Welk ras hond is bet beste voor ons?? Help!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Annemieke en ElmoAnnemieke en Elmo

honden foto van Annemieke en Elmo

Ik zou naar de bart smit gaan en er daar een uitzoeken!!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras hond is bet beste voor ons?? Help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Lindylinn (Gast)

Bedankt voor alle reacties. Voordat het hakken wordt sluit ik nu zelf de discussie even.
Grappig dat iedereen over de cursus, boeken en fora heenleest en me dat adviseert. Goedbedoeld, maar gedaan.
En we hebben er echt lang en zorgvuldig over nagedacht en niet zo maar een hondje bij de Bart Smit gehaald. Bedankt overigens voor dat serieuse en zinvolle advies. En natuurlijk beseften we ook dat een pup veel tijd en aandacht zou kosten. Daarin zat ook niet zozeer het probleem. Dat weet je vooraf en daar hou je rekening mee. En ook dat hij wel eens iets zal vergeten. Maar niet dat het gedrag een scherpe glijbaan naar beneden is, met consequent en sterk toenemend bijten (en echt geen puppy-bijten, dat was er ook maar dat is ok). En dat ondanks trouw opvolgen van alle adviezen van fokker en trainster, positief belonen, afleiden, negeren etc. Het hielp helemaal niet, het werd alleen maar erger. En als ik dan twee bange kinderen heb zitten en zelf ook bang wordt van een pup (ja, ik voel m aankomen, begin maar weer te hakken) dan kies ik toch voor mijn kinderen. Gek he?
Bedankt voor alle mensen die serieuse en welgemeende adviezen hebben gegeven. De mensen die oordelen zonder alle kennis te hebben en dan niet eerst vragen stellen kunnen uit deze zin misschien lering trekken. Dit is niet de eerste keer dat ik op dit forum bashing tegenkom;-).

Bij deze is de discussie wat mij betreft gesloten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ga tóch nog even reageren ;-)

Ik zou ook een asiel aanraden, zó ontzettend veel leuke honden die met smart wachten op een baasje die lekker met ze op pad gaat.

Wij hebben vorig jaar een exemplaar uit het asiel gehaald.
Ik wilde graag een kortharige reu, liefst wit.
Het werd een kortharige teef, bruin ;-)
En dan óók nog behoorlijk actief (wat ik nou niet direct ben ;-))

Voorheen gingen we elk weekend naar het bos (en vaak ook op woensdag). Nu werk ik halve dagen en ga ik bijna elke dag naar het bos (luie dagen uitgezonderd ;-))
Als we daar een uur lopen, rent ze d'r benen uit d'r lijf, is heerlijk op dreef met gek doen en spelen.
Hierdoor is ze in huis hartstikke rustig, af en toe heeft ze haar gekke 5 minuten, maar meer ook niet.

Misschien dat je bepaalde 'eisen' wat moet bijstellen, dan heb je zóveel meer keus.

Ik had ook liever niet zo'n blafbak gehad (haar broertje blafte gelijk al, zij niet, maar dat heeft ze ruimschoots ingehaald ;-)), maar als ik dat negeer is ze vrij snel stil.
En het is gewoon een hartstikke leuk beest die ik écht niet meer kan wegdenken uit mijn leven ;-)

Of... als je er echt niet uitkomt: vrijwilligerswerk bij en asiel. Elke dag een uurtje lopen met een hond en wie weet wat je dan nog voor ideaal maatje tegenkomt :-)

honden page profiel ScottScott

honden foto van Scott

Misschien kunnen jullie voor jullie zelf uitmaken welke rassen jullie het meest aanspreken en daarna contact opnemen met de verschillende rasverenigingen voor een volwassen herplaatser.
Sommige fokkers herplaatsen zo reeds opgevoede dieren,meestal omdat ze niet (meer) voldoen voor de fok.
Destijds hebben wij zo een bobtail van 9 maand in huis gehaald...zelf beter opvoeden dan die afgeleverd was,hadden wij niet gekund ...dat was een crème van een hond. ;-)
Een kennis van ons heeft zo een border van 6 jaar in huis gehaald...'t grootste zot is er af en hij heeft een perfect wandelmaatje.
Zo kan het dus ook. ;-)

honden page profiel heidiheidi

Toch maar gaan wandelen zonder hond, met je kinderen, komen die er ook eens uit.....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"En natuurlijk beseften we ook dat een pup veel tijd en aandacht zou kosten. Daarin zat ook niet zozeer het probleem. Dat weet je vooraf en daar hou je rekening mee. En ook dat hij wel eens iets zal vergeten. Maar niet dat het gedrag een scherpe glijbaan naar beneden is, met consequent en sterk toenemend bijten"

