vuurwerk! welk middel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

boaike (Gast)

Hallo onze hond boaike (Friese stabij) is erg bang voor vuurwerk. Nu hebben we vorig jaar gedurende langere periode zylkene gebruikt. Helaas hielp dat niet. Nu heb ik telizen gekregen maar lees dat je daar 2 maand vantevoren mee zou moeten beginnen? Wie heeft hier ervaring mee of evt andere alternatieven?

Hij is echt enorm bang trilt na een knal wel een uur.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vuurwerk! welk middel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

telizen duurt inderdaad een maand of 2 voordat het werkt, maar ik heb toevallig vandaag de Dierenarts gebeld over zylkene, want wij gebruiken Telizen en dat werkt voor dagelijkse stress wel een beetje, maar niet voor dingen als vuurwerk. Zij adviseerde dan over te gaan op Clomicalm, hier moet je ook wel op tijd mee beginnen en het word aangeraden van te voren een bloedtest te doen om te kijken of de nieren van je hond goed genoeg werken. Je zou eens naar je eigen Dierenarts kunnen bellen voor informatie? Want met zulke angst (nog een uur trillen na een knal) is wel iets sterkers nodig denk ik dat een voedingssuplement of homeopatisch middel..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik geef zelf L-Theanine van de Tuinen (zelfde werkzame stof, stuk goedkoper), mee begonnen na een moeilijke periode voor haar, met veel angst. Een enorme vuurwerkbom en toen heb ik dit gekocht.Nu denk ik een week of 2, 3 denk ik, dat ze het gebruikt, kan er nog weinig over zeggen, want die ene bom (en 2 rotjes) was het enige qua vuurwerk. 

Is Boaike in huis ook zo bang of alleen buiten? Wat wij vorig jaar hebben gedaan op oudjaarsdag is gewoon de bebouwde kom uit.
's Morgens is mijn vriend naar het bos gegaan (ze wilde nét buiten gaan plassen toen iemand ver weg een rotje afstak: klaar, ze wilde alleen maar naar huis).
's Middags ben ik naar de dijk gereden en hebben we daar heen en weer gelopen (auto's die met 100 km/u langsscheuren deed haar niks).
's Avonds een klein, aardedonker dijkje op, met looplamp en dubbele lijn. Vuurwerk van ver weg (verder weg dan wanneer wij in de wijk lopen) boeide haar niet, het feit dat het zo donker was ook niet.

Dus dat doe ik dit jaar ook weer (en daarom hoop ik dat er niet een halve meter sneeuw ligt).
In huis zorg ik gewoon dat de radio overdag aan staat en dat 's avonds de lamellen dicht zijn.
Ik ga ook zelf niet weg die dag (ja, alleen met haar).

Het is zo sneu als ze zo ontzettend bang zijn, kon je ze maar zeggen dat het écht niet eng is en dat je ze zult beschermen, maar helaas...

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Ik zou zowieso niks van die tranquelizers willen weten.

Ken je die "horrorverhalen" van operaties bij mensen die volledig bij waren en niet konden reageren? Dus wel alles voelen en beleven, maar zodanig verlamd zijn? Dat doen die "medicijnen" dus ook!! Het versuft uiterlijk wel, maar de herrie en stress komt dubbel zo hard binnen. :'(

Neem een berg snoepjes mee, rij naar the middle of nowhere en ga daar zitten met de hond. (midden in een afgelegen bos, midden op de hei of wat dan ook)
Je hebt ook vuurwerkvrije vakantieparken.

Het enige kalmeringsmiddel wat niet schadelijk is is Rescue spray/druppels van Bach. Maar... als je bij jezelf nagaat, en een extreme stress situatie helpt jouw kopje koffie en een peuk ook niet.
Er dringt simpelweg niks anders meer binnen dán die stress situatie.

Voorkomen is beter dan genezen, zorg dat je ergens ver weg van het vuurwerk bent. Als je met de jaarwisseling thuis bent dan alles blinderen, radio hard aanzetten en net doen of je neus bloedt.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

ik bracht mijn hond vroeger altijd 2 dagen van tevoren naar een pension waar je geen vuurwerk kon horen. 
en haalde haar pas weer 3 januari weer op.
het kon gewoon niet anders toendertijd, en dit was voor haar de ideale oplossing, we woonden namelijk midden in het centrum van schiedam.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

het beste middel bij vuurwerk angst is een vuur-werk vrije plek zoeken ;-)

