mensen :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

Er is hier iemand met een herder is de petsplace geweest die een toduse zocht voor haar HERDER. wij gezegt het is niet goed/nodig om een herder te scheren.

komt ze een paar week later terug met een geschoren herder.
hoe kom je op dat iedee.

arme honden... :'( :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mensen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Er is hier iemand met een herder is de petsplace geweest die een toduse zocht voor haar HERDER. wij gezegt het is niet goed/nodig om een herder te scheren.

komt ze een paar week later terug met een geschoren herder.
hoe kom je op dat iedee.

arme honden... :'(  :'( "
Maar waarom is dat zielig dan?

Ik ken ook iemand met geschoren corgi vanwege de haren, ik vind het geen gezicht maar zie echt geen ongelukkig hond hoor.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik geloof inderdaad ook niet dat de Herder gebukt gaat onder zijn geschoren vacht???

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ach TS kan het nu ook anders zien, ze heeft nu wel iemand die hele negatieve reclame over haar verspreid en met 1 klant persoonlijk wegsturen heeft ze nu misschien 20 extra klanten ook weggejaagd met dat op dit forum ook 100den mensen lezen dat zij mensen die dus hun hond willen laten scheren een idioot vind en hoppa nog meer negatieve reclame.

En dat in tijd van crisis, gewoon heel dom van haar een beetje ondernemer had wijs haar mond gehouden en die berner senner gewoon geschoren, de hond lekker ruikend weer meegegeven en gewoon met het advies om dagelijks een borstel eroverheen te halen.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Jammer voor de omzet van jullie winkel. Jullie hadden een tondeuse kunnen verkopen.

Je weet verder helemaal niets van die hond. Of er gewandeld word, getraind. Aandacht, liefde. Hij is omdat hij geschoren is een "arme herder"

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Liesbeth, ik had hetzelfde gedaan!
Ik ken deze verhalen ook.

Scheren is helemaal niet goed voor de vacht,bij de meeste honden veranderd de vacht en wordt de haargroei juist gestimuleerd dus om te scheren om het uitharen tegen te gaan,is onjuist!
Ook borstelen kan de vacht beschadigen als het niet op een goede manier gedaan wordt!
Een goede manier om wat sneller door de rui heen te komen is de vacht een paar x wassen met een natuurlijke hondenshampoo en nabehandelen met de waterblazer!
Tijdens de wasbeurt komen losse haren uit de vacht en met de waterblazer komt de rest eruit.
Het voordeel is dat alleen de dode,losse haren eruit komen en de rest vd vacht blijft bespaard!

Ook ik zou er niet voor kiezen om een hond gelijk te gaan scheren,tenzij het niet anders kan vanwege vilt of medisch idd!

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Het spijt me wel, maar dan kan TS beter stoppen met haar praktijk, mensen komen en hebben bepaalde wensen en het is aan een trimster om daaraan te voldoen.
Als jij bij de kapster komt en jij zegt ik wil krullen, wil je ook niet horen van de kapster of je nou helemaal van de pot gerukt bent jou haar zo te vernielen dat ze alleen je haren wil bijpunten.

Of nog leuker je komt bij de tandarts en je wil een kunstgebit en die tandarst zegt dat je maar beter je tanden had moeten poetsen en onderhouden en gaat een hele preek houden.

Of je laat een hovenier komen om de vijver uit je tuin te halen omdat die constant zo'n drap bevat, en je krijgt moppers van de hovenierdat je je vijver beter had moeten onderhouden en dat die het weigerd te doen.

Wat zullen er dan veel bedrijven failliet gaan met die instelling.
Nee TS is heel dom bezig geweest er zijn beroepen dat je beter wijs je mond kan houden en het zo moet doen zoals de klant dat wenst en anders kun je beter gewoon kappen met je werk en iets anders gaan doen

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

sorry, ik ben geen schapenscheerder, ik heb respect voor de vacht ;-)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Prima als je iets wilt afraden of anders wilt adviseren. Zeker als je ergens voor geleerd hebt, en dus weet waar je het over hebt. Een goede verkoper 'verkoopt graag' maar moet ook eerlijk blijven. Tot dusver beaam ik dat helemaal. 
Maar iemand per definitie veroordelen omdat hij/zij de hond wil (laten trimmen)
Dat is toch raar?!

Had gevraagd of je de hond eens mag bekijken. Wat is er aan de hand met zijn vacht, je had verzorgingsadvies kunnen geven of wellicht was een goede was en kam en wasbeurt, hier en daar een knippie korter, had al tot grote tevredenheid van de baasjes kunnen zijn. Maar ja, dat zul je nu niet meer te weten komen.

