mijn hond plast al 5 jaar in haar benche/mand help!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Monique (Gast)

Wie kan mij helpen onze Jack russel plast al 5 jaar in haar mand/benche/bank/vloer overalvanaf dat we haar hebben en dat is sinds ze 8 weken is plast ze in haar mand/benche etc we hadden een stukje van een doek meegekregen van de fokker omdat daar de geur van het nest aan zat maar het stonk naar plas en na een week of 3 heb ik dat ook uit haar benche gehaald omdat het stonk
in het begin dacht ik ja ze is nog pup maar later dacht ik er klopt iets niet ze werd 1 jaar en 2 jaar en ik heb van alles bedacht om er achter te komen wat er aan de hand was mensen gevraagd martin gaus heb ik ook benadert die wist het ook niet iedereen zegt een hond bevuild zijn nest niet nou die van ons wel!!  ben met haar bij de dokter gelopen die wist ook niet wat haar mankeerde? de enige oplossing die hij had was steraliseren  dat hebben we gedaan toen ze 2 jaar was maar dat heeft ook niet geholpen? als ik haar kussen was en leg het schoon in haar benche plast zij er overheen het lijkt wel alsof ze die geur fijn vind en denkt dat een schone benche niet goed is?

wie kan mij helpen ik weet me geen raad meer??

groetjes monique

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond plast al 5 jaar in haar benche/mand help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Och jeetje zeg, al 5 jaar?

Als je haar betrapt wat doe je dan? En het wil ook wel zijn dat er een gedragsprobleem aan vooraf gaat en dat dit het symptoom is. Om dit te onderzoeken is er meer informatie nodig. Wat doe je op een dag met haar?

en naast de sterilisatie is er ook verder gezocht naar een medisch probleem?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Jeetje, dit gebeurt al 5 jaar lang?!

Wat heb je letterlijk gedaan/ondernomen om het te voorkomen?
Hebben jullie wel zindelijkheidstraining met haar gedaan?

Het klopt trouwens wat je zegt over de eigen geur, honden voelen zich prettig met hun eigen geur om zich heen.
Als er een nieuw meubelstu, vloerkleed of gordijnen in huis komen willen honden daar ook wel hun geur op achterlaten.
Het enige dat je kan doen is het voorkomen, dus niet te vaak wassen en wassen met iets neutraals zonder overheersende geur en, en je hond in de gaten houden, wanneer je ziet dat ze aanstalten maakt, ingrijpen, niet straffen maar voorkomen!

honden page profiel moniquemonique

hallo ja al 5 jaar als ik haar betrap dan straf ik haar maar ook dat snapt ze niet ik heb ook een tijd gewoon alles opgeruimd en niks gezegt maar ook dat helpt niet?ik heb haar urine bij de dierenarts laten onderzoeken maar daar kwam ook niks uit?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Zols Esther zegt, misschien kun je wat meer info geven, wellicht kunnen we meedenken.
Wat is de gezinssituatie? woon/werksituatie? wat doe je op een dag met je hond? hoeveel rust krijgt je hond etc..

honden page profiel moniquemonique

nou mijn gezinssituatie is het volgende ik woon met mijn dochter op een flat en we hebben nog een hondje een chiwawa reutje van anderhalf jaar ze worden 5 x per dag uitgelaten en ik ga 1 x in de week met haar naar het bos kan ze zich lekker uitleven dat vind ze fijn en ze krijgt genoeg rust volgens mij maar ze is ook heel onrustig altijd al geweest ze kan ook niet bij he op schoot blijven zitten het lijkt wel alsof ze niet kan ontspannen?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Op het moment dat ze het doet zou ik haar naam roepen en meteen naar buiten gaan zodat ze buiten uit gaat plassen.

En doe je naast het wandelen nog iets met haar?

honden page profiel moniquemonique

het is trouwens niet zo dat ze niet zindelijk is want ze doet haar behoefte ook buiten maar ze plast stiekum ook in de mand van de andere hond ze is ook heel onderdanig naar de andere hond en ook naar ons als je haar bij je roept dan gaat ze meteen op de rug liggen enz

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik vermoed ook dat er meer aan de hand is dan je denkt. Honden kunnen om div. redenen gaan plassen.  Het kan nl. een uiting van spanning zijn. Het kan teveel doen zijn of te weinig doen zijn. Daarom is meer informatie nodig. Ja, nog meer. Bv. hoe lang ga je wandelen? En trekt ze dan ook aan de lijn? Blaft of piept ze dan ook? en hoelang slaapt ze? Slaapt ze diep? En hoe vaak op dag?

En als je naast het wandelen nog wat doet, wat doe je dan?

