Hond speelt baas over kinderen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel harlieharlie

Onze hond (kruising tussen labrador en herder) is een jaar geleden bij ons gekomen en was toen een paar maanden oud. Vanaf het begin is het een lieve hond die graag veel speelt. Naarmate ze ouder word is ze beter gaan waken maar ze blijft toch allemans-vriend. Ik heb met haar een cursus gevolgd en naar mij luistert ze erg goed, naar mijn vrouw iets minder goed en naar de kinderen nog iets minder goed. Vanaf jonge leeftijd heeft ze wel eens momenten dat ze iets gaat doen waarvan ze weet dat ze dit niet mag, zodra een van de kinderen haar dan probeert te corrigeren begint ze te grommen en laat ze haar tanden zien. We hebben ervoor gekozen om haar dan te negeren of met iets lekkers te ruilen en tot nu toe werkte dit prima. Echter vandaag was ze bezig haar eigen mand kapot te bijten en toen 1 van onze kinderen haar aantikte en zei dat dit niet mag, draaide ze zich om en viel onze dochter aan. Ze heeft op 2 plaatsen door haar broek heen gebeten en ze liet ook niet los. Gelukkig was mijn vrouw ook binnen en die heeft met harde hand de hond gecorrigeerd en in haar kooi gedaan. Wij hebben het idee dat ze alleen mij boven haar duldt in de "roedel" en dat ze vindt dat de rest onder haar staat. Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ze ook bevelen accepteert van onze kinderen?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Hoe oud zijn je kinderen?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dat kun je niet.
Ik weet niet hoe oud de kinderen zijn maar kinderen zijn in de ogen van een hond niet de meerdere tot een jaar of 12.
Verder geeft je hond signalen, die door jullie genegeerd worden, grommen is en waarschuwing, dan moet je niet doorgaan.
Ik zou er wel wat advies van een deskundige bij inroepen, want dit gaat niet vanzelf over, vrees ik.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Oei dat is geen prettige situatie.

Ik denk persoonlijk zo even uit je verhaal op te maken althans dat het aantikken de aanleiding is geweest van het bijten.
Waarschijnlijk is je hond zich kapot geschrokken en uit schrik viel hij aan.
Dit wil niet zeggen dat het dan oke is absoluut niet.
Ik denk zelfs dat je hier een GT moet bijhalen vooral omdat je zegt dat de hond altijd al moeite heeft met het luisteren naar je kinderen (ga er voor het gemak vanuit dat je kinderen oud genoeg zijn om te corrigeren)

Hoe corrigeer je btw ?

honden page profiel harlieharlie

Mijn kinderen zijn 13, 15 en 17 (over de oudste gaat het). Naar mijn idee negeren we de signalen niet, de kinderen gaan niet verder als ze gromt, maar mijn vraag is ook hoe ik er voor kan zorgen dat de hond naar de kinderen luistert en niet de kinderen naar de hond.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Daar gaat het dus fout, met de harde hand corrigeren.
De grootste fout die je kan maken!
Daar worden honden dus vals van.
Ik zou een gedragstherapeut zoeken

honden page profiel ..

honden foto van .

Jeej dat is ook wat! Ik zou geen enkel risico nemen met je kinderen. Ze is vrij groot, dus kan aardig wat schade aanrichten. 

Je beschrijft dat ze van het begin af aan je kinderen al niet serieus neemt en gaat grommen of zelfs haar tanden laat zien bij een correctie. Ik had ook dat absoluut niet getolereerd! Ze zal haar grenzen dan alleen maar gaan verleggen, en dat is vandaag ook wel duidelijk geweest. Zodra ze niet gecorrigeerd wordt, denkt ze dat het mag en zal ze zich verheven boven de ander voelen. Ze moet gewoon weten dat ze respect heeft te tonen voor iedereen in het gezin en dat zij onderaan staat
Ik denk dat iedereen in het gezin één lijn moet trekken in de opvoeding van de hond en dat jij daarbij de grootste rol speelt (ze ziet jou namelijk wel als leider). Als je kinderen haar bijvoorbeeld naar haar plaats sturen en ze doet dit niet, ben jij degene die daarin bij kan springen. Op een rustige en assertieve manier (zoals een leider behoort te doen). De hond moet ook weten dat jouw kinderen onderdeel zijn van jou (en dus niet van haar!) en dat zij respect moet tonen. 