Of het hele jaar door hard trainen..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb telizen (en later l-theanine, zelfde stof) gebruikt vorig jaar, ik was er erg tevreden over. Ben wel naar het platteland van groningen gegaan met oud en nieuw.Je moet er inderdaad op tijd mee beginnen, misschien ben je nog op tijd. 
Verder is alleen het gebruik van een middel niet voldoende, het middel helpt met de training. Ik doe zelf counter conditioning waarbij de knal gevolgd wordt door iets lekkers. Mijn hondje kijkt nu naar mij bij een knal omdat ie iets lekkers verwacht, de angst is (nog?) niet helemaal weg maar het lekkers is belangrijker dan truttig te doen.
Het jaar ervoor heb ik alleen alprazolam gebruikt (de hond dan, he) en was ie erg relaxd tijdens het vuurwerk, ook daarbij kreeg hij bij een knal een koekje.  Alprazolam gebruik je alleen als het op dat moment nodig is, het is "familie" van valium maar met een betere angstremmende werking. 
Zoals met alle middelen die op de psyche werken, werkt niet elk middel voor elke hond, of voor elke hond hetzelfde. Je zal dus net zolang moeten proberen tot je iets vindt wat voor jouw hond werkt. 
Meer mogelijkheden die ik zelf niet geprobeerd heb: thundershirt, een strak pak wat stress kan verminderen, ik las dat er een 45 dagen niet goed geld terug policy is. Mutt muffs, gehoorbescherming voor honden, helpt niet (voldoende?) voor honden die ook angst hebben voor het hele gebeuren rond de knal (licht, geur). 
En als ik jou was zou ik niet zo lang wachten met trainen voor oud en nieuw 2013, ik zou meteen in januari starten.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Helemaal mee eens met wat José zegt. Ik wilde ook destijds medicatie voor Bijou omdat ze zo bang was. Mij werd toen ook gezegd dat dit eigenlijk helemaal geen oplossing is. De hond lijkt kalm en suf maar van binnen zijn ze nog net zo gestresst, dat is dus dubbel zielig omdat ze zich dan niet kunnen uiten.

Wat ik je kan aanraden is om inderdaad naar een rustige locatie te gaan. Als dat niet kan dan kan je het geluid proberen te dempen, de badkamer bijvoorbeeld (mits je daar geen ramen hebt). Daar is het geluid wat gedempt en dat kan wellicht helpen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Zylkene werkt sterker dan telizen word mij verteld...ik gebruik nu telizen en ga op vakantie naar de rimboe....bos en hei dus en bijzonder weinig vuurwerk
Mijn ervaring met angst is excessen voorkomen en geleidelijk wennen werkt beter dan wat dan ook.
Ik ga ook begin volgend jaar trainen met de vuurwerk cd .

Ik begrijp dat op vakantie gaan met de hond wel een luxe is...maar voorkomen is inderdaad beter dan genezen in dit geval.
Het valt me telkens weer mee wanneer je goed zoekt wat voor prachtige vuurwerkarme plekjes er zijn die echt niet veel geld kosten.
(ik betaal 360 voor 12 dagen hoogseizoen dus)
Succes

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Helemaal mee eens met wat José zegt. Ik wilde ook destijds medicatie voor Bijou omdat ze zo bang was. Mij werd toen ook gezegd dat dit eigenlijk helemaal geen oplossing is. De hond lijkt kalm en suf maar van binnen zijn ze nog net zo gestresst, dat is dus dubbel zielig omdat ze zich dan niet kunnen uiten.

Wat ik je kan aanraden is om inderdaad naar een rustige locatie te gaan. Als dat niet kan dan kan je het geluid proberen te dempen, de badkamer bijvoorbeeld (mits je daar geen ramen hebt). Daar is het geluid wat gedempt en dat kan wellicht helpen. "

Volgens de assistente die ik sprak is Clomicalm een medicijn dat niet suf maakt, weet iemand of dit klopt?

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ik had vorig jaar ook een middel gebruikt (weet niet meer welke dit was.. die zou dus ook niet versuffen werken maar niets was waar :( Kiba was hartstikke duf en leek veel te slapen maar ik merkte aan hem dat hij volledig bij was in zn koppie :(

Wij gaan dit jaar lekke rop mijn kamer zitten met t raam en de gordijnen dicht en de tv loeihard. dat heeft vorig jaar toen het nog een aardige tijd door knalde na oud en nieuw wel goed geholpen

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Tijdens de vuurwerk informatieavond van de dierenartsenpraktijk werden Zylkene en Calmdiet (van RC) genoemd. Ook Clomicalm kwam ter sprake.Ze hebben het ook nog over Alprazolam, Diazepam en Vertranquil Calmivet gehad, maar die zijn niet vrij verkrijgbaar en behoorlijk heftig schijnt het.

