Boston Terrier 7 maanden blijft bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Liane Liane

honden foto van Liane

Hallo allemaal,
Ons Boston Terriër teefje van 7 maanden bijt ons telkens. Sinds haar loopsheid wil ze ook telkens op mijn arm rijden. Als ik haar dan waarschuw, door foei te roepen en weg te duwen, gaat ze in mijn benen bijten. Als ik dan weer foei zeg, gaat ze blaffen. En dan begint  het weer van voor af aan. We hebben al van alles geprobeerd, een time-out, negeren (valt niet mee als je gebeten wordt), tot rust brengen door haar vast te houden, veel wandelen, weinig wandelen.....etc. Ze wil soms ook in de riem bijten, als ik dan foei zegt luistert ze ook niet. Ook hier helpt negeren niet. Ook reageert ze niet op signalen van andere honden. Als een oude hond bijvoorbeeld aangeeft dat ze wil stoppen, blijft ze doorgaan. Ook als gromt en grauwt de andere hond. Misschien is het de leeftijd, maar ze heeft altijd al speels gebeten. Ik geloof zelf niet dat het dominantie is, want ze trekt geen lip op of zo, maar ze wil graag de aandacht en spelen. We hebben al wel puppycursus gedaan, maar door het koude weer zijn we gestopt. Eind februari gaat ze naar de gehoorzaamheid cursus. Hebben jullie misschien tot die tijd tips?

groetjes,
Liane

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boston Terrier 7 maanden blijft bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

Negeren is het meest krachtige wapen wat je hiertegen hebt.
Jouw hondje is op zoek naar aandacht; positieve, negatieve het maakt niet uit. Aandacht is aandacht.

Ik zou zeggen; negeer je hond eens 1 dag. Natuurlijk wel voeren en uitlaten maar verder niks; niet aaien, niet achterna rennen als ze iets doet wat niet mag, niet aankijken, niet mee praten. Niks.

Daarnaast vraag ik me af hoeveel rust je hond op een dag krijgt. En met rust bedoel ik slapen, echt slapen..

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke 3 doggies

honden foto van Annemieke

Goede vraag, mijn labradorpup van 4 maanden heeft ook nog niet helemaal door dat bijten geen leuke manier van communiceren is en ik krijg hem er ook met geen mogelijkheid vanaf. Ik heb dit probleem vandaag bij mijn hondentrainer voorgelegd, die werkt volgens het discipline "Belonen en negeren" ipv hem bijv. fysiek te straffen o.i.d. Zodra ik een reactie heb, laat ik het weten! Maar ik weet zeker dat ze hier ook goede tips hebben :-)

honden page profiel Liane Liane

honden foto van Liane

Hoi Janine,Bedankt voor je snelle reactie. Ik denk dat ze wel te weinig rust heeft. Ik werk in de ochtend, ze zit dan in haar bench. Ik ga er vanuit dat ze dan af en toe slaapt. Maar zo gauw ik thuis ben, wil mevrouw niet meer slapen tot ongeveer half 9 in de avond. In de middag ga ik ook vaak met haar weg, bezoekje, tuincentra, wandelen etc. Als ik haar in de bench zet, gaat ze niet slapen maar blaffen. Het is een echte terriër, dus een volhouder. Vaak geef ik dan op, omdat ik het zielig vind, omdat ze in de ochtend al in haar bench zit. 
@ Annemieke, als je nog goede tips krijg hou ik me aanbevolen (-:

groetjes,
Liane

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

" Het is een echte terriër, dus een volhouder. Vaak geef ik dan op, omdat ik het zielig vind, omdat ze in de ochtend al in haar bench zit. 
"


aha!!! kijk, zij wint ;-). Ze is echt niet zielig.
Wij noemen de bench hier "abby's kamertje" Er ligt een lekker kussen in en een fleecekleed. Als ze lastig wordt dan zetten we haar in de bench, geven we haar een knuffel en vertellen we haar dat het slaapies-tijd is.
en ja als ze geen zin heeft gaat ze blaffen. Jammer dan, als ik toegeef leert ze dat blaffen haar oplevert dat ze eruit mag. Dus; ze blijft lekker in de bench! En dan slaapt ze met 5 minuten ;-) Wij hebben overigens wel een kleed over de bench heen. Op die manier is het echt een klein holletje..