Zo zie je maar dat er meer oorzaken kunnen zijn voor het plassen in huis. Zelf vermoed ik dat het handig is dat iemand met je meekijkt. In welke provincie woon je? Misschien kunnen wij iemand aan bevelen.

honden page profiel moniquemonique

ja dat doe ik ook maar meestal doet ze het als ik weg geweest ben naar de winkel of als ik s,ochtends onder kom

honden page profiel Stefanie90Stefanie90

honden foto van Stefanie90

Balou heeft dat toen hij nog een pup was ook gedaan. De dierenarts heeft ons toen aangeraden zijn bench kleiner te maken door er bv. een  doos in te zetten ofzo. Je moet het zo klein maken dat hij wel nog kan liggen natuurlijk. In de theorie van: ' een hond slaapt niet in zijn eigen vuil.'
Helaas was onze Balou ons te slim af: hij deed zijn behoefte in de bench en duwde het dan met zijn poten de bench uit. 

We hebben de doos dan weggehaald, uiteindelijk is ie dr vanzelf mee gestopt.

honden page profiel moniquemonique

ja spelen doe ik met haar

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vijf jaar ? en vijf jaar lang plast ze alles onder ?

is er niets medisch aan de hand ? laat je hond eerst eens nakijken, of er geen medische problemen met je hond zijn.

als je hond overal plast in huis, is ze dan wel zinderlijk ? houdt ze het nog wel op dan ?

vijf jaar, en nimmer er iets tegen gedaan, je zou toch weer eens helemaal terug moeten gaan naar de basis, mits er geen medische problemen met je hond zijn.

doen alsof je een puppy in huis het, slapen, hoppa naar buiten, eten ? daarna hoppa naar buiten, spelen ? hoppa daarna naar buiten, en iedere twee uur een rondje maken, en als ze buiten wat gedaan heeft, hoera. beloon je haar.

binnen ? niet alleen laten, zodat je alert bent dat ze niets doet, doe dat eens twee weken heel consqwent, en ga er ook snachts voor uit, desnoods de bench even weg . en op een vetbedje langs je bed laten slapen, een hond van vijf jaar die niet zinderlijk is, en er geen medische problemen zijn, ga je terug naar de puppy tijd, is nimmer zinderlijk dan geweest.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" ja dat doe ik ook maar meestal doet ze het als ik weg geweest ben naar de winkel of als ik s,ochtends onder kom "

En loopt ze je alles achterna in huis? En naast het even weggaan naar de winkel ben je dan de hele dag thuis?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" ja spelen doe ik met haar "

En kun je de rest van de vragen ook beantwoorden?

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Als ze het al 5 jaar doet, zolang ze bij jullie is - en er is niks medisch - dan zal het inmiddels zó geconditioneerd zijn, dat je het er nagenoeg niet meer uit krijgt. Misschien was er als pupzijnde iets aan de hand (blaasontsteking, foutje in de zindelijkheidstraining, onzeker hondje) maar is het nu geconditioneerd gedrag geworden.

honden page profiel moniquemonique

ik kan haar ook niet alleen in de kamer laten want ze heeft al meerdere keren over mijn stoffen bankstel geplast! dus als ik weg ga moet ze in de benche en als ik ga slapen ook ja maar wat zou ik dan nog kunnen doen als het geconditioneerd gedrag is

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het kan wel over, een cursist van mij heeft het over gekregen en dit heeft zij gedaan d.m.v. trainen en anders leren kijken naar een hond.

Dus een balans zoeken in rust, geestelijk maken, lichamelijk moe maken. en daar bij de gezonde afstand trainen tussen jou en je hond.

honden page profiel moniquemonique

ja het probleem van haar is dat ze het niet vies vind om in haat plas te liggen?ik laat haar iedere wandeling een kwartiertje uit kan ook wel eens 10 min of 20 min zijn en als ik met haar naar het bos ga dan ben ik altijd een uur anderhalf uur met haar bezig dan rent ze en snuffelt ze dan is ze helemaal in haar element dat vind ze fijn maar ze is nooit moe ze gaat dan wel liggen maar als ze weer iets hoort of ik sta op loopt ze me inderdaad na? en als ik haar uitlaat gewoon thuis aan de riem en ze ziet een andere hond dan heb je nog nooit zon gejank gehoord echt vreselijk maar als ze eenmaal aan de andere hond heeft gesnuffeld dan is het goed dan snauwt ze nog wel enz.
en ze slaapt heel onrustig ze hoort alles ze is heel onzeker volgens mij
en ik woon in limburg er mag graag iemand meekijken!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Een uurtje tot 2 uur per week in het bos rondrennen en de rest van de week steeds maar een kwartiertje even plassen is toch niet genoeg voor een Jack Russel? Althans, de jacks die ik ken zijn echt heel actief, veel energie en zouden daar geen genoeg aan hebben.

