Geschikt ras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nienna (Gast)

Hallo allemaal,

Na lang erover nagedacht te hebben, willen mijn partner en ik toch eens serieus gaan kijken naar een hond om ons leven mee te verrijken. Beide zijn we opgegroeid met honden en echte liefhebbers. Nu hebben wij uiteraard wat eisen en aandachtspunten en ik zou graag eens horen wat anderen daarvan vinden wat dan opties kunnen zijn. Ook is het voor ons nog niet zeker wat de beste optie is; een echte ras-puppy, of misschien een kruising, wellicht is een (wat oudere) asielhond toch een betere optie. Als jullie met ons mee zouden willen denken, zou dat erg fijn zijn.

Qua karakter en gevoel (ervaring ook), gaat onze voorkeur uit naar een hond met een labrador-karakter. Een echte labrador is denk ik een maatje te groot (we wonen niet al te groot ook). Wat betreft onze situatie; meerderheid van de tijd zal de hond niet alleen thuis zijn, maar het moet ook geen probleem worden de hond alleen thuis te laten voor een paar uurtjes.

Eigenschappen
- Niet te grote hond maar zeker niet zo klein zoals een chihuahua of maltezer. Maatje boerenfox kan al beter.
- Niet waaks (blaffen bij elk geluid of beweging, we wonen in een levendige straat)
- Qua beweging niet uitzonderlijk veeleisend (meerdere keren wandelen totaal geen probleem, partner is wel erg sportief, misschien is fietsen met de hond ook een optie zelfs voor mij)
- Gehoorzaam (pup is wel makkelijker te vormen hierin lijkt mij maar rassen verschillen daar ook nog wel eens in), goed op te voeden/leergierig
- Verder is het belangrijk dat hij niet te sterk is (zoals een pitbull of stafford denk ik al gauw wel is), ik ben namelijk beperkt daarin. Wellicht is daar nog iets mee te doen qua riem bijv.

Ik hoop dat dit genoeg informatie is om wat reacties te krijgen. Anders vraag maar raak!

Bedankt alvast ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geschikt ras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Leuk dat jullie er zo goed over nadenken.
Ik zou zeker eens op asielsites kijken. Daar staan heel veel leuke honden.
www.ikzoekbaas.nl
www.dierenasiels.com

Vinden jullie het erg als de hond wat jachtpassie heeft?
Willen jullie tijd besteden aan vachtverzorging?

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Leuk, de zoektocht naar het juiste ras. :-) Leuk om alles uit te zoeken.

Aantal vragen nog:
Hoe kijken jullie aan tegen jachtinstinct? Moet de hond sociaal zijn naar andere honden? Moet de hond een allemansvriend zijn of mag die gereserveerd reageren?

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Mag ik vragen wat ie beperking precies inhoud? Op basis daarvan kan ik beter met je meedenken. Ik zou zeker eens bij het asiel kijken. Daar zitten veel leuke honden.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Nienna,

Goed dat je mensen.mee laat kijken voordat jullie een beslissing nemen! ;-)
Een hond is een volwaardig gezinslid, een sociaal dier, dat behoefte en recht heeft op gezelschap en aandacht.
Het is daarom niet zomaar een beslissing die je meent.
Een hond is dan onderdeel van het gezin, gemiddeld de komende 10-12 jaar.
Die tijd moet een hond kunnen krijgen waar hij behoefte aan heeft, als eigenaar ben je daar verandertwoordelijk over.
Als er gekozen wordt voor een pup kost dat sowieso ruim een jaar aan investeren; een pup grootbrengen, begeleiden door alle fasen heen, zorgen dat het een stabiele volwassen hond word.
Hier gaat veel tijd en energie in zitten en mogelijk moet je als eigenaar wat aanpassingen doen qua sociale leven want een pup bv kan niet zomaar alleen zijn, dit moet allemaal stapsgewijs aangeleerd/opgebouwd worden.

Maar ook een hond uit het asiel kost veel tijd en energie, dat wordt nog wel eens onderschat.
Een herplaatser moet weer vertrouwen krijgen in de mens, opnieuw een relatie opbouwen met de mens.
Dus dat doe je ook niet zo maar even.

Mag ik vragen wat je bedoeld met een labrador achtig karakter..?

