wandel vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lisanne & TysonLisanne & Tyson

honden foto van Lisanne & Tyson

Hallo allemaal,

Tyson in nu 9 weken en doet het super :-D
 Hij heeft al vier dagen niks in huis gedaan en slaapt van 23:30 tot 08:00 door!! Maaaar...;-)
Als ik met hem gaan wandelen vind hij alles leuk en loopt als hij los is super mee en luistert goed maar als hij aan de riem is en hij ruikt wat lekkers of heeft een stokje gevonden dan wil hij niet mee lopen en blijft snuffelen of kauwen en verzet geen stap. Ik heb hem geprobeerd te belonen als hij wel mee loopt, lokken met wat lekkers of een speeltje maar het werkt niet. Als ik hem zijn gang laat gaan sta ik zo een kwartier te wachten tot hij weer door loopt en hij stopt om de paar minuten O-). Moet ik hem gewoon mee trekken?  

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wandel vraag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

ja gewoon mee trekken . geen geneuzel . this niet erg als ze snuffelen maar wel pas wanneer jij het zegt dat ze dat mogen doen .

honden page profiel Lisanne & TysonLisanne & Tyson

honden foto van Lisanne & Tyson

Dat doe ik nu dus inderdaad ook, anders doe ik zo een half uur over 3 meter, haha.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Dat deden mijn honden ook allemaal in het begin. Zodra ze iets vonden er op kauwen en blijven staan. Ik pakte het altijd af, zei "nee" legde het weer op de grond (buiten bereik) en liep verder, zodra de hond dan weer meeliep goed belonen met wat lekkers :-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Gewoon mee trekken vind k nogal heftig voor een pup van 9 weken..., beestje vind alles nog super spannend en interessant.

Zoals Suzanne doet lijkt mee voor de pup een stuk vriendelijker en leerzamer.
De hele wereld moet nog ontdekt worden en helaas is dat ook op momenten dat het niet uit komt...., gewoon rustig afpakken of ruilen en belonen als hij daarna weer mee loopt.

Succes met de wandelingen!

honden page profiel Lisanne & TysonLisanne & Tyson

honden foto van Lisanne & Tyson

Ik sleur hem ook niet mee hoor, meestal trek ik hem een klein stukje mee en dan loopt hij zelf al weer dat beloon ik dan. Soms heeft hij geen stokje ofzo maar gaat hij gewoon zitten en kijken, ik wacht meestal eventjes, roep ga je mee en geef een klein ruklje als hij dan nog niet wil.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Dat deed/doe ik ook :P ik wacht niet bij elke keer dat mijn honden iets ruiken hoor. Aan de lijn is met mij mee lopen. Loop je los dan zie je maar wat je doet ;-) Als je maar vooral blijft belonen als hij daarna weer mee loopt :-)

honden page profiel ..

honden foto van .

gewoon even lekker zijn ding laten doen, met Gaya heb ik soms wel eens 20 minuten op 1 plek gestaan voor ze weer mee wilde wandelen. Dan was ze aan het snuffelen, lekker aan het rond kijken, alles in zich opnemen. dingen die ze in haar bekje had wat ik niet wilde ruilde ik voor iets wat ze wel mocht hebben, zoals een speeltje. En inderdaad buiten bereik van de riem leggen anders zit het zo weer in het bekkie ;-). Als ze weer mee wandelde deed ik super enthousiast, beloning, lieve woordjes, kortom feestje (ben verscheidende keren aangekeken als of ik gek was geworden door mensen die langs liepenO-))
Bedenk dat alles spannend, nieuw en vreemd is voor je pupje. zoveel te zien, bekijken, onderzoeken daar moet je hem niet in haasten. Ik ben soms wel eens gewoon gezellig een poosje met Gaya aan de weg gaan zitten. Gewoon samen kijken naar de auto's die langskwamen, mensen die passeerde etc etc. Als ze ouder worden gaat het wandelen van zelf beter (dit is mijn ervaring hier) Snuffelen is voor een hoop dingen ook goed, het brengt zelf vertrouwen, rust en tja wij lezen ook graag de krant. pups/honden ook ;-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik ben het eens met dusty. Zo krijg je op den duur een hond die gewoon met je mee wil lopen. Wat mij vaak opvalt is dat puppy mensen vaak veel te snel en te veel willen. Je pup is nog maar negen weken, hij heeft een heel leven nog voor de boeg.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Zeker niet met reuen. Ik stop echt niet bij ieder boompje, hekje, paaltje enz. omdat meneer wil snuffelen en eventueel wil plassen. Als ze aan de riem lopen loop ik altijd doelgericht, meestal naar een losloopgebied.

