pipetten willen gebruiken bestaan er ook tabletten tegen de vlooien, die heten comfortis. De meeste dierenartsen hebben ze wel.

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Weten jullie ook of je een hond met mdr1-gen defect kan ontvlooien met cdvet vlo + teek exit ??

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Weten jullie ook of je een hond met mdr1-gen defect kan ontvlooien met cdvet vlo + teek exit ?? "

 

Wellicht weet Manon van wifi en Pim dit..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Weten jullie ook of je een hond met mdr1-gen defect kan ontvlooien met cdvet vlo + teek exit ?? "

 

 

cdvet teek en vlo vrij gaat door het vetweefsel niet door de bloedbaan. de Ecostyle ook natuurlijk kan je met een washandje op de hand wrijven , ook dat gaat niet door de bloedbaan.

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

Toen Yuki nog een pup was heb ik eerst een scaliborband omgedaan. Nadeel daarvan vond ik dat je deze iedere keer af moest doen als ze in het water ging en de meeste labradoodles zijn hier nu eenmaal dol op. Ook vond ik het een naar idee met aaien. Omdat ze een paar keer per week met de hondenuitlaatservice meegaat en dus vaak in aanraking komt met andere honden (en teken in het bos) ben ik toch overgestapt op pipetjes. Als yuki ook maar 1 vlo heeft word ik nl iedere keer flink gebeten en dat jeukt vreselijk haha! Frontline hielp niks, en na veel gelezen te hebben uiteindelijk toch op Stronghold uitgekomen. Hier heeft ze geen enkele reactie op en voordeel is dat ze ook niet ontwormd hoeven te worden. Het blijft natuurlijk gif maar met zo'n dikke vacht als Yuki heeft is het niet te doen om haar vlo en teekvrij te houden. 

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Ooo Yuki wat ben je mooi... en volgens mij gaat mijn hond er net zo uit zien als hij groot is! :-)

Bedank voor je reactie!, alle anderen ook!

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Toen Yuki nog een pup was heb ik eerst een scaliborband omgedaan. Nadeel daarvan vond ik dat je deze iedere keer af moest doen als ze in het water ging en de meeste labradoodles zijn hier nu eenmaal dol op. Ook vond ik het een naar idee met aaien. Omdat ze een paar keer per week met de hondenuitlaatservice meegaat en dus vaak in aanraking komt met andere honden (en teken in het bos) ben ik toch overgestapt op pipetjes. Als yuki ook maar 1 vlo heeft word ik nl iedere keer flink gebeten en dat jeukt vreselijk haha! Frontline hielp niks, en na veel gelezen te hebben uiteindelijk toch op Stronghold uitgekomen. Hier heeft ze geen enkele reactie op en voordeel is dat ze ook niet ontwormd hoeven te worden. Het blijft natuurlijk gif maar met zo'n dikke vacht als Yuki heeft is het niet te doen om haar vlo en teekvrij te houden.  "

 

Het nadeel van de gif pipetten tov vlooienallergie is dat de vlo eerst moet bijten om dan dood te gaan. Je hond kan dus alsnog jeuk krijgen.

De natuurlijke dingen als cdvet houden de vlooien juist op afstand. Het dood de vlo dus niet, maar de vlo komt ook niet op de hond en dus heeft de hond geen jeuk.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik gebruik zelf Stronghold.(vlooien, teken en wormen)

is een pipet via de bloedbaan. (dunne of dikke huid; het hoort nu eenmaal zo te werken)

 

en idd; je fokker mag volledig achter haar ervaring staan, toch is die clausule niet bindend.

 

Overleg met je da; ook qua leeftijd waarop je met wat mag beginnen, da heeft hier het beste zicht op .(een met ervaring; dwz goede praktijk, veel clandizie, goede mondelinge reclame; geef het je maar mee voor als je nog een da moet gaan zoeken

 

succes

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

Dat is nou net het probleem Roosje. De vlo komt niet op de hond maar op mij, en dat jeukt dus echt verschrikkelijk Heb het nu al drie keer meegemaakt en Yuki is pas een jaar. Ben ook begonnen met natuurlijke middelen maar dat heeft dus niet gewerkt.  Als ik Stronghold gebruik dan heb ik en Yuki nergens last van. Dus soms is het kiezen tussen twee kwaden! De ene hond is er volgens mij ook gevoeliger voor dan de ander. Mijn vriendin heeft een zwarte kortharige hond van 8 jaar en nog nooit een vlo gezien. Heerlijk lijkt me dat.