Hoe dan ook, je hebt jezelf hier sowieso al mee in de vingers gesneden.
Ik zeg wel vaker dat forum 100x groter is dan alleen de bekende leden die je hier tegenkomt. 
Je weet niet half hoeveel extra ogen meelezen.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Er wordt wel enorm heftig gereageerd op dit topic zeg.. en eerlijk gezegt denk ik dat TS totaal verkeerd begrepen wordt.

Zolang er een grondige reden is voor scheren, dan kan ik het begrijpen. Zoals vacht compleet in klitten..tja dan kan je in veel gevallen niet anders. Maar om nu te zeggen, ik ben die vachtverzorging beu, scheer hem maar, dat is wel iets heel anders..

Het is aan de baas om te weten waaraan hij begint als hij een langharige hond neemt, en ervoor te zorgen dat de vacht in orde blijft.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" grappig dat ik dan een am cocker en een maltezer in full coat heb .. die gewoon in de modder lopen, en die met een simpele kambeurt terug proper zijn ...


ik ben truimster om een hond volgens vaht te verozrgen, niet om een domme mens zijn hond kaal te scheren als hij de vacht verzroging ( waar hij van wist) niet meer aankan..


als je een berner neemt, ken je de verzorging. en dan bel je niet om hem te laten scheren omdat je zijn verzorging niet meer aankan!! "

Dom, kaal scheren, niet bellen omdat je zijn verzorging niet meer aan kan....

Goed, laat ik het er op houden dat ik het gewoon zeer onvriendelijk vind van TS

honden page profiel DD

honden foto van D

Toen wij DJ kregen nadat onze Shi-Tzu Savannah was overleden en ik kwam bij dezelfde trimster aan, en ik zei tegen haar dat ik DJ ook weer net zoals Savannah wilde laten scheren als hij geen puppie meer was, (dus na 8 maanden) toen zei ze, weet wel dat de vacht veranderd. Maar ja, dat wist ik 13 jaar geleden met Savannah ook al, dus dat wist ik wel.

Maar toen DJ met 7 maanden 2 x in 2 weken onder het mes moest, heb ik hem eerder laten scheren. En tot op heden doen we dat dus nog steeds om de 3 a 4 maanden. Hij heeft dan 3 mm haar na het scheren.

Men kan dat zielig vinden (het is een kruising York met een Chi) maar je weet niets van DJ af. Ook van mij niet. En laat ik nu net die reumahandjes hebben!! Al jaren en jaren heb ik die!
Had ik dan maar een andere hond moeten kiezen dan, een hond zonder haar of zo? Omdat ik reumahandjes heb? Zou van de zotte zijn.
Daarbij vind ik het gewoon mooier staan en DJ? Die is zo blij als zijn haren er weer af zijn! Want hij krijgt echt jeuk van zijn eigen haar omdat het dan los gaat zitten. En dan kan ik kammen wat ik wil, hij blijft jeuk houden. Dan maar zijn haar eraf, en je zou hem echt moeten zien daarna, als hij een dansje kon maken dan zou hij dat doen!!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Angela, je hebt mijn eerdere reactie telepathisch aangestuurd, lijkt wel ha,ha.
Maar zonder gekheid, zelfs ik voelde het al in mijn polsen, vandaar dat ik die reuma als voorbeeld nam. Toch helemaal niet raar dat men dan kiest voor een korte vacht i.p.v een verwaarloosde vacht?

honden page profiel DD

honden foto van D

" Angela, je hebt mijn eerdere reactie telepathisch aangestuurd, lijkt wel ha,ha.
Maar zonder gekheid, zelfs ik voelde het al in mijn polsen, vandaar dat ik die reuma als voorbeeld nam. Toch helemaal niet raar dat men dan kiest voor een korte vacht i.p.v een verwaarloosde vacht? "

Ik kreeg reuma op mijn 34 ste. Ben nu bijna 51 jaar.
Moet ik dan een kortharige hond kiezen omdat ik dat heb? Dan zet ik mijn gevoel toch buiten spel.
Het is dat Sophietje die op ons pad kwam, kortharig is, dat is een mooie bijkomstigheid, maar als ze dan niet zou zijn geweest, zou ik haar ook in huis genomen hebben. Simpel toch.

En mijn verhaal van de Schotse Collie, dat moest gewoon, omdat hij zo een onderwol had die aan het vilten was, dan zou dat alleen maar meer pijn gedaan hebben met het uitborstelen dan dat het geschoren werd. En ik doe mijn honden liever geen pijn, dat snapt iedereen toch wel.
Ik zie echt het probleem niet.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Angela, je moet je gewoon niet zo aanstellen ;-)
Gewoon die kam en borstel tussen je tanden nemen en kammen die hap,, niet zeuren, het hoort zo! 
;-)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Weet je waar ik bv totaal niet bij stil heb gestaan bij een poedel.

