gaat het te traag vooruit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Lasco is nog niet echt een volwassen hond, maar ook geen pup meer, dus plaats ik het maar in deze categorie..

Elke dinsdag ga ik met Lasco naar de hondenschool, daarnaast train ik thuis ook zoveel ik kan. Maar nu zit hij in zijn pubertijd en luistert niet zo goed meer.
Vorige week dinsdag heeft de leraar al de honden die hij dacht die gingen over mogen naar de volgende groep apart genomen om hun voor te bereiden op de proef van vrijdagavond geweest. Ik mocht ook meedoen, maar ik ben nogal onzeker en zei dat hij daar zeker nog niet klaar voor was. (ik kan nu nog maar die proef doen met Jerome, dus dacht ik dat hij wel iets beter moest zijn om in de volgende groep mee te mogen doen)
Zijn zusje heeft wel meegedaan met de proef en is geslaagd met 90,5%, dus heel goed!
Ik dacht dat ik heel goed op weg was met Lasco, maar als ik dan zie dat zijn zusje het al zoveel beter doet, vraag ik mij toch af of ik iets verkeerd doe. Het volgen van lasco lukt nu niet al te best, wat voor de pubertijd heel goed ging. het blijven liggen doet hij beter dan zijn zusje, want zij rende het hele veld rond de vorige les.
kan het zijn dat teefjes misschien vroeger of later in de pubertijd zitten, dat zij nu nog niet in de pubertijd zit, of juist al gepasseerd is? Dat ze daarom iets beter luistert?

Ik voel mij hier wel een beetje slecht over, vandaar dat ik het eens van me wilde afschrijven. En ik kan hem toch niet forceren, maar misschien hebben jullie nog wat tips?

Verder is hij een schat van een hond ! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gaat het te traag vooruit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk dat je niet zo moet vergelijken. Ondanks dat het zijn zusje is, zullen ze toch een heel ander karakter hebben. De ene hond is misschien gewoon net een tikje eigenwijzer of moeilijker te motiveren dan de andere. Ook is de puberteit erger bij de ene hond dan de andere, de ene heeft misschien maar 1 banaan in zn oren..waar de andere er een hele tros in heeft zitten ;-)Meer dan je best kan je niet doen.. En als je je zorgen blijft maken, dan kan je misschien je trainer om tips vragen :-) Maar voor nu in ieder geval stoppen met vergelijken ;-)

honden page profiel snuitjesnuitje 3 doggies

honden foto van snuitje

De ene hond is de andere niet ik heb zelf drie teckels.
Twee van de zelfde soort allebei met de zelfde regels op gevoed maar bij de een durt het langer maar zoals hier boven geschreven staat vergelijk niet me de zelfde honden de een is vlug de andere traag.
En puperen is lekker dwas worden net zoals tieners gaan puperen komt vanzelf wel weer goed hoe meer druk je er op legt hoe erger het wordt.
Wat jij voelt en denkt neemt de hond ook gevoels matig over.
sucses

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

ja, ik denk inderdaad dat ik iets te veel vergelijk.
Maar de fokker van Lasco zit ook in dezelfde hondeschool en als ze dan zien dat een van hun pupsels al na 2 maanden in de A-groep over mag naar de B-groep, en de andere achterblijft, dan ben ik bang dat ze zullen denken dat ik er niet genoeg tijd in stop, wat zeker niet het geval is.

maar ik mag er inderdaad niet zoveel druk opleggen, zijn tijd komt wel (hopelijk)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Nee joh, tuurlijk denken ze dat niet! Juist een fokker moet weten dat elke hond uit het nest verschillend is qua persoonlijkheid :-). En ze zien je toch gewoon elke week je best doen op de hondenschool :-). En dat de ene hond misschien een hele snelle leerling is..betekent toch niet dat de andere hond niks kan of niet goed opgevoed is ofzo :-D Leg de lat voor jezelf en je hond niet zo hoog. Ik heb zelf een echte 'probleemhond'..en ik steek er ook al mijn tijd en energie in.. Maar buiten zien mensen nog steeds 'dat mormel dat uitvalt naar elke hond'..en dat is soms ook wel eens frustrerend. Maar aan de andere kant; ik hoef mezelf niet te verantwoorden waarom mijn hond zo doet, want ik weet dat ik er al alles aan doe om het te verbeteren.
Probeer ook zeker te kijken naar de dingen die al wel positief zijn en goed gaan :-).

