Iemand ervaring met Marktplaats? :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

"
ik wil sowieso herplaatsers.
ik wil ook graag een rashond, alleen ik moet er niet aan denken om een pup te hebben haha
savonds je nest uit, ze plassen en poepen je huis eronder, energiek
het is vermoeiend ;-)

daarom wil ik wel een rashond
er zijn wel van die stichtingen voor een bepaald ras, zoals voor windhonden. erg fijn, want ik ben toch een windhondtypje :-) "


Onze Duke is ook een herplaatser, hij komt bij een (voor ons fijne)border collie fokker vandaan die hem terug genomen heeft van een gezin om te herplaastsen..aan ons dus ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met Marktplaats? :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Mijn Sascha komt van Marktplaats. Ik ben er gaan kijken, mama en papa waren beide aanwezig. 
Haar broertjes en zusjes ook. 
Sascha is geen rashond, dus met valse stambomen ofzo heb ik geen ervaring.
Sascha was een pup toen we haar ophaalden.

Je moet inderdaad uitkijken met wat je binnenhaalt via marktplaats.
Probeer zoveel mogelijk informatie te krijgen over het hondje, en neem altijd je tijd als je het hondje gaat bekijken.

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

ik heb mij hond moeten herplaatsen omdat hij bij mij geen trapen meer kon lopen.
ik heb hem ook via MP een goede paar laatste maanden kunnen bieden.
ik denk dat herplaatster daar wel te vinden zijn maar dan nog background check doen als het mogelijk is.
ik heb mij bailey ook van de MP maar heb echt wel goed met fokker geproken via tel en ping, ben ook langs geweest om ouders te zien en ik zag ook dat hun huis niet zo was ingericht dat het op een br**dfokker leek, was een oeps nest (vader van Bailey is ook al verholpen nu).
maar toch zeg ik je als ik geen band had gekregen met fokker en honden van haar dan had ik ook een husky fokker opgezocht.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Met MP hoeft niets mis te zijn,kan zelfs een goed hulpmiddel "in sommige gevallen"!
Als je via MP gaat zoeken,moet je zelf wel goed weten waar je op moet letten en op de hoogte zijn van de belangrijke zaken!
Dus met je verstand gaan werken en niet met gevoel!
Ik bedoel daar mee te zeggen dat wanneer je het snuitje van een pup/hond heel schattig vind maar het rammelt eigenlijk aan alle kanten,dat je dan verstandig bent en verder zoekt!
Natuurlijk komt uiteindelijk ook je gevoel erbij kijken,je moet er een goed gevoel bij hebben,een klik met de mensen en honden en met de pups/hond waar het om gaat!
Op deze manier en als je stevig in je schoenen staat,kun je best op MP kijken en handelen!

honden page profiel Anja, Lizzie†  en LunaAnja, Lizzie† en Luna

honden foto van Anja, Lizzie†  en Luna

Onze Lizzie stond ook in de krant toen ze in 2000 geboren werd, we hadden toen nog geen pc, en denk dat Marktplaats toen zelfs nog niet bestond, maar het is wel hetzelfde, een advertentie in de krant of op Marktplaats.

Onze Luna stond ook met haar broertjes op marktplaats, al hebben we haar viavia gekregen.

De honden van mijn ouders, 2 herders, 1 cockerspaniel, de honden van mijn zus, een friese stabij en 2 labradors, ook uit de krant en marktplaats.

Onze Lizzie, onze Luna, de honden van mijn ouders en zus waren en zijn allemaal gezond.

