Boxer x labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marko (Gast)

Hoi,
Wij gaan morgen een pup halen in Brabant. Kruising boxer Labrador bij een fokker.
Iemand nog tips waar ik specifiek op moet letten.
Ik ben ook benieuwd naar "haar" karakter. Ze komt bij een zeer goed huis met nog een hond en een kat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boxer x labrador" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Heb je de pup dan nog niet eerder gezien?

* Let op dat de ouders aanwezig zijn of in ieder geval de moeder en let dan ook op de moeder hoe die eruit ziet. Ze moet wel hangende tepels hebben aangezien ze gezoogd heeft maar het mag niet op een hangbuikzwijn lijken. Geen moeder dan geen pup kopen!
* Let op of er meerdere rassen lopen, dat is meestal een teken van een brood-fokker
* Let op of er meerdere pups uit verschillende nesten zijn, weer een teken van een brood-fokker
* Vraag naar het entingsboekje van de moeder, veel brood-fokkers denken dat ze de moeders niet hoeven te enten.
* Vraag naar de entingsboekje van de pup en dan vooral naar het adres van de dierenarts waar ze de enting gehad hebben. Is dit een buitenlands adres dan niet doen!
* Kijk naar de moederhond is deze schuw of angstig dan ook niet doen! Brood-fokkers doen niet aan socialisatie en een angstige hond is volgens hun prima om mee te fokken, gaat tenslotte enkel om pups te verkopen voor geld.
* Kijk ook naar de pups, kijken deze wel helder uit hun ogen, zijn de ogen schoon, krabben ze veel etc. 
* Kijk ook goed rond in het huis, als ze in huis zitten, ligt er speelgoed, eventuele werpkist, voerbakken, waterbakken etc allemaal tekenen dat er inderdaad honden en pups in huis opgegroeid worden! Zitten ze niet in huis dan weer niet doen!
* Vraag naar foto's van dag 1 tot nu, zijn die er niet dan zou ik het weer niet doen! Een goede fokker en zelfs oopsnestjes worden vanaf dag 1 op de foto gezet want de fokker vind het leuk om het allemaal mee te maken en dus vast te leggen als herinnering. Zijn er geen foto's dan weer niet doen! 

Een goede fokker wilt alles weten van jullie situatie, een brood-fokker zal daar niet naar vragen zolang deze maar geld krijgt.

Heb je te maken met een brood-fokker koop dan alsjeblieft geen pup van hem/haar!!
De ouder dieren leven in kleine hokken in een donkere schuur en krijgen nest na nest, de pups verblijven alleen in huis als er kopers komen de andere tijd zitten ze in het zelfde donkere hok als de moeder. Socialisatie gebeurd niet, verzorging laat vaak ook te wensen over en het ergste is dat veel van deze pups snel ziek worden en vaak ook vroegtijdige overlijden.

Er zullen vast meer tips komen maar de belangrijkste die ik je nu kan geven is google nog voor je er heen gaat op brood-fokkers en lees alles wat je er over kan vinden.



Waarom begin ik over brood-fok? 
Ik heb op marktplaats even snel gekeken en een nest boxer X labrador gevonden in Brabant en bij de andere advertenties van die verkoper nog 5 andere nesten van andere rassen gevonden.

honden page profiel ..

honden foto van .

De belangrijkste punten zijn hierboven al genoemd, let op dat ze geen andere nesten hebben, de moederhond aanwezig is en er goed uitziet, er geen buitenlands paspoort bij zit, de pups niet in een of andere schuur zitten etc. Ik heb net ook even op marktplaats gekeken, en de fokker uit Loosbroek is sowieso foute boel.

Kortom, kijk goed uit voor broodfok! Wat ik je hiernaast ook wil meegeven is dat je voor een (populaire) kruising gaat en de kans heel klein is om bij een verantwoorde fokker uit te komen die de ouderdieren test op erfelijke afwijkingen, bijvoorbeeld heupdysplasie. Ik bedoel geen gewone check bij de dierenarts, die kan wel zeggen dat ze 'gezond' zijn maar veel erfelijke afwijkingen zijn niet zomaar met het blote oog te zien, hiervoor moet je bij een specialist zijn. Vraag hier dus ook naar en bekijk de testuitslagen. Mochten die er niet zijn, dan zou ik er persoonlijk geen hond nemen aangezien ik geen fan ben van zulke pretnestjes en doelloos vermeerderen.

Veel succes morgen!