Nienna (Gast)

Leuk dat er al zo snel reacties komen! :-)
Als antwoord op jullie vragen;

- veel jachtpassie is denk ik niet heel handig, omdat dat volgens mij ook betekent dat ie nogal snel buiten achter andere honden/katten aangaat en wat meer eisen heeft qua beweging

- vachtverzorging het liefst zo min mogelijk, ikzelf zal enkel heel lichtjes kunnen borstelen en ook niet lange tijd achtereen (hond en ik moeten dan heel veel geduld hebben ;-))

- sociaal zijn naar andere honden (en andere dieren) vind ik zeker wel belangrijk, er zal veel omgang zijn met andere honden denk ik zo. Belangrijkste is dat er geen agressieve en dominante aard inzit. Allemansvriend is leuk, maar wat terughoudendheid kan zeker ook geen kwaad, zolang die agressie en dominantie niet overheerst en hij ook niet te zenuwachtig/angstig van aard is en snel blaft/waaks is. 

- mijn beperkingen zitten er vooral in dat ik mijn energie/activiteiten moet doseren, niet zwaar kan tillen/trekken (dus vandaar dat ik geen dominante, fysiek sterke hond wil en liefst geen groot vachtonderhoud). Nu zit er wel wat vooruitgang in, maar hoeveel dat nog kan worden is niet bekend. Verder heb ik nog een partner die ook wel voor bepaalde dingen kan zorgen hoor ;-) maar ik zal wel de meeste tijd doorbrengen met de hond.

- de vergelijking met labrador zit hem vooral in; vriendelijk/open karakter naar mens/kind/dier, gehoorzaamheid, leergierig/intelligentie, will to please (optie om hem een beetje voor je te laten werken evt).
Verder is het qua uiterlijk een hond die ons raakt. 

- de motivatie voor een pup zou zijn; het nog geheel kunnen opvoeden en africhten (kruising kan misschien weer voor de juiste combi van eigenschappen zorgen)
- de motivatie voor een asielhond; wellicht kan je dan wat meer van het karakter aflezen en kiezen wat bij je past zonder de enerverende periode van pup-puberteit te doorlopen (hoewel je natuurlijk ook pups uit een asiel kan halen)

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Wij hebben een hond uit het asiel gehad en een pup. Ik wil je meegeven dat het hebben van een pup echt heel veel energie kost en dat echt weken lang. 
Wij hebben echt dagen gehad dat we ons afvroegen waarom we ook al weer een pup hadden. Mijn moeder zij vaak dat kinderen opvoeden minder intensief was;-)  vooral het zindelijk maken was en dagtaak en als je pech hebt duurt dat weken. Net  als het opvoeden.  Als je je energie moet  doseren en niet goed tegen trekken kan dan denk ik dat een hond uit het asiel misschien beter past. Ga een paar keer wandelen met deze hond zodat je de hond kan leren kennen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Is een Poedelachtige misschien wat?

Poedel

Poedels zijn er in verschillende kleuren en maten. Hun vacht is geschikt voor mensen die allergisch zijn en dient getrimd te worden, maar poedels verharen niet. De Poedel is een loyale hond die erg leergierig is en een grote will to please heeft. Het is een sociale hond, zowel naar mensen, kinderen als andere honden. Het is een waaks ras, maar door zijn intelligentie en met een goede opvoeding is dit in de juiste banen te lijden.

Andere soortgelijke rassen:
- Barbet
- Labradoodle
- Goldendoodle

Het nadeel van de Poedel is dus de vachtverzorging, maar ik weet niet hoe intensief dit is. Misschien kan de vachtverzorging een stuk minder zijn als de hond bij de trimster een kort kapsel krijgt. Is het voor jouw vriend te doen om een hond iedere avond even te borstelen of een hond een weekelijkse borstelbeurt te geven? Dan zouden al veel meer rassen kunnen.

Nienna (Gast)

@jessica; bedankt voor je reactie, dat is ook onze afweging een beetje... nu is de tijd er zeker wel om een pup groot te brengen, de wil ook, maar hoe het met de belasting zit gezien ik er grotendeels dan alleen voor sta... moeilijk... wellicht kan mijn partner ook wel een tijdje vrij nemen, maar daar zullen wij ook nog eens goed naar moeten kijken... je krijgt er natuurlijk wel veel voor terug en het is maar een bepaalde periode...