Hoe lang zit ze 's ochtends in haar "kamertje"?
Want ik heb hier op het forum geleerd dat een jonge hond toch wel minstens 18 uur slaap op een dag nodig heeft..

honden page profiel Liane Liane

honden foto van Liane

Leuk Abby's kleine kamertje...:-D. Maggie, zo heet onze kleine dame, zit in de ochtend ongeveer 4 uur in haar bench. In de nacht ongeveer 8 uur, dus als jouw bewering klopt, komt ze inderdaad, zo'n 6 uur slaap te kort. Oh, oh, oh... daar moeten we iets aan gaan doen!

honden page profiel SabineSabine 3 doggies

honden foto van Sabine

" Hoi Janine,Bedankt voor je snelle reactie. Ik denk dat ze wel te weinig rust heeft. Ik werk in de ochtend, ze zit dan in haar bench. Ik ga er vanuit dat ze dan af en toe slaapt. Maar zo gauw ik thuis ben, wil mevrouw niet meer slapen tot ongeveer half 9 in de avond. In de middag ga ik ook vaak met haar weg, bezoekje, tuincentra, wandelen etc. Als ik haar in de bench zet, gaat ze niet slapen maar blaffen. Het is een echte terriër, dus een volhouder. Vaak geef ik dan op, omdat ik het zielig vind, omdat ze in de ochtend al in haar bench zit. 
@ Annemieke, als je nog goede tips krijg hou ik me aanbevolen (-:

groetjes,
Liane "

Nooit opgeven, geef ze 1 vinger en ze pakken (soms letterlijk) je hele hand. In je openingspost zeg je dat je haar weg duwt als ze op je arm gaat rijden, regel 1 bij ons in huis is; niet duwen! Onze hond ziet duwen als spelen, zodra wij hem weg duwen komt hij 2x zo hard terug. Sta op, wijs met je vinger naar haar plaats (bench of mand) en stuur haar erheen. (wij wijzen naar zijn mand en zeggen: "naar je mand", hij mag er pas uit als wij dat zeggen) Ga weer zitten en negeren. Echt, hoe zielig het ook is, ze snappen het op die manier het snelste wat ze wel en niet mogen. Als ze bijt precies dezelfde methode hanteren, het neemt veel tijd in beslag maar uiteindelijk loont het.

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

ja echt er is geen zak aan de eerste tijd ;-)
Ze slapen, eten,slapen, poepen en plassen, nog meer slapen en that's it..
O-)

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke 3 doggies

honden foto van Annemieke

Ik vond het ook altijd lastig om hem te laten blaffen, maar ik moet eerlijk zeggen dat het wel echt helpt om dat te negeren. Nu doet hij dat bijna nooit meer. 

Probleem bij mij is dat mijn pup niet altijd slaapt als hij in de bench ligt. Ik leg hem altijd na 1 uur buiten de bench weer 2 uur in de bench en ga dan altijd na die 2 uur met hem wandelen. Ik merk echter dat hij niet echt vast slaapt. Ik heb 2 benches, 1 in de gang en 1 in de kamer. Als hij in de kamer zit en ik loop naar de keuken (op mijn sokken en zo zachtjes mogelijk) dan hoor ik zijn halsband al rinkelen. Als ik bijv. even naar de wc ga als hij in de gang zit, en de deur nauwelijks hoorbaar open doet, zit hij vaak rechtop naar me te kijken. Krijgt hij dan wel voldoende rust?