Tja, ik vind dat je dat op drie weken tijd echt niet kan beoordelen. Als de pup 8 weken was toen je hem kreeg, was ie dus nog maar 11 weken toen je hem bestempelde als dominant en problematisch.
Als je werkelijk beseft dat een pup veel tijd en aandacht kost, wat is dan 3 weken? 
En als je pup eerst lief en aardig is en dan z'n gedrag 'bergafwaarts' gaat... dan stel je toch je eigen aanpak in vraag? En dat bedoel ik niet vervelend, maar oprecht. Doe ik zelf ook, hoor, als ik iets wil bekomen met m'n honden en m'n aanpak werkt niet, dan denk ik ook: okke, wat doe ik fout. Er is niks mis met jezelf in vraag te stellen, je aanpak te veranderen, open te staan voor andere inzichten.

Als je voor een herplaatser gaat, hou dan ook nu in gedachten dat de hond niet als een afgewerkt pakketje komt. Vaak is het moeilijker gedrag om te buigen dan vanaf 0 aan te leren. Sleutelwoorden zijn steeds: geduld, rust, vertrouwen, vriendelijkheid en respect. Van beide kanten.
Succes!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Die laatste alinea van Christel is zeker waar!

Mellow was bang, dat hebben we met veel geduld opgelost en afgelopen zomer werd ze heel bang. Vier weken geleden werd het zelfs nóg erger, ik wist niet meer wat ik ermee aan moest.
Dus een hond-met-rugzakje is ook best pittig (maar hoe moeilijk het soms ook is, ze hoort bij ons).

honden page profiel --

honden foto van -

waarom haalde je dan geen GT? die kon je tips geven. of vroeg je niet aan de trainer/trainster van de curus??

ik heb 2 jaar moeten trainen, stuurde ik olly ook niet meteen weg, maar haalde een GT :-)

maar dan zou ik echt niet aan een asielhond beginnen
SOMMIGEN hebben wel achtergrond en hebben een trauma opgelopen... sommigen hebben wat gedragsprobleempjes enzo... hoeft niet altijd groot te zijn, maar ze zijn er vast wel

als de ts een pup al na 3 weken wegbrengt omdat ie begon te bijten en de kids bang waren...


maar onthoud!: elke hond heeft een nadeel

daar kan je aan werken, of daar moet je rekening mee houden :-)

Lindylinn (Gast)

Hoi Heidi,

Dat bedoel ik nou, oordelen zonder kennis. Mijn kinderen gaan naar school en om nou in het donker nog lang met ze te gaan lopen.....bovendien fietsen ze twee uur per dag. Wel genoeg beweging, denk je ook niet? Daarnaast spelen ze nog veel buiten in onze omgeving en doen ze nog aan sport. En ja, ze doen ook wel eens iets met een computer, maar ' dan komen ze ook nog eens buiten' is weer zo'n heerlijk ongefundeerde mening. Sorry, maar hier word ik wat nijdig van.
Asielhond, nog wat oudere honden dan 1,5 jaar, daar kan ik wat mee en de rassen ook. Dank daarvoor!

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Mij klinken de pup-probleempjes misschien eerder als oververmoeid en overprikkeld? Kreeg hij genoeg rust? Mijn Kyro was ook zo een monster en toen ik hier kwam voor advies hoorde ik het eerst over verplichte bench-rust. 1u wakken, 2u rusten. Ik heb hem misschien niet zoveel laten rusten maar die hond veranderde enorm met veel meer rust en slaap. Geen bijten meer!
3 weken is erg kort voor zo jullie kleintje.. Eigenlijk voelde hij zich net thuis, dus begon een beetje stouter te worden.
Maar goed, dat is voorbij.
Rustige hondjes, inderdaad boven 2 jaar, liefst vanuit een stabiel huis (bij een fokker ofzo) want in een asiel weet je het nog niet altijd zeker, hoewel de medewerkers je zeker kunnen helpen. De Whippet en de Havanezer schiet me te binnen. Hoewel de Havanees ook best wel kan blaffen...

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

De omschrijving van je gezondheid in je start topic lijkt veel op mijn gezondheid. Ook ik heb een hond (inmiddels bijna 7 jaar oud) om de deur uit te gaan en in beweging te blijven.