Tuurlijk staan er ook wel broodfokkers op, echt verschrikkelijk vind ik dat! Maar er staan ook zeker wel goede nestjes op.
Je moet GEEN hond nemen waarvan je de ouders van het nestje niet mag zien.
Maar verder zou ik niet weten waarom marktplaats niet goed is.

honden page profiel Bert, Brigitte & DangerBert, Brigitte & Danger

honden foto van Bert, Brigitte & Danger

Het is net als een auto kopen op marktplaats. De helft is te vertrouwen en de andere helft niet.Het blijft een grote gok en of er de waarheid wordt gesproken. Je zal op je vertrouwen af moeten gaan.
Vertrouw je het niet dan is nog altijd de keus aan jezelf.
Ga de straat op en spreek de mensen aan met een hond en vraag waar ze die vandaan hebben.
Voor een groot gedeelte zal je te horen krijgen dat ze hun hond van marktplaats komt.
Er staan daar zoveel honden op. Van pup tot oudere hond, en dat dag in en dag uit.
En telkens komen er nieuwe bij en ze gaan ook weer. Waar blijven die honden dan?
Zijn echt niet allemaal broodfokkers.
Vraag de eigenaars het hemd van het lijf en zo kom je er vanzelf achter waarom een hond uiteindelijk weg moet. Dat merk je aan de persoon zelf.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



O en dan nog een tip....

De foto die er wordt geplaatst is niet eens altijd de hond waar het over gaat om te herplaatsen.

Vaak worden er foto's gejat van fokkers die een mooie hond hebben en gebruikt.

Sta je toch raar te kijken als iemand je tipt dat jou foto en jou hondje gebruikt worden om een BC teefje te herplaatsen.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Mensen kunnen altijd liegen. Ik heb nu net een pup van marktplaats, mijn oude hondje kwam uit de vondst, mijn andere hondje ook mp geloof ik. Heb ook twee x een pony via mp gekocht.
Ik vind dat er te krampachtig over gedaan wordt. Gebruik gewoon je gezonde verstand.
Belde van de week naar een nestje met de vraag hoe oud ze waren. 6 weken. Dus ik gaf aan dat het niet erg was als ik nog een paar weken moest wachten. Hierop reageerde de verkoper dat ze al weg konden, hoe eerder hoe beter.
Prima, met zo iemand doe ik dus geen zaken. Is net waar je prioriteiten liggen.

Nadeel van mp is wel de overkill aan vroodfokkers en buitenland hondjes, maar ook die filter je er met een beetje gezond verstand zo uit

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Zoals altijd zijn er goede en slechte aanbieders. Ik zie ook dat best veel met stamboom en op gezondheid geteste fokkende fokkers hun puppy's aanbieden op MarktPlaats, omdat zij plots een puppy over hebben of omdat er toch meer mensen op MarktPlaats kijken dan op de rasvereniging. 

Er zijn echter ook genoeg broodfokkers, die zo door de mand vallen door hun grote hoeveelheid advertenties. Maar ook oewps-nesten zou ik niet altijd vertrouwen, er zijn genoeg broodfokkers die hun puppy's bij zulke gezinnen plaatsen om het minder verdacht te laten lijken...

Sally (Gast)

Op dit moment ben ik ook aan het rond kijken op mijn gemakje naar een herplaatser of pup. Omdat ik niet een heel standaard huishouden heb, is een herplaatser erg lastig te vinden, die aan mijn wensen en ook eisen voldoet. Ik wil liever geen pup, niet vanwege het werk wat je eraan hebt, ik heb alle tijd en kennis om een pup op te voeden maar ik vind dat er al genoeg pups op deze wereld rond lopen en nog te veel leed is onder de bestaande honden... dubbel gevoel dus.

Ik heb in alle asiels zitten snuffelen in Nederland en België maar daar zit geen geschikte hond (al een aantal weken niet). Ook in asiels weten ze vaak geen snars van de dieren die daar verblijven. Enkel wat ze zelf kunnen zien. (heb zelf een aantal jaar in meerdere asiels gewerkt) Zeker als de hond als zwerver is binnen gebracht is het altijd afwachten hoe hij/zij in een thuissituatie functioneerd. Honden worden meestal niet getest met kinderen, katten, huisleven en moet het bij afstand maar kloppen wat de eigenaar ervan gebakken heeft om in zijn ogen een oprecht geloofwaardig verhaal te hebben.