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

" Ik vond het ook altijd lastig om hem te laten blaffen, maar ik moet eerlijk zeggen dat het wel echt helpt om dat te negeren. Nu doet hij dat bijna nooit meer. 

Probleem bij mij is dat mijn pup niet altijd slaapt als hij in de bench ligt. Ik leg hem altijd na 1 uur buiten de bench weer 2 uur in de bench en ga dan altijd na die 2 uur met hem wandelen. Ik merk echter dat hij niet echt vast slaapt. Ik heb 2 benches, 1 in de gang en 1 in de kamer. Als hij in de kamer zit en ik loop naar de keuken (op mijn sokken en zo zachtjes mogelijk) dan hoor ik zijn halsband al rinkelen. Als ik bijv. even naar de wc ga als hij in de gang zit, en de deur nauwelijks hoorbaar open doet, zit hij vaak rechtop naar me te kijken. Krijgt hij dan wel voldoende rust? "


ik zou zeggen ; gooi een kleed over de bench. of zet hem inderdaad in de bench in de gang.
Dan hoeft hij niets "in de gaten te houden" en kan hij rustig slapen.
Moet zeggen dat dat bij ons wel meevalt maar Abby is doof; dus als die eenmaal slaapt kun je een kanon afschieten; mevrouw slaapt zo verder..
O-)

honden page profiel Liane Liane

honden foto van Liane

Hoi Janine,
Moet wel om je reacties lachen. ;-) Je kan het grappig vertellen. Maar je hebt gelijk. Ik heb mevrouwtje nu in de bench gezet, maar ze is not amused. Ze is zelfs aan het schrappen geslagen. Maar ik negeer haar. Bedankt voor de tips. Ik ga haar gedrag negeren en ze gaat op vaste tijden rust nemen in haar bench. Ik hou je op de hoogte!
groetjes,
Liane

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke 3 doggies

honden foto van Annemieke

Hi Liane, 
Ik kreeg zojuist wat tips van mijn hondentrainer. 

Ik weet niet of alles op jou van toepassing is, maar toch. 

Allereerst het 'bezig houden' van de hond. Omdat mijn pup zich snel lijkt te vervelen en vaak op meubels, handen, kleren etc. bijt, probeer ik hem continu te vermaken. Lekker wandelen, thuis lekker spelen... maar helaas vindt hij dit allemaal niet heel boeiend. Na een plasje/poepje wil hij meestal weer naar huis, tenzij hij mensen of honden tegenkomt. Na drie keer thuis een balletje / knuffeltje etc. gegooid te hebben, gaat meneer onder een stoel liggen om vervolgens in de stoelpoot te bijten. Het advies hierbij:

Word geen 24/7 entertainer van je eigen hond. Niet iedere hond houdt van spelen, dwing dat ook niet af. Als je iedere keer als hij een folder van tafel pakt om aan stukken te scheuren denkt: "Oh, misschien wil hij spelen" en je komt dus met iets leuks achter hem aan, dan kan hij dat opvatten als een beloning. 

Ok, maar wat doe ik dan als hij op die poot gaat bijten en hij niet op 'Nee' reageert en het aanbieden van speeltjes/kauwbotten niet helpt?

Gebruik een plantenspuit. Spuit water direct op zijn gat, hij hoeft niet kletsnat te worden, maar gewoon even een soort van afleiden. Hiermee doe je hem geen pijn, maar gaat hij op den duur wel beseffen; als ik ergens op knaag, krijg ik iets geks op mijn kont. Zorg wel dat hij niet ziet dat het water van jou afkomstig is. 

Ik heb dit overigens geprobeerd en het is inderdaad meteen gedaan met het geknaag. Ik zeg niet dat hij daarna niet alsnog gaat knagen, maar hij blijft echt wel even een tijdje verbaasd rondlopen. Overigens niet angstig (aan staart etc. te zien). Maar, dan komt het andere; wat doe ik als hij mij bijt? 