Ik zie wel hoe het dit jaar gaat, als het net zo gaat als vorig jaar vind ik het wel te handelen (maar nog steeds ontzettend zielig voor haar).

Gurt gast (Gast)

Nee Clomicalm maakt inderdaad niet suf, het is een soort anti depressivicum, het maakt dat honden wat beter kunnen leren, dus ondersteunende training is gewenst, mijn DA raadde toch ook een gedragstherapeut erbij aan, dus clomicalm geven en oefenen, wat mij tegenstond van clomicalm is toch de kleine verslaving eraan, de pil mag je niet direct stoppen en moet je langzaam afbouwen.
Wanneer hij zo blijft trillen is een Thundershirt misschien wel iets voor je hond.

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

" Ik zou zowieso niks van die tranquelizers willen weten.

Ken je die "horrorverhalen" van operaties bij mensen die volledig bij waren en niet konden reageren? Dus wel alles voelen en beleven, maar zodanig verlamd zijn? Dat doen die "medicijnen" dus ook!! Het versuft uiterlijk wel, maar de herrie en stress komt dubbel zo hard binnen. :'(

Neem een berg snoepjes mee, rij naar the middle of nowhere en ga daar zitten met de hond. (midden in een afgelegen bos, midden op de hei of wat dan ook)
Je hebt ook vuurwerkvrije vakantieparken.

Het enige kalmeringsmiddel wat niet schadelijk is is Rescue spray/druppels van Bach. Maar... als je bij jezelf nagaat, en een extreme stress situatie helpt jouw kopje koffie en een peuk ook niet.
Er dringt simpelweg niks anders meer binnen dán die stress situatie.

Voorkomen is beter dan genezen, zorg dat je ergens ver weg van het vuurwerk bent. Als je met de jaarwisseling thuis bent dan alles blinderen, radio hard aanzetten en net doen of je neus bloedt.   "
Ik ben het hier helemaal mee eens ;-)
Jullie moesten eens weten hoeveel oudejaarsnachten wij al midden in de bossen hebben doorgebracht. Ach een hapje en drankje mee en elkaar spannende verhalen vertellen rondom een kampvuur kan ook gezellig zijn - en ondertussen afwachten wanneer je het "oorlogsgebied" weer kan betreden....

Grrrr - ik haat vuurwerk, en heb zo'n hekel aan tranquelizers en aan mensen die hun dieren hier maar onbeperkt mee vol stoppen om het voor zichzelf gemakkelijker te maken :'(

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Hoe jij zelf op al dat vuurwerk reageert wil ook nog wel eens wat uitmaken..
Als jij net doet alsof je hond heel erg zielig is op het moment dat hijs schrikt dan zal hij daadwerkelijk denken dat er wat aan de hand is.. Zo maak je de angst zelf ook steeds erger...

Ik wil niet zeggen dat dit voor alle angstige honden zo werkt maar kijk eens hoe jij zelf reageert op het gedrag van je hond...

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

dat ik mijn hond naar het pension moest brengen omdat hij als de dood voor vuurwerk was is door een verkeerde begeleiding gekomen tijdens een vuurwerktraining.
daar is toen echt alles misgegaan wat er maar mis kon gaan.
waar we nu wonen wordt gejaagd en mijn zoonlief begint onderhand al begin november met het afsteken van vuurwerk.
met als gevolg dat ik mijn beesten met oudjaar gewoon vrij rond kan laten lopen en niets op hoef te sluiten in de stal.
kyra is in het begin altijd wat huiverig als hij er mee begint maar dit negeren we gewoon en doen net als anders en na een dag of 2 zit ze onderhand naast hem met het afsteken van vuurwerk.
zelfs met carbietschieten wat hier in grote mate voorkomt , kijken ze niet meer op of om.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Nee Clomicalm maakt inderdaad niet suf, het is een soort anti depressivicum, het maakt dat honden wat beter kunnen leren, dus ondersteunende training is gewenst, mijn DA  raadde toch ook een gedragstherapeut erbij aan, dus clomicalm geven en oefenen, wat mij tegenstond van clomicalm is toch de kleine verslaving eraan, de pil mag je niet direct stoppen en moet je langzaam afbouwen.
Wanneer hij zo blijft trillen is een Thundershirt misschien wel iets voor je hond. "

Okay, dat dacht ik al. Dat zei mn DA al. Ik ben sowieso ook al in (prive)training met haar voor haar onzekerheid en nervositeit. 
Ik ben ook zeker tegen middelen die echt verdoven waarbij de hond de angst nog wel ervaart, maar te suf is om hier op te reageren..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dit is wel een interessant artikel: KLIK!
En dit is de presentatie van onze dierenarts: KLIK!

