als een andere hond niet ophoud met rijden op jou hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

Becka is een heel onderdanig wijfie. Heel lief (maar dat doet er voor dit probleem niet zo toe).
De meeste honden laten haar dan ook al snel met rust, omdat ze, als ze wordt besnuffelt stokstijf blijft staan (oren naarachter, grote ogen) , als we wandelen en ze los loopt. Ver van mij vandaan loopt ze niet en ze komt vrijwel meteen als ik haar naam zeg. Zo heb ik dat ook getraint.
Nu is er dus 1 hond in ons park (echt geen klein park!) net zo groot als Becka (een jackrusseltjes) ook net zo oud ong. die het dus voor elkaar krijgt om ELKE KEER als we hem tegen komen meteen en dan ook alleen maar op becka te gaan rijden. Ze wordt besnuffelt en meteen erop.

Misschien overdijf ik het, dan hoor ik het ook graag, maar ik wil gewoon niet dat mijn hond bereden wordt. Ik vind het niet nodig, Becka is al onderdanig genoeg. punt.

Wat doet Becka tijden het bereden worden? Niks, ze staat stil en wacht min of meer tot het voorbij is. Ondertussen kijkt ze mij meestal niet echt gelukkig aan (of ik beeld me dit in, kan ook het is tenslotte een mops en die kijken altijd een beetje ongelukkig...)

Over de Jack:
De Jack Russel gehoord een oudere man, die een beetje achter zijn actieve hond aan sloft en volgens mij geen idee van honden opvoeding heeft. Meestal staat hij zijn hond de hele tijd te roepen (die niet komt omdat mijn hond moet worden bereden). En ik moet dan ook altijd wachten tot dat hij mij heeft ingehaald en zijn hond kan aanlijnen.

Wat doe ik?
Ik waarschuw de Jack door 'nee' te roepen op lage stem en hem van becka af te duwen.
Dat werkt goed, alleen zit hij het volgenden  seconde weer op haar te rijden. Dat doe ik dus echt een paar keer.

Op t laatst ben ik dan ook echt boos van binnen, want die hond schijnt het niet te snappen...

Vandaag had ik een kort lontje (ja mag ik ook eens zeg) en na de 6de keer heb ik de jack russel echt een flinke duuw gegeven en daarbij vrij hard (ja echt best boos ook) toegeschreeuwd "dat het nu toch verdomme we echt klaar is" (ik woon in duitsland, dus die duitser zullen we gedacht hebben ; wat roept die dan). Bij overmaat van ramp schreeuwe iemand anders van de andere kant van het park dat ik "die hond met rust moest laten, en ik maar ergens anders moest gaan wandelen -met mijn mops-"
(typisch gevalletje bemoei je ff lekker met je eigen zaken)

Maar om terug te komen op het vervelende rijden vd jack:
Ik snap wel dat schreeuwen misschien niet werkt, maar ik voel me door deze hond echt niet serieus genomen (wat ik best wel kwalijk vind), hoewel ik de hond er echt  duidelijk verbod laat merken, fysiek en met geluid.
De oude man komt zijn hond alleen maar halen en zegt "dat het niet uitmaakt of ik hem eraf duw hij doet het toch weer tot dat hij em binnenkort laat steriliseren" (maar dat zegt ie dus al weken!!) en dat kan het toch niet zijn?? dat is toch ook opvoeding?
De jack ontwijken als ik hem in het park zie doe ik al, dat deed ik vandaag ook, maar toen kwam die jack dus echt van de ANDERE kant van het veld (stel je minstens een voetbalveld voor!) gewoon aangerend! (de oude man roepend naar zijn hond)

Dus nu mijn vragen:
Wat doe ik goed/fout? 
Hoe kan ik volgens jullie hier het beste mee omgaan?
Wat kan ik doen als ik em morgen weer tegen kom?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Dat lijkt me inderdaad vervelend!

Onze labradoodle van net een jaar heeft er tegenwoordig ook een handje van. Hij is/was altijd zeer onderdanig en heeft sinds een aantal weken door dat ook híj af en toe dominant gedrag kan vertonen. Hij wilt dus ook nog wel eens op een andere hond rijden. Hij doet het óf bij honden die zeer onderdanig zijn (zoals die van jou), of bij honden die juist zeer dominant zijn (een dominant uiterlijk hebben. Zodra een andere hond ook daadwerkelijk dominant gedrag gaat vertonen, weet hij niet hoe snel hij weg moet rennen! haha). 
Maar ik ben van het rijden zeker niet gediend! Dus ik haal hem er gelijk af en corrigeer hem. Meneer weet het donders goed, want hij gaat direct zitten, zodra hij oogcontact met mij heeft en hij krijgt het commando verder te mogen, kan hij wel 'gewoon' spelen. 