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik ben ook snel onzeker en wil niet eens met Casper zijn broertje in dezelfde groep omdat ik weet dat dit niet goed voor mij is :-) Ik ga dan ook vergelijken en daar wordt ik niet blijer van! En Casper ook niet. Ik ga niet eens naar dezelfde hondenschool! Ik ben ik en Casper is Casper en het is een scheeeet van een hondje en ik ben super tevreden met hoe het nu gaat. Zijn broer is met bepaalde dingen echt al wel wat verder maar dat kan me nu niks meer schelen. Het is ons hondje, ons gezin, ons leven ;-)

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Wat Diane zegt zit ook wat in, jullie zitten met de fokker, en zijn zusje op dezelfde hondenschool, dat maakt natuurlijk dat je gaat vergelijken. Heb ik zelf ook meegemaakt, en achteraf was dat niet zo handig.

Probeer trots te zijn op wat jullie kunnen, en wees niet bang wat anderen denken, jullie doen jullie stinkende best, meer kan je niet doen.

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

ja, ik weet dat het niet makkelijk is om samen met zijn zusje in de hondeschool te zitten... Maar ik ga al al die jaren naar daar en voel me daar ook heel goed. Maar voor hetzelfde geld doe ik volgende week ook mee met die test en ben ik ook geslaagd.. verschil is dat ik me nog echt niet klaar voel voor de B-groep...

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Jij steekt mij altijd een hart onder de riem, dus bij deze. ;-)

Haal diep adem, iedere hond is anders. Die van ons begon echt extreem te puberen met 6,5 maand.. ik herkende mijn hond niet meer. Alles wat ze altijd perfect deed trok ze nu haar schouders voor op en ze ging verder met waar ze mee bezig was. Nu door de loopsheid is ze ineens een heel stuk rustiger geworden en luistert ze veel beter, dus ik denk dat het dat dat onze redding is. Een Golden blijft natuurlijk ook lang puber he? Meestal toch wel tot 18 maanden.
Wat ik met cursus trouwens erg merkte aan Evy was dat ze zich gewoon weg stierlijk verveelde. Door variatie aan te brengen zoals een keer door de tunnel of een keer over de A-schutting raakte ze veel meer gemotiveerd en ging ze de commando's tussendoor ook uitvoeren. Misschien heeft Lasco ook gewoon zoiets van "ja hallo, dat weet ik al baas. Kom maar op met het volgende!" en is het dus juist verstandig om door te gaan naar de volgende groep.
Goldens zijn super slimme honden en ze kunnen je in de maling nemen waar je bij staat. Hij weet alles dondersgoed en ik denk dat door de lat hoger te gaan leggen je hem weer gaat activeren en motiveren om voor jou te werken.

Geef jij trouwens eten voordat je naar cursus gaat? Evy krijgt bij ons gewoon de hele dag geen eten, anders kunnen wij het ook bekijken. We hebben cursus om 18.40 en daarna krijgt ze pas voor de eerste keer eten. Vond het aan het begin ontzettend gemeen, maar waarom zou ik haar iets geven als ze maling heeft aan mij? Laat het haar eerst maar eens verdienen.

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Dank je Sanne!! ;-)


Het kan idd zijn dat hij zich verveeld in de les. Het gaat als volgt: We wandelen enkele rondjes en daarna doen we om de beurt een oefening, dus we werken een 15 min actief en dan een hele tijd stil staan, houdingen doen, wachten tot al de rest die oefening gedaan heeft, dan liggen en blijven liggen ( een 5-tal min) daarna de 'zit voor' en dan weer wachten tot al de rest die oefening heeft gedaan, dan apporteren en opnieuw wachten en dan is de les voorbij... Dus het kan wel degelijk zijn dat hij zich verveeld. Ik probeer in de tijd dat we moeten wachten wel apart wat oefeningen te doen, maar we hebben zo de vrijheid niet.
Thuis doet hij zijn oefeningen echt super, enkel het volgen is nog wat werk aan...

Ik geef geen eten. Hij krijgt 's morgens zijn eten en dan na het trainen. Tijdens het trainen krijgt hij kaasjes die hij enkel krijgt tijdens de training en hij is er verzot van..