Het spel of wat dan ook accuut staken, de pup in de bench zetten, desnoods 10 x per uur, en wachten tot hij rustig is. Dan hem uit de bench halen en hem negeren. Doet hij het weer? Weer in de bench. Mensen zeggen weleens dat je de bench niet mag gebruiken als straf; dat klopt, maar dat wil zeggen dat je hem nooit in de bench mag straffen. Dat is zijn veilige haven. Je zet hem in de bench om af te koelen, op een veilige plek. De reden dat hij dan zou moeten stoppen met bijten is dat een pup het meestal niet leuk vindt om naar de bench te gaan terwijl hij aan het spelen is etc. 

Ik ben ontzettend benieuwd of dit gaat lukken, ik hoop dat je er iets aan hebt. 

Groetjes!!

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

wat ik ook heb geleerd voor dat buiten aan de stoelpoten:

aluminiumfolie rond je stoelpoten.. ziet er niet uit.. maar absoluut een stuk minder fijn om op te knagen ;-)

honden page profiel Liane Liane

honden foto van Liane

Hoi Annemieke,
Een paar tips kan ik zeker gebruiken. De plantenspuit en de time out in de bench. Ga ik ook zeker proberen. Het spelen gaat bij ons niet zo op, want Maggie wil juist heel de dag spelen en krijgt van wandelen ook geen genoeg. ':-) Wel leuk om elkaar van de resultaten op de hoogte te houden.

groetjes,
Liane

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Hoi,

ik lees het topic even mee

De tip van de plantenspuit zou ik nou niet direct gaan toepassen.
Er zijn wel meer van dat soort tips, de plantenspuit dusmaar ook iets in de richting van de hond gooien,rukken aan de lijn,een slipketting omdoen en daar aan rukken,tot in de zwaardere methoden als electric halsband en draad voor op het erf.
Iedereen moet doen wat hij/zij denkt dat goed is en past bij de hond,dit is dus een persoonlijke mening maar ik zelf zou niet standaard gelijk de bovengenoemde manieren uitoefenen.
Wat er gebeurd is dat de hond op dat moment schrikt en het uiteraard niet weer zal doen na de eerste x of na een paar x.
Maar in mijn ogen is dat niet "de hond begeleiden en laten zien wat goed gedrag is", dit is gewoon kiezen voor een makkelijke manier waardoor er mogelijk wel angst gecreeerd wordt bij de hond,wat kan doorslaan en terug te zien is in het algehele gedrag van de hond, wat je niet zou moeten willen!

Dus beter eerst kijken naar de dagelijkse activiteiten en de rust.
Wanneer dat niet in balans is,kan er dus dit soort gedrag ontstaan.
Wanneer er niets aan gedaan word,word het alleen maar erger en stapelen de prikkels zich alleen maar meer op en dan ben je nog niet jarig!

Wat doe je aan activiteiten haar?
Doe je ook wel eens aan hersenwerk/denkwerk/denkspelletjes/ hondenpuzzels..?
Dat ze echt even moeite moet doen voor iets,bezig zijn met haar koppie..

Hier even een link;

http://hersenwerkvoorhonden.nl/Wat/

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke 3 doggies

honden foto van Annemieke

Hi!

Ik wil hier graag even op reageren voordat er misverstanden ontstaan. Mikn trainer heeft een speciale opleiding gedaan en jarenlange ervaring met honden trainen volgens de opvoedingsmethode belonen en negeren en dus niet straffen. Slipkettingen zijn niet toegestaan in zijn cursus. Sterker nog, hij gaf laatst iemand op zijn kop omdat hij zijn hond telkens een ruk aan de halsband gaf. De plantenspuit is ook een laatste redmiddel (dat zei ik misschien niet duidelijk ;-)) maar is echt bedoeld als de hond niet op nee, foei of wat dan ook reageert. Ik wil mijn hond niet fysiek straffen maar als hij nergens op reageert (speeltje, bot) moet je iets voordat er een poot opgegeten wordt :-). Ik denk dat dit het grootste probleem is bij het opvoeden. Niet alle honden reageren overal.even goed op

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke 3 doggies

honden foto van Annemieke

Hi!