Naar mijn mening zijn jullie totaal niet realistisch aan een hond begonnen. De waslijst met eisen zijn, als je mazzel hebt en er heel veel tijd en energie in steekt, hooguit voor de helft te realiseren. Jullie willen veel teveel en bovendien het liefst NU ! Dat is niet negatief bedoeld maar simpel hoe het gegaan is. Enig idee hoeveel mensen er in al die puberweken van een pup en jonge hond denken: 'kom dit ooit nog goed ?' Met veel liefde en geduld komt het over het algemeen wel goed alleen duurt dat minstens een jaar.

Ik weet niet of ik jullie een herplaatser aan kan raden. Ook daar zul je mee aan de gang moeten en ook dat duurt langer dan 3 weken. Bij een herplaatser kun je nog minder dan bij een pup je eisen realiseren. Zo'n hond is namelijk al gevormd. Gezien het feit dat jullie denken ALLES te hebben geprobeerd in een tijdsbestek van 3 weken zou ik een hond afraden.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Rustige hondjes, inderdaad boven 2 jaar, liefst vanuit een stabiel huis (bij een fokker ofzo) want in een asiel weet je het nog niet altijd zeker, hoewel de medewerkers je zeker kunnen helpen. De Whippet en de Havanezer schiet me te binnen. Hoewel de Havanees ook best wel kan blaffen... "

Met al die eisen zou ik ook zeker niet aan een herplaats Whippet beginnen.
Ze zijn misschien niet waaks maar zien ALLES en willen dan wel eens blaffen. Of er al goede dingen zijn geleerd ligt aan wat je zelf goed vindt. Een Whippet gaat vooral zijn/haar eigen gang dus leiderschap, 'leerzaamheid' en gehoorzaamheid vind ik niet echt passen bij een Whippet. Een uurtje aan de lijn wandelen is ook echt niet genoeg, een uurtje intensief sporten daarentegen wel. Om kunnen gaan met katten is een zeldzaamheid. Zelfs Whippets die thuis samenleven met een kat gaan er buiten achteraan.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Laten we het wel duidelijk hebben dat we het over een dier hebben. Naar mijn gevoel krijg ik het idee dat jullie heel graag een hond willen voor de gezelligheid en je gezondheid maar wordt er vergeten dat dit geen robot hondje wordt maar een echte.

Een hond met eigen motivaties, eigen belangen, eigen intuitie, eigen karakter en eigen pootjes. Oftewel, een levend wezen.

Hoe hard we het soms ook proberen, je kunt een hond niet maken zoals je wilt. Je kunt proberen de motivatie te achterhalen en daar op in te spelen enzovoorts maar simpelweg in het rond commanderen nou nee. Zo werkt het gewoon niet. In feite word jij namelijk harder getrained dan je hond. In hoe je met ze om moet gaan. Als je hier niet toe bereid bent kun je het op voorhand beter vergeten. Wat ik dus denk dat je moet doen. Persoonlijk denk ik niet dat je hier toe bereid bent omdat het binnen 3 weken klaar was.

Misschien een wandelmaatje zoeken in de buurt? Een mens wel te verstaan?

honden page profiel --

honden foto van -

" Hoi Heidi,

Dat bedoel ik nou, oordelen zonder kennis. Mijn kinderen gaan naar school en om nou in het donker nog lang met ze te gaan lopen.....bovendien fietsen ze twee uur per dag. Wel genoeg beweging, denk je ook niet? Daarnaast spelen ze nog veel buiten in onze omgeving en doen ze nog aan sport. En ja, ze doen ook wel eens iets met een computer, maar ' dan komen ze ook nog eens buiten' is weer zo'n heerlijk ongefundeerde mening. Sorry, maar hier word ik wat nijdig van.
Asielhond, nog wat oudere honden dan 1,5 jaar, daar kan ik wat mee en de rassen ook. Dank daarvoor! "
ik vind dat een hond ook in de avond naar buiten moey

De hond moe ook zijn behoeftes doen...
Het gaat niet alleen om beweging

Ik vind dat alle honden minimaal 3-4 x per dag moeten wordeb uitgelaten:
Ochtebd
Begin middag
Begin avond
Nog een robdje in de avobd (rond 9-half 10 uur)

Als ik jou zo hoor wil je de hond maar 2x per dag uitlaten (je zei dat je geen zin had de hod in de avond uit te laten of je kids omdatze het druk hebben)
Als de hond niet een de tuin in kan, waar moet hij Zijn energie en behoeftes dan doen?