Mijn honden zijn als ze los zijn ook echt los, mogen gaan en staan waar ze willen en komen als ik roep. Ze kunnen rennen, en snuffelen tot ze een ons wegen. Maar aan de riem (korte riem niet zo'n rolriem) lopen ze gewoon mee. Ook toen ze nog pupjes waren. Ik heb dat van begin af aan gedaan om te voorkomen dat ik een hond had die om de haverklap ging lopen snuffelen ;-)

Kijk als je bewust ergens langere tijd stil staat, dan zal ik ze niet tegenhouden als ze gaan snuffelen ;-). Tijdens het lopen aan de riem stop ik alleen als ze moeten plassen of poepen.

honden page profiel Lisanne & TysonLisanne & Tyson

honden foto van Lisanne & Tyson

Als we aan de riem lopen krijgt Tyson  nu de tijd om lekker te snuffelen en te kijken naar dingen en ik wacht dan ook geduldig maar dit zijn wel momenten die ik bepaal, er zijn ook  momenten waar hij mee moet lopen. Ik beloon hem altijd als hij al een paar meter mee loopt zonder uitgebreid te snuffelen en/of te stoppen. Soms ligt hij echt op de grond te rollen en te doen en kijkt me wel aan als ik zeg ''ga je mee'' of hem lok met iets maar trekt zich daar niks van aan en blijft liggen en  lekker rollen hahaha.

honden page profiel Lisanne & TysonLisanne & Tyson

honden foto van Lisanne & Tyson

" Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Zeker niet met reuen. Ik stop echt niet bij ieder boompje, hekje, paaltje enz. omdat meneer wil snuffelen en eventueel wil plassen. Als ze aan de riem lopen loop ik altijd doelgericht, meestal naar een losloopgebied.

Mijn honden zijn als ze los zijn ook echt los, mogen gaan en staan waar ze willen en komen als ik roep. Ze kunnen rennen, en snuffelen tot ze een ons wegen. Maar aan de riem (korte riem niet zo'n rolriem) lopen ze gewoon mee. Ook toen ze nog pupjes waren. Ik heb dat van begin af aan gedaan om te voorkomen dat ik een hond had die om de haverklap ging lopen snuffelen ;-)

Kijk als je bewust ergens langere tijd stil staat, dan zal ik ze niet tegenhouden als ze gaan snuffelen ;-). Tijdens het lopen aan de riem stop ik alleen als ze moeten plassen of poepen. "

Dat vind ik dus ook

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

Hoi mimi, knap hoor van Tysin! Ik heb hier ook een kereltje zitten van bijna 9 weken... Ik vraag me af hoe je dat los doet. Buddha is erg bang van langrijdend verkeer en wil dan weg rennen dus houdt ik hem vast met de riem en zeg dat het goed is en loop gewoon weer door. Hoe wen jij Tyson eraan?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Je moet het hondje niet gaan troosten. Dan bevestig je eigenlijk alleen maar dat verkeer inderdaad eng is :-)

Probeer je hondje af te leiden met wat lekkers, iets dat hij echt SUPER lekker vindt. Of met zijn favoriete speeltje. Wat je ook doet, doe alsof dat verkeer gewoon de normaalste zaak van de wereld is (is het eigenlijk ook), en negeer de angstige reactie compleet. Ga ook niet zo snel mogelijk langs het verkeer of iets dergelijks, neem gewoon de tijd. Hij moet leren dat het verkeer niet eng is, het maakt herrie en beweegt maar dat is alles. Het is niet iets om van in de stress te schieten, dat kan hij pas leren als hij ziet dat zijn baasje rustig blijft, er niet op reageert, en hij ervaart dat verkeer verder geen negatieve maar juist hele leuke gevolgen heeft (snoepjes en speeltjes)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ook eens met Dusty!