Ik wil hier graag even op reageren voordat er misverstanden ontstaan of dat er een link wordt gelegd naar mishandelende praktijken. Ik ben juist een te grote dierenvriend die dieren gelijk stelt aan mensen en mijn pup met geen vinger aanraakt op de verkeerde manier. Maar ik wil wel een hond die luistert en doordat hij daar wat issues mee heeft, moet ik vindingrijk zijn. Mijn trainer is ook gedragstherapeut en heeft een speciale opleiding gedaan en jarenlange ervaring met honden trainen volgens de opvoedingsmethode belonen en negeren en dus niet straffen. Slipkettingen zijn niet toegestaan in zijn cursus. Sterker nog, hij gaf laatst iemand op zijn kop omdat hij zijn hond telkens een ruk aan de halsband gaf. De plantenspuit is ook een laatste redmiddel (dat zei ik misschien niet duidelijk ;-)) maar is echt bedoeld als de hond niet op nee, foei of wat dan ook reageert. Ik persoonlijk vind er echt een groot verschil inzitten of je je hond pijn doet of alert maakt dmv een spuitje water. Immers, hard au roepen zorgt er ook voor dat een hond schrikt. Ik wil mijn hond niet fysiek straffen maar als hij nergens op reageert (speeltje, bot) moet je iets voordat er een poot opgegeten wordt :-). Je kunt hem een snoepje geven maar dan beloon je hem, of aan zijn halsband trekken maar dit vind ik harder dan een klein spuitje met de plantenspuit. Ik denk dat dit het grootste probleem is bij het opvoeden. Niet alle honden reageren overal even goed op, hetzelfde als dat ook niet alle honden later issues krijgen als ze feller aangepakt worden. De honden van mijn fokker zijn superlief, levendig en scoren supergoed in shows, terwijl het diezelfde fokker was die aanraadde een tik op de snuit te geven als de pup bijt. Ik denk dat de ideale methode niet bestaat. Op dit forum lees ik zoveel reacties over het op de rug leggen van de hond, het terugbijten, het in de nek pakken... en anderen die juist weer negeren etc. Ik denk dat je moet kijken hoe je pup reageert en daarop moet handelen. Maar die spelletjes ga ik zeker proberen :-) kijken of hij dat leuk vindt.

Groetjes!

honden page profiel Liane Liane

honden foto van Liane

Hoi Isha,
Goede tip, hersenwerk voor honden. Ik speel wel veel met haar. Verder wandelen we veel, gaan we op visite etc. De plantenspuit had ook geen effect. Ze reageerde er direct fel op. Niet vals, maar ze wilde er mee spelen. Volgens mij heb ik wel een heel dominant hondje. Ik was net bij Intratuin. De verkoopster van de dierenafdeling, die zelf ook hondjes heeft gaf haar een snoepje. Vervolgens plast ze heel bewust over de schoenen van het meisje. Die zei direct, zo dat hondje ben je nog niet klaar mee....Ze dacht ook dat het een mannetje was. Ik dacht het na een angstige Staffordshire (herplaatser) wel voldoende ervaring had voor dit kleine grietje, maar het is me er eentje hoor.
groetjes,
Liane

honden page profiel aryelaaryela 3 doggies

honden foto van aryela

"

aha!!! kijk, zij wint  ;-). Ze is echt niet zielig.
Wij noemen de bench hier "abby's kamertje" Er ligt een lekker kussen in en een fleecekleed.  Als ze lastig wordt dan zetten we haar in de bench, geven we haar een knuffel en vertellen we haar dat het slaapies-tijd is.
en ja als ze geen zin heeft gaat ze blaffen. Jammer dan, als ik toegeef leert ze dat blaffen haar oplevert dat ze eruit mag. Dus; ze blijft lekker in de bench! En dan slaapt ze met 5 minuten ;-) Wij hebben overigens wel een kleed over de bench heen. Op die manier is het echt een klein holletje..

