Pup klemt zich steeds om mijn been

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Garance WijshoffGarance Wijshoff

honden foto van Garance Wijshoff

Onze Riesenschnauzer pup van 9 weken is nu een week bij ons. Hij springt ineens sinds gisteren steeds tegen mijn been aan en klemt zich stevig vast. Ik meen soms ook dat ie 'rijdt'. Ik negeer het, draai me om en bevries. Hij probeert het dan nog een paar keer en houdt er dan mee op. Ga ik weer verder waar ik mee bezig ben, dan begint het weer opnieuw. Soms moet ik mijn voet ook echt bewegen om h'm eraf te krijgen, maar daarna bevries ik uiteraard weer. Het is vooral op momenten dat ie wat drukker en speelser is. Waarom doet ie dit en hoe leer ik h'm dit zo snel mogelijk af? Hij wordt uiteindelijk 55kg, dan mag hij dit dus echt niet meer doen. Wie weet raad?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup klemt zich steeds om mijn been" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Dat is overprikkeling. Hij heeft dan even teveel prikkels en weet zichzelf dan geen houding te geven. Het is dan net allemaal iets te spannend zeg maar. Ik zou hem op deze momenten rust proberen te geven. Hebben jullie een bench? Zo ja, even met wat lekkers erin leiden en kijken of hij een rust momentje kan pakken. Zo nee, misschien heeft hij dan ergens anders een eigen plekje waar hij even rustig kan worden? 
Probeer het ook te voorkomen door je pupje regelmatig rust te geven, eventueel verplichte rust wanneer hij zelf geen rust neemt. De regel is 1 uur wakker dan 2 uur slapen. Hoeft natuurlijk niet zo letterlijk, maar zeker 18 uur slaap per dag proberen aan te houden zorgt ervoor dat je pupje heel veel minder 'ongewenst' gedrag gaat vertonen als rijden, bijten, slopen enz. Het meest van het 'vervelende' puppygedrag komt voort uit moeheid en overprikkeling :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Garance WijshoffGarance Wijshoff

honden foto van Garance Wijshoff

Bedankt Alexandra!
Fijn om te weten waar het aan ligt. Het klopt inderdaad! Hij is zoveel nieuwe indrukken aan het opdoen en als hij wat overenthousiast wordt, dan gebeurt het. Hij heeft een bench, waar hij ook in gaat liggen, maar dat is soms nog wat moeilijk voor h'm, echter gaat het steeds beter met langer blijven liggen. Hij komt hierdoor, denk ik, vaak inderdaad wat slaap tekort. Ik ga h'm toch langer in de bench zetten, dan maar met het risico dat ie een keertje erin plast (dat heeft ie al vaker gedaan, omdat ie natuurlijk nog niet zindelijk is).
Nogmaals bedankt!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Helemaal eens met Alexandra!

Het negeren en bevriezen is opzich goed ;-) maar kan in andere situaties denk ik meer effect hebben.
Zoals Alexandra zegt, is het waarschijnlijk overprikkeling en moet er even ingegrepen worden door de pup rust op te leggen.

Niet te vergeten, de pup is nog maar net een week bij jullie, dit is nog een paar dagen dus en erg kort.
Een pup moet wennen aan de nieuwe situatie, een verhuizing heeft op een pup behoorlijk veel impact!
De pup is ineens, zomaar weg bij moeder, broertjes en zusjes, weg uit de vertrouwde omgeving, nu is alles nieuw en vreemd, vreemd huis, vreemde mensen, een pup moet daar aan wennen en moet een vertrouwensband met jullie krijgen, dit kost allemaal tijd!