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik heb vorig jaar alprazolam gebruikt. Lootah had een maatje waar hij altijd mee samen was met oud een nieuw en dat werkte heel rustgevend voor Lootah. Maar zn maatje was overleden... En de andere 2 waren ook onrustig. Lootah werdt er een beetje "aangeschoten" van. Niet bang oid maar net als wanneer je zelf een drankje op hebt dat je het allemaal wel best vind. Hij was ook volledig bij positieve maar het maakte gewoon minder uit. Alprazolam wordt ook humaan gebruikt. Het remt ook geluidprikkels naar de hersenen en ondrukt angstgevoelens.

En indd een vuurwerk vrije plek zoeken... Maar das makkelijker gezegd dan gedaan soms

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ik zou zowieso niks van die tranquelizers willen weten.

Ken je die "horrorverhalen" van operaties bij mensen die volledig bij waren en niet konden reageren? Dus wel alles voelen en beleven, maar zodanig verlamd zijn? Dat doen die "medicijnen" dus ook!! Het versuft uiterlijk wel, maar de herrie en stress komt dubbel zo hard binnen. :'( "
Dat gaat over 1 specifiek middel, namelijk acepromacine. 
Dus niet die "medicijnen":'( maar 1 specifiek middel. Beetje jammer.

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi

honden foto van Fiona en Rossi

Met Rossi zitten we ook al een aantal jaren met extreme angst voor vuurwerk, we gebruiken dit jaar voor het eerst Calmeze.. een combi van L-Tryptophaan en L-Theanine, tot nu toe zijn de scherpe kantjes er wel btje af, maar de angst blijft wel in zekere zin... Wij vertrekken 2e kerstdag naar een huisje in de bossen van Friesland en blijven daar tot 5 januari..

larsje (Gast)

ook wij hebben een zeer angstige hond een boomer ik gebruik zylkene en ben naar een homeophaat geweest waarvan hij druppels heeft gekregen deze twee tezamen brengt wel iets verlichting maar is nog steeds angstig en niet alleen voor vuurwerk voor alle harde geluiden het hele jaar door gaan ook een dag na de kerst naar drenthe midden in de bossen waar geen vuurwerk is.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Ik ben begin december begonnen met Telizen bij Kyra. Ik merk wel dat de scherpe kantjes van de angst eraf zijn. Ze trilt helemaal niet meer en ligt een stuk minder onder de kerstboom. Tijdens het wandelen kijkt ze mij aan als ze een knal hoort en als ik dan zeg dat er niks aan de hand is trippelt ze vrolijk verder.

Een hele verbetering t.o.v. vorig jaar, toen ik nog geen homeopathische medicatie gebruikte.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

wij gebruiken ook telizen, maar halen dat bij 'de tuinen'. daar kan je capsules lopen met de werkzamestof er in en kost een stuk minder.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Zylkene is toch geen tranquilizer? En toch niet schadelijk?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Nee absoluut niet. Het is een natuurlijke stof afkomstig uit moedermelk.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Zylkene is toch geen tranquilizer? En toch niet schadelijk?

"

Volgens mij is dat gewoon een voedingssuplement. Kan gebruikt worden bij honden en katten bij angst en spanning. De hond of kat word hier niet sloom van.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Nog even opgezocht;

Zylkene
Een voedingssupplement dat de werkzame stof alfa-casozepine bevat, een eiwitstructuur dat een angstdempende, rustgevende werking heeft. Het helpt huisdieren met veranderingen in hun leefsituatie om te gaan.

Kan zonder problemen gegeven worden dus! :-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Acepromacine is dus een tranquelizer?
Zijn er nog meer producten die zo werken en je dus beter niet kunt geven?

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik geef Kyra nu voor de 2e keer met oud en nieuw Zylkene, het werkt een beetje, zonder is ze helemaal panisch.
Het beste voor Kyra werkt: ik in de buurt en bij een harde knal veilig op schoot ;-)
Als ze bij mij op schoot zit en er is een knal, dan kijkt ze wel op, trilt soms eventjes, maar legt al snel haar koppie weer neer. Blijkbaar ben ik veilig! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vuurwerk! welk middel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: hallo hondenvrienden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^