'sping, hap en stuiter' bij bepaald stukje straat...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Hoi, ik heb een staffordmix Boris van ong. 15 maanden oud. Hij is echt een heel fijne hond, luistert top, in huis heel rustig, buiten lekker onbesuisd maar begrensd, goed met mens en dier en heeft eigenlijk geen gekke dingen behalve...

Als ik een lange wandeling met hem hem gemaakt en ik ben bijna thuis is er een bepaald stukje van een bepaalde straat waar hij regelmatig de zogeheten kolder in z'n kop krijgt. Je ziet het aankomen, soms is het nog te corrigeren of om te leiden, maar soms ook net. Hij gaat dan tegen me op springen, happen in m'n armen en ik krijg hem dan echt niet meer rustig. De ene keer lukt het met een "kijk" om hem te laten stoppen met springen en dan blijf ik net zolang staan tot die gekkigheid uit lijf is, maar soms moet ik hem echt met mijn gewicht op de grond leggen en hem zo laten kalmeren. Ik ben absoluut niet bang van, het is geen agressie, maar ik wordt er wel ongemakkelijk van ivm mensen die langslopen en hem zo zien en dan denken "zie je wat een gevaarlijke hond" en vooral ook voor hem, want het is niet de bedoeling dat hij zich zo voelt en dat op mij moet uitleven.

Ik neem nu die straat maar zo min mogelijk, maar ik zou heel graag advies willen en inzicht in wat er hier gebeurt. Hij heeft het ook wel op andere plekken gedaan, bijvoorbeeld als ie over zacht zand rent, dan komt een beetje diezelfde gekkigheid boven en komt er soms ook zo'n spring-sessie, maar ook een keer toen m'n vriend bijvoorbeeld uit een winkel kwam lopen, de spanning en enthousiasme in z'n lijf kwamen er op die manier uit (denk ik.) Deze andere momenten zijn al een hele tijd niet meer voorgevallen, omdat wij er ook van leren en dingen anders aanpakken, maar die ene straat blijft toch soms gebeuren.. 

Ik hoop dat iemand me kan helpen om in elk geval goed te zien wat en waarom dit gebeurt.
Dank!
En een fijne jaarwisseling! : )

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'sping, hap en stuiter' bij bepaald stukje straat..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Hoi Lien,

jonge honden nemen heel veel prikkels waar, slaan dit op in het koppie maar moeten dit ook verwerken> koppie legen, dit door voldoende rust/slaap op een dag.
Het kan zijn dat Boris tijdens de wandeling teveel prikkels heeft gehad, met dit als gevolg.
Hoe lang duurt zo'n wandeling en wat doen jullie tijdens de wandeling?
Je hoort het vaker, dat wanneer men na een wandeling thuis komt, de pup/jonge hond rondjes gaat racen door huis, meestal is dit ook puur om de prikkels kwijt te moeten.

In het zand rondjes racen is misschien hetzelfde als met de sneeuw, daar reageren honden vaak ook zo op.. het is natuurlijk niet iets wat een hond dagelijks ziet, het is ff nieuw en reageren daar dan zo op, denk ik..

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mooie topic titel! ;-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Is het altijd een bepaald stuk straat ook als je de wandeling daar begint?
Als Wifi dit doet, dan weet ik dat ik over de schreef ben gegaan: te veel prikkels voor haar koppie en dan krijg je een dwaze hond.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Te veel prikkels, die van mij doet het ook, als hij te lang aan de riem moet lopen, en dan langs een drukke weg, andere honden tegenkomen, dat is te spannend.

Wat ik doe, ik laat hem in de riem bijten, of neem een speeltje mee, hij kan daar in bijten en ik heb het touw van het speeltje vast. Vaak gaat hij er lomp aan trekken, maar dat is voor hem ff ontladen.

Dus ik denk dat het te veel spanning is.

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Dank voor jullie snelle reacties! Het is inderdaad alleen op de terugweg.. ok, te veel prikkels/spanning dus.. daar kun je natuurlijk niet altijd wat aan doen, maar de tip van een speeltje meenemen is een goeie, dank!En dan ga ik nu een oliebol eten, fijne avond!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Lien, hoe lang duurt een wandeling en wat gebeurt er allemaal tijdens de wandeling?
Misschien is de wandeling te lang, krijgt hij te lang prikkels.. je zou eens kunnen inkorten en de wandeling eenvoudiger/saaier te maken..
Je kunt bv het uitlaten, dagelijkse ommetje wat aanpassen, echt goed de rust gaan inbouwen en meer denkwerk gaan doen, en bv 1 of 2 X per week op pad gaan, naar het bos of heide oid voor een stevige wandeling.

Ps beter niet meer op de grond drukken, kan ook anders. :-)

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Ja ik weet dat op de grond drukken niet ideaal is, probeer het ook anders ('kijk', bal pakken, snoepje, 'zit') maar het is wel eens voorgekomen dat dat niet lukte en dan dat de enige mogelijkheid die ik zie.. als je nog andere tips hebt: graag!
Ik heb even terug zitten denken en ik denk dat het vooral de wandelingen zijn geweest waarbij hij vooral aan het eind aan de lijn moest en dat dat dan na lekker los gaan even lastig voor hem was, dus dat we even aan het worstelen waren met hoe-hoort-het-ook-al-weer, misschien dat die prikkel te veel is voor hem na een lange losse wandeling. Ook is het wel eens gebeurd na een fietsritje waarbij hij natuurlijk ook 'in het gareel' moet lopen. Wel bizar dat hij dan alleen bij het zelfde stuk weg die overprikkeling eruit laat!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Is er iets wat ervoor gebeurt misschien? Een blaffend ehond in een tuin? Iets waar hij langs moet wat hij spannend vindt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'sping, hap en stuiter' bij bepaald stukje straat..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: prijs friese stabij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^