Labrador met voedselallergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Mijn labrador heeft een voedselallergie. Bij de dierenarts prednison gekregen en een pijnstiller tegen de jeuk en speciale hypoallergeen van Hills brokken. Na acht weken nier her gewenste resultaat. Nu versvoer van carnibest Kalkoen. Ik ben hier nu 3 wk mee bezig...nog meer kale plekken..haaruitval jeuk...e.d...mijn vraag wat nu? Hoe lang ga ik door?

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Minstens 6 weken. Hier ook een met die klachten. Staat nu op paard en gaat eindelijk goed. 
Zijn er andere onderzoeken geweest, is alles uitgesloten?

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette

honden foto van Jolandamariette

Heb ook advies van 6 weken op paard gehoord. Dan daarna 1 ander soort toevoegen etc. Zoek maar even op -eliminatiedieet-. Succes met m!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Carnibest Kalkoen,met rijst als ik het goed zie(na wat googlen) met zonnebloem olie en vitaminen en mineralen (als in prémix?)

Ik heb zelf een allergische hond,en als ik de omschrijving lees van Carnibest zou ik er zelf niet aan beginnen,nog te veel dingen erin wat er voor kan zorgen dat er jeuk(of andere klachten) van komt.

Zoek een kvv,enkelvoudig,zonder toegevoegde vitaminen ,1 diersoort,zonder granen/rijst/mais/groente en een diersoort dat hij nog nooit heeft gegeten en dus ook nog geen allergie op heeft op kunnen bouwen.

Dan heb je het mooiste resultaat,na 6 wkn een smaak erbij voegen.Dan zie je of je hond reageert.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Ja...er zijn onderzoeken geweest...uiteindelijk toch de diagnose voedselallergie. Wil ook nog een bloedonderzoek Atopie gaan doen. Diesel heeft voor de jeuk begon een oorontsteking gehad...daarna...rode liezen..met wondjes...en een verharde huid. Ook jeuk tussen de tenen en een uitgedroogde verharde neus. Na prednison gingen de symptomen weg...maar langzaam keerde deze weer terug. Nu weer wat rood in de liezen...jeuk...tussen zijn tenen...3 kale plekken en rondom zijn ogen en neus kale plekken. Wat voor vers voer geven jullie? Merk? Waat bestellen jullie deze? Dus nu nog 3 wk doorgaan?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik bestel via http://www.degomeat.nl.

Mocht dit nu helemaal niet makkelijk kunnen voor jou,kijk dan wat je lokale dierenwinkel verkoopt en schrijf het hier op,dan kunnen we kijken of er iets beters tussen zit.

Barfen is ook een idee,maar meer denk/knutsel-werk.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Carnibest Kalkoen,met rijst als ik het goed zie(na wat googlen) met zonnebloem olie en vitaminen en mineralen (als in prémix?)

Ik heb zelf een allergische hond,en als ik de omschrijving lees van Carnibest zou ik er zelf niet aan beginnen,nog te veel dingen erin wat er voor kan zorgen dat er jeuk(of andere klachten) van komt.

Zoek een kvv,enkelvoudig,zonder toegevoegde vitaminen ,1 diersoort,zonder granen/rijst/mais/groente en een diersoort dat hij nog nooit heeft gegeten en dus ook nog geen allergie op heeft op kunnen bouwen.

Dan heb je het mooiste resultaat,na 6 wkn een smaak erbij voegen.Dan zie je of je hond reageert. "

Hier sluit ik me bij aan.

Neem eens een kijkje op voerwijzer.com.