Er is helaas niet één ding die je kan doen om de positie van de hond te veranderen, het is meer de gehele omgang met de hond. Hoe krijgt ze bijvoorbeeld haar eten? Hoe gaat ze mee naar buiten? Hoe gedraagt ze zich buiten? Wie wandelt er met haar? Hoe gaat ze mee terug naar binnen? Wat doet ze als ze binnen is? Als zij op de grond ligt en jullie moeten er langs, gaat ze dan aan de kant? enz. 
Ik zou zeker zo snel mogelijk een gedragstherapeute inschakelen. Haar gedrag is gevaarlijk voor je kinderen. Je dochter heeft na de bijt toch een bepaalde angst en onzekerheid gekregen, dit voelt de hond heel goed aan. Hier zal de hond alleen maar meer misbruik van maken. 
Naast de therapeute zou ik de komende tijd gewoon heel streng zijn en touwtjes erg strak houden. En ondanks dat je misschien denkt dat de kinderen bij haar uit de buurt moeten blijven, is het juist goed als ook zij met haar aan de slag gaan. Dat is de enige manier om haar te leren dat ze ónder de kinderen staat. Laat ze bijvoorbeeld (samen met jou!) wandelen of spelletjes doen waarbij jullie wel duidelijk maken dat zij de volger is en jullie de wandeling/het spel leiden. Zodra je met het spel merkt dat ze te dominant doet tegen de kinderen dit gelijk corrigeren. Wel op een rustige maar duidelijke manier; geduld is hierbij een schone zaak ;-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" Daar gaat het dus fout, met de harde hand corrigeren.
De grootste fout die je kan maken!
Daar worden honden dus vals van.
Ik zou een gedragstherapeut zoeken "


Ah, wat hadden ze dan moeten doen? Ruilen? Een koekje tegen het been van het kind...
;-)

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Dit lijkt me dusdanig ernstig dat je dit beter met een goede gedragstherapeute kan bespreken. Eentje die geen zware correcties gebruikt.
Met harde hand corrigeren zal je niet veel verder komen. Dit werkt namelijk vaak averechts.

Overigens kan ik me voorstellen dat dit echt schrikken is. Ik hoop van harte dat het goed gaat komen.

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

"

Ah, wat hadden ze dan moeten doen? Ruilen? Een koekje tegen het been van het kind...
;-) "


Misschien snel weghalen en gewoon (voor zover dat mogelijk met al die emoties die op dat moment ongetwijfeld meespeelden) in de bench doen. Niet erin gooien. Lijkt me dat je het daardoor erger kan maken.

Daarna, tja, bespreken wat er mis ging en als je dit niet weet hulp zoeken. (zoals nu dus gedaan wordt)

Ben het zeker eens dat de hond weggehaald moet worden in zo'n situatie, ruilen heeft inderdaad geen enkele zin dat. Veiligheid eerst.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

"

Misschien snel weghalen en gewoon (voor zover dat mogelijk met al die emoties die op dat moment ongetwijfeld meespeelden) in de bench doen. Niet erin gooien. Lijkt me dat je het daardoor erger kan maken.

Daarna, tja, bespreken wat er mis ging en als je dit niet weet hulp zoeken. (zoals nu dus gedaan wordt)

Ben het zeker eens dat de hond weggehaald moet worden in zo'n situatie, ruilen heeft inderdaad geen enkele zin dat. Veiligheid eerst. "

Daar gaat het ook niet om, maar ik reageerde vooral op Sem, die schrijft, daar is het dus misgegaan, harde correcties, worden ze vals van... Nergens valt er uit de tekst te lezen dat de hond continu met harde hand wordt aangepakt, ze hanteren zelfs het ruilsysteem. Nou heeft ie gegrepen, en daarna werd hij flink gecorrigeerd en zou hij daar vals van zijn? Beetje omgekeerde wereld, de harde correctie was een gevolg op het gedrag van de hond, niet andersom.

honden page profiel --

honden foto van -

" Mijn kinderen zijn 13, 15 en 17 (over de oudste gaat het). Naar mijn idee negeren we de signalen niet, de kinderen gaan niet verder als ze gromt, maar mijn vraag is ook hoe ik er voor kan zorgen dat de hond naar de kinderen luistert en niet de kinderen naar de hond. "


Nare situatie!
Maar, even voor de duidelijkheid. Grommen is niet alleen een signaal...
De hond heeft kunnen tongelen, hoofdafwenden, oogcontact vermijden etc.
Als dat gemist word, dán pas begint de hond vaak te grommen.