Als die vacht nat wordt moet je hem eigenlijk uitborstelen en drogen met de fohn. Maar je hond wordt ook nat door zwemmen, sneeuw, regen dus als je een wandeling in een flinke regenbui hebt gemaakt moet je ook aan de slag.

Ik heb wel eens aan mijn trimster gevraag hoe doe jij dat, zij heeft ook een poedel, zij wacht dus vaak tot de bui voorbij is.

Maar toen Koda kwam toch wel een leek op gebied van vachtverzorging heb ik me dat helemaal niet goed gerealiseerd. Je weet soms gewoon ook echt niet wat die vachtverzorging inhoud omdat je er geen ervaring mee hebt.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Angela, je moet je gewoon niet zo aanstellen ;-)
Gewoon die kam en borstel tussen je tanden nemen en kammen die hap,, niet zeuren, het hoort zo! 
;-) "

Oh, dat is het!! Ik stel mij aan, dat is het dus. Heb ik dus voor me lol 2 jaar in een rolstoel gezeten en kon ik geen kant op. Nou weet ik het weer, ik deed dat voor de lol!!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik weet het meid. Onbegrip doet het zeerst van alles (weet ik alles van)  Overigens zien jouw honden er prachtig geknipt uit, het staat ook lekker pittig. Zou fraai zijn als jouw trimster zou beweren dat je beter over de vachtverzorging van je hond na had moeten nadenken omdat ze van naturen langer haar hebben, dus ik bedoel maar. Zo iets kun je niet maken!

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ik weet het meid. Onbegrip doet het zeerst van alles (weet ik alles van)  Overigens zien jouw honden er prachtig geknipt uit, het staat ook lekker pittig. Zou fraai zijn als jouw trimster zou beweren dat je beter over de vachtverzorging van je hond na had moeten nadenken omdat ze van naturen langer haar hebben, dus ik bedoel maar. Zo iets kun je niet maken! "

Mijn trimster vertelde alleen dat DJ zijn haar zou veranderen. Hij had plukhaar en hij heeft nu heel zacht haar gekregen door het scheren. Dat had Savannah trouwens ook.
Maar mijn trimster is verder niet boos, onaardig of met afschuw gereageerd hoor. Het is een boven de beste meid die goed is in haar werk. En ze zegt ook, wat de baas/vrouwtje wil met haar hond, dat doe ik. Tenzij het echt niet in orde is natuurlijk of als het voor de gezondheid niet goed zou zijn, maar ze zal de wens altijd uitvoeren. En zo hoort het. Klant is koning.
en ik en al jaren bij haar en ze weet hoe ik ben en inmiddels weet ze ook hoe DJ is. Hahaha. http://ons-blog.nl/klaagzang/

honden page profiel stipstip

honden foto van stip

ik snap de ophef niet helemaal, dit is toch de keuze van het baasje...
een aantal jaren terug toen we een hele warme zomer hadden heb ik mijn berner ook helemaal kort geschoren.......en wat was mijn hondje mij dankbaar toen ik hem die dikke winterjas had uitgetrokken......

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb niet alle reacties gelezen, maar even reagerend op de OP.
Sommige mensen weten niet eens hoe iets zit, volgens mij.
Van de week sprak ik een mw. die thuis een Golden had, heb hem dus niet gezien.
Ik vertelde dat Santa naar de trimmer ging die dag, zegt ze dat de trimmer haar Golden altijd kaalscheert, en ze dat zo jammer vindt.
Ik vraag nog of hij huidproblemen heeft, of klitten, maar nee, niets van dat alles.
Ik heb geantwoord dat het niet normaal is, en ik als ik haar was een andere trimmer zocht.
Niet iedereen doet evenveel research of begrijpt evenveel als een ander.
Deze mw was lief voor haar honden maar al pratende merkte ik dat ze maar weinig wist, zeg maar.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Onze golden ging nooit naar de trimmer. Die knipte we zelf wat bij als het nodig was. De Westy nu wel en die knapt echt zo erg op na haar trimbeurt dat ze 5 jaar jonger lijkt en dat is geen grap. Dat hondje heeft schijnbaar toch wel heel veel last van der haar dat ze zich er suf en levenloos door gaat gedragen als het te lang duurt. Toen ze haar bekken gebroken had, had de trimster haar hele programma aangepast voor Lady en was de vacht onder de buik korter dan het hoort. Omdat ze anders te lang moest staan... Nouja als het fijner is voor de hond waarom niet?

honden page profiel SannieSannie

honden foto van Sannie

Ik heb hier een westy met huidproblemen zodra het warmer weer wordt. Na een hele zomer tobben met creme, zalf, prednison en speciaal voer, bleek er een hele goede en goedkope oplossing: kaal scheren!!!!! Dat doen we dus elk voorjaar en hij heeft er alleen maar plezier van!!! ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Waarom niet he?