Hou er ook rekening mee dat je zeker weet dat er geen magen met granen inhouD mee gemalen worden.
.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Mijn lokale dierwinkel heeft alleen carnibest. Dat is dus ook het lastig voor mij....bestellen via internet zou je een grote diepvries moeten hebben...tja...zoals ik hier lees hebben meerdere hier last van. Maar afgezien van dat probleem....weet ik inhoudelijk niet wat er niet in het voer aanwezig mag zijn. Ik weet dat Diesel Kip niet verdraagt...granen ook niet...nu dus 3 wk bezig met de Kalkoen rijst en mijn gevoel zegt dat hij de rijst ook niet verdraagt.....ik zou over 3 weken willen overstappen op konijn.....wie weet een goed merk wat goed is voor een allergische hond? Bedankt alvast voor jullie reacties....op voerwijzer kan ik niet bepalen wat ik nu wel of niet moet selecteren....als ik dat wel doe...krijg ik dus geen resultaat?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik deed alvast de bloedtest als ik jou was.

Volgens mij heb je weleens eerder in andere topics wat verteld over je hond, en dan lees ik oren, tussentenen, liezen....
Ik heb zelf ook veel uitgeprobeerd en vrijwel elk merk en elke diersoort is voorbij gekomen en nooit zag ik enige verbetering of verslechtering, behalve na het weglaten van alle granen uit de voeding.
Toen ik de uitslag van de bloedtest kreeg was ik, na de eerste enorme schrik om de uitslag, ook ontzettend opgelucht omdat ik eindelijk de bevestiging kreeg dat alles veel ingewikkelder lag en ik met welke voeding dan ook, hem nooit klachtenvrij had kunnen krijgen.

Deze afbeelding gaf mij de laatste zet om te testen op atopie:


honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Verder werd ik ook geadviseerd om behalve de kip alle gevogelte weg te laten, dus ook kalkoen, eend, kwartel, fazant, patrijs..........
Toen kwam het verhaal over diersoorten die een verhittende werking konden hebben, bv lam.
Zo kreeg ik telkens weer nieuwe informatie waardoor ik dacht dat ik verkeerd bezig was.
Ga er maar aan staan.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Ik ga absoluut de test doen...volgende week..laat ik bloed prikken. Dit kon niet eerder...omdat hij kort daarvoor nog prednison heeft gehad...heb ergens gelezen dat je de bloedtest dan nog 2 wk uit moet stellen. Ik neem voor de zekerheid 3 wk...de uitslag moet wel correct zijn. Ik gek op Diesel...en zie hoe hij steeds onrustiger wordt....steeds meer last krijgt....dit doet mij veel verdriet....ik weet dit nu pas 3 mnd..en lees er veel over...allergieën. ..denk dat een gevoelige hond en waar het immuunsysteem niet goed werkt veel kans heeft dat hij allergies is voor veel stoffen...tja...jeuk is vrschrikkelijk en staat gelijk aan pijn..wat mij betreft....pfff...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Mijn lokale dierwinkel heeft alleen carnibest. Dat is dus ook het lastig voor mij....bestellen via internet zou je een grote diepvries moeten hebben...tja...zoals ik hier lees hebben meerdere hier last van. Maar afgezien van dat probleem....weet ik inhoudelijk niet wat er niet in het voer aanwezig mag zijn. Ik weet dat Diesel Kip niet verdraagt...granen ook niet...nu dus 3 wk bezig met de Kalkoen rijst en mijn gevoel zegt dat hij de rijst ook niet verdraagt.....ik zou over 3 weken willen overstappen op konijn.....wie weet een goed merk wat goed is voor een allergische hond? Bedankt alvast voor jullie reacties....op voerwijzer kan ik niet bepalen wat ik nu wel of niet moet selecteren....als ik dat wel doe...krijg ik dus geen resultaat? "


caroba.nl levert gratis vanaf 25 euro ;-)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ja hier ook eentje allergisch voor vanalles ennogwat. Na het geven van vers vlees is dit al stukken beter geworden. Zit niet allemaal van die toevoegingen in. Als ik eens wat brokken rondstrooi is dit canagan, is op basis van aardappelen zonder toevoegingen.