@sanne; Bij een zuivere poedel voel ik weinig eerlijk gezegd, vooral qua uiterlijk/vacht. Labradoodle heb ik ook eens naar gekeken maar volgens mij kan je die alleen maar aanschaffen wanneer je zelf serieus allergisch bent (van horen zeggen) en een heftige screening doorloopt. Anders zou de middelgrote variant met wat minder 'harde' krullen misschien wel een optie zijn, vooral ook omdat de labrador erin zit. De andere 2 die je noemde kende ik niet, zal ik ook eens naar gaan kijken. Iedere avond borstelen zie ik niet gebeuren, wekelijks zou al eerder kunnen.

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-)

honden foto van Christel&Doedy :-)

onze labradoodle

Hoi,jje hoeft helemaal niet zelf allergisch te zijn om een labradoodle aan te schaffen hoor!

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Nova scotia duck tolling retriever, ofwel de toller. Dit is de kleinste retriever. En in mijn ogen ook de leukste, al is dat natuurlijk persoonlijk.Ze zijn slim, sociaal met andere honden en baasgericht.

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

Misschien is het een idee om eens via een herplaatsing stichting te kijken? Deze honden zitten vaak nog bij hun baasjes thuis waardoor je een veel beter beeld krijgt van hoe de hond echt is. Een ander voordeel tov van een asiel vind ik dat deze eigenaren meestal een baas zoeken die écht bij de hond past, en dus eerlijker zullen zijn in hun informatie dan wanneer de hond bij een asiel wordt afgeleverd.
Zomaar even twee sites:
http://www.hondenherplaatsingen.nl/index2.html
http://www.slhh.nl/main.html
(waarbij ik van de bovenste weet dat deze heel zorgvuldig te werk gaat) 

Op basis van je informatie zou ik trouwens voor een leuke volwassen herplaatser gaan, en niet voor een pup.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Een Labrador wordt door vele mensen gezien als heerlijke stevige luie lobbes, dat altijd lief is voor alles en iedereen, makkelijk is, snel leert, een ideale gezinshond!

Echter is dat een wat vertekend beeld..
Een Labrador is een super enthousiaste hond die alles en iedereen, altijd wil begroeten, hierbij druk en springerig is.
Ook is dit een ras dat pas laat volwassen wordt, dus heel lang druk, enthousiast en springerig blijft en zeer snel afgeleid, waardoor trainen wat lastig wordt, daar moet je als eigenaar wel mee om kunnen gaan.
Het is ook een werkhond en moet wat te doen hebben om uitdaging tw krijgen om verveling en frustratie te voorkomen.
Een Labrador uren alleen laten, is ook niet aan te raden!

Kitty (Gast)

Ik zou -als u beperkt bent- zeker niet voor een labrador gaan. Dwz: nu denkt men bij voorbaat dat een labrador gehoorzaam is, maar erg veel labradors zijn dat dus gewoon niet; da's deels te wijten aan doorfokken. Met wat pech heb je een zeer omstuimige hond, die amper te trainen valt. Of de lab wordt een sul die amper zin heeft om mee te gaan wandelen. De perfecte labrador, daar zijn er maar erg weinig van.

Houdt u er rekening mee dat met een gezonde volwassen hond minimaal (minimaal, liever nog meer!) 1,5 uur per dag flink gewandeld moet worden. Fietsen is uiteraard een mooie lichaamsbeweging, echter: de hond moet dit leuk vinden, aankunnen (qua conditie) en houdt er ook rekening mee dat de weersomstandigheden hierbij ook meespelen: boven de 20 graden niet fietsen! Met sneeuw en gladheid kan het ook niet.

Houdt er met een labrador trouwens ook rekening mee: die worden serieus smerig in het bos. Hoeft helemaal geen punt te zijn natuurlijk.

Overigens is het voor een hond -naast lichaamsbeweging- ook goed om geestelijk uitgedaagd te worden: (praktijk)speuren is hier een goed voorbeeld van; dan gebruikt de hond zijn neus en hersenen. Dit is overigens geschikt voor elke hond, ongeacht z'n leeftijd!