Maar ik snap dus ook niet dat die man verder zijn hond z'n gang maar laat gaan, ik schaam me altijd rot als Finch dat doet! Hij is al vrij groot en mensen reageren vaak niet al te leuk.. snap ik ook wel, maar aan de andere kant denk ik: Je ziet dat ik ermee bezig ben en er boven op zit. Meer kan ik op dit moment niet doen.. 

Is de jack russel trouwens een reu of een teef? Ik dacht eerder te lezen dat het om een reutje ging, maar daarna schrijf je dat de man haar wilt steriliseren. 

Ik zal de man zeker nog eens aanspreken. Of als het nog eens gebeurt zeggen dat je het niet prettig vindt, aangezien het continue gebeurt. Misschien kan hij hem dan vast doen, zodra hij jullie ziet? Of vraag hem anders wat hij van jou verwacht?

En mocht die man niks doen, zou ik inderdaad zelf initiatief nemen. Op een gegeven moment stopt het toch? Jij moet voor jouw hond opkomen.

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Je kwaadheid niet op de hond, maar op de baas richten. De hond kan er niks aan doen. Eindje touw meenemen, als het weer gebeurt de hond aanlijnen met het touwtje en aan zijn baas overhandigen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ja moest die hond echt zo vervelend doen iedere keer, dan denk ik dat ik ferm uit mijn slof zou schieten , en er van positief straffen even niks meer in huis zou komen . Komaan zeg, een enkele keer kan door onachtzaamheid vd eigenaar zijn maar toch niet telkens en telkens weer. Die jack zou het in iedere geval niet meer doen .....het zou hem pijn doen aan zijn ballekes denk ik , de volgende dagen ;-)O-)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ik zou de hond niet meer bij mijn hond laten komen
dus ik ertussen en als dat niet lukt
 dan til ik mijn hond op.

ik heb een bloedhekel aan dat soort gedrag
en  ook erg slecht voor waldo)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Ik ben niet voor optillen maar als die Jack Russel bezig blijft en de baas doet er niks aan mag je jouw hond best optillen / beschermen.
Ik ken t probleem Casper is ook vaak de pineut. Hij wordt hier onzeker van en ik corrigeer andere honden. En werkt t niet goedschiks dan kwaadschiks en trek ik ze eraf. Een keer een flinke schreeuw kn echt geen kwaad. Aai daarna je eigen hond over t bolletje.

Liever een andere hond corrigeren dan mijn eigen hond ie in een hoekje kruipt...

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Schreeuwen en duwen helpt niet ? Dit is al meerdere malen gebeurt ? Je hebt het gevoel dat je niet serieus genomen wordt en men doet er niets aan ? Zou voorstellen dat je plantenspuit meeneemt, als de Jack niet luisteren wilt spuit hem dan eens nat, misschien schrikt hem dat een beetje af en heb jij de tijd om verder te gaan met je mopsje...komt hij weer dan haal je de spuit terug boven met een flinke foei ! Vroeg of laat zal hij het (hopelijk) wel eens doorhebben en je hondje links laten liggen. Dit zal hem, naar mijn mening, meer afschrikken dan roepen...of hem te duwen...Misschien best eerst eens overleggen met de eigenaar wat je van plan bent...dit om onnodige ruzies te vermijden...

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik ben niet voor optillen maar als die Jack Russel bezig blijft en de baas doet er niks aan mag je jouw hond best optillen / beschermen.
Ik ken t probleem Casper is ook vaak de pineut. Hij wordt hier onzeker van en ik corrigeer andere honden. En werkt t niet goedschiks dan kwaadschiks en trek ik ze eraf. Een keer een flinke schreeuw kn echt geen kwaad. Aai daarna je eigen hond over t bolletje.