Het uitlaten is voor een hond meer dan alleen "een plas en poep doen"!
Een hond communiceert met andere honden o.a.door geuren achter te laten maar ook door geurtjes van anderen weer op te nemen, dit door te snuffelen.
Je kunt het vergelijken met bv twitteren; een hond laat zijn eigen geur achter> plaats dus een bericht en verteld daar iets mee> geeft info.. een ander vangt die info op> leest dat bericht en reageerd daar weer op door daar zijn eigen "verhaal". geur, bij te plaatsen
Dat is communicatie van een hond!
HEEFT DUS NIETS TE MAKEN MET DOMINANTIE, EEN HOND DIE "OVER" DE PLAS VAN EEN ANDER PLAST, HET IS HET, "ERBIJ" PLAATSEN VAN EEN BERICHT, GEUR!

Dit is een sociaal onderdeel van een hond wat een hond niet ontnomen mag worden en dus de tijd hiervoor moet krijgen.
Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat er wat minder tijd is maar structureel een hond maar meesleuren omdat "baasje haast heeft", vindt ik niet helemaal juist!
Een hond is een levend wezen met bepaalde behoeften en daar moet in mijn ogen rekening mee gehouden worden en op in gespeeld worden!
Een hond kost nu eenmaal tijd en investering, een pup al helemaal!

Een pup moet vertrouwd raken met de eigenaar en het leuk vinden om naar buiten te gaan.
Het moet een positieve ervaring worden voor de pup, met veel geduld en aanmoediging komt het helemaal goed, alleen kost het tijd en geduld! :-)

Probeer je pup mee te krijgen door leuk, interessant en positief te zijn.
Kijk naar je pup wat goed is!
En idd, iig traplopen en zware stappen (zand, klei, sneeuw) proberen te vermijden!
;-)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Het is niet zo dat ze 'nooit' mogen snuffelen. Alleen niet aan de riem. En aangezien ze het grootste deel van de wandeling loslopen denk ik niet dat ze iets mislopen of iets dergelijks.

En als er verder goed en veel beloond en leuk gedaan wordt. Dan kan het niet laten snuffelen aan de lijn in mijn ogen echt geen kwaad. Is trouwens ook handig voor als je gehoorzaamheid gaat doen, ik heb vaak honden gezien die met hun neus niet meer van de grond kwamen en lastig af te leiden waren.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Ik zeg altijd de krant lezen maar ik vind de vergelijking metTwitter ook super haha;-)

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik ben het grotendeels eens met wat je zegt maar wij hebben hier nu 4 reuen rondlopen en als die op wandeling overal mogen snuffelen en plassen waar zij dat willen dan zijn we op een uur de straat niet uit.Nee hier mogen ze plassen op het moment dat ik oké zeg anders zouden ze ook gerust tegen fietsen, auto's en huizen aan plassen dat is niet netjes.
(Voor de pup van 8 weken ben ik wat soepelder, al word hij op het gras neergezet en daar mag hij plassen)

honden page profiel Lisanne & TysonLisanne & Tyson

honden foto van Lisanne & Tyson

" Hoi mimi, knap hoor van Tysin! Ik heb hier ook een kereltje zitten van bijna 9 weken... Ik vraag me af hoe je dat los doet. Buddha is erg bang van langrijdend verkeer en wil dan weg rennen dus houdt ik hem vast met de riem en zeg dat het goed is en loop gewoon weer door. Hoe wen jij Tyson eraan? "


Ik laat Tyson heel veel los en beloon hem altijd als hij bij mij komt, ook als ik hem niet heb geroepen.
Als hij wat eng vind negeer ik dit gewoon en ik loop door of ik probeer hem af te leiden met een leuk spelletje. Aan de riem vind hij soms ook dingen eng en dan stop ik soms even zodat hij kan kijken wat het is en loop dan weer door. Ik knuffel hem nooit als hij bang is.  Succes!

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Ja met een pupje van 9 weken zou ik ook wat vergevingsgezinder zijn. Ookal zijn wij ook vrij snel wat strenger geworden met Juno omdat elk takje opgepakt moest worden.

Probeer stiekem te gaan wandelen waar je weet dat zo min mogelijk troep ligt, en geef je pup zo af en toe heerlijk de tijd om lekker te snuffelen.

En ALS je vind dat het tijd is om door te lopen, neem hem dan wel ook echt mee (niet sleuren maar hem wel ff op gang helpen).