Ik ben daarna via buitenlandse organisaties gaan kijken (tegen mijn gevoel in) en ook daar heb ik met 3 organisaties contact gehad en 2 hondjes die mijn hart wel hadden gestolen, zelfs voor 1 een kennismaking afspraak gemaakt tot ik via de telefoon hoorde toen ik de afspraak wilde bevestigen dat hij die dag een, door bijt incident had gehad door zijn verzorgster (gastgezin) serieus te bijten ... dus helaas bleek die ook niet geschikt zijn.

Honden met een verleden die niet bekend is of te controleren is via paspoort/ dierenarts/ chip/ fokker of oude eigenaar is voor mij geen optie.

Ik heb lopen zoeken bij fokkers en clubs/ verenigingen (hoef ook niet perse een rashond met stamboom of speciaal ras wat ik perse wil hebben, maar een karakter.. en dat past wel bij meerdere rassen) in de hoop dat ik een leuke herplaatser via een betrouwbare fokker of verenging kan vinden maar nee tot nu toe niets, wat hier past of wat ik zelf wil... daarnaast vind ik het echt waardeloos dat de meeste sites van fokkers moeilijk te google zijn en erg rommelig overkomen.

Nu ben ik dus ook maar op MP aan het snuffelen maar wordt bij veel advertenties toch wel enorm triest, veel zeer onverantwoordelijke mensen heb je toch. Wordt ook wel gek van al die buitenlandse organisaties die daar adverteren, zo heb je zo 30 pagina's vol op 1 dag waarvan 99% al bij voorbaat afvalt. Heb vanmorgen zelf een zoek advertentie geplaatst met zeeeeer duidelijke tekst misschien levert dat iets op.

Ik kan ook via de andere kant praten, ik heb zelf een kleinschalige nood opvang voor zwerfkittens en katten (werk ook samen met meerdere afdelingen van de dierenbescherming) en omdat het plaatsen van zeker moeilijke volwassen katten ontzettend moeilijk is, moet ik helaas sommige katten ook extra onder de aandacht brengen via marktplaats. Mijn eigen website is nog te onbekend en niet voldoende aandacht trekt voor de meest moeilijk katten. Ik ben 100% betrouwbaar, plaats met contract, dieren zijn geneutraliseerd, ingeënt, gechipt, gaan nooit bij bezichtiging al mee, er moet een bedenktijd zijn, is een proeftijd indien wenselijk, nazorg,prijs die onder de gemaakte kosten ligt bij volwassen katten enz enz dus om nou direct negatief te zijn over mensen die via marktplaats dieren aanbieden, vind ik ook wel zwart-wit gedacht maar begrijp zeker de achterdocht want die heb ik zelf zeker ook! 

