en nu ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

zoals ik al een paar keer eerder heb aangeven hebben wij problemen met onze jack russel pup.
je kan niet goed contact met hem krijgen, nou hebben we  al veel dingen geprobeert.
bij de puppycursus hebben ze ons min of meer weggestuurd omdat het geen doen is met hem hij blaf en piept continu daar en je kan hem ook niet met iets aflijden nu zijn we een aantal weken verder en is het eigenlijk niet verandert.
ik had hem van de week los op een plek waar dat kan ik riep zijn naam maar zelf zijn oren gingen niet bewegen bij onze andere hond ook een jr bewegen ze wel als je roept.
ik moet echt de andere hond roepen wil ik dat de pup komt, ik heb gister contact gehad met de dierenarts en de gene waar ik hem vandaan heb die zeggen allebei dat ie teveel prikkels krijgt van de andere hond en van de kinderen en dat het beter is om hem ergens anders te plaatsen.
waar geen andere honden zijn zodat hij alleen is en niet overprikkeld is
wat zouden jullie doen
want ik heb hem niet genomen om weer weg te moeten doen maar ik wil voor hem het beste

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "en nu ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Misschien een stomme opmerking maar is het pupje niet doof ?
Misschien dat hij zichzelf niet hoort blaffen en piepen en allleen maar weet dat hij opgewonden is .
Probeer eens zonder de andere hond achter de kop van je pup,zonder dat hij iets door heeft heel hard in je handen te klappen.Geen reactie weer naar de Da maar ditmaal om zijn oren te testen.

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

nee hij is niet doof dat is het eerste wat ik heb laten testen inderdaad

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

onze pup ha dat de eerste 2 weken ook, compleet op niks reageren, er mocht n bom naast ontploffen en zelfs dan deed hij niks..

nu is hij 18 weken en hij komt mooi als je hem roept enzo, das gewoon nog aanpassen aan zijn nieuwe omgeving, geef het n beetje tijd ;-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoe oud is de pup?
Hoe lang is de pup nu bij jullie?
Waar komt de pup vandaan?

En wat jullie gezinssituatie?
Wat is het ritme van de pup, wat doen jullie met de pup en hoeveel rust krijgt de pup?


honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Wat erg dat ze je niet hebben kunnen helpen op puppy les. Misschien een idee om een goede hondenschool te zoeken die privelessen geeft. Daar zul je allicht meer aanhebben. Welke provincie woon je? Mocht je belangstelling hebben laat het me dan even weten dan kan ik misschien wat adressen opgeven.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik heb op je profiel gekeken en zie dat je in Noord Holland woont. Ik weet niet of hondenschool feedback ver van jullie is, maar Astrid kan jullie vast helpen. Ze geeft ook indiviudele lessen of in een heel klein groepje van hooguit drie mensen. Ze zal nooit mensen wegsturen.

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

hij is nu bijna 5 maanden
hij was 8 weken toen we hem gingen mee mochten nemen
hij komt bij mensen vandaan die al 15 jaar lang jr fokken
we zijn een gezin van vader moeder en twee dochters van 3 en 5 en dan hebben we nog een jr
s ochtends laat ik hem of mijn man hem uit dan krijgt ie zn eten als hij dat op heeft speelt ie even met de andere hond en gaat dan slapen in zn bench of mand
als ik de kinderen van school heb gehaald laat ik ze weer uit
weer eten en spelen en slapen
en na het avond eten weer dan slaapt ie na het avond eten meestal wel wat langer en voor dat we naar bed gaan laten we ze nog uit
ik weet dat ik ze ook apart moet uitlaten maar dat is gewoon niet te doen zodra die los van de ander is word ie helemaal gek op de een of andere manier alleen met hem spelen kan ook niet ja een seconde daarna is hij weer de weg kwijt waar zit feedback dan dan kan ik ff kijken

honden page profiel selma van oosterwijkselma van oosterwijk

bij de cusus zijn we weggestuurd omdat hij daar alleen maar piept blaft en soort van gillen doet en je kan hem dan met niks afleiden

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" bij de cusus zijn we weggestuurd omdat hij daar alleen maar piept blaft en soort van gillen doet en je kan hem dan met niks afleiden "

Piepen en blaffen zijn uitingen van emoties die heel verschillend kunnen zijn. Het is dus belangrijk eerst te weten welke emotie er achter het piepen schuilt, voor je er dan iets aan kan doen. Dus wat was er eigenlijk aan de hand? Had je de indruk dat ie angstig was? Overenthousiast? Gefrustreerd omdat ie niet bij andere hondjes kon? Misschien helpt het als je even beschrijft wat er daar precies gebeurde, hoe de andere honden reageerden, hoe jij reageerde, enz.
Misschien kunnen we je dan tips geven.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

aaa wat een verdrietig probleem. Zoals ik het lees heb je er voldoende verstand van in die zin, je laat hem rusten in de bench , geeft afleiding, probeert zelfstandigheid etc.

waar heb je verder op gezondheid allemaal aan gedacht? Want je hebt hem inderdaad lang genoeg om hem de zekerheid van jouw gezin te geven. Hij komt van een goede fokker. Geen trauma's ....
Ik zou bijna denken dat hij niet lekker in zijn velletje zit?