Waarom ga je niet gewoon even elke dag een flink eind (uur) wandelen? Met een balletje naar buiten, laat haar rennen, laat haar werken. Ik vind het niet zo gek dat ze niet moe is, en zich niet ontspant en licht slaapt.

Of het het plasprobleem oplost weet ik niet, maar ik zou zeker meer met de hond gaan doen. Je kunt ook nog overwegen om een leuke hondensport uit te kiezen, denk aan flyball of behendigheid. Dat is prima te doen met een jack russel volgens mij.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Hoi Monique!Lastig probleem en al 5 jaar lang! Ja daar blijft niemand vrolijk bij...

Ik lees hier en daar dat je de indruk hebt dat ze nooit moe is, nooit lekker voldaan na de wandeling.
Dit komt in mijn ogen en uit eigen ervaring (onze oudste is een Parson Russel Terriër) door te weinig mentale uitdaging. Jacks zijn honden die zich snel gaan vervelen en zichzelf hierbij ook een taak gaan geven.
Dit kan echt van alles zijn, de onze jaagt de Reiger van de vijver weg en de kat mag niet aan de meubels krabben. Dit zijn jobjes die wij hem hebben gegeven en waar hij zelf ook op moet letten.
Maar als je een slimme hond zoals een Jack geen mentale uitdaging geeft gaat die zelf iets zoeken om te doen, dit kan zich ook uiten in slopen of in huis plassen.

Wat ik zou doen is haar wat meer mentale uitdaging geven, dit kan gemakkelijk door ze wat puzzels te laten oplossen.
Je zet haar bvb in haar bench in de gang of in de keuken en dan ga je in de woonkamer snoepjes verstoppen die ze dan moet gaan zoeken.
In het begin is dit moeilijk maar ze zal er snel beter is zijn en dan kan je het moeilijker gaan maken, snoepjes onder tafel of op de zetel als ze hier op mag.
Je kan ook overwegen om een kong te kopen, deze kan je dan vullen met lekkers pindakaas met brokjes in is hier heel populair.

honden page profiel moniquemonique

bedankt allemaal voor de info en goede tips ik heb er veel aan want nu zie ik pas dat ze inderdaad ook te weinig beweging heeft en dat ga ik zeker veranderen! ik hoop dat uiteindelijk het plassen minder word of zelfs weg gaat.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Doet ze het altijd als jullie weg zijn? en nooit als jullie er bij zijn?

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Oke een paar dingen moet je weten, o.a. urine is voor honden een groot deel van hun communicatie, honden:- vertellen hiermee, wie ze zijn.....
- vertellen hiermee, dat ze hier en daar zijn geweest....
- vertellen hiermee, waar de grens is....
- willen hiermee, aandacht trekken....
En waarschijnlijk zijn er nog wel een paar dingen. Er kunnen dus een aantal dingen wezen waarom de hond het doet, ze kan hier bijvoorbeeld proberen de aandacht te trekken, misschien heeft het vroeger aandacht opgeleverd(hangt er van af hoe je op plas gedrag reageerde enz.) en dat is uitgegroeid tot aangeleerd gedrag. 
De hond kan onzeker zijn wanneer jullie weg zijn, kan gaan zitten plassen om jullie aandacht te trekken(honden zijn erg geur-gericht namelijk), ze vind het niet leuk dat jullie er niet zijn(dan plassen ze altijd wanneer de baas niet thuis is).
De hond kan grenzen duidelijk maken in en rondom jullie huis, voor ons iets wat vies is, voor een hond markeren van het territorium(dan hebben ze vaak hun vaste plekjes)(wolven zullen overigens ook hun hele leven het huis blijven markeren). 

Het is in ieder geval voor hond een taal in geur. Honden zullen dan misschien niet hun eigen plek bevuilen, maar misschien bevuil jij de plek van de hond wel door steeds "schoon" te maken ':-), wie verteld ons hoe de hond er over denkt?

honden page profiel moniquemonique

ja ik snap dat allemaal wel dat een hond haar of zijn territorium markeert! maar ik wil er nu wel van af mijn hele huis stinkt naar de plas en ik kan er niet meer in mee gaan ik moet echt een oplossing zien te vinden want ik vind het nu wel welletjes geweest! ik heb al 2 bankstellen gehad in 5 jaar wel 50 mandjes en kussens tapijten en wat dacht je van mijn laminaat vloer die moet ik ook gaan vervangen omdat ze op de tapijten heeft geplast en het in de vloer is getrokken die geur krijg je er niet meer uit ik ben dus echt op zoek naar een oplossing!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik woon helaas niet bij je in de buurt maar ik kan je http://www.naturaldoglife.nl/ van harte aanbevelen.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Er staat iets meer dan alleen markeer gedrag monique....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond plast al 5 jaar in haar benche/mand help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Databank Duitsland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^