Door de onwennige situatie en te weinig rust (en regelmaat) kan de pup zich dan op bv deze manier uitten.
Aan jullie de taak om de pup hierin te begeleiden!
;-)

honden page profiel Garance WijshoffGarance Wijshoff

honden foto van Garance Wijshoff

...Hij is de bench ingegaan en heb h'm ca. een uurtje erin gelaten. Daarna heeft hij niet meer gesprongen!!! Goed!!! Verder heeft hij wel in zijn bench geplast, want na het uurtje begon hij te piepen. Nu doet hij dat vaker als ie wakker wordt (dat wil ie toch echt de bench uit). Op dat moment kan ik moeilijk inschatten of ik h'm moet negeren (want hij moet leren in de bench te blijven) of dat ie echt moet plassen. Hij loopt al vaker zelf naar de deur (maar vaak ook niet!) als ie moet plassen. 's Nachts gaat het ook best goed (twee keer eruit op gezette tijden om te plassen en blijft voor de rest droog tot half 8). Hoe kan ik nu weten of ie niet gaan plasssen in de bench of dat het gewoon is dat hij eruit wil om b.v. te spelen/erbij te zijn??? Weer alvast bedankt voor jullie tips (tis onze eerste pup, voorheen alleen maar volwassen/grote honden uit het asiel gehad, dus ik voel me vaak onzeker).

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

;-) Super goed!
Piepen, dat blijft altijd moeilijk :-) Ik deed Mikey altijd gelijk even buiten zetten als ze wakker werd. Daarna weer terug in de bench als het niet haar tijd was om eruit te mogen. Als ze dan ging piepen wist ik in ieder geval zeker dat het niet was omdat ze moest plassen, maar het blijft lastig.
Ook is het natuurlijk niet de bedoeling dat je hem steeds eruit haalt als hij piept.. dus dubbel lastig, maar ik denk dat je vanzelf beter kunt inschatten straks of het piepen is om aandacht of om eruit te willen om te plassen.
Als tip zou ik wel willen meegeven om, ook al piept hij om te moeten plassen, proberen de bench te openen op het moment dat hij heel even stil is. Het openen is dan de beloning voor het gedrag dat je wilt zien, namelijk niet piepen, en zo beloon je niet het piepen zelf.
Bij het eruit laten ook altijd zo neutraal mogelijk, zeker niet blij zijn. Als je te blij doet is het net alsof eruit komen een heel feest is en dus erin zitten erg is. Dit is natuurlijk niet wat je wilt aangeven, want het moet voor je pupje juist een fijn plekje worden om te zijn :-)
Onzeker zijn we volgens mij allemaal ;-) zelfs mensen met volwassen honden of met ruime ervaring hebben wel eens twijfels enzo. Maar wat ik zo lees doe je het heel goed hoor en ja, het opvoeden van een pupje klinkt altijd veeeel makkelijker dan het is. :-D  Geloof me, met onze pup had ik het ook wel zwaar en nu later kan ik er wel leuk op terug kijken, maar ik was ook onzeker en oververmoeid :-) Iedereen zei toen dat het vanzelf beter zou gaan en ik kan nu ook zeggen dat dat echt zo is.

Gr. Alexandra

honden page profiel Garance WijshoffGarance Wijshoff

honden foto van Garance Wijshoff

Bedankt weer voor je tips! Daar kan ik heel wat mee! Dat voelt echt als een welkome steun in de rug. Ik moet gewoon door de onzekerheid heen. Zou ook niet goed zijn als ik niet onzeker was...je weet nooit alle antwoorden op alles. Klopt, ik leer het vanzelf beter inschatten als ie wat langer hier is en ik z'n gedrag wat beter ken. Inderdaad handig om h'm na het slapen in de bench even eruit te halen en dan weer terug te zetten. Ook het 'neutraal' openen en openen als ie stil is klinkt me logisch in de oren. Ik ga het proberen! Trouwens, wat is Mickey een mooie hond op de foto!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Succes! En het zal vast de ene dag beter gaan dan een andere. En als er iets heel goed gaat, zul je zien dat er weer iets anders komt wat weer even werken is ;-) Maar dat maakt het ook juist wel weer leuk en speciaal. En zo blijf je lekker bezig.
Dank je voor je compliment over Mikey. Ik vind haar ook wel mooi, maar om eerlijk te zeggen heb ik nog nooit een hond lelijk gevonden. Als ze maar lief zijn denk ik maar. Misschien kun je van jullie pupje ook wat fotootjes plaatsen op je profiel. Op deze foto ziet hij er echt zo super schattig uit met dat roze buikje! Vind het ook een heel mooi ras, maar wel groot ;-) (ik vind Mikey soms al net te groot).
Gr. Alexandra

