Hoe leer ik mijn hond iets als hij geen belonings aan neemt ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel racheldushixracheldushix

honden foto van racheldushix

Ik wil mijn chihuahua leren om bij me terug te komen als ik hem roep . Het enige nadeel is dat hij geen een beloning het waard vind om terug te komen waar licht dit aan . Het is sowieso een hele slechte eter

honden page profiel Iris ~ Rivka & TalouIris ~ Rivka & Talou

honden foto van Iris ~ Rivka & Talou

Niet alle honden zijn gek op voer.

Misschien kan je eens proberen te belonen met spel.
Dat kan met een speeltje, maar ook door samen gek te doen of te gaan rennen.

honden page profiel racheldushixracheldushix

honden foto van racheldushix

Ja ik kan het proberen maar eigelijk rent hij alleen  maar weg als we in het bos zijn.je kan roepen wat je wil maar hij geeft geen kik

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Bo is ook geen snoepjes eter! Ik heb met haar (in huis) geoefend met een flexlijn. Als ze dan niet wil komen geef je een hele kleine correctie zodat er niets anders op zit dan te komen. Als zij aan de lijn zit heeft het geen nut om niet te luisteren omdat ie toch nergens naar toe kan omdat ie vast zit! 
Zo kun je oefenen met je hond zelfs als je hond er geen zin in heeft!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Wat voor lekkers heb je allemaal al geprobeerd?

Ik zou gaan voor:
-met een lege maag naar buiten
-kaas
-pens (in een bakje meenemen en als hij komt een hapje uit het bakje laten nemen)
-kip(gekookt/gedroogd)
-ander gedroogd echt vlees(orgaan,spiervlees)
-desnoods alleen om het aan te leren,frikandel,rookworst.

Zeker niet iets wat alleen maar uit droge granen bestaat,zoals die droge witte koeken.
En ook niks gebruiken wat hij thuis al krijgt.

honden page profiel Iris ~ Rivka & TalouIris ~ Rivka & Talou

honden foto van Iris ~ Rivka & Talou

" Ja ik kan het proberen maar eigelijk rent hij alleen  maar weg als we in het bos zijn.je kan roepen wat je wil maar hij geeft geen kik "


Dan zou ik met een lange lijn gaan werken. Wanneer dat goed gaat en hij het spelletje (terug komen = iets leuks doen) snapt, dan kan je verder gaan trainen los van de lijn.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Oh ja ,ook belangrijk is dat je thuis al begint te oefenen met leren luisteren naar zijn naam én dat dit iets héél lekkers oplevert.

Hier een voorbeeld:

Een goed luisterende hond die direct komt wanneer je hem roept? Hier de basis; het aanleren van de naam. 1 keer noemen van de naam en contact hebben met je hond.

Neem een aantal kleine stukjes kaas . Geef je hondje een stukje kaas en terwijl hij de kaas in zijn bekje heeft, zeg je zijn naam. Herhaal dit een paar keer: Kaasje in de bek en het zeggen van de naam.

Draai het vervolgens om. Eerst zeg je de naam en als je hondje contact met je maakt, geef je hem een stukje kaas. Dus: naam = kaasje.

Je kan je lijf een halve slag draaien en dan zijn naam noemen. Laat hem oogconact zoeken en geef hem het kaasje.

Loop door huis en zeg de naam van je hondje. Maakt je hondje contact, komt je hondje zich melden? Een kaasje!

Ga dit ook buiten oefenen. Naam? Kaasje bij jou!

Verstop je in huis, noem de naam en laat je pup je opzoeken. 

Oefen dit 'naam = oogcontact = kaasje' geregeld, op makkelijke plaatsen en op moeilijke plaatsen .

Waarom kaas? Iets anders heel heel heel erg lekkers kan natuurlijk ook. De motivatie moet hoog genoeg zijn. Je hondje zal gaan linken; naam = kaasje en zal bij het horen van zijn naam al de kaas-smaak in zijn bekkie krijgen.

Ongezond? Kleine beetjes kaas kunnen helemaal geen kwaad.

Moet je nu altijd met kaas op zak lopen? Dit is een belangrijke basis. Het moet door en door een gewoonte worden dat je hondje zich direct meldt als hij zijn naam hoort. In de loop van de tijd kan je gaan afbouwen. Maar neem de tijd om deze basis te leggen!

Wees alert op mislukkingen, geef je hond daar geen successen in. Ga niet 4 keer de naam zeggen, maar zorg dat het bij 1x naam blijft. Je eigen timing is in de aanleerfase belangrijk, maar ook je geduld.

Je kan gaan afwisselen met beloningen .

Wanneer je denkt dat de basis er goed in zit, zal je - om de gewoonte er in te houden - toch zo nu en dan moeten belonen. Anders verliest je hond met de tijd zijn motivatie.


Bron:Trusindestiny.nl

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow was ook nooit zo happig op snoepjes bij de cursus. Wát voor lekkers ik ook mee had, 1 was lekker, 2 ging ook nog en 3 was niet meer interessant.

Nu nog steeds niet echt, ik beloon meestal met mijn stem, een aai of we spelen even. En soms pakt ze wel een brokje aan (ik heb nu gewoon een handje brokken mee). 
Geen peil op te trekken dus ;-)

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Ik denk dat dit de meest gemaakte fout is van baasjes.... om de hond los te gooien en te verwachten dat hij terugkomt als je hem roept. Want waarom zou de hond terug komen? Een hond doet alleen iets waar hij zelf beter van wordt. Als hij terug komt, wordt hij er dan echt beter van? Meestal niet, want de meeste bazen lijnen de hond dan aan, zou een hond dat leuker vinden dan vrij rond rennen?

Misschien een beetje flauw opgeschreven, maar dit is wel het waarom.

Maar hoe leer je nu een hond om wel te komen. Allereerst moet je beseffen dat:
Eenmalig ongewenst gedrag? Geen ramp
Tweede keer het zelfde ongewenste gedrag? Een patroon ontstaat
Derde keer het zelfde ongewenste gedrag? You're in trouble

Des te vaker de hond een succes behaald met ongewenst gedrag, des te moeilijker dit weer is af te leren.

Ik zou daarom met een lange, dunne lijn gaan oefenen. De hond laten lopen, 1 x (en beslist niet vaker!!) de hond roepen en tegelijk de lijn als een hengel binnen halen. Hierdoor leert de hond direct te reageren en niet afwachten of de hond wel een reactie gaat geven. Zodra de hond bij je is, helemaal en niet een aantal meter van je vandaan, dan komt de beloning. Een beloning kan bestaan uit: de stem, een aai, een speeltje of voer. Zolang het maar positief is. Lastig is het dat de hond een moeilijke eter is, heb er zelf ook eentje bij, maar een stukje rauwe frikandel vindt hij wel lekker.... misschien een idee.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^