Ik denk dat je dochter de hond niet had moeten aanraken, maar via een stem correctie de hond had moeten afleiden.... De hond is wellicht geschrokken van de onverwachtse aanraking terwijl de hond (weliicht) al gefrustreerd was (omdat de hond de mand aan het slopen was).


Ik zou er een deskundige bij vragen die met het hele gezin er aan gaat werken.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoezo moet een hond van iedereen bevelen op kunnen volgen?
En hoezo bevelen,bedoel je het zo hard als dat het woordje bevelen op mij over komt?want dat zou dan de reden zijn dat ze niet kan luisteren.
Hoe harder je dingen roept,hoe dreigender wij overkomen en hoe meer de hond het JUIST gaat negeren/kalmeren(is dus alles langzamer doen,langzamer lopen,langzamer 'luisteren')dat is de normale hondentaal.
Hoe harder wij overkomen,hoe meer het zal lijken dat onze hond niet wil luisteren,maar in werkelijkheid moet je jezelf eens flink onder de loep nemen en héél veel gaan lezen over hondentaal,zoals Kalmerende Signalen.

In deze situatie zal de hond geschrokken zijn,en al gestresd zijn,want waarom zou een hond anders haar mand stuk maken?! Honden die lekker in hun vel zitten die gaan niet zo maar slopen,daar zit iets achter,iets in gedrag en omgeving of lichamelijk iets wat niet lekker zit(pijn of last van maag/darmen).

Dus denk nu niet dat jullie hond vals is,maar laat haar eens onderzoeken bij de da,en lees meer over Kalmerende Signalen.

Hier vast wat linkjes:
http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

"
Daar gaat het ook niet om, maar ik reageerde vooral op Sem, die schrijft, daar is het dus misgegaan, harde correcties, worden ze vals van... Nergens valt er uit de tekst te lezen dat de hond continu met harde hand wordt aangepakt, ze hanteren zelfs het ruilsysteem. Nou heeft ie gegrepen, en daarna werd hij flink gecorrigeerd en zou hij daar vals van zijn? Beetje omgekeerde wereld, de harde correctie was een gevolg op het gedrag van de hond, niet andersom. "


Als je het zo bekijkt, dan ben ik het met je eens.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Hoezo moet een hond van iedereen bevelen op kunnen volgen?
En hoezo bevelen,bedoel je het zo hard als dat het woordje bevelen op mij over komt?want dat zou dan de reden zijn dat ze niet kan luisteren.
Hoe harder je dingen roept,hoe dreigender wij overkomen en hoe meer de hond het JUIST gaat negeren/kalmeren(is dus alles langzamer doen,langzamer lopen,langzamer 'luisteren')dat is de normale hondentaal.
Hoe harder wij overkomen,hoe meer het zal lijken dat onze hond niet wil luisteren,maar in werkelijkheid moet je jezelf eens flink onder de loep nemen en héél veel gaan lezen over hondentaal,zoals Kalmerende Signalen.

In deze situatie zal de hond geschrokken zijn,en al gestresd zijn,want waarom zou een hond anders haar mand stuk maken?! Honden die lekker in hun vel zitten die gaan niet zo maar slopen,daar zit iets achter,iets in gedrag en omgeving of lichamelijk iets wat niet lekker zit(pijn of last van maag/darmen).

Dus denk nu niet dat jullie hond vals is,maar laat haar eens onderzoeken bij de da,en lees meer over Kalmerende Signalen.

Hier vast wat linkjes:
http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien "


Mijn honden nemen van iedereen bevelen aan en dat verwachten wij ook van hen. In ieder geval van mensen die hier over de vloer komen. Zij staan namelijk onderaan de roedel en hebben zich aan ons aan te passen.
Ik heb nog jonge zusjes die hier veel onder de vloer komen en ook naar hen luisteren ze. Ze hebben respect naar hen en volgen dus ook hun bevelen op. Finch zit nu in de puberteit, dus wilt nog eens proberen wat dominant tegen m'n jongste zusje te doen in hun spel. Maar hier grijpt ze gelijk in, en maakt hem (samen met mij) gelijk duidelijk waar zijn plaats is. Hij accepteert dan z'n plaats en ze gaan weer verder met waar ze mee bezig waren. Voornamelijk rollen over de grond :-D
Met bevelen bedoel ik wel de 'normale' dingen, gewoon luisteren en doen wat er van hen wordt gevraagd. 