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

Dank je voor het compliment Lizzy, wij vinden haar ook mooi maar ze is voornamelijk heel erg lief! Hoop dat jouw hondje ook zo'n heerlijk karakter krijgt maar dat zal wel, want labradoodles staan erom bekend dat het blije kippen zijn! 

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Als je een vlooienplaag hebt gehad dan weet je ook hoeveek frustratie het geeftbol er weer vanag te komen. Laat niemand je zeggen dt ge geen preventie mag gebruuken want eens je de eerste vlo ziet kruipen kan je er vanuit gaat dat je huisdier en slaapplaats vol zit. Wij hadden ook eerst frontline gebruukt en ons is toen ook duudelijk geworden dat dit product niet voldoende meer werkt om alle vlooien te doden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hier een natuurlijk alternatief voor vlooien en teken bestrijding 

 

http://www.eko-pets.nl/c-1951162/vlooien-en-tekenbestrijding/

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb een plaag gehad door een kat in huis te nemen die onder de vlooien zat. Zowel ik als de dieren die ik al behandelde met cdvet zaten niet onder ;)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Weten jullie ook of je een hond met mdr1-gen defect kan ontvlooien met cdvet vlo + teek exit ?? "

 

Redelijk veel collie-achtigen reageren goed op volle etherische olie met een basisolie en hydrolaat.

Nog een kleine aanvulling: persoonlijk zou ik de olie niet als druppel in de oorschelp masseren, maar verder van de kop af, alleen tussen de schouderbladen en de overgang staart/rug.

honden page profiel Senna en AstaSenna en Asta

honden foto van Senna en Asta

"  

Redelijk veel collie-achtigen reageren goed op volle etherische olie met een basisolie en hydrolaat.

Nog een kleine aanvulling: persoonlijk zou ik de olie niet als druppel in de oorschelp masseren, maar verder van de kop af, alleen tussen de schouderbladen en de overgang staart/rug. "

 



Waarom zou jij die druppels niet in de oorschelp masseren?
Ik heb ze net besteld voor Asta namelijk.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  

Waarom zou jij die druppels niet in de oorschelp masseren?
Ik heb ze net besteld voor Asta namelijk. "

 

Honden met het MDR1-gen defect zijn gevoeliger op het zenuwstelsel, evenals honden met epilepsie en schildklierafwijking bijv. Vluchtige oliën zijn 'ruikers' die worden ingeademd en naar de hersenen getransporteerd, daarom zijn ze uitermate geschikt om karakter en gemoedstoestand aan bepaalde etherische olie te koppelen. De cdVet Vlo- en Teek Exit zijn geen volle 100% etherische oliën, maar voorzichtigheid kan geen kwaad bij dit type hond.

Ik krijg zelf ook cdVet, maar ik zet er zeker een voorzorgsmaatregel bij dat in beginsel niet met een oor wordt begonnen, maar met schouderblad en staartaanzet. cdVet wordt over het algemeen erg goed verdragen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

cdvet schouder en staartaanzet, zijn goede plekken, ook voor niet allergische honden, oren vinden de meesten honden niet prettig, en geeft schouder en staart aanzet zelfde resultaat hoor.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" cdvet schouder en staartaanzet, zijn goede plekken, ook voor niet allergische honden, oren vinden de meesten honden niet prettig, en geeft schouder en staart aanzet zelfde resultaat hoor. "

 

Helemaal met je eens.....

honden page profiel Joke en Joke en "Sem"

honden foto van Joke en

willemijn,

jij geef/gaf middels massage in oorschelp?

Als ik een Chihuahua deze cd vet druppels wil geven en/of een Shih-Tzu en ik wil het niet via het oortje doen....hoe moet ik het dan precies doen?

honden page profiel Joke en Joke en "Sem"

honden foto van Joke en

sorry nog een keer O-)

Roosje,

toen je de kat met vlooien thuis had, hadden je andere dieren die je behandeld had met cd vet, helemaal geen vlooien?

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Vies oortje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^