honden page profiel Garance WijshoffGarance Wijshoff

honden foto van Garance Wijshoff

Ja, dat heb ik ook! Ik ben eigenlijk dol op alle honden. Ik vind ze idd ook altijd al leuk als ze maar lief zijn.
Verder is het ineens een heeeeeeeeeeeeel stuk beter gegaan met Bruce! Het klemmen is bijna helemaal over nu hij veel meer gerust heeft. Hij heeft gisteren al met wat oefening meer in de bench gelegen en vandaag zelfs al meer dan twee uurtjes! Verder proberen we h'm te laten plassen voor het in de bench gaan (zoals je voorstelde) en daarna als hij piept na het slapen alleen of als hij er al lang in zit (anders weten we dat het aanstellen is), dan even eruit voor een plas en dan zonder dwang gewoon weer terug in de bench. Dan weet ie dat het niet een beloning is voor het piepen, maar gewoon om te gaan plassen. Dat werkt tot nu toe goed.
Dus, nogmaals bedankt voor al je goede tips! Wat voor een ras is Mikey trouwens? Bruce wordt idd erg groot uiteindelijk. Groetjes, Garance

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Fijn dat het beter gaat! ;-) Gewoon lekker zo door gaan :-)

Mikey is een zwitserse witte herder.

http://www.hondenpage.com/honden/zwitserse-witte-herder.php


In vergelijking met de Duitse herder is ze wat zachter, gevoeliger (wel sneller nerveus) en minder pittig maar verder komt het karakter aardig overeen. Mikey is niet zo groot en ook omdat het een teefje is. Reutjes zijn vaak groter en breder, maar ik vind het goed zo. Ik heb nu al amper ruimte in bed en op de bank ;-) Dat krijgen jullie misschien ook nog wel.
Mikey heeft tot ongeveer 6 maanden in de bench gezeten. Vooral voor het zindelijk maken en voor het leren alleen te zijn enzo, maar toen ze eenmaal echt zindelijk was en ook niet meer spookte 's nachts bleef die open om te kijken hoe dat ging. En toen ze eenmaal door had dat ze ook wel op bed mocht of gewoon op de grond ernaast, had ze de keuze snel gemaakt ;-) Van mij had de bench mogen blijven, maar ze ging er steeds minder in en uiteindelijk hebben we hem maar opgeruimd. Als ze nu alleen moet blijven krijgt ze de gang en slaapkamer en dat werkt prima. Maar voor die tijd ben ik echt super blij geweest met de bench want bij juist gebruik is het gewoon een heel handig en veilig hulpmiddel. Heb er echt plezier van gehad en het hielp ook goed bij verplichte rust. (We hebben ook katten en daardoor gaf Mikey zichzelf heel weinig rust. Ook al was ze dood moe, als ze weer een kat in het oog kreeg was het weer dollen en erachteraan rennen ;-) ;-)
Dus ik zou zeggen blijf er positief mee omgaan en dan kun je er nog heel veel plezier van hebben en je kan altijd later zelf inschatten/aanvoelen wat je er mee wilt. Er zijn ook genoeg mensen waarbij de bench gewoon plek van de hond blijft, ook als hij straks volwassen wordt.   Gr. Alexandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup klemt zich steeds om mijn been" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nieuwjaarswandeling 2013
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^