honden page profiel nevdsalmnevdsalm

honden foto van nevdsalm

Hoi hoi!
Wat leuk dat jullie overwegen een hondje te nemen!! Zelf ben ik sinds kort ook thuis ivm (chronische) gezondheidsprobleem (wat bij mij ook met energiebeperking te maken heeft). Wij hebben daarom ook een hond genomen en wij zijn er elke dag nog hartstikke blij mee. Wij hebben gekozen voor een labrador, ook al wilde we eigenlijk ook een iets kleiner ras. Het karakter van een labrador is toch erg fijn en komt je op veel gebieden tegemoet. Echter is een jonge pup wel veel werk en hebben wij geluk gehad dat onze pup in huis echt uitzonderlijk braaf en rustig is (buiten is het een wel een bommetje haha). Vooral de eerste weken / maanden zijn pittig. Onze pup heeft er heel langs over gedaan om snachts zindelijk te worden. Dus dat betekende weken lang midden in de nacht opstaan om haar uit te laten of wanneer het al geschied was om alles weer op te ruimen. Gelukkig heeft mijn vriend dit voor een groot deel voor zijn rekening kunnen nemen. Nu ze helemaal 100% zindelijk is scheelt dat een hoop.
Zoals ik al zei is onze pup (nu 7mnd) in huis heel rustig, maar ik ga altijd met haar lekker wandelen op plekken waar ze kan rennen en spelen met andere hondjes, want buiten is ze een totaal andere hond en is ze niet meer te stoppen. 
Een ander ding waar veel energie en tijd is gaat zitten is de opvoeding, want ook labradors worden niet gehoorzaam geboren. Tot op de dag van vandaag ben je ik elke dag bezig met trainen en dit zal voorlopig nog zo zijn, omdat het veel tijd en aandacht kost om een goed opgevoede hond te krijgen. Want labrador leren snel, maar zijn ook snel afgeleid omdat ze alles en iedereen leuk vinden.
Ik kan niet oordelen over jouw specifieke situatie, maar ik heb wel geleerd dat het erg belangrijk is dat de hond elke dag genoeg beweging krijgt (zelf een labrador) en een rondje om de wijk niet niet genoeg is. Het is dus belangrijk dat je in staat bent om wandelingen te maken, dat hoeft niet altijd een uur te zijn (sterker nog bij jonge honden mag dat niet eens) maar wel lekker op een plek waar ze zich even kunnen uitleven. Als je vriend wilt fietsen en hardlopen, moet je er wel rekening mee houden dat het afgeraden wordt om dit in het eerste levensjaar van de hond te doen omdat ze nog niet uitgegroeid zijn.
Hopelijk heb je wat aan mijn verhaal, maar het is slechts mijn ervaring. 
Een asielhond is inderdaad ook geen slecht idee, kost ook tijd energie, maar vaak weet je beter wat je in  huis haalt (karakter van een pup, wel of niet dominant, is niet in te schatten). Plus je geeft een hond weer een warm thuis. Heel veel succes in het maken van een keuze. Ik kan zeggen dat het nemen van een hond mijn gezondheid ten goede heeft gedaan en ik heb nog geen moment spijt gehad!!

honden page profiel nevdsalmnevdsalm

honden foto van nevdsalm

"
Houdt er met een labrador trouwens ook rekening mee: die worden serieus smerig in het bos. Hoeft helemaal geen punt te zijn natuurlijk. 

PS. Ik ben het hier niet helmaal mee eens. Labradors zijn onstuimig wanneer ze los zijn in het bos, maar hun vacht is goed schoon te maken. De vacht is een beetje "vocht en vuil afstotend". Alleen wanneer een labrador in de rui gaat kan je je lol op......heel veel stofzuigen "

Nienna (Gast)

Jeetje weer zoveel reacties :-D echt fijn dat jullie zo willen meedenken. 

Het punt is gewoon dat wij vanuit onze geschiedenis een bepaalde voorkeur hebben maar nu de situatie door mijn beperkingen veranderd is, zullen we daar extra kritisch naar (moeten) kijken. We hebben namelijk beiden ervaring met labradors, vanuit onze gezinnen (ook met andere rassen) en daar de meeste feeling mee qua ras. Maar ik weet ook dat er zat andere lieve honden zijn, rassen of kruisingen, die misschien wel beter bij onze huidige situatie passen. Wellicht is een asielhond of idd een herplaatser dan een betere optie (bedankt voor de links simone). 

Wat betreft het vuil worden en vachtonderhoud, ik denk toch echt wel dat kortharigen zoals labradors wat makkelijker zijn en mijn partner heeft daar ook een lichte voorkeur voor. Boerenfox spreekt ons ook erg aan, maar het is de vraag of dat een goede combi is, hoewel ik er ook wel van overtuigd ben dat het voor ons nog meer aan de individuele hond zal liggen dan aan het ras (boerenfox is geen officieel ras maar als voorbeeld ;-)). 