Dit is wat Canagan aangeeft op hun website:

WAAROM GRAANVRIJ?
Granen zoals als maïs, tarwe en gerst staan in verband met hondenallergie, met symptomen variërend van maagklachten tot jeukende schilferige vacht. Zelfs als uw hond geen allergieën heeft, deze granen hebben vrijwel geen voedingswaarde, maar zijn aanwezig in de meeste voeders voor huisdieren.
Elk ingrediënt in Canagan is zorgvuldig geselecteerd om uw hond en kat te voorzien van de optimale voeding.
Honden, net als alle carnivoren, zijn biologisch niet in staat om granen zoals maïs, tarwe en gerst volledig te verteren. Dit komt omdat ze het enzym amylase niet in hun speeksel hebben, die helpt bij het afbreken van deze zetmeelrijke koolhydraten.
We hebben alle graan van ons recept geëlimineerd om een voeding te maken dat geheel biologisch passend is voor uw huisdier.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ja hier ook eentje allergisch voor vanalles ennogwat. Na het geven van vers vlees is dit al stukken beter geworden. Zit niet allemaal van die toevoegingen in. Als ik eens wat brokken rondstrooi is dit canagan, is op basis van aardappelen zonder toevoegingen. "


Heeft ook toevoegingen hoor ;-)

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

Ik ken hier ook iemand met een hond met allergie, zij geeft Lotgering (wild) en vooral vis. Deze hond moet dus vlees hebben met premix erin. En blijkbaar zit dit alleen in Lotgering.
Misschien dat eens proberen ?

Succes ermee

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"

Heeft ook toevoegingen hoor ;-) "


.Bedankt dat je dit even aangeeft, wist ik niet....dan blijf ik ook maar gewoon bij vers vlees, doet mijn hond het 't beste op.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ik ga absoluut de test doen...volgende week..laat ik bloed prikken. Dit kon niet eerder...omdat hij kort daarvoor nog prednison heeft gehad...heb ergens gelezen dat je de bloedtest dan nog 2 wk uit moet stellen. Ik neem voor de zekerheid 3 wk...de uitslag moet wel correct zijn. Ik gek op Diesel...en zie hoe hij steeds onrustiger wordt....steeds meer last krijgt....dit doet mij veel verdriet....ik weet dit nu pas 3 mnd..en lees er veel over...allergieën. ..denk dat een gevoelige hond en waar het immuunsysteem niet goed werkt veel kans heeft dat hij allergies is voor veel stoffen...tja...jeuk is vrschrikkelijk en staat gelijk aan pijn..wat mij betreft....pfff... "


.Goed dat je zijn bloed laat testen...Ergens is het waardeloos, dat er in hondeneten zo enorm veel foute stoffen zitten!

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

tjonge...wat moeilijk toch...ga nog 3 wk door met carnibest..dan heb ik 6 wk volbracht. Wanneer komt de kentering (als die komt)? Ik bedoel hiermee dat je ziet dat het goed gaat? Door het verse voer heeft Diesel nu normale ontlasting....dit was eerder altijd dunnig...en hij had dan problemen met lang blijven zitten totdat hij klaar was...hoe was dat bij jullie honden die ook een allergie hebben...?

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" tjonge...wat moeilijk toch...ga nog 3 wk door met carnibest..dan heb ik 6 wk volbracht. Wanneer komt de kentering (als die komt)? Ik bedoel hiermee dat je ziet dat het goed gaat?  Door het verse voer heeft Diesel nu normale ontlasting....dit was eerder altijd dunnig...en hij had dan problemen met lang blijven zitten totdat hij klaar was...hoe was dat bij jullie honden die ook een allergie hebben...? "


.Bij ozzie duurde dit volgens mij wel drie maanden.