Maar inderdaad, zo jong = veel geduld oefenen :-D

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat me opvalt in wat je schrijft is: als ie los is, loopt ie lekker met je mee, kan je hem meteen lokken, interesse opwekken, enz. Als ie aan de riem is, blijft ie liggen en snuffelen.Mij lijkt het dan eerder zo dat de riem omhebben nog wat veel is voor hem. Hij blijft liggen en snuffelen om te kalmeren. 
Probeer es het volgende als dit je weer overkomt: trek niet aan de riem, maar laat de riem gewoon los op de grond vallen en ga dan je interessant maken (gekke geluidjes, sprongetjes maken, stokje gooien, vrolijk doen). Als het hondje dan wel weer met je meeloopt, is het dus gewoon de riem die hij nog niet gewoon is. Perfect normaal, het pupje is ook nog maar 9 weken oud.

Op deze leeftijd gaat het nog niet over meelopen en meewandelen, maar over vertrouwen krijgen in jou, in de wereld en in zichzelf! Lekker samen op verkenning gaan, hem prijzen om al z'n flinkheid en dapperheid en genieten als je ziet hoe je pup open bloeit in een hond die met zelfvertrouwen de wereld verkent.

Veel plezier samen!

honden page profiel Lisanne & TysonLisanne & Tyson

honden foto van Lisanne & Tyson

" Ja met een pupje van 9 weken zou ik ook wat vergevingsgezinder zijn. Ookal zijn wij ook vrij snel wat strenger geworden met Juno omdat elk takje opgepakt moest worden.

Probeer stiekem te gaan wandelen waar je weet dat zo min mogelijk troep ligt, en geef je pup zo af en toe heerlijk de tijd om lekker te snuffelen.

En ALS je vind dat het tijd is om door te lopen, neem hem dan wel ook echt mee (niet sleuren maar hem wel ff op gang helpen).

Maar inderdaad, zo jong = veel geduld oefenen  :-D "

Hij mag ook heel veel snuffelen hoor en ik verwacht ook echt geen perfecte pup maar bij ELK takje en ELK boompje stoppen vind ik een beetje te. Ik oefen nu heel kort 1-2 min met netjes lopen zonder takjes te pakken of te snuffelen en hij krijgt dan veel beloningen :-D Hij vind het heerlijk, hahaha

honden page profiel Lisanne & TysonLisanne & Tyson

honden foto van Lisanne & Tyson

" Wat me opvalt in wat je schrijft is: als ie los is, loopt ie lekker met je mee, kan je hem meteen lokken, interesse opwekken, enz. Als ie aan de riem is, blijft ie liggen en snuffelen.Mij lijkt het dan eerder zo dat de riem omhebben nog wat veel is voor hem. Hij blijft liggen en snuffelen om te kalmeren. 
Probeer es het volgende als dit je weer overkomt: trek niet aan de riem, maar laat de riem gewoon los op de grond vallen en ga dan je interessant maken (gekke geluidjes, sprongetjes maken, stokje gooien, vrolijk doen). Als het hondje dan wel weer met je meeloopt, is het dus gewoon de riem die hij nog niet gewoon is. Perfect normaal, het pupje is ook nog maar 9 weken oud.

Op deze leeftijd gaat het nog niet over meelopen en meewandelen, maar over vertrouwen krijgen in jou, in de wereld en in zichzelf! Lekker samen op verkenning gaan, hem prijzen om al z'n flinkheid en dapperheid en genieten als je ziet hoe je pup open bloeit in een hond die met zelfvertrouwen de wereld verkent.

Veel plezier samen! "

Inderdaad dit doe ik ook vaak maar soms kijkt hij me dan alleen maar aan en gaat vervolgens lekker verder met wat hij aan het doen is. 
We zijn ook echt nog bezig met aan de riem wennen hij loopt bijna altijd los :-D Maar misschien moet ik nog meer gekke dingen doen hahaha.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Ik ben het grotendeels eens met wat je zegt maar wij hebben hier nu 4 reuen rondlopen en als die op wandeling overal mogen snuffelen en plassen waar zij dat willen dan zijn we op een uur de straat niet uit. "