Misschien hebben jullie qua kort(ere)harigen nog wat mogelijke opties?
En qua asiels, zou het een optie zijn in belgie voor een hond te kijken, of zou dat toch weer heel andere zaken met zich mee brengen dan wanneer je naar een nederlands asiel gaat? En honden uit het (verdere) buitenland, zoals van stichtingen zoals honden zonder toekomst, poor animal, ACE... hebben jullie daar ervaring mee misschien? 

@nedvsalm; Ook fijn om een reactie van een 'lotgenootje' te krijgen en typisch dat naast de negatieve reacties op een lab, jij er toch wel voor hebt gekozen haha. Qua beweging ben ik zelf ook erg gemotiveerd en gelukkig hebben wij ook meerdere parken dicht in de buurt en een bos iets verderop, dus daar moet het afmatten dan vandaan gaan komen ;-) Zolang de hond maar lekker kan losgaan maar wel in de basis gehoorzaam en baasgericht is dan lijkt me dat een goede combi. En wat je zegt, het 'je tegemoet komen' van een lab, spreekt mij dan ook erg aan, het zich erg makkelijk aanpassen en wie weet kan ik hem ook wat voor me laten werken door wat voor me te dragen als we op pad gaan. Wordt er helemaal enthousiast van merk ik haha maar goed, toch de grootte laat mij ook wat terughoudender zijn. Irritant ;-)

@Christel; goed om te horen, dan is een labradoodle misschien een optie voor ons. We zullen er nog eens goed naar kijken


@Mira; de toller vind ik zeker een mooie hond om te zien. Zal daar ook eens goed naar kijken.

honden page profiel nevdsalmnevdsalm

honden foto van nevdsalm

Hoi Nienna,
Zo te horen hebben jullie al de enige ervaring en verdiepen jullie nu ook goed in alle mogelijkheden, dus ik weet zeker dat jullie uiteindelijk de geschikte hond voor jullie gaan vinden. Ik weet zeker dat deze hond dan een hoop positieve energie gaat geven, en je een boost geeft qua gezondheid. Ik wens jou en je vriend veel succes naar de zoektocht naar jullie geschikte kameraad op vier poten :-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" Nova scotia duck tolling retriever, ofwel de toller. Dit is de kleinste retriever. En in mijn ogen ook de leukste, al is dat natuurlijk persoonlijk.Ze zijn slim, sociaal met andere honden en baasgericht. "

Een toller is een heel leuk ras en ook geschikt qua karakter en formaat.

Echter zijn het wel echt hondjes die een uitdaging nodig hebben en niet met 3 of 4 keer per dag een wandeling alleen af kunnen. Dus dat is zeker iets om over na te denken

Nienna (Gast)

Hoi Kelly, bedankt voor je reactie. Wat bedoel je precies met dat een toller niet genoeg heeft aan 4x wandelen/uitlaten per dag? Ik vermoed dat je bedoelt dat het het beste is om daarnaast nog genoeg te spelen, evt te trainen met de hond? Ik hoor graag wat specifieker wat je bedoelt.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Hoi Kelly, bedankt voor je reactie. Wat bedoel je precies met dat een toller niet genoeg heeft aan 4x wandelen/uitlaten per dag? Ik vermoed dat je bedoelt dat het het beste is om daarnaast nog genoeg te spelen, evt te trainen met de hond? Ik hoor graag wat specifieker wat je bedoelt. "

wat ze bedoelt is dat Tollers echt werkhondjes zijn en niet genoeg hebben aan 4x per dag een rondje maar ook iets van behendigheid,flybal,treibal,dogdance, gehoorzaamheid moet doen.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

"
Een toller is een heel leuk ras en ook geschikt qua karakter en formaat.

Echter zijn het wel echt hondjes die een uitdaging nodig hebben en niet met 3 of 4 keer per dag een wandeling alleen af kunnen. Dus dat is zeker iets om over na te denken "


eens ;-)

Nienna (Gast)

Hey Sigrid bedankt voor jouw aanvulling ;-)Zoiets vermoedde ik al maar alle extra info (en ideeen om te gaan doen) is meer dan welkom!
Ik ben zeker gemotiveerd om trainingen en cursussen te gaan doen met de toekomstige hond, welk ras het ook is. Verstandig is wel om nog goed uit te zoeken wat er allemaal voor aanbod is daarin, en wat voor mij/ons haalbaar is, maar sowieso ben ik al van plan gehoorzaamheid e.d. te gaan doen. Is tegelijkertijd een stukje 'bonding' met je hond. Je brengt me nu wel op een extra idee wat mij erg leuk lijkt en ik denk ook wel haalbaar (qua belasting voor mij); dogdance. Ik zal mij er eens in gaan verdiepen, nogmaals bedankt! Nog wel een extra vraagje; in hoeverre is iets dragen voor de baas in een 'rugzakje' een uitdaging?