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik was al braaf naar bed. O-)

Tijdens cursus ben ik ook vaak bezig met trucjes, ideaal omdat ze dan ook zo leert om naar trucjes te luisteren terwijl er andere honden zijn. Echt een noodzaak is het natuurlijk niet dat ze dat kan, maar wel leuk. Op die manier is het voor haar leuk om te blijven doen. Dan moet ze eerst voet doen, dan voor mij komen zitten en dan high five of poot of iets in die trant.
Doe tijdens de oefeningen ineens gekke dingen. Normaal gesproken met "af en blijf" loop je in een rechte lijn van je hond weg, maar dit is in "het echt" ook niet zo. Ga eens naar links, ga lekker heen en weer zwabberen. Maak ineens een sprong in de lucht. Stap eens over je hond heen, enz. Dan moet Lasco ineens gaan opletten, want de baas doet anders!

Verder heel gemeen.. je zou ook nog kunnen overwegen om hem 's ochtends geen eten te geven, dan heeft ie namelijk nog meer honger.
Wat bij Evy ook werkt is verschillende beloningen, dus niet alleen kaas. Ze krijgt een mix met allemaal verschillende dingen, waardoor het maar afwachten is waar de baas nu weer mee komt aanzetten.. Meestal heb ik kip, pens en kaas, maar ook daarmee varieër ik weer.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Wat is de leeftijd van Lasco?
Het is best begrijpelijk dat je ook de resultaten wilt behalen die zijn zusje behaalt maar het is idd niet echt reeel.
Zoals al eerder gezegd,iedere hond is anders,iedere hond reageert anders,bij de ene hond moet meer moeite gedaan worden,de ander is wat sneller.
Daar zou ik me niet zo aan vastklampen,wat je gedaan krijgt op een cursus is al goed genoeg!
Het is voor een hond een hele klus om dan,met zoveel afleidingen,geconcentreerd te zijn en blijven!
En het gaat toch ook niet om net zo goed of beter te zijn dan anderen en om de cijfers,het gaat er toch om dat je interactie hebt met je hond en samen bezig bent!

Hoe groot is de groep eigenlijk?
Omdat je zegt dat je heel lang moet wachten,wanneer anderen hun oefening doen..

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Sanne: Dat doe ik ook. Als we moeten weglopen van onze hond en hij moet blijven liggen, dan ga ik ook plots eens naar rechts en naar links dan eens achter hem om lopen, over hem heen stappen.. Dit lukt allemaal prima ;-)
Dat van die mix ga ik ook eens proberen, want heb inderdaad de indruk dat hij snel geen interesse meer heeft in de kaas, dus dan zit er wat afwisseling in.

Isha: Hij is 11 maanden. Het gaat er niet om dat ik jaloers of zo ben hoor, want ik gun het zijn zusje echt wel. Maar ik dacht gewoon dat het van mij misschien te traag voorruit ging en dat ik misschien nog iets meer kon doen.
Maar ik moet zeggen dat de afleidingen hem niet echt deren. Zo stond hij de vorige les naast zijn zusje, moest hij blijven liggen en moesten we er weer van weglopen. Plots kreeg zijn zus het in haar hoofd om eens de toer van het plein te doen en ze wilde Lasco meetrekken. Maar hij bleef naar mij kijken zo van 'mag ik ?' en ik zei dat hij moest blijven. Hij heeft mooi blijven liggen tot ik weer naast hem kwam staan en hem beloonde ;-)
Meestal zijn we met een 30-tal die ze dan verdelen, in mijn groep zitten er dan een 10-tal... dus tegen dat de andere 9 hun oefening gedaan hebben, duurt dat toch wel een tijdje.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Jeetje,in totaal met zn 30-en op de trainingslocatie?!
Er gebeurd dus een heleboel om om hem heen!
Trouwens,10 in een groep bij elkaar vind ik ook behoorlijk vors!
De helft zou idealer zijn denk ik,kun je meer afstand nemen!
Ja ik snap dat het wachten dan lang duurt,idd!

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Nee, met 30 in de A-groep. Dan is er tijdens die lessen nog puppycursus en debutanten die trainen. Dus dat zijn heel wat honden bij elkaar O-)
Ik heb er al aan gedacht om met Lasco naar een andere hondenschool te gaan. Er zit hier in de buurt een hondenschool die enkel met retrievers werkt en als ik daar foto's van zie zitten ze met 3 à 4 in 1 les, dus das ideaal denk ik

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gaat het te traag vooruit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: super zo,s autoband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^