Ik ben het absoluut met je eens dat mensen niet schreeuwend en agressief boos moeten worden, op die manier wordt een hond niks duidelijk gemaakt. Een leider is altijd rustig, kalm, maar weet wel duidelijk wat hij wilt en brengt dit op een stabiele manier over.
Hoe kan een hond wel rustig worden en luisteren, als de baas dit niet is? Inderdaad eerst naar je eigen houding kijken, dit gedrag zal de hond namelijk overnemen. En als jij niet stabiel reageert zal de hond je niet serieus nemen, want een hond neemt alleen een leider serieus :-) Denk er dus wel aan dat je deze houding aan neemt.. 


.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Bij jullie hond speelt dit al langer schrijf je.
Des te belangrijker dat een deskundige meekijkt, want ik kan me voorstellen dat het in kleine nuances in de dagelijkse gang bij jullie misschien anders zou moeten gaan.
Dit is een escalatie van iets wat al veel langer speelt.
Vanaf hier vind ik het niet verantwoord om tips te geven enkel en alleen om je hond naar je kinderen te doen laten luisteren.
Laat iemand naar het totaal plaatje kijken,in het belang van jullie en vooral het belang van de hond.

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Ik zou zeker ook hulp inschakelen, maar tot die tijd zou ik met je vrouw en kinderen afspraken maken hoe om te gaan met de hond, wat mag wel en wat niet, hoe wandel je met de hond, wie gaat er eerst naar buiten, dat soort dingen. Dus heel veel duidelijkheid scheppen voor zowel je vrouw en kinderen als je hond en 1 lijn aanhouden!!

En verder ... heel veel succes!!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

De kinderen staan duidelijk nog onder de hond. Kinderen onder de 12 jaar zijn niet stabiel genoeg in de ogen van de hond om boven de hond te staan en staan daarom altijd onder de hond. Tussen 12 en 16 jaar wordt het kind stabieler in geest en doen en laten waardoor ze vanzelf boven de hond gaan staan. De reactie van de hond is in zijn ogen heel normaal omdat uw kinderen nog onder de hond staan, zij de hond corrigeren op een gedrag. Dit accepteert de hond niet en corrigeert terug. Alleen is dat erg heftige correctie voor een mens. De hond accepteerde uw dochters correctie niet omdat die dus nog onder de hond staat. Normaal gedrag in de ogen van de hond, maar dit kan natuurlijk zeker niet!

Ik raad u een aantal dingen aan te doen:
- Niet meer corrigeren met de harde hand. Ik begrijp uw vrouw zijn reactie maar hier wordt de hond alleen maar valser van en de kinderen en uw vrouw minder leuk op. Volgende keer; doe iets over het hoofd van de hond of trek de hond op aan ze achter poten (dit klinkt zielig maar is het niet) met beide haal je de hond uit zijn moment. Neem hem dan mee in ze hok. Zeg verder er niks bij, ook niet schreeuwen of boos worden dat heeft geen enkel zin. Zijn gedrag is namelijk in zijn ogen heel gewoon. (zoals ik net zij) Maar we hope natuurlijk dat hij dit niet meer doet.
- Laat uw kinderen als eerst door de deur gaan voor de hond. En de hond als laatst. Ook uw vrouw.
- Als de hond graag speelt, laat uw vrouw en kinderen eens wat trek spelletjes doen met een touw dat jullie ook goed kunnen vast houden. Zorg dat uw kinderen en vrouw het spel winnen. Dit is makkelijk als hij de los kent en anders ruilen met iets mega lekkers. Mocht je merken dat hij agressief wordt, laat je los en laat je het trek spel even zitten tot uw vrouw en kinderen wat meer boven de hond staat.
- Laat uw vrouw en kinderen boven de bak eten van de hond. Dit kan 1 cracker zijn. De volle bak zet u wat hoger waar de hond niet bij kan. Laat ze een cracker eten waar de hond bij is en zet dan de bak neer. In het wilde wolven leven krijgen welpen natuurlijk eerst eten maar in hondentaal kan deze methode wel eens helpen om boven hun te komen.
- Laat uw vrouw en kinderen commando's geven die de hond wel uitvoert. Eventueel met hulp van een brok.
- Wat ook helpt is als een commando wordt opgeheven wanneer uw kinderen en of vrouw dat zeggen. Dus niet dat de hond het bepaald. Bijvoorbeeld: Zit -> hond zit -> hond blijft zitten -> baasje zegt Vrij of Toe maar. Dan bepalen jullie of de hond uit positie mag of niet.