wat denk ik altijd geldt:
Het gaat er denk ik om, dat je voor jezelf een heel duidelijk beeld hebt over wat je wilt of zelfs eist! Je niet laat leiden door een foto/ foto's (want ja mijn foto's van mijn websites worden ook gejat door mensen en vind ze dan terug bij een advertentie op MP die niet van mij is, laat het ook altijd verwijderen als ik het zie), als je bellen moeilijk vind omdat je misschien te enthousiast wordt en te snel dingen zegt waarvan je achteraf... dom dom... mail dan eerst. (dat doe ik zelf, dan heb je het ook zwart op wit wat je gecommuniceerd hebt en  kun je rustig de tijd nemen om de info te lezen en op je in te laten werken) Willen ze niet mailen: is het niet jouw hond of pup. Kijk op je gemak en leg nooit een datum/moment vast voor jezelf waarop je een hond wilt hebben.... geduld doet wonderen. Let goed op de namen en woonplaatsen die bij de advertentie staan.... kom je die vaker tegen met verschillende rassen enz  zegt dat ook al heel veel... of klik altijd even onder de naam bij bekijk de andere advertenties! Geeft allemaal geen garanties want ja je kan 100 accounts aanmaken met 100 namen en woonplaatsen maar toch :-) Ga pas kijken als alles 100x duidelijk is gecheckt en je bij elke wens/eis een vinkje kan zetten met goed, neem nooit een pup dezelfde dag mee, al moet je er het hele land voor door... benzine is nog steeds goedkoper dan een flinke dierenarts rekening of het verdriet als het niet goed gaat met je nieuwe hond! Staar je niet blind op 1 hond. Neem bedenktijd en kijk ook hoe de honden eigenaar daarop reageert, laat je nooit onder druk zetten met het van: als je hem / haar nu niet mee neemt, dan is hij misschien morgen weg.... dat is dan jammer maar: dan is het niet jou hond! Kijk het paspoortje door bij de bezichtigingsafspraak en bel eventueel met de dierenarts waar de hond onder controle is geweest voor je de hond koopt/overneemt. Vraag bij een volwassen hond een proeftijd. En teken beide een overeenkomst bij het ophalen van je hond met daarin dingen jij belangrijk vind. Check of de chip overgeschreven wordt of doe dit zelf!

Allemaal dingen om risico's kleiner te maken maar garanties heb je nooit, hooguit minder schade als het niet goed gaat. Ook met hele goede raszuivere bewust gefokte honden kan iets mis gaan.... het blijvende levende wezen!

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Nero komt niet van MP maar van Speurders. Heb, toen de pups 1 week oud waren, contact gehad met de mensen en mocht dagelijks komen kijken (helaas woonde ik net iets te ver om dagelijks te gaan, wekelijks probeerde ik wel). Ik ben een aantal keer onaangekondigd gekomen en moeder, pups en andere twee hondjes die er waren liepen steeds lekker door de huiskamer.
Ik heb de stamboom van vader een aantal keer ingezien en de europeese paspoortjes ook direct gezien en meerdere malen mogen bekijken. Het laatste reutje was voor mij gereserveerd, maar ik heb pas in week 6 echt ja gezegd en mocht hem met 9 weken ophalen. Week 8 kwam voor mij niet uit, i.v.m. de laatste diensten op het werk voor de vakantie, en het was geen probleem om hem een weekje later op te halen.

Nu achteraf gelult... We hebben geluk gehad. Ondanks dat ik wel van broodfokkers had gehoord en wist waar ik op moest letten, nooit geweten dat broodfokkers ook vanuit een 'gewoon' huis konden opereren en daar nestjes/pups onderbrengen etc. De vader was wel getest en kwam er goed uit (de uitslagen weet ik niet meer precies, het enige wat ik nog weet is dat de oogtest goed was en hij hd vrij was) de moeder was niet getest.

Nu hebben we geluk gehad met een prachtige hond, waar niets mee is (heupen en knieen wilde ik laten testen, dus hebben we maar gedaan... gewoon, zomaar... om het te weten, zeg maar), behalve een ingedaalde bal. Maar... Ik ga, doordat ik hier nog meer informatie heb opgedaan over broodfokkers, niet meer op MP kijken wanneer we een 2e hond o.i.d. zouden willen. Dan ga ik wel naar fokkers of zoeken op herplaatsers, asiels.

Anoniem (Gast)

Nog wat algemene tips:

Let op de datum waarop het account is aangemaakt. Bij MP staat r bijv 7 jaar actief of 1 dag actief. Voor te mooie advertenties met 1 dag actief moet je direct in een vraag teken plaatsen. Er zitten niet alleen broodfokkers op marktplaats ook oplichters! Ook teksten niet geschreven in het nederlands mag je rustig een vraagteken bij trekken.