Judith (Gast)

Als je van plan bent je pup in Loosbroek te gaan halen; DOE HET NIET!
Uit ervaring weet ik dat hier niet de meest gezonde pups uit een oude stal gehaald worden.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik zie inderdaad ook dat er op marktplaats een pups van die kruising worden aangeboden. Door iemand uit loosbroek.

Doe dit NIET.

Je steunt broodfok, pups zijn slecht gesocialiseerd.
Zeker bij deze kruising moet je toch echt ook weten dat de ouders van de honden getest zijn op HD.
Sommige pups worden na 3 dagen ziek omdat ze parvo hebben.
De ouders van deze hondjes zitten ergens in een hok, gebruikt als puppymachines.

Ik hoop echt dat het niet om dit nestje gaat, en zo wel dat jullie er dan direct vanaf zien.

De tips van Chantal en Jessy zijn erg goede tips! Ook als het een ander nestje betreft, check dit goed!

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Oh, daar hebben we Loosbroek weer.
Dit is een walgelijke broodfokker! Deze handelaar koopt goedkoop zieke pups op uit het oostblok en verkoopt ze hier (althans, de overgebleven pups die niet zijn overleden tijdens de lange reis zonder voedsel en water). Ze zitten allemaal in kleine hokjes in een schuur en worden véél te vroeg bij de mama weggerukt. De pupjes zijn meestal dood- en doodziek. Er zijn al honderden gedupeerden. Overigens is dit lang niet de enige die dit doet hoor, er zijn tientallen broodfokkers in Nederland en België.
Door een pup van een broodfokker te kopen steun je de broodfokker. Voor die ene pup komen er weer tien nieuwe in de plaats... Daarbij werk je jezelf enorm veel ellende in de hand. De meeste broodfokpups zijn doodziek en totáál niet gesocialiseerd. Grote kans dus op (erfelijke) ziektes en (onoplosbare) gedragsproblemen.
Dit laten ze je daar echter niet zien: ze zetten de 'gevraagde' pups apart (in de woonkamer) en zetten er een zogenaamde moederhond bij, doen alsof alles in orde is, maar niets is minder waar! Het is allemaal één grote oplichterij, al doen ze je anders vermoeden!

Denk ook eens aan die arme moederhond. Het arme dier moet keer op keer pups baren en grootbrengen, iedere loopsheid wordt ze gedekt, liggend in haar eigen poep en pies in een donkere schuur, geen zorg, geen aandacht, geen beweging, niets, totdat ze er letterlijk dood bij neervalt of gedumpt/afgemaakt wordt. Ik zou voor geen miljoenen deze praktijken willen steunen, hoe sneu het ook is voor de pups. Het is puur een kwestie van vraag en aanbod. Blijven mensen pups kopen, dan blijft de broodfok in stand. Kopen alle mensen voortaan pups bij een verantwoorde fokker, dan kunnen broodfokkers de tent sluiten.

Het is van zeer groot belang dat je je puppy van een goede, verantwoorde fokker haalt. Een goede fokker zet zich met hart en ziel in voor één, hooguit twee, rassen. En nooit zoveel nestjes tegelijk, bij voorkeur slechts ééntje! Hoe kan de fokker anders al die pups de aandacht en verzorging geven, en socialiseren? Een goede fokker is aangesloten bij de rasvereniging. Een goede fokker geeft de puppies altijd een officiële FCI-stamboom of stamboom van St-Hubertus mee, en laat de vader en moeder van het nestje altijd van te voren onderzoeken op erfelijke ziektes. Anders is de kans namelijk groot dat je een ziek hondje koopt (dit is nog niet vanaf de buitenkant te zien!). Schaf nooit zomaar een pup via Marktplaats aan. Juist ook bij kruisingen is het van levensbelang dat de voorouders in goede gezondheid verkeren. Een goede fokker hanteert meestal een wachtlijst waarvoor je je kan laten inschrijven, en soms zijn er nog pups beschikbaar van een al geboren nestje.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik hoop toch zo dat Marko vandaag nog even hier kijkt voordat ie naar Brabant rijdt...:'(

Marko, google de naam van de fokker alsjeblieft voordat je weggaat.

honden page profiel Tante ToosTante Toos

honden foto van Tante Toos

Weet je wat ik niet snap hé
Als ik op marktplaats kijk voor wat dan ook kijk ik altijd naar alle advertenties van de adverteerder.
Zo kan je een beetje inschatten of het wel klopt.
Nou en dit klopt niet!
Kom op zeg dat zie je toch zelf ook wel!
Ik vind het stom dat je daar naar toe gaat.
Alles is gemix en ze zien er ook niet lekker gezond uit.
Dus ik zou zeggen niet doen!!!!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Erg veel fantasie en verkoop inzicht heeft deze broodfokker in ieder geval niet.