Zorg dat uw vrouw en kinderen, beter leiding gaan geven aan de hond. Zelfverzekerd is en veiligheid geeft aan de hond. Laat ze niet schreeuwen of agressief doen tegen de hond, dit uit alleen maar onzekerheid uit. Uw vrouw en kinderen kunnen ook als oefening bijvoorbeeld doen; Wandelen zonder trekken; hond leert wandelen aan de lijn zonder te trekken. Maar vooral het deel dat de gene aan de lijn de weg bepaald waar baas en hond heen gaan kan helpen. Dus laat vrouw en uw kinderen wandelen aan de lijn met de hond en bepalen waar ze heen gaan en niet de hond. Oefening hier komen; laat de hond naar uw kinderen en vrouw komen maar maak dit heel leuk. Ga eerste keren desnoods achter uw vrouw of kinderen staan om de hond te motiveren als die niet wilt komen en ga steeds verder weg staan. Maar maak het komen bij uw vrouw en kinderen leuk! met lekkers en een vrolijke stem.

Voor het ongewenste gedrag waar een correctie op gegeven kan worden kunt u de oefeningen NEE aanleren. Dat doet je door op de bank te gaan zitten. Een platte hand op bek hoogte te houden en in de andere hand een hand vol brokjes of snoepjes. Die houd je op de pols van de open hand. Je legt hier een brokje in die de hond mag hebben. Daarna wacht je tot de hond wat afstand neemt van de hand zodat je gemakkelijk een brokje kan neerleggen. Dit doe je paar keer daarna leg je een brokje neer die de hond niet mag. Hier zeg je NEE tegen op spreektoon. Als de hond toch brokje wilt pakken sluit je je hand. Daarna haal je het brokje eruit en laat je een lege hand zien. Als jullie en de hond deze stappen beetje snappen en kun je de NEE brok gaan herhalen. Je doet de zelfde stappen als net maar wanneer je de NEE hebt gezegd haal je de brok dit keer niet uit je hand maar open je je hand weer zodra de hond ruimte geeft als de hond weer het brokje wilt pakken zeg je weer NEE en sluit je je hand. Dit doe je steeds totdat de hond het brokje bij open hand niet meer wilt. Dan ga je verder op de grond met een vinger erop. Let wel op als de hond geïrriteerd wordt, oren laag doet, staart laag doet dan heeft hij geen zin meer en stop je ermee. Want het is een negatieve oefening en niet leuk natuurlijk. Oefen dit ook hoog uit 2 tot 3x per week en paar keer op een dag. Geen 10 minuten achter elkaar. Zorg dat je met brokken neerleggen verschillend neerleggen ene x 3x voor de nee en de andere keer 5x voor de nee enz.


Desondanks raad ik je aan een Gedragstherapeut erbij te halen. Die komt bij jullie thuis, en bekijkt het probleem en zoekt de juiste oplossing en therapie. kijk eens op: www.gedragstherapie.info Succes;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik kan je een boekje aanraden van Sacha Gaus en Nicki Gootjes het heet: Begrijp ik mijn hond.
Het gaat over communicatie met je hond. 
Ze leggen uit hoe een hond communiceert, met zijn lichaams houding, oren, ogen, staart, wat kalmerende stress signalen zijn enzo.
Je zegt dat je hond dingen doet waarvan ze weet dat ze dit mag? Hoe weet je dat ze dit weet? Een hond doet geen dingen om jou te pesten, of om stout te zijn. Je kan een hond leren niet op de bank te zitten, maar als je de kamer uitloopt, dan heeft niemand haar geleerd dat ze niet op de bank mag en ze gaat op de bank. Vervolgens komt de baas de kamer in, en geeft de hond op zn kop. De volgende dag is weer de hond op de bank als de baas uit de kamer is, baas komt binnen en hond schiet van de bank af, de baas denk dat dit komt omdat de hond weet dat hij niet op de bank mocht, maar dat is niet zo, de hond heeft alleen geleerd dat als de baas binnen komt hij boos is en daarom schiet de hond van de bank. Dus ze wist het geld niet voor een hond
Een hond, bijt nooit zomaar, daar gaan altijd stresssignalen aan vooral, waarschuwingen.Waarschijnlijk liet je hond deze tekenen al eerder zien, maar hebben jullie de signalen niet herkend. 
De kinderen corrigeerde haar, hoe doen jullie dat? Ik zelf corrigeer eigenlijk nauwelijks. Ik zeg soms vriendelijk : nee en dan laat ze het. Ander ongewenst gedrag probeer ik om te buigen naar gewenst gedrag. 
Het was haar mand waar ze op kauwde, weet  zij veel dat dit niet mag en ik weet zeker dat je hond signalen heeft laten zien om aan te geven dat ze haar mand beschermd.  
Een hond, wilt samen werken met zijn familie, is er niet uit iemand de domineren.
Zie: hondenwijzer.com. Het stuk over de dominantie theorie.
Je vraag is hoe je hond bevelen accepteert van je kinderen, als of ze in het leger zijn, daar voer je bevelen uit. 
Ik werk samen met mijn hond, vraag haar iets te doen, zonder dwang en ze doet het graag. Ik beloon veel en laat haar zien hoe belangrijk ze is.
Ik weet niet wat voor cursus jullie gevolgd hebben, maar het zou wijs zijn te werken aan het begrijpen van je hond en de vertrouwensband.
Een gedrags therapeut is de aangewezen persoon hiervoor. Veel sterkte