Valse stamboom komen ook zeker voor net als geimporteerde honden die rechtstreeks van de markt in het buitenland af komen... hierbij zitten vaak valse papieren! Mocht je voor je een ras gaan, kijk dan eerst op internet bij de officiele rasvereniging hoe een orgineel eruit ziet, staat er geen voorbeeld op hun site vraag er dan even naar, ze zullen je vast willen helpen en tips willen geven,  daar zijn zij ook meegeholpen als vereniging!

Daarnaast zou ik iedereen willen vragen LET OP ONZE GESTOLEN HONDEN!
Helaas  komt het nog altijd veelvuldig voor dat er mooie stamboom  honden gestolen worden vanuit huis, kennel, auto, terrein... ze worden vaak al een tijdje geobserveerd naar het reilen en zeilen van de hond. Dit gebeurd vaak bij honden waar al mee gefokt wordt of waarvan te traceren is dat ze van een bepaalde fokker afkomen (denk aan show uitslagen op internet) Deze honden verdwijnen veelal binnen no-time naar het buitenland maar toch.... mocht je iets verdachts opvallen... maak foto's van de ouder dieren... er worden op dit moment (een voorbeeld want het komt in elk ras praktisch voor) een aantal boxers vermist maar o.a. ook een engelse bulldog ,die net gered was bij een br**dfokker en als de dood buiten omdat zij haar leven in een hokje in een schuur als fokteef had gewoond, weglopen zou zij dus nooit doen enz.....Deze honden worden enorm gemist door hun eigenaren maar lijken van de aardbodem verdwenen! Als we er heel snel bij zijn wordt er gelukkig ook wel eens een hond terug gevonden ... maar meestal zie je dan dat de eigenaar en persoon die de hond heeft gestolen elkaar via een of andere weg wel kennen... soms ook bijv de vorige eigenaar die zo gezegd spijt heeft....

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Maar hoe zit het dan met pups als mijn chi van MP? Die heeft alles, stamboompapieren, paspoort, chip etc. en ik heb de ouders gezien. Ze is ook goed gesocialiseerd. Is er ondanks dat alles toch een risico van broodfok? Broodfokkers hebben toch geen stamboomdieren? Of wel?

honden page profiel ..

honden foto van .

heb niet alles gelezen dus als het al gemeld is sorry. 
ik zelf heb géen ervaring met dieren van mp, maar ik vind dat het best zóu kunnen... zo lang er maar goed contact is met die mensen en je langs mag komen kijken vind ik het best het proberen waard, zolang er maar geen twijfels zijn.

honden page profiel Teckeltaartje wendyTeckeltaartje wendy

honden foto van Teckeltaartje wendy

" Maar hoe zit het dan met pups als mijn chi van MP? Die heeft alles, stamboompapieren, paspoort, chip etc. en ik heb de ouders gezien. Ze is ook goed gesocialiseerd. Is er ondanks dat alles toch een risico van broodfok? Broodfokkers hebben toch geen stamboomdieren? Of wel? "

Er zijn ook gewoon goede fokkers die ook op marktplaats staan hoor. 
In deze tijden is het soms moeilijker dure pups te verkopen dus extra reclame maken via marktplaats gebeurt steeds vaker. ;-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Als zelfs Reddingsaktie Cuenca honden spanje honden op mp zetten moet het toch niet zo heel slecht zijn. 
Maar het is idd iets om goed uit te kijken bij wie en hoe en wat en niet direct voor het lieve onschuldige koppie gaan.

honden page profiel Elsa<3Elsa<3

Echt ONTZETTEND bedankt dat jullie  mij willen helpen.. Heb alles aan mijn ouders verteld; we hebben besloten dat als we een hond aanschaffen via marktplaats we wel onderzoek gaan doen.
We hebben nog steeds geen email van de fokker terug gekregen, maar inmiddels staan de honden wel op marktplaatsO-) ?
Dus nu ga ik er ook niet meer vanuit, maar we kijken gewoon verder...

