HELP! mijn pup nog steeds niet zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anna (Gast)

Hallo beste dierenvrienden,
ik heb een enorme probleem met mijn pup! ik hoop dat iemand mijn kan helpen.
Luna is een vrouwtje  nu 4maanden. Wij hebben haar gehaald toen ze 7weken was.
wij hadden al een duitse herder die is nu 15 maanden. ze kunnenn wel goed met elkaar opschieten maar ze zijn wel lekker druk samen.
Luna is een canadese herder. ik heb haar in het begin om de 2 uur naar buiten gebracht om te plassen. 's nachts ook. het ging steeds beter wel had ze zo nou en dan een ongelukje binnen. genegeerd want dat werd aangeraden. nu is ze 4 maanden. en de ene keer gaat het helemaal goed en de andere keer plast ze heel het huis onder. ik laat haar op vaste tijdstippen uit zelfs snachts sta ik nog een keer op om ongelukjes te voorkomen.
maar dan ben je net terug van uitlaten nog geen 10minuten en dan plast ze weer binnen terwijl ze net uitgebreid buiten alles heeft gedaan. of als je haar riem pakt om er uit te gaan laat ze het gewoon lopen. Wij worden er helemaal gek van. we hebben alles al geprobeerd.
-genegeerd als ze een ongelukje heb gehad
-gestraft als ze een ongelukje heb gehad
-vaker uitlaten
-belonen als ze buitenplast
-geen water meer geven na 20.00
-meer aandacht geven (uitgebreid geknufeld dagen lang)
ik snap gewoon niet wat ik er aan kan doen. en hoe dit komt. haar deken plast ze ook telkens onder.
kan iemand mijn aub helpen. ik kan niets meer bedenken. Als het zo langer door gaat moeten we haar weg doen want mijn man word er helemaal gek van. wij hebben regelmatig ruzie er over :(
al vast bedankt.
groetjes,
Rex Luna en Anna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HELP! mijn pup nog steeds niet zindelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Het zou te maken kunnen hebben met de leefomgeving waarin ze zat voordat jullie haar ophaalden. Als ze al die tijd bijvoorbeeld in een schuur heeft gezeten en nooit van het nest weg kon lopen om buiten het nest te plassen heeft ze dit dus ook nooit geleerd.
En is het dan extra moeilijk om een pup zindelijk te krijgen.

Anders misschien eens laten checken door de DA.
Het zou ook een medische reden kunnen zijn zoals een blaasontsteking.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

even rustig ademhalen . sommige honden doen er wel een half jaar over sommige nog langer. even helemaal opnieuw beginnen . elke keer na het eten . elke keer na het spelen . snachts om de twee uur . houd het ritme strak vast . plast ze nog binnen ? nog vaker naar buiten . desnoods elk uur . frustratie helpt niks. je man moet ook even weer helemaal zen worden . even wat ademhalings oefeningen . misschien even een avondje bowlen zodat jullie er even tussen uit zijn . zodra je merkt dat ze niet meer binnen plast. een weekje volhouden . en dan langzaam gaan uitbreiden .

honden page profiel Ria Macho JamieRia Macho Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Ria Macho Jamie

4 mnd is nog heel erg jong.  Nog even volhouden hoe hopeloos het ook lijkt.  Ze zijn niet allemaal even snel in zindelijk worden. Mijn pup is nu 10 mnd en ook die gaat er nog vaker uit als de rest.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Niet zo snel...Als je het even rustig bekijken gaat dan zie je misschien iets positiefs. Ze is nog maar vier maand dus heel jong. Je hebt nog een hond die waarschijnlijk in de pubertijd zit en dus is het even wat drukker. Een jonge pup die overal plasjes achterlaat kan verschillende ooraken hebben, zet ze even op een rijtje - Medische oorzaak ? kan een blaasonsteking zijn.- De hond kent haar plaats niet goed binnen het gezin en gaat daardoor overal plasjes achterlaten wat haar een vertrouwder gevoel geeft ( overal haar eigen geurtje)- De hond is overprikkeld, niet genoeg rust. Je hebt twee jonge honden in huis, je zal even door de zure appel moeten bijten, verlies je geduld niet, begin helemaal opnieuw. Ga elk uur buiten met de pup alleen, beloon haar flink. Herhaal dit keer op keer en laat je andere hond terwijl iets anders doen ( even kluiven, leuk speelgoedje...)buiten het zicht van de pup. Het is niet leuk als je hond niet meteen zindelijk is maar geef haar toch even de tijd, ze heeft nog een lange weg te gaan maar het komt vast goed ;-) Alvast veel succes

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Anna,

gefeliciteerd met jullie pupje!!
Jullie pupje is nog maar 4 maandjes jong.. 2 maandjes geleden bij jullie komen wonen.
Dit is nog maar erg kort!
Een pupje heeft tijd nodig om aan al het nieuwe te wennen, is weggehaald bij mama, broertjes/zusjes en vertrouwde omgeving.
Alles is nu anders, nieuw en vreemd.. een pupje heeft tijd nodig om aan dit alles te wennen.
Een verhuizing, het missen van familie, is een hele stap voor een pup, een hele verandering!
Het pupje moet wennen aan de nieuwe omgeving met vreemde niet-vertrouwde geurtjes, vreemde mensen etc.
Aan de eigenaar, jullie, de taak om de pup zich veilig en vertrouwd te laten voelen.
Daarnaast is het belangrijk om een band/relatie/vriendschap op te bouwen, dit door samen dingetjes te doen, door de pup positief te belonen en aanmoedigen, te laten zien hoe hij zich mag gedragen, want een pupje weet niet wat goed of fout gedrag is en doet dus niets expres, om jullie te pesten!