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" doe iets over het hoofd van de hond of trek de hond op aan ze achter poten (dit klinkt zielig maar is het niet) met beide haal je de hond uit zijn moment. "


Ik vind dat eerlijk gezegd klinken als best een gevaarlijk advies: de hond van de TS is blijkbaar al vrij gevoelig/reactief.. en iets over het hoofd doen of gaan trekken aan de poten als de hond iets doet wat niet mag kan in mijn ogen heel snel nog een bijtincident veroorzaken.
En niet zielig? Ik denk dat iets over het hoofd doen menig hond zal irriteren, beangstigen of zelfs doen panikeren.. Mijn honden zullen er niet van bijten, maar kan met zekerheid zeggen dat de een in paniek zou raken en de ander nerveus zou worden..

Verder de tip van het boven de bak van de hond eten... Ik persoonlijk geloof er niet in dat de hond er op uit is om boven het gezin te gaan staan of hogerop te komen en betwijfel of zoiets doen, boven een bak met voer, met de hond erbij..niet een kans geeft op het uitlokken van baknijd? Is maar een vraag, zelf geen ervaring met dit in de praktijk uitvoeren..

honden page profiel --

honden foto van -

"

Ik vind dat eerlijk gezegd klinken als best een gevaarlijk advies: de hond van de TS is blijkbaar al vrij gevoelig/reactief.. en iets over het hoofd doen of gaan trekken aan de poten als de hond iets doet wat niet mag kan in mijn ogen heel snel nog een bijtincident veroorzaken.
En niet zielig? Ik denk dat iets over het hoofd doen menig hond zal irriteren, beangstigen of zelfs doen panikeren.. Mijn honden zullen er niet van bijten, maar kan met zekerheid zeggen dat de een in paniek zou raken en de ander nerveus zou worden..

Verder de tip van het boven de bak van de hond eten... Ik persoonlijk geloof er niet in dat de hond er op uit is om boven het gezin te gaan staan of hogerop te komen en betwijfel of zoiets doen, boven een bak met voer, met de hond erbij..niet een kans geeft op het uitlokken van baknijd? Is maar een vraag, zelf geen ervaring met dit in de praktijk uitvoeren.. "


Ik geloof dat ze hier bedoelt hoe je moet handelen in een situatie dat je een hond in je been heb hangen die niet los wil laten. Dus niet om rangorde o.i.d. vast te stellen. Als er een hond in het been van je kind zit gaat dat voorbij aan het stadium 'is dit niet zielig voor de hond'.

Voor de rest DENK ik dat je gelijk kan hebben met dat baknijd , maar dat is bij mij ook maar gevoel dat het gevaarlijk kan zijn. Zoveel kennis heb ik niet, dus ben benieuwd wat anderen ervan vinden.

Voor de rest heb ik totaal geen adviezen.. Sorry harlie. Dit is een te serieus probleem voor mij als leek om antwoord op te geven ,vind ik te gevaarlijk. Heel veel succes.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ik wordt saai...ik weet het...
Misschien zelfs afgezaagt...heb je hem weer.
Maar als de situatie zo escaleert, ga ik hier absoluut geen advies geven.

Oorzaken zie ik denk ik wel ..(maar is uiteraard mijn mening...en of die altijd klopt? ;-))
Een hond die iets staat te slopen ...doet dat soms niet voor z'n lol.
Zelfde als dat onze asielzoekrt een kuil aan het graven is.
Even helemaal los in zijn beleving.
Als ik nu hechtingen in mijn been wil hebben , moet ik hem op dat moment gaan corrigeren.
Hij staat in het rood, is z'n eigen even aan het afreageren..
Ja, ik moet de oorzaak zoeken, ik moet het probleem op lossen.(als ik er al een probleem mee zou hebben)
Zal allemaal wel..hij staat in het rood,en laat zich niet corrigeren.
Pak ik op dat moment een piepballetjes,,,dan heb ik z'n aandacht.
Tik ik hem op z'n rug, heb ik bij wijzen van spreken hechtingen...
Ik kies voor het balletje.