Bij alle advertenties staat dezelfde tekst, behalve het type hond;-)


Voor Marco, mijn advies...., niet doen...., hoe schattig de pups er ook uit zien.
Lees hier op HP eerst eens de verhalen van verdrietige (ex) baasjes die ook zo'n schattige pup bij zulke aardige mensen kochten..., alles ziet er altijd prima uit, pups krijgen vlak voor het bezoek komt nog even een stoot suiker toegediend zodat ze lekker levendig zijn....., maar helaas is het vaak als je thuis komt over met de pret.

Lees je alsjeblieft goed in...., helaas lopen de verhalen van dit soort broodfokpups maar al te vaak fout af..., en als ze het al overleven hebben de baasjes een enorme kostenpost qua dierenarts kosten om de pup er doorheen te slepen.

Succes met je zoektocht en lees nog eens goed de tips van Chantal.

Yvonne (Gast)

Hallo allemaal,

Ik ben ook voornemens om zo'n hondje aan te schaffen.
Maar inderdaad dit is een duidelijke broodfokker. Ik zag de advertentie er van de week ook opstaan en krijg dat altijd enorm veel woede in mij. Wat een enorme ....... zijn die broodfokkers.
Ik hoop dat Marko dit heeft gelezen voor hij naar brabant is gereden. En zo niet dan wens ik Marko erg veel sterkte in deze periode want het is niet makkelijk , zo'n beestje geef je liefde en aandacht, zorg en nog eens zorg en dan vooral dierenartsen zorg en uiteindelijk gaat het hummeltje de strijd niet halen en zit jij met een verscheurd hart.

Ik ben er nog niet geheel over uit wat voor hond wij willen want ik kan geen fokker vinden voor een boxer  x labrador. of weet iemand die hier toevallig wel?

Ik hoor het graag!

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Hallo allemaal,

Ik ben ook voornemens om zo'n hondje aan te schaffen.
Maar inderdaad dit is een duidelijke broodfokker. Ik zag de advertentie er van de week ook opstaan en krijg dat altijd enorm veel woede in mij. Wat een enorme ....... zijn die broodfokkers.
Ik hoop dat Marko dit heeft gelezen voor hij naar brabant is gereden. En zo niet dan wens ik Marko erg veel sterkte in deze periode want het is niet makkelijk , zo'n beestje geef je liefde en aandacht, zorg en nog eens zorg en dan vooral dierenartsen zorg en uiteindelijk gaat het hummeltje de strijd niet halen en zit jij met een verscheurd hart.

Ik ben er nog niet geheel over uit wat voor hond wij willen want ik kan geen fokker vinden voor een boxer  x labrador. of weet iemand die hier toevallig wel?

Ik hoor het graag! "


Beste Yvonne,
Er bestaan geen goede fokkers voor een dergelijke kruising. Dit soort nestjes komen vrijwel altijd uit de broodfok of uit een 'oeps-nest', waarbij de ouders niet onderzocht zijn op erfelijke ziektes en de fokker weinig kennis en ervaring heeft... Geen veilige keuze dus. Bovendien is iedere kruising weer totaal verschillend (qua uiterlijk en karakter) en kan het dus zijn dat de hond niet uitgroeit tot wat jullie voor ogen hadden...
Misschien vind je het leuk om je even aan te melden op de HondenPage en dan een nieuw topic te openen 'Welk ras past bij mij?' Er zullen vele mensen zijn die je kunnen adviseren wat betreft raskeuze. Misschien bestaat er wel een zeer geschikt ras voor jullie, waar jullie zelf eigenlijk nooit aan gedacht hebben. Er zijn honderden verschillende rassen, er zal toch zeker wel een match zijn die je wél kunt krijgen bij een verantwoorde fokker! :-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Yvonne;

Waarom niet OF een Boxer OF een Labrador, bij een erkende en goede fokker vandaan??

Yvonne (Gast)

Hoi Isha en Em,

Bedankt voor jullie info.
Ik wist het al maar stiekem hoop je dan nog op een kleine maar!
Maar qua rassen komt het wel goed. Ik ben opgegroeid met honden, allerlei verschillende hoor, dus dat komt wel goed!
Maar nogmaals bedankt voor jullie tips.
Ik ben nog steeds benieuwd naar Marko!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boxer x labrador" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: chihuahua met vervelend gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^