Een pup moet veel vaker een plas/poep doen dan een volwassen hond maar het heeft vaak ook te maken met het achter laten van een eigen geur, dit is namelijk de communicatie van honden onderling en aangezien er nog een hond bij jullie in huis is, is dit dus best logisch.
Hetgene wat jullie kunnen doen is het voorzijn, de pup dus goed in degaten houden en met veel geduld en positiviteit kom je een heel eind!

Het is nu eenmaal ook iets wat bij de "puppytijd" hoort. ;-)

honden page profiel Ellen, Shadow, Lilly en FlameEllen, Shadow, Lilly en Flame

honden foto van Ellen, Shadow, Lilly en Flame

Mijn 1 na jongste hond nu 9 maanden is ook pas zindelijk. heeft ook lang geduurd bij haar. onze aller jongste van 11 weken krijgt nu ook training daar in maar plast en poept ook nog in huis. zelfs na een wandeling...krijgen na 20:00 uur geen eten en drinken meer. en voor het slapen gaan nog even in de tuin plassen...hopelijk is je hondje snel zindelijk!! :-)

honden page profiel EsterEster

honden foto van Ester

hallo,
dank jullie wel! iedereen om me heen zegt dat ze nu wel zindelijk moest zijn. ik ben blij om te horen dat ze tog nog te jong is.
wij zijn naar de dierenarts geweest, en gelukkig heeft ze niets.
nog even vol houden dan maar hahaha
dank jullie wel voor de super snelle reactie
groetjes

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hi,
Mikey van mij heeft vrij lang blijdschapsplasjes gedaan. Als pup zijnde was dit zelfs als ik haar 's morgens uit de bench haalde en ik deed te vrolijk. Maar ook bij visite of gewoon iets wat blijkbaar net even te spannend was deed ze het ook. (Zelfs nu nog wel eens een heel enkel keertje)
Misschien heeft jullie pupje dit ook? Je zegt bijv. dat ze plast wanneer je haar riem pakt. Zou het kunnen dat je dan zelf (geen verwijt hoor!) iets te blij doet van kom, gezellig we gaan uit?

Maar buiten dat is 4 maanden ook nog zeker geen leeftijd waarop ze zindelijk zou moeten zijn. Dus dat 'iedereen' dat zegt, zegt eigenlijk helemaal niks :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Miranda en LaliqueMiranda en Lalique

honden foto van Miranda en Lalique

Wat krijgt ze te eten?

honden page profiel EsterEster

honden foto van Ester

maxi junior voer van pedigree

honden page profiel Miranda en LaliqueMiranda en Lalique

honden foto van Miranda en Lalique

Onze puppy is ook pas sinds twee weken zindelijk, ze is 10 aug geboren, wij hebben haar op 2 dec gekocht. Ze kreeg van ons alleen brokken en het viel min op dat ze heel veel dronk. We zette de waterbak steeds weg en gaven haar af en toe water. Op een gegeven moment heb ik haar savonds carnibest gegeven ipv brokken, hierdoor ging ze veel minder drinken dus moest ze ook minder plassen en sinds die tijd ging het zindelijk worden heel snel. Je moet echt geduld hebben, let maar op ineens snapt ze het!

honden page profiel simonesimone

honden foto van simone

Maak je maar niet druk hoor, mijn jongste hond (8mnd) heeft het ook nog niet helemaal door. Nu al drie dagen niets in huis gedaan maar daarvoor moet ik haar wel met haviksogen in de gaten houden ;-) Flink belonen als ze het buiten doet, en in huis negeren en opruimen, dan komt het vanzelf wel goed.
Ik krijg overigens ook erg vaak de opmerking dat ze al laaang zindelijk had moeten zijn, maar leg dat lekker naast me neer ;-)

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

ik zou me er ook niet al te druk over maken, je hondje is nog jong dus zijn blaasje is ook nog niet te sterk ontwikkeld. een vriendin van mij heeft ook een zwitserse herder, zijn hele gevoelige honden. als zei ook maar boos tegen hem spreekt laat ie al wat lopen. en die is 7 jaar. komt vanzelf goed, je bent goed bezig probeer gewoon niet te snel boos te worden het hondje kan er nog niks aan doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "HELP! mijn pup nog steeds niet zindelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^