Het is dus maar net hoe je het probleem op dat bewuste moment wilt lossen.
Regel zou bij mij zijn...wat er ook gebeurt...de kinderen laten de hond met rust.

Verder mag iedereen van alles vertellen over hoger en lager in rang.
Dit is blijkbaar een hond die nogal hoog in z'n energie zit.
Dus om daar nou macht spelletjes (in onze mensenogen belangrijk om je te profieleren als baas door vreemde handelingen in de ogen van een hond die ons totaal niet als soortgenoot ziet) mee te gaan spelen, ik zou het niet doen. 

Dus saai......maar zoek een goede gedragsdeskundige..
En laat ons weten wat die heeft gezegd.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Zorgt dat de situatie zich niet meer coor kan doen. Scheidt hond en kinderen. Zoekt zsm contact met een gedragstherapeut.
Straf de hond niet. Straffen leidt tot escalatie.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Ik vind dat eerlijk gezegd klinken als best een gevaarlijk advies: de hond van de TS is blijkbaar al vrij gevoelig/reactief.. en iets over het hoofd doen of gaan trekken aan de poten als de hond iets doet wat niet mag kan in mijn ogen heel snel nog een bijtincident veroorzaken.
En niet zielig? Ik denk dat iets over het hoofd doen menig hond zal irriteren, beangstigen of zelfs doen panikeren.. Mijn honden zullen er niet van bijten, maar kan met zekerheid zeggen dat de een in paniek zou raken en de ander nerveus zou worden..

Verder de tip van het boven de bak van de hond eten... Ik persoonlijk geloof er niet in dat de hond er op uit is om boven het gezin te gaan staan of hogerop te komen en betwijfel of zoiets doen, boven een bak met voer, met de hond erbij..niet een kans geeft op het uitlokken van baknijd? Is maar een vraag, zelf geen ervaring met dit in de praktijk uitvoeren.. "


.ik sluit me hier helemaal bij aan!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Zorgt dat de situatie zich niet meer coor kan doen. Scheidt hond en kinderen. Zoekt zsm contact met een gedragstherapeut.
Straf de hond niet. Straffen leidt tot escalatie. "


kort maar krachtig. Ik sluit me hierbij aan.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik word saai...ik weet het...
Misschien zelfs afgezaagd...heb je hem weer.
Maar als de situatie zo escaleert, ga ik hier absoluut geen advies geven.

Oorzaken zie ik denk ik wel ..(maar is uiteraard mijn mening...en of die altijd klopt? ;-))
Een hond die iets staat te slopen ...doet dat soms niet voor z'n lol.
Zelfde als dat onze asielzoekrt een kuil aan het graven is.
Even helemaal los in zijn beleving.
Als ik nu hechtingen in mijn been wil hebben , moet ik hem op dat moment gaan corrigeren.
Hij staat in het rood, is z'n eigen even aan het afreageren..
Ja, ik moet de oorzaak zoeken, ik moet het probleem op lossen.(als ik er al een probleem mee zou hebben)
Zal allemaal wel..hij staat in het rood,en laat zich niet corrigeren.
Pak ik op dat moment een piepballetjes,,,dan heb ik z'n aandacht.
Tik ik hem op z'n rug, heb ik bij wijzen van spreken hechtingen...
Ik kies voor het balletje.


Het is dus maar net hoe je het probleem op dat bewuste moment wilt lossen.
Regel zou bij mij zijn...wat er ook gebeurt...de kinderen laten de hond met rust.

Verder mag iedereen van alles vertellen over hoger en lager in rang.
Dit is blijkbaar een hond die nogal hoog in z'n energie zit.
Dus om daar nou macht spelletjes (in onze mensenogen belangrijk om je te profileren als baas door vreemde handelingen in de ogen van een hond die ons totaal niet als soortgenoot ziet) mee te gaan spelen, ik zou het niet doen. 