honden page profiel MattieMattie

Mijn hondje is ook allergisch voor granen, kip, pluimvee en rund. Ik heb haar een tijd op Hills gehad op aanraden van de da maar dat hielp niet. Toen overgegaan op konijn, dat ging ook niet. Ik las hier dat ze soms volle magen mee malen en als het dier dan een graansoort eet zoals kalkoen, eend en ook konijn, dan reageert je hond daar dus ook op. Ik geef nu kvv vis en paard en het gaat erg goed. Soms geef ik er zelgekookte groentes bij. Mijn hondje is bijna jeukvrij, haar vacht is helemaal hersteld en mooi zacht en glanzend. Geen kale plekken meer en geen rode liezen en oksels.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Mijn hondje is ook allergisch voor granen, kip, pluimvee en rund. Ik heb haar een tijd op Hills gehad op aanraden van de da maar dat hielp niet. Toen overgegaan op konijn, dat ging ook niet. Ik las hier dat ze soms volle magen mee malen en als het dier dan een graansoort eet zoals kalkoen, eend en ook konijn, dan reageert je hond daar dus ook op. Ik geef nu kvv vis en paard en het gaat erg goed. Soms geef ik er zelgekookte groentes bij. Mijn hondje is bijna jeukvrij, haar vacht is helemaal hersteld en mooi zacht en glanzend. Geen kale plekken meer en geen rode liezen en oksels. "


Hills bevat idd gevogelte en graan. Fijn dat het nu beter gaat!

Ik zag nog een vraag van ts. Ze zeggen minimaal 8 weken, maar als je hond langer als 8 maanden op ander voer heeft gestaan, zeggen ze dat 1 maand voeren 1 week is.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Welke merken nemen jullie? Is natuur en dier goed?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Welke merken nemen jullie? Is natuur en dier goed? "


Ik zelf vind Haaksbarf de beste en daarna Tinlo. Haaksbarf heeft sinds kort ook Shaweca uitgebracht, maar die heb ik nog niet geprobeerd.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Zie vandaag dat Diesel zijn anus roder en groter is? Anaal klieren?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Heeft hij veel goede harde ontlasting of drap?
Door een stevige drol wordt op een natuurlijke manier de anaalklieren leeg gedrukt.Bij te veel/vaak zachtere ontlasting lukt dit niet,gaat ophopen en geeft ook jeuk!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Zie vandaag dat Diesel zijn anus roder en groter is? Anaal klieren? "


Wat geef je nu te eten? Mss kun je extra bot toe voegen of overschakelen op Tinlo? (niet bij een eliminatie dieet overschakelen op een ander merk, maar je kan wel van hetzelfde diersoort extra bot toevoegen). Niet te vaak extra bot toevoegen natuurlijk.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Heb onder een grote lamp gekeken...vrees dat hij om zijn anus...haar verlies heeft..en de huid rood is v.d voedselallergie....daardoor lijkt de anus groter...

Ik heb aan het voedsel niks veranderd. Hij heeft er geen jeuk aan...zo te zien...

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Heb onder een grote lamp gekeken...vrees dat hij om zijn anus...haar verlies heeft..en de huid rood is v.d voedselallergie....daardoor lijkt de anus groter...

Ik heb aan het voedsel niks veranderd. Hij  heeft er geen jeuk aan...zo te zien... "


Ja dat kan...maar als hij slappe poep heeft,wordt de boel overvol,gaat jeuken en je hond gaat likken en knagen rondom zijn poepert.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je kan natuurlijk altijd even naar de da voor controle. Vind het moeilijk om van achter een scherm te beoordelen.

Debby (Gast)

Mijn choco labrador Bob kampt al jaren met problemen met voeding. Na eerst jaren zelf injecties te hebben gegeven (hyposensibilitiekuur). Was ik het echt zat, alsmaar jeuk en hij voelde zich zo vervelend.. Nu sinds een paar maanden paard en af en toe een soort vers vlees er bij, heel voorzichtig totdat ik op 3 soorten zit en hij dus variatie heeft. En nu met 10 jaar oud, de mooiste vacht ooit! Zo ontzettend fijn! Had ik dit maar jaren eerder ontdekt!

Volgende forumvraag: misselijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^