Liever een andere hond corrigeren dan mijn eigen hond ie in een hoekje kruipt... "

dat is voor mij ook laatste optie( tillen ), als je het doet doe het rustig en niet uit paniek
Ik roep waldo bij me en til hem op
Ik probeer ze liever al bij voorbaat te blokkeren
.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik vind dat je prima gehandeld hebt (alleen moet je er niet bij roepen, maar ik begrijp je frustratie) geen hond rijdt op Wifi. punt. Ze zal er ook maar wat staan te staan en staan te kijken (ja soms ben ik te laat), maar dat is deel van het baasje-zijn vindt ik, je hond beschermen tegen de opdringerige reuen :-)

Ben ook niet kwaad op de baas of de hond. Ik wil het gewoon niet, dus ik haal de hond er af. Dat kan je ook heel duidelijk zeggen tegen de eigenaar. Ik wil dit niet en je haalt zijn hond er af. gaat verder met de orde van de dag...

goed voor het vertrouwen vind ik. Wifi weet dat ik haar zal beschermen, en zo hoort het!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Oh ja met kwaadschiks bedoel ik natuurlijk niet schoppen of slaan oid... Halsband op tuig vastpakken eraf trekken en stevig vasthouden tot de baas er is. Indien nodig aanlijnen en bij de baas afgeven. Desnoods met de melding dat ie de volgende keer in het asiel zit.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn teef werd regelmatig door reuen aangerand, kennelijk ruikt ze lekker een. Zelfs na castratie. Sommige mensen kijken en doen niets, als ik die tegen kom, ga ik gelijk rechts om. Gelukkig was mijn hond (die ook nooit iets deed) het op een dag zat en begon flink van zich af te happen. Ze hapte naar de bek van de reuen en die begrepen bijna allemaal gelijk de boodschap. Het had alleen wel erg lang geduurd eer ze voor zich zelf opkwam. 
Ik snap je heel goed, jammer dat die man er niets aan doet. Als ik jou was, zou ik je hond gewoon oppakken en beschermen voor die reu. Die reu of zijn eigenaar kan je toch niet veranderen en straks  gebeurt er iets en heb jij het gedaan.


Succes

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Oh ja met kwaadschiks bedoel ik natuurlijk niet schoppen of slaan oid... Halsband op tuig vastpakken eraf trekken en stevig vasthouden tot de baas er is. Indien nodig aanlijnen en bij de baas afgeven. Desnoods met de melding dat ie de volgende keer in het asiel zit. "


Vind ik best wel riskant, stel men denkt dat je die hond kwaad wilt doen, of wilt stelen. Politie erbij en dan?
Ik zou de veilige weg kiezen, optillen.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Snap dat je er erg boos van wordt hoor.

Probeer het hondje(want jij en die eigenaar weten wat hij doet) alleen nog te pakken bij de halsband en te zeggen tegen die man dat hij het hondje komt halen en aanlijnen,omdat jij niet wilt dat zijn hond op jouw hond rijdt,klaar,dikke punt.
Zo deed ik het ook als een hond niet kan luisteren naar sowieso een grom/snauw van mijn hond,dan pak ik die halsband om die hond een swiep de andere kant op te geven,dan heb ik het wel gezien,pak ik de halsband en roep het baasje de hond te komen halen!!

Wat ook een optie is, de Jack optillen ,terug brengen(idd helemaal naar de andere kant van het veld) en zeggen dat als hij niet kan luisteren een hond niet hoort los te lopen,en dat jij en jouw hond geen last meer willen hebben van zijn hondje.

Kun je trouwens niet gewoon een wandeling gaan maken i.p.v stil te staan/rond te hangen op 1 veld?
Op dat soort plaatsen krijg je juist dat honden zich vervelen,of juist zwaar overprikkeld raken,andere honden gaan opzoeken /lastig vallen en rijden.
Vroeger dacht ik ook dat het leuk was voor mijn hond,op een losloopveldje,met andere honden...ik ben daar aardig van terug gekomen,we lopen nu gewoon door i.p.v bij het losloopveldje te gaan hangen/kijken.(toen liep ik ook al gewoon al door het park,maar we kwamen altijd ook bij het veldje aan)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby heeft er een handje van om te gaan rijden. Soms, erg onvoorspelbaar. Hij krijgt een verbale waarschuwing, houdt hij niet op dan haal ik hem er binnen 5 seconden vanaf.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Prikband binnenstebuiten om de kont binden?  O-)

Zonder gekkigheid, als het rijden aanhoudt moet de eigenaar gewoon zijn maatregelen nemen en 9/10 eigenaren zal dat ook doen (van degene die bovenop zit dus).
Als dat niet gebeurd, er iets van zeggen of eieren voor je geld kiezen op dat moment.. telkens bereden worden is ook niet al te goed voor het zelfvertrouwen van de hond naar mijn mening.