Hoe lang zit ze 's ochtends in haar "kamertje"?
Want ik heb hier op het forum geleerd dat een jonge hond toch wel minstens 18 uur slaap op een dag nodig heeft.. "
maar als je haar in de bench zet als ze stout doet leer je haar dan niet dat haar bench de strafplaats is?????

honden page profiel Kim Kim 3 doggies

honden foto van Kim

Hoi lianeJou verhaal komt me echt heel bekend voor! Toen ik Luna in huis nam was ze 7 maanden en ze daagde me echt uit! Blaffen en bijten en ze hield er gewoon niet mee op! Ook tegen honden die haar al flink gewaarschuwd hadden bleeft ze door blaffen.  En ook tegen mij. Als ik haar strafte werd het alleen maar erger en begon ze nog feller te blaffen. Op een gegeven moment ben ik het gaan negeren wat ik soms erg moeilijk vond als er andere mensen bij waren die mij dan raar aankeken waarom ik er niks aan deed... Maar het heeft geholpen en het is al stukken minder! Heel langzaam.. Echt heel langzaam merk ik dat het steeds beter met Luna gaat en het minder doet. Eerst deed ze dit namelijk meerdere keren per dag tegen mij.. Nu misschien 1 x in de week als ze te weinig beweging heeft gehad die dag. Dan zet ik haar in de mand en zeg haar dat ze moet blijven. Dit lukt niet altijd want als ze eenmaal bezig is krijg ik haar nogal moeilijk te pakken haha..

Maar in ieder geval wou ik je hiermee laten weten dat het vast wel goed komt! Veel geduld hebben heeft bij mij geholpen :-)

Groetjes Kim

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Is je hond nu nog loops of is het inmiddels over.
Meestal is het rijden een vorm van overvol zitten. Je zegt dat je veel wandelt, hoe lang en hoe vaak loop je? Gelukkig ben je er zelf al achter gekomen dat de plantenspuit averechts werkt. Ook stemcorrectie zal niet veel uithalen maar dat heb je al ontdekt.

Een hond van zeven maand heeft nog heel veel slaap nodig, twintig uur is normaal. Als een oudere hond een hond op deze leeftijd zo corrigeert dan is het teveel. Belangrijk is dat je dan de hond eerder laat stoppen. Dan leert jou hond meteen hoever die kan gaan. Een hele goeie van Isha is hersenwerk. Kijk maar eens op facebook: hersenwerk de leukste hondenpuzzels. Kan je anders eens een dagschema opschrijven wat je al zo doet met de hond?

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Mijn pup van 7 maanden bijt ook nog. weet je het is een puppie of een puppie-puber. negeren, negeren... iedere dag opnieuw. bijten is gedaan met spelen. en op een dag zal ze groot zijn en dan weet ze het.
Rijden is een teken van overprikkeling. doe minder, maar kwalitatiever werk met je hond.

ik wens je veel geduld :-D

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Je zegt dat je hond in de dierenwinkel op of over de schoen plaste van het meisje. Hoe was de houding van het meisje. Als ik het begrijp hing ze over de hond heen, dit kan behoorlijk bedreigend over komen. Van haar antwoord zou ik me niet veel aantrekken.

Als de bench nog moeilijk is kun je eens opnieuw beginnen met voertjes in de bench te gooien zodat je er een zoekspel van gaat maken. Een kong in de bench geven, deurtje een beetje dicht en erbij gaan zitten. Dit telkens iets langer volhouden.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Heb niet goed gelezen, maar hoe was de houding van de juf van de dierenwinkel?