Ja, ik snap het..
Dat is dan een nadeel van meerdere honden!
:-D ;-)

honden page profiel Sharon <3 Bubbles & LarsSharon <3 Bubbles & Lars

honden foto van Sharon <3 Bubbles & Lars

"
HEEFT DUS NIETS TE MAKEN MET DOMINANTIE, EEN HOND DIE "OVER" DE PLAS VAN EEN ANDER PLAST, HET IS HET, "ERBIJ" PLAATSEN VAN EEN BERICHT, GEUR!
"
Ik ben het hier niet met je eens.. Het heeft wel degelijk iets te maken met dominantie, ik zeg niet dat het hier alleen om draait, maar het alleen plaatsen van een 'geurbericht' dat vind ik het ook niet. 
Wanneer ik met mijn teef (die vrij zelfverzekerd is) en de teef van mijn moeder ga lopen, willen ze telkens over elkaars urine heen plassen. Zij bij haar en andersom. (soms zelfs dubbel) Naar mijn mening heeft dit dus niks met 'berichten' te maken

Ontopic: zijn er al een hoop tips gegeven...
Mijn pup is nog niet zindelijk dus bij mij heeft dit meer de prioriteit, maar ik heb wat betreft het meelopen ook al een hoop geprobeerd, klein beetje druk op de riem (mee sleuren) werkt hier niet, de beste manier bij die van mij is toch om mijzelf het leukst te maken door aandacht,speeltje of snoepje... 
(het meetrekken werkt de negatieviteit van buiten juist extra in de hand namelijk)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ben het met je eens wat betreft de dominantie. Het is ook vooral reuengedrag vind ik om elke twee tellen je poot op te tillen.

Mijn gecasteerde reu plast 1 of 2 keer per wandeling, gewoon een grote plas en klaar is kees. Mijn intacte reu, die plast elke 2 tellen, als hij los loopt dus, niet aan de riem.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik denk dat het toch ook enorm verschilt van reu tot reu dan!Zowel Marcel als Napoleon zijn gecastreerd en als ik ze laat doen dan plassen ze tegen iedere grasspriet die we tegen komen!
Charlie is intact en die plast nog wat meer, gaat er nog eens over plassen als de andere geplast hebben...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hahaha, en om het nog ingewikkelder te maken: ik heb twee teefjes, en allebei markeren ze graag, maar nooit over elkaars plasjes!!!

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

Hoi nog even terug komend op het al los kunnen lopen van Tyson... Hoe heb je dat geleerd? Eerst op een "veilige" plek? Ik zou doe het in onze achtertuin die behoorlijk groot is. Als ik hem roep of als hij bij me komt en voor me gaat staan of zitten beloon ik hem met stem en geef ik hem een trainer snoepje ( van die kleine zachte snoepjes die je in een emmertje kan kopen). Maar bij ons in de straat durf ik dat nog niet aan. Buddha is bijna 9 weken oud en voor onze voortuin loopt een fietspad daar voor parkeervakken afgewisseld met vakken struiken en dan de weg waar je 60km/u mag maar waar de grote gros harder rijdt. Ik ben bang dat als hij los is en door angst voor een vrachtwagen,trekker,bus of auto de weg op schiet.. Het idee alleen al...brrr!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Hoi nog even terug komend op het al los kunnen lopen van Tyson... Hoe heb je dat geleerd? Eerst op een "veilige" plek? Ik zou doe het in onze achtertuin die behoorlijk groot is. Als ik hem roep of als hij bij me komt en voor me gaat staan of zitten beloon ik hem met stem en geef ik hem een trainer snoepje ( van die kleine zachte snoepjes die je in een emmertje kan kopen). Maar bij ons in de straat durf ik dat nog niet aan. Buddha is bijna 9 weken oud en voor onze voortuin loopt een fietspad daar voor parkeervakken afgewisseld met vakken struiken en dan de weg waar je 60km/u mag maar waar de grote gros harder rijdt. Ik ben bang dat als hij los is en door angst voor een vrachtwagen,trekker,bus of auto de weg op schiet.. Het idee alleen al...brrr! "

Je laat ook best nooit je hond loslopen op straat. Dat is te gevaarlijk. Maar ga naar het bos, de heide, langs autovrije rivierdijken en laat daar de hond los. Elke keer ie uit zichzelf naar je toekomt, of jou volgt, laat je weten dat je dit fijn vindt (flink zo!) Speel onderweg, gooi al es een stokje, hou de wandeling interessant. Ga echter niet constant de hond bij je roepen, dat is overkill, gebruik dit enkel als het nodig is. Veel beter is dat de hond leert uit zichzelf op jou te letten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wandel vraag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^