" Dobby heeft er een handje van om te gaan rijden. Soms, erg onvoorspelbaar. Hij krijgt een verbale waarschuwing, houdt hij niet op dan haal ik hem er binnen 5 seconden vanaf. "


zo hoort het ;-)


edit: lees hier ook reacties over optillen, ik zou dit alleen doen als preventieve maatregel, als je dit doet tijdens het gedrag dan bevestig je alleen maar de hond zijn zwakke positie.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Het zal wel tegen de etiquette zijn, maar als dit mij zou overkomen nam ik een stropleiband mee, met een "stop" zodat het geen echte strop wordt en ik lijnde de hond aan tot zijn baasje er was.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Dobby heeft er een handje van om te gaan rijden. Soms, erg onvoorspelbaar. Hij krijgt een verbale waarschuwing, houdt hij niet op dan haal ik hem er binnen 5 seconden vanaf. "


Ja... Zo hoort het.  Ik vind niet dat een hond die dit doet altijd aangelijnd moet zijn.  Maar het baasje moet begrijpen dat dit zo geen minutenlang kan doorgaan en elke wandeling van een andere hond en baasje  ;-)verknoeien.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Mischien die man het advies geven om een flexie-riem aan te schaffen?
Kan de jack rondcrossen aan de riem en kan die man zijn hond terug trekken op afstand als zijn hond fout is.

honden page profiel marian de waardmarian de waard 3 doggies

honden foto van marian de waard

misschien kun je jouw hond insprayen met iets waardoor die niet meer zo lekker ruikt? Aftershave ofzo?

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

" misschien kun je jouw hond insprayen met iets waardoor die niet meer zo lekker ruikt? Aftershave ofzo? "


Geur van gedroogde lavendel, heb ik ervaring mee.


.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik zou, ik jou geval mijn hond optillen.....

Max is ook een tijd zo geweest dat hij bleef staan en mij aankeek van "hellup...."
Maar, ik was altijd gelijk zovan hoppa! Hond eraf, ik wil niet dat andere honden dit bij de mijne doen...... Of de baas nou blij is dat ik zij hond corrigeer kan me geen moer schelen.... Ik wil dit niet.

En zo, langzaam aan heeft Max geleerd dat hij van zich af moet bijten..... Doet hij nu ook best vaak.... Behalve bij pups, tenzij ik aandringbmet "kom op nou, gooi 'm eraf!"

Max mag van mij dan ook absoluut niet op andere honden rijden..... Als ik zie dat hij het van plan is zeg ik "waag 't niet he", en dat is meestal ook voldoende.....

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

"

Vind ik best wel riskant, stel men denkt dat je die hond kwaad wilt doen, of wilt stelen. Politie erbij en dan?
Ik zou de veilige weg kiezen, optillen. "


Riskant? Je snapt toch wel dat dit een dreigement is!? ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Riskant? Je snapt toch wel dat dit een dreigement is!? ;-) "


.ja wel joh, maar vorige keer toen ze naar de hond schreeuwde kreeg ze ook al gelijk commentaar terug. De jack is van een „zielige" oude man en straks denken voorbij gangers, wat doet die vrouw met dat hondje van die oude man! Weten die mensen veel dat dat jackje aan aanrander is. 
Zo zat ik te denken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" misschien kun je jouw hond insprayen met iets waardoor die niet meer zo lekker ruikt? Aftershave ofzo? "


.schijnt dat ze vicks haten!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"


edit: lees hier ook reacties over optillen, ik zou dit alleen doen als preventieve maatregel, als je dit doet tijdens het gedrag dan bevestig je alleen maar de hond zijn zwakke positie. "


.als eigenaar moet je je hond uit vervelende situatie halen of eerder voorkomen dat je hond in zo een situatie komt. Dit vergroot het vertrouwen van je hond in jou als baas. Dit kan zijn, omdraaien, weglopen, voor je hond gaan staan en optillen. Hierdoor voelt je hond zich door jou beschermd en zal zijn zelf vertrouwen juist vergroten!