(Noord holland? Ik ga met pippa altijd in amsterdam naar natuurlijk gezonde dieren...een winkel met holistische arts. Ze hebben behalve veel lekker eten en aparte leuke speeltjes dus ook echt veel know how in huis...kijken net even anders (Stefan Veenstra is holistisch arts en geeft ook accupunctuur etc) Misschien eens lekker aan de amster wandelen en dan in de rijnstraat een kletsje maken met je hond. )

honden page profiel SelmaSelma

Als we binnen kwamen moesten we in een kring zitten en de hondjes moesten dan op een kleedje liggen en dan gingen we de oefeningen doen ze mochten soms ook met elkaar spelen maar spelen heeft ie eigenlijk nog nooit gedaan alleen met onze andere hond als hij dan zo blaften enz werden we apart gezet

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dat je niet op de puppycursus kon blijven is tot daar aan toe, maar dat je met lege handen weggestuurd wordt is niet zo netjes. Ik denk dat je idd een individuele training of een gedragstherapeut moet proberen.

honden page profiel SelmaSelma

Waarschijnlijk komt het door dat hij te veel prikkels krijgt maar daar heb ik al veel aan geprobeerd te doen ze vechten nunook best vaak de laatste tijd

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Selma, het zou heeeel erg zijn als je dat beestje weg zou doen. Als ik jou was, zou ik die gedachte echt meteen uit je hoofd zetten (beestje voelt ook jouw twijfel en voelt ook dat hij niet voldoet/ jij niet tevreden bent).Wegdoen die gedachte en gaan kijken wat je kan doen om te verbeteren en te kijken waar het gedrag vandaag komt. Is eerder gezegd en ik doe dat ook met klem; schakel een prive trainer in, een gedragstherapeut. Heb ik ook gedaan (na ook zo'n soort ervaring bij een hondenschool) en heeft mijn leven en leven van mijn hondje echt veranderd!!! Ik heb Arnoud Busscher ingeschakeld, werkt met kalmerende signalen, in A'damse bos. Aanrader! De hierboven genoemde Astrid werkt ook met kalmerende signalen, dat is goed. 
Zou zeker niet eentje nemen die is aangeschakeld bij die domme hondenschool! Een hondenschool waar je wordt weggestuurd als je hond zich onwenselijk gedraagt en jij dus hulp nodig hebt, nou, ik heb er werkelijk goed woord voor over!!!Zo geven de mensen op een gegeven moment de moed op....!Had ik ook bijna gedaan en ik ben zo blij iemand als Arnoud!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden


Voed je de pup ook gescheiden op of is er de oudere hond altijd bij....

Doordat je oudere hond misschien teveel samen optrekken krijg je een pup die alleen de andere hond in de gaten houdt en jou helemaal niet ziet als baas.

2 honden kan erg gezellig zijn maar houdt er rekening mee dat je pup ook zelfstandig opgroeit en je er wandelingen mee onderneemt waarbij je de oudere hond niet meeneemt.

honden page profiel DD

honden foto van D

Het zou best zo kunnen zijn wat de dierenarts en fokker zeggen. En dan is het zaak om de dagtaken anders in te delen. Maar dat je de pup weg moet doen, vind ik flauwekul en een over reactie van beiden.

Plus dat je niet reageert op zijn geblaf en gepiep. Dat is of een kwestie van aandacht willen en als jullie die dan geven wordt hij daarin gestimuleerd, of het is een vorm van hemzelf dat hij aangeeft dat er iets niet gaat zoals hij het wil.
Daar bedoel ik mee dat hij wellicht probeert aan te geven dat hij meer rust wilt, of dat inderdaad te veel prikkels krijgt of dat hij mss wel ergens last van heeft.

Wat cia zegt, is een heel goed idee. Ga meer met de pup alleen doen (niet meer in de zin van heel lang en zo) en laat ze apart uit. Pups slapen ook 16 uur per dag, krijgt hij die rust wel?

Zoek een hondenschool op die wel met jullie aan de gang willen, in Noord Holland zijn er hele goed scholen te vinden, en hier op HP weet men wel welke dat zijn.

Veel succes, het gaat heus wel goed komen maar heb geduld. De ene hond is de andere niet en de een heeft meer structuur en leiding nodig dan een ander.

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Om voor het piepen blaffen weg gestuurd te moeten worden vind ik wel heeeel vreemd je komt er niet voor niets ;-) slechte school die zich er dus gewoon geen raad mee weten dus word je maar weg gestuurd. 

Wat al is gezegt ga heel veel dingen 1 op 1 doen even een kleine oevening een wandeling effe dollen buiten samen. Dan komt dat vanzelf wel en als dat begint te komen zal die ook reageren als je roept of die komt is een 2de natuurlijk whahahaha maar dan kun je in iedere geval contact maken. en dat kun je dan uitbouwen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "en nu ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: chihuahua wil niet mee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^