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Hoi Nienna,
Sorry dat ik niet helemaal duidelijk was. Ik heb nog nooit gewerkt met een rugzakje, maar onze toller is nog een pup (9 maanden). Ik zou niet weten of dat dit voor retrievers een uitdaging is eigenlijk, maar misschien dat anderen daar wel wat over weten? :-)

Een uitdaging hoeft niet veel werk/tijd te zijn. Voor Luan is op dit moment 10 minuten met een balletje trainen als we buiten zijn genoeg, dan is hij helemaal gesloopt. Zeker in de sneeuw of in het bos tussen de blaadjes moet hij dan goed zoeken en dat kost hem energie en daagt hem mentaal uit. En dan nog oeferen met 'los'. Ook een beetje speuren (brokjes binnen of buiten verstoppen) vindt hij een leuke uitdaging. Af en toe een nieuw wandelgebied opzoeken vind hij ook leuk, dan moet hij extra opletten en al die nieuwe geurtjes.

Buiten het fysiek moe maken gaat het dus met name erom dat je ze mentaal bezighoudt. En dit kan je op allerlei manieren doen. Truukjes leren, speuren, met een balletje spelen of idd een hondensport, soms kan het ook gewoon zijn dat hij lekker met een ander hond speelt. Jij kan bij wijze van spreken gewoon op een bankje gaan zitten in een park en hem achter zijn bal aan laten rennen :-).  Dus dat bedoel ik eigenlijk met dat je er niet bent met 3 of 4x per dag een rondje wandelen. Het moet een rondje wandelen met inhoud zijn, minimaal 1x per dag. 

Als je dat doet zijn het in huis ideale hondjes. Rustig, aanhankelijk, en ze kunnen alleen blijven als je ze dat aanleert. Ook kunnen ze prima zichzelf even vermaken met een speeltje dus je hoeft ze echt niet constant bezig te houden. We merken het echt al als we Luan even een dag minder aandacht geven, dan gaat hij lopen klieren en aandacht trekken omdat hij zich verveeld.

Ik ben helemaal verliefd op het ras, ik zou niks anders willen. Ideaal formaat, niet zo heel moeilijk om op te voeden in vergelijking tot andere rassen, enorme will-to-please en het is genieten om met ze naar buiten te gaan. Het maakt niet uit wat voor weer het is, die hond vermaakt zich prima buiten :-)

Veel succes met uitzoeken en inlezen, en als je vragen hebt over tollers kun je ze altijd stellen (al ben ik zelf pas ook sinds een half jaartje Toller eigenaar :-) )

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

Even een update-je; inmiddels zijn we gevallen voor een heel lief en slim vuilnisbakkie ;-) Het is nog een beetje wennen (geweest), maar we merken al wel vooruitgang.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Gefeliciteerd wat leuk voor jullie.

honden page profiel IndraIndra

honden foto van Indra

Ik zou voor een labrador gaan. Ik heb zelf beperkingen en heb een labrador van bijna 11 en een labradorpup van nu 20 weken. Een labrador is een vrolijk en een gezelschaps dier. Als je ze goed opvoed luisteren ze goed. Je moet het springen tegen mensen niet toe staan en binnen een paar dagen weten ze het. Ik kan me de pup goed wandelen (geen grote stukken dat doet mijn man en dochter). Maar ik heb haar zindelijk gemaakt (binnen een week) en doet gehoorzaam met haar. Het gaat perfect. Ze houd ook rekening met mijn dat ik met krukken loop. Ze is geen hulphond hoor. Ze is gewoon een heerlijke huishond

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Hoi Nienna,
Gefeliciteerd met je vuilnisbakje! Hebben jullie fotos? We zijn gek op fotos hier :-)

honden page profiel NiennaNienna

honden foto van Nienna

@Indra; dankjewel nog voor je reactie maar inmiddels zijn we dus gevallen voor een bastaardje. 
@Kelly; Ik heb een account aangemaakt en als het goed is, staat er nu een fotootje bij ;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Gefeliciteerd :-)
Ik zie de foto. Leuk hondje.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geschikt ras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: de site van cash
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^