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

Super bedankt voor alle reacties en heel fijn om te lezen dat ik toch wel goed bezig ben.
Helaas kan ik niet op jullie apart reageren (vroeger kon dat op dit forum wel, maar nu schijnt de optie weggehaald te zijn).

De jack: ja het is een reutje. ik bedoelde castratie?

Met de eigenaar  overleggen: ik voel me daar eerlijk gezegd een beetje onzeker.
Hem erop aanspreken dat hij zijn hond niet goed opvoed, en niet los zou moeten laten lopen , of zelfs dreigen met de politie heeft geen enkele zin. De politie komt hier niet voor zoiets (ik woon in Berlijn) en ik ben bang dat ik alleenmaar een scene loop te maken, en het geen enkel effect op hem heeft. Hij komt op mij over alsof het hem allemaal sowieso niet echt boeit, vandaar heeft boos worden geen enkele zin...(denk ik)

Optillen: ja dat zie ik dus ook als laatste redmiddel , maar ik denk dat ik dat de volgende keer meteen ga inzetten. Ik heb geen zin meer om die jack nog een keer van mijn hond te moeten halen. Want ik merk dus ook dat Becka er onzekerder van wordt. Ik zou Becka inderdaad wel op kunnen tillen als ik zie dat de Jack aan komt rennen en me dit optijd lukt.

De jack aanlijnen/optillen/vasthouden: ja, dat zou ook nog kunnen werken. Maar alle oplossingen die met het vasthouden/ optillen/ aanlijnen van de jack te maken hebben voel ik me ook vrij onzeker, want je bent op dat moment met de hond van een ander bezig.. en dat voelt voor mij gevaarlijk. Ik bedoel: dat ik daar dan ook op aangesproken kan worden. Maar ik denk wel dat ik het ga proberen. De jack de volgende keer eerst aan te lijnen met mijn lijn en te kijken wat er gebeurd. Dan heb ik dus inderdaad wel controle over dat beest en kan ik rustig wachten tot de baas aan komt sloffen (god ik ben echt niet over hem te spreken als zijnde hondenbezitter, ik vind het ook echt zielig voor die jack zo'n baas te hebben).
Terwijl hij dat aangelijnd is kan ik hem ook corrigeren?  Of beter van niet?

Becka insprayen:  is geen oplossing voor mij. Ik vind parfum echt verschrikkelijk, ik draag hetzelf ook niet, ik gebruik zelfs parfumlose deo. omdat ik het vies spul vind. Maar wel bedankt voor de tip!

Flex-riem: die heeft de jackeigenaar al, maar gebruikt hem alleen maar om met zijn hond in het park te komen en er weer weg te komen, als hij zijn hond ooit weer vangen kan.

Manier van wandelen:  ik wandel door het park, altijd. Ik sta vrij weinig stil oa. omdat het koud is en als die Jack komt loop ik sowieso echt flink door. Maar dat mag dus niet baten, want die jack loopt gewoon mee!

Voor de rest; nogmaals super bedankt voor de vele reacties en oplossingen. Ik voelde me er gister echt even super onzeker over. bedankt bedankt !

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Succes! Ben benieuwd hoe het verder gaat!

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Optillen: ja dat zie ik dus ook als laatste redmiddel , maar ik denk dat ik dat de volgende keer meteen ga inzetten. Ik heb geen zin meer om die jack nog een keer van mijn hond te moeten halen. Want ik merk dus ook dat Becka er onzekerder van wordt. Ik zou Becka inderdaad wel op kunnen tillen als ik zie dat de Jack aan komt rennen en me dit optijd lukt.

De jack aanlijnen/optillen/vasthouden: ja, dat zou ook nog kunnen werken. Maar alle oplossingen die met het vasthouden/ optillen/ aanlijnen van de jack te maken hebben voel ik me ook vrij onzeker, want je bent op dat moment met de hond van een ander bezig.. en dat voelt voor mij gevaarlijk. Ik bedoel: dat ik daar dan ook op aangesproken kan worden. Maar ik denk wel dat ik het ga proberen. De jack de volgende keer eerst aan te lijnen met mijn lijn en te kijken wat er gebeurd. Dan heb ik dus inderdaad wel controle over dat beest en kan ik rustig wachten tot de baas aan komt sloffen (god ik ben echt niet over hem te spreken als zijnde hondenbezitter, ik vind het ook echt zielig voor die jack zo'n baas te hebben).
Terwijl hij dat aangelijnd is kan ik hem ook corrigeren?  Of beter van niet?
"