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

" maar als je haar in de bench zet als ze stout doet leer je haar dan niet dat haar bench de strafplaats is????? "


nee als ze stout is krijgt ze een time-out op de wc.
(de enige plek waar ze niks kan slapen)
en als ze heel veel stoute dingen achter elkaar doet.. dan is het tukjes tijd.
En meestal valt ze dan ook meteen in slaap.

honden page profiel simonesimone 3 doggies

honden foto van simone

Als ze zo door blijft gaan nadat je foei gezegd hebt, neemt ze je in ieder geval totaal niet serieus. Daar zou ik eerst aan gaan werken. Hoe je dat moet doen op een manier die hier geaccepteerd wordt kan misschien een ander uitleggen, want mijn manier mag niet op hp O-)Met 7 maanden is het geen pup meer, maar een energieke jonge hond die zijn grenzen aan het verkennen is, en die zal net zo lang doorgaan tot die grens heel duidelijk wordt aangegeven. In een bench stoppen, of negeren gaat bij zulke honden in ieder geval niet werken.

honden page profiel Liane Liane

honden foto van Liane

Hallo,Bedankt voor al jullie reacties. @ Mimi, het meisje hing inderdaad wel over haar heen. Maar echt bang is onze hond niet (of laat dit in ieder geval niet merken). Mijn man en ik zijn nu echt begonnen met bijten is negeren en het is misschien te vroeg gejuicht, maar het lijkt een klein beetje te helpen. Of we lopen zelf weg en gaan een andere activiteit doen of we zetten haar achter het hek in de keuken. Wat soms ook helpt is als mijn man haar op schoot vast houdt tot ze in slaap valt. (toch te weinig slaap ':-)) Haar dagschema ziet er ongeveer zo uit (tenminste de door de weekse dagen). Ochtend eenmaal om vijf uur naar buiten (klein stukje) mijn man gaat dan al naar zijn werk, vervolgens rond half acht eten en naar buiten (klein stukje). Daarna voor vier uurtjes in de bench (weet dan niet of ze slaapt, ze is altijd wakker als ik door het raam kijk). Vervolgens rond twaalf uur even een klein stukje naar buiten en eten. Daarna is het verschillend, ik neem haar in ieder geval in de middag altijd mee naar het park voor een wandeling van ongeveer een half uur (niet los). Verder gaan we wel eens op visite, de stad, tuincentra etc. Als we niet te laat thuis komen volgt vaak nog een wandeling van een half uurtje. Dan rond zes uur kleine wandeling en eten. En om tien uur in de avond haar laatste kleine wandelingetje. Tussen vijf en acht uur in de avond houdt ze ons vaak bezig met spelletjes (trekspelletjes, balletje gooien etc). Soms valt ze tussen zes en zeven in de avond nog wel eens in slaap. En na half negen slaapt ze ook altijd. Over de hele dag, trainen we af en toe enkele minuten gehoorzaamheid oefeningen. Het vervelende gedrag vindt vaak plaats tussen de middag en in de namiddag / begin avond.
groetjes,
Liane

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik heb je hond niet gezien dus ik geef je op de gok een algemeen advies. Je zou eens een week kunnen proberen geen commando's te geven, en geen drukke spelletjes te doen zoals trek en gooi spelletjes. Daarvoor in de plaats twee keer per dag denkspelletjes, zie facebook pagina hersenwerk de leukste puzzels voor honden. Tijdens het uitlaten kun je eens wat zoekspelletjes doen tussen de takken van de bomen of op andere plekjes in het bos. Misschien dat het lange stuk in de ochtend in de bench er mee te maken heeft dat ze tussen de middag druk is. Ook als je in huis bent ( s'middags het bench schema aanhouden. twee uur slapen een uur wakker. ( hoeft niet zo strak hoor, sommige honden zijn na anderhalf uur al wakker) Dan ga je aan het eind van de week kijken wat er goed ging en wat minder en daar ga je dan aan werken. Als je het leuk vindt begin je eens 1 of 2 keer met de bal te gooien. Nogamaals zo op afstand is het moeilijk advies te geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boston Terrier 7 maanden blijft bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hondenrassen en hun karakter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^