Volgens mij zijn er veel westy's die last hebben van hun vacht. Wij doen haar wel eens extra naar de trimster omdat je soms gewoon ziet dat ze er echt genoeg van heeft. Ze hebben ook echt een moeilijke vacht om schoon of klitvrij te houden.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik merk het ook oor, na een trimbeurt.
Je hoort hem haast een zucht van verlichting slaken als die dikke jas er af is.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Idioot topic.;-)

http://www.animaatjes.nl/plaatjes/s/scharen/3.gif "

Was een grapje hoor, maar idioot kan nu weg.;-)


Ik vind, zolang het niet nadelig is voor het dier, je moet doen wat je wil doen.
Ik heb het met mijn collies en sheltie ook wel eens overwogen, vooral als het zo heet is in de zomer, maar ik twijfel of het wel goed voor ze is, dus blijf ik borstelen.
De schoonheid ben ik minder bang voor, want ik heb dit ras vanwege het karakter, dus...............

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

NIEMAND ziet mij beweren dat het is omdat de hond dan minder mooi is!!!

het is gewoon f*cking slecht voor de vacht !!!

en de eerste dat MIJ nu nog belachelijk maakt gaat het helemaal horen !!!!

ik heb geen naam genoemd, kon EENDER wie zijn !!!


NEE ik ben GEEN schapenscheerder!!!!!! ik scheer enkel wat MAG gechoren worden en niet omdat de mensen te lui zijn om hun hond te onderhouden !!!

JA ik scheer wegens medische redenen en bij een vilt vacht!!!!

je mag hier verdomme nog niet eens iets zeggen of je word tegen de muur gezet voor de kogel !!!!

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Rustig maar, maak je niet druk.
Iedereen heeft daar een mening over en misschien weet niemand er het fijne van, tenminste ìk niet en daarom durf ik het niet aan.
Ik heb ook helemaal niet gedacht dat jij het over minder mooi of zo hebt, ik schrijf dat omdat de omgeving dit aanhaalt.

Jij hebt gewoon gedaan wat jij goed achtte.;-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

het was ook rechtstreekse opmerking op jouw, maar omdat ik al die shit beu ben ! je mag als trimster niet zeggen dat je een berner weigert te scheren omdat mensen hem niet willen onderhouden omdat het teveel werk iks! want je hebt voor die job gekozen dus je moet doen wat de klant wilt! je mag niet denken aan de vacht van de hond!

om gek van te worden !!!

als een hond geschoren moet worden om medische redenen ( zoals bamse bvb) of omdat er een volledige vilt is, ja dan wil ik dat doen, dan zit er gewoon niks anders op ,,

maar omdat de mensen te lui zijn om dat te doen ? nee dat zijn domme idiote mensen die dan maar voor en ander ras hadden moeten kiezen!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Onze cocker spaniel had vroeger een prachtige vacht. Helaas werd het na haar castratie een horror en waar de vachtverzorging vroeger vrij gemakkelijk was, iedere dag even borstelen en klaar, was het nu een regelrechte ramp en moest ze om de zoveel maanden naar de trimmer. Ze zag eruit als een beer met krullen, waar ze voorheen een vrij korte en sluike vacht had. 

Nu is ze sinds een paar maanden geschoren en voor zowel mijn moeder als de hond zelf is het een verademing. Voordelen voor iedereen, Yuna heeft geen last meer van klitten en pijnlijke borstelbeurten en m'n moeder heeft geen last meer van urenlange borstel- en wasbeurten die, zoals iemand ander hier ook al vertelde, voelden als dweilen met de kraan open. 

Het ziet er niet uit vind ik, maar aan de andere kant die lange beren-krulvacht zag er ook niet uit. Yuna heeft er geen last van en inmiddels zijn wij er ook aan gewend. Soms is het gewoon niet anders en is dit de beste oplossing. 

Overigens vind ik het scheren van een stokharige herdervacht zoals iemand hier noemde echt overbodig. Waarom zou je in vredesnaam een herder met stokhaar scheren? Die vacht klit helemaal niet. 
Een langharige herder kan ik nog enigszins begrijpen, alhoewel ook dat niet helemaal... Onze buren hebben een langstokhaar herder en die hoeft nauwelijks meer geborsteld te worden als onze stokhaar herder, alleen het haar achter de oren en tussen te benen moet klitvrij gehouden worden, daar heb je dus ook nauwelijks werk van. 

Bovendien; de isolatie van de ondervacht dient niet alleen voor warmte vasthouden in de winter, maar ook voor koele lucht vasthouden in de zomer! Scheren is dus helemaal niet nodig in zo'n geval.  

Maar als de hond een vreselijke klitvacht heeft kan ik me heel goed voorstellen dat je de hond gaat scheren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mensen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Wandel-"schema"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^