Ik vind dat je het goed doet.
De man is in fout, er moeten niemand tegen je roepen dat je niet moet roepen of dit of dat niet moet doen of ergens anders moet gaan wandelen. Ik was al veel eerder beginnen roepen en zeker op die man haha.
Optillen van je eigen hond vind ik niet verkeerd.
De andere hond aanlijnen vind ik ook niet verkeerd. Ik zou denk ik een koordje meedoen, hem daarmee vastmaken en aan een boom of paal vastbinden. Zo hoef je niet op de man te wachten kan hij lekker zijn hond komen ophalen. Potverdorie zeg O-)Misschien valt het kwartje dan. Oké nee dat zou ik de 2e keer doen denk ik. Ik zou hem eerst vastmaken en wachten tot die man er is en hem uitleggen dat het zo niet verder kan. Gebeurt het nog een keer zou ik hem ergens vastmaken en gewoon mijn eigen weg vervolgen, het mag een keer duidelijk worden toch?

De Jack optillen zou ik dan weer niet doen.  Vind ik een beetje gevaarlijk, je kan zo misschien een hap in je gezicht krijgen ofzo je weet maar nooit...

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" ....
De jack aanlijnen/optillen/vasthouden: ja, dat zou ook nog kunnen werken. Maar alle oplossingen die met het vasthouden/ optillen/ aanlijnen van de jack te maken hebben voel ik me ook vrij onzeker, want je bent op dat moment met de hond van een ander bezig.. en dat voelt voor mij gevaarlijk. Ik bedoel: dat ik daar dan ook op aangesproken kan worden. Maar ik denk wel dat ik het ga proberen. De jack de volgende keer eerst aan te lijnen met mijn lijn en te kijken wat er gebeurd. Dan heb ik dus inderdaad wel controle over dat beest en kan ik rustig wachten tot de baas aan komt sloffen (god ik ben echt niet over hem te spreken als zijnde hondenbezitter, ik vind het ook echt zielig voor die jack zo'n baas te hebben).
Terwijl hij dat aangelijnd is kan ik hem ook corrigeren?  Of beter van niet?

... "


Ik zou de andere hond aanlijnen (als die van jou hem dan gerust laat... maar dat dacht ik wel  ;-)  ) ... De man is niet snel genoeg om zijn hond weg te halen... en op deze manier hoeft hij zich niet te haasten. 

Ik zou me gewoon vriendelijk excuseren en zeggen dat ik het sneu vind dat ik zijn hond niet kan laten doen, maar dat die van mij zo nog meer geïntimideerd raakt terwijl ik dat er net uit probeer te krijgen.  Je trekt de schuld dan zo'n beetje op jou en op jou hond..

En als je het ertussen kunt gooien bedank je de man voor zijn begrip. Als hij boos reageert dan hoef je je dat niet aan te trekken.  Fout van hem.  Hij zou blij moeten zijn dat jij niet gaat roepen en tieren omdat zijn hond op die van jou blijft rijden en hij te traag is.

Wie weet, vind die man het ook erg vervelend dat zijn hondje dit doet, niet stopt als hij roept en hijzelf niet zo fit is om erachteraan te hollen.  In dat geval is het ook voor hem een geruststelling dat er een oplossing is en dat hij z'n hond nog los kan laten. 

Loop daarna elk een andere kant uit zodat ze niet voortdurend in elkaars buurt zijn.

Een andere hond corrigeren zal ik niet vlug doen.  Een geurtje... Sommige sprays geven irritatie... anderen zijn niet leuk voor je eigen hond.  Nee, zou ik ook niet doen.

honden page profiel ..

honden foto van .

Als het een mannetje is zit hij waarschijnlijk vol hormonen, dus dan kan je doen wat je wilt maar dat beestje luistert waarschijnlijk toch niet. Hopelijk helpt het inderdaad als hij hem laat castreren.. mja of die man dat nou laat doen of niet; jij hoeft er geen last van te hebben.

Als praten niet werkt, zal ik de hond volgende keer gewoon vast doen en naar de eigenaar brengen. Na en tijdje is die man dit waarschijnlijk zelf ook zat, wie weet houdt hij hem dan wel bij zich ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup heeft 20 cent gegeten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^