honden page profiel Watson & PéWatson & Pé

honden foto van Watson & Pé

Ik heb Watson ook via MP gevonden. Ik ben een behoorlijke tijd bezig geweest om een teckelpup te vinden die voldeed aan al mijn wensen (qua papieren, testen van ouderdieren enz). Via de reguliere kanalen (teckelvereniging, erkende fokkers enz) vond ik die niet. Ik kreeg daar ook slechte medewerking en er werd een hoop "mistig" gedaan (vooral wat betreft ouderdieren en testen. Dit was ook zo bij een aantal erkende fokkers!!!).
Via MP kwam ik in contact met een mevrouw die WEL eerlijk was en gewoon alle papieren en testen netjes en transparant op orde had. Zij was GEEN lid van een rasvereniging maar had haar zaakjes PRIMA voor mekaar!!!
Toen was eea eigenlijk in "no time" geregeld. Gewoon wachten totdat de pups bij de moeder wegmochten, alle papieren, stamboom, registratie enz OK en alle testen (met papieren) gedaan. Als je zelf een beetje nadenkt en NIET begint aan impulsaankopen is MP helemaal nix mis mee.

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt

honden foto van Tim † Yoran Rixt

Ons Rixt komt ook van Mp. We hebben een goed contakt gehad met de eigenaren, toen we haar ophaalden was ze erg blij om mee te gaan. In de loop van de jaren komen er allemaal trekjes boven die ze ons niet verteld hebben, maar over het geheel is het een geweldige lieve ondeugende hond, contakt met de eigenaren hebben we niet meer, maar ik ben hun wel dankbaar dat wij deze mooie meid nog een toekomst mogen geven.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ook heb ik ervaring met mp. Kyra komt er vandaan, een goede hond, en geen broodfok, ze was 7 weken toen ze kwam. Al die boe verhalen daar raak in niet van onder de indruk. Kijk goed en lees goed. Ik kijk altijd naar de schrijfstijl van mensen, hoeveel foto's ze hebben staan, en wat de tekst inhoudt. Heel vaak zie je dat er half nederlands met ontzettend veel fouten wordt geschreven, daar kijk ik niet meer naar. Ook niet naar advertenties die uit het buitenland komen. En ook niet naar advertenties van mensen die meerdere dezelfde advertenties hebben staan. Als het eenmaal zover is dat ik ben geinteresseerd stuur ik een mail en vraag ik alles wat ik wil weten en dan bel ik. Het ligt er maar net aan wat je bekijkt en wilt. MP is echt niet de enige waar broodfok voorkomt, sommige mensen doen altijd zo hysterisch over MP. Bij  een andere website kun je ook broodfok tegen komen of bij fokkers of waar dan ook.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Bo komt ook van Marktplaats, bij een goede fokster vandaan. Voordat we echt hebben toegestemd hem te kopen heb ik op alle mogelijke manieren de naam, het adres en de woonplaats van zijn fokster door google gegooid en er kwam niets slechts uit. Ze had netjes alle papieren op orde, de test-uitslagen van de vader waren aanwezig, zijn moeder en broertjes en zusjes en de drie andere dwergschnauzers die er rondliepen waren allemaal aanwezig en heel erg lief en netjes opgevoed. We hebben wel een flink bedrag voor hem betaald, een stuk meer dan een broodfokker die voor €500 op internet adverteerde met zijn dwergschnauzers. Daarintegen komt Bo wel uit een hele mooie lijn en heeft hij een stamboom, paspoort uit Nederland etc. 
Al met al blijft het toch een kwestie van wederzijds vertrouwen en goed uitzoeken of alles klopt. Vaak is het zo (niet alleen op Marktplaats) dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn voor dat geld.. het dat ook is.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Even nieuwsgierig waar bo vandaan komt. ;-) kennis van me fokt dwerg schnautsers

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik denk niet dat het automatisch slecht is, Marktplaats. Best ook wel mensen die gewoon eerlijk zijn, denk ik dan. En ik ben zeker dat er tal van geweldige honden zijn te vinden !