Dus saai......maar zoek een goede gedragsdeskundige..
En laat ons weten wat die heeft gezegd. "


Helemaal mee eens,waarom altijd proberen er een strijd van te maken.
Gt ook goed,maar laat het auj iemand zijn die echt een hond wil helpen,de mensen en de hond goed weet te begeleiden en het honden gedrag  goed weet te interpreteren!
En geen cracker boven de bak eten aanraad om "hoger in de roedel" te kunnen komen!(komt bij dat wij mensen en zij-de honden- niet van hetzelfde soort zijn,dus nooit een roedel zouden kunnen vormen)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

Ik geloof dat ze hier bedoelt hoe je moet handelen in een situatie dat je een hond in je been heb hangen die niet los wil laten. Dus niet om rangorde o.i.d. vast te stellen. Als er een hond in het been van je kind zit gaat dat voorbij aan het stadium 'is dit niet zielig voor de hond'.

Voor de rest DENK ik dat je gelijk kan hebben met dat baknijd , maar dat is bij mij ook maar gevoel dat het gevaarlijk kan zijn. Zoveel kennis heb ik niet, dus ben benieuwd wat anderen ervan vinden.

Voor de rest heb ik totaal geen adviezen.. Sorry harlie. Dit is een te serieus probleem voor mij als leek om antwoord op te geven ,vind ik te gevaarlijk. Heel veel succes. "


.ok, hond bijt kind, (herders bijten meerdere keren, een boxer bijt en houd vast) je gaat op zoek naar een doek, die je over het hoofd van de hond doet en sleept de hond aan zijn achterpoten weg. Hoeveel beten zouden er in die tijd zijn verstreken? Als een hond bijt, mijn advies: gelijk op dat moment handelen, maakt niet uit hoe.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Mijn honden nemen van iedereen bevelen aan en dat verwachten wij ook van hen. In ieder geval van mensen die hier over de vloer komen. Zij staan namelijk onderaan de roedel en hebben zich aan ons aan te passen.
Ik heb nog jonge zusjes die hier veel onder de vloer komen en ook naar hen luisteren ze. Ze hebben respect naar hen en volgen dus ook hun bevelen op. Finch zit nu in de puberteit, dus wilt nog eens proberen wat dominant tegen m'n jongste zusje te doen in hun spel. Maar hier grijpt ze gelijk in, en maakt hem (samen met mij) gelijk duidelijk waar zijn plaats is. Hij accepteert dan z'n plaats en ze gaan weer verder met waar ze mee bezig waren. Voornamelijk rollen over de grond :-D
Met bevelen bedoel ik wel de 'normale' dingen, gewoon luisteren en doen wat er van hen wordt gevraagd. 

Ik ben het absoluut met je eens dat mensen niet schreeuwend en agressief boos moeten worden, op die manier wordt een hond niks duidelijk gemaakt. Een leider is altijd rustig, kalm, maar weet wel duidelijk wat hij wilt en brengt dit op een stabiele manier over.
Hoe kan een hond wel rustig worden en luisteren, als de baas dit niet is? Inderdaad eerst naar je eigen houding kijken, dit gedrag zal de hond namelijk overnemen. En als jij niet stabiel reageert zal de hond je niet serieus nemen, want een hond neemt alleen een leider serieus :-) Denk er dus wel aan dat je deze houding aan neemt.. 


. "


Je zou eens een artikel kunnen lezen over de (achterhaalde) dominantie theorie.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Gt ook goed,maar laat het auj iemand zijn die echt een hond wil helpen,de mensen om de hond goed weet te begeleiden in het honden gedrag en goed weet te interpreteren!
"


.Ja, inderdaad ......ook een puntje..
Ik zou proberen een  gedragsdeskundige te zoeken die weinig heeft met rangen en standen.

honden page profiel --

honden foto van -

"

.ok, hond bijt kind, (herders bijten meerdere keren, een boxer bijt en houd vast) je gaat op zoek naar een doek, die je over het hoofd van de hond doet en sleept de hond aan zijn achterpoten weg. Hoeveel beten zouden er in die tijd zijn verstreken? Als een hond bijt, mijn advies: gelijk op dat moment handelen, maakt niet uit hoe. "

Er staat 'of' trek aan de achterpoten.  Heb ik vaker gelezen als methode om honden die bijten te zorgen dat ze los laten.
Geen idee of het werkt, (gelukkig) nooit hoeven proberen. 

Ik zeg ook niet of ik het eens of niet eens ben met de methode, maar dacht dat haar advies alleen verkeerd gelezen werd, vandaar mijn reactie. :-) 

Zoals ik eerder zei, ik weet te weinig hiervan om advies te geven, precies wat Landseer zegt, dus ik hou me erbuiten en lees aandachtig mee.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Verplichte benchrust werkt niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^