Maar voor mij is Marktplaats veelal een bron van ergernis...ik word intriest van sommige redenen van herplaatsing. Deze vond ik echt erg, ziet er een enorm schatje uit en als je dat lieverdje eerst meeneemt, 2 dagen hebt en dan al zegt "hij moet maar weg". Onbegrijpelijk ! Maar dat neemt niet weg dat deze pup wel een schatje is, de eigenaar daarentegen O-)

Moest dit even kwijt hoor :-D

http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-jack-russells-en-terriers/m654062771-pitbull-stafford-mix-12-weken-jong.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Owww wat een snoopy!

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Luna komt ook van MP en ze was een totaal onbezonnen aanschaf. Ze woonde in de buurt en was een ras dat ik wilde. Achteraf heb ik het gevoel dat ze erop stond om gevonden te worden door ons, het was allemaal zo toevallig. We wisten dat ze bedoeld was voor nestjes en dat dat niet lukte doordat ze miskramen kreeg. Achteraf zijn we achter een hoop dingen gekomen. Zo heeft ze twee baarmoeder ontstekingen gehad (de eerste had ze al toen we haar kochtten) en inmiddels zijn haar baarmoeder en alles weggehaald. Ze blijkt nu ook HD te hebben. Via haar paspoort zijn we erachter gekomen dat ze bij een heel slechte fokker uit Belgie vandaan komt. De broer van de vorige eigenaar staat aangeschreven als een hele slechte fokker van labradors en de pups die de eigenaar van Luna eens op MP had stonden een paar dagen nadat ik gevraagd had of het de pups van Luna waren bij de broer (de slechte fokker) aangeboden op MP. Al met al niet zo best MAAR wij zijn super blij dat we Luna hieruit hebben kunnen halen, dat ze nu in huis leeft en niet achter een hek op een boerderij en dat ze gewoon hond kan zijn nu. Bovendien is ze echt de allerliefste hond die ik ooit gezien heb! Is ze alle kosten waard die we hebben moeten maken voor haar?? ABSOLUUT!

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

" Even nieuwsgierig waar bo vandaan komt. ;-) kennis van me fokt dwerg schnautsers "

Noord Brabant, in de buurt van Rosmalen (zal de plaats hier niet neerzetten, het is nogal klein namelijk haha) De familie heeft ook een hoveniersbedrijf. Als dat dezelfde persoon is zou dit je genoeg moeten zeggen :-D

honden page profiel LeonieLeonie

honden foto van Leonie

Hoi, 
Heb ook m'n hond van marktplaats. Maar zij is geen rashond. Een duidelijk gevalletje van een oepsnestje. Dus niets geen slechte ervaringen mee. Ze hadden de pups laten inenten en om ze bij de dierenarts te krijgen waren ze vervoerd in een kruiwagen. 11 van die kleine dingen. 
Het stel waarvan we een pup hebben, hadden een leuk verhaal op MP gezet iets over pa en ma hond. Toen we gingen kijken mocht vader er niet bij, ik was bang dat ie niet zo handig karakter had. Maar ze hielden paps bewust even weg, omdat ie dacht dat iedereen voor hem kwam. Die vond alle aandacht heerlijk. 
Maar kan me voorstellen dat wanneer je voor een rashond zou gaan, dat je die niet via MP koopt.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Op MP staan ook nestjes van fokkers die aangesloten zijn bij de rasverenigingen. Het is toch vaak een plek waar mensen gaan kijken als ze een hond/pup aan willen schaffen. Als je eenmaal een advertentie gevonden hebt, die je aanstaat, kan je nog onderzoek doen met welke fokker je te maken hebt. Het hoeft niet per definitie slecht te zijn wat er op MP staat!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha



Anoniem (Gast)

Op facebook onder Zwitserse herder in nood (ZHIN) staan meerdere witte herders die een baas zoeken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met Marktplaats? :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Lotgering nu ook in Flevoland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^