Lindylinn (Gast)

Judith, ik had het over mijn kinderen, niet over een hond! En 's avonds hoef ik niet echt meer een wandeling van een uur na het eten (meestal laat) en huiswerkbegeleiding. Overdag vind ik dat juist fijn met een hond. De pup liet ik overigens zes tot acht keer per dag uit, maar wel korte stukjes natuurlijk nog in verband met de gewrichten. En ja, natuurlijk komt een hond er vaker uit, zie ook mijn oorspronkelijke post;-).

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Hoi Lindylinn,

Het is allemaal best lastig hoor. Hier op het forum tref je natuurlijk de mensen die echt voor hun hond(en) gaan. Dat is helaas niet zo bij iedere hondenbezitter.

Ook ik vraag me wel af hoe het allemaal verlopen is met je pupje. Op die leeftijd kan ik me namelijk echt geen serieus bijtgedrag voorstellen en dat er angst is voor het pupje...., maar goed ik weet er verder niks van af.

De eisen die je stelt aan een nieuwe hond zijn hoog volgens mij. Het positieve hieraan is natuurlijk dat je wel alles goed doordacht hebt en daardoor een duidelijke mening hebt. Ik hoop dan ook dat jullie een fijne gezinshond zullen vinden. Ik kan je daarover geen adviezen geven, omdat ik vooral denk dat er een gebrek is aan inspanningsvermogen om welke hond dan ook een prettig thuis te geven.

Dit is mijn mening en natuurlijk kan ik het helemaal mis hebben. Ik wens je heel veel succes toe bij het vinden van een geschikte hond.

Lindylinn (Gast)

Floortje, geloof me, het was echt geen puppybijt. Dat deed hij ook wel, maar voelde heel anders en zag er ook anders uit. Daarvan wisten we dat het er bij hoorde en dat het met begeleiding zou afnemen. Bij het echte bijten was er heel veel felheid, een hele scherpe, bijna valse blik in de ogen. Als hem iets niet zinde, kwam er uit het niets een felle beet met doorbijten zelfs. En dat kon ook iets zijn wat de weken ervoor geen enkel probleem was. Maar er kwamen wel steeds meer dingen die eerst prima of zelfs lekker waren en dan opeens niet meer konden zonder bijten (en op dezelfde manier uitgevoerd). Vieze pootjes was een van de laatste grauwdingen: de eerste twee weken ruim geen enkel probleem, daarna ging mijn neus er zowat af. En daarin kwam dan geen verbetering meer, ook niet bij dingen die eerder bijten opleverde. En we hebben de trainster gevraagd, de fokker bijna dagelijks, alles toegepast, geen enkel effect, wat we ook probeerden. En dan komt de vraag als de pup de eerste maand terug mag: hebben we er vertrouwen in dat wij dit met deze pup voor elkaar krijgen? Ons antwoord was nee, in het belang van de pup en van onszelf (en ja, in die volgorde).

Lindylinn (Gast)

En gebrek aan inspanningsvermogen??? Ik heb er drie weken full time aan besteed. En dan bedoel ik echt 24 uur per dag. Had ik meer kunnen doen?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" En gebrek aan inspanningsvermogen??? Ik heb er drie weken full time aan besteed. En dan bedoel ik echt 24 uur per dag. Had ik meer kunnen doen? "


Drie weken is nog niets. Maar ja, als jij dat genoeg vond, dan is dat jouw keuze, maar dan denk ik niet dat nog een hond een goede keuze is.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik begrijp het wel hoor Lindylinn, zeker nu je het nog even zo duidelijk uitlegt.

Ik kan je zelfs zeggen dat ik het zelf ook heb meegemaakt met een hond van mij. Die was toen overigens wel wat ouder toen dit gedrag zich openbaarde. Mijn kinderen waren toen 5 en 6 jaar. Het was destijds mijn eerste hond en het ontbrak mij helaas aan ervaring. Mijn ras heeft een erg ingewikkeld karakter en dat was mij door de fokker zeker niet verteld. Het heeft heeeeel veel inspanning gekost om deze hond te vormen tot een prettige huisgenoot. Maar het is wel gelukt!

Honden van "mijn ras" worden weleens teruggebracht bij de fokker en ook herplaatsingen komen helaas vaker voor dan ik zou willen. Het is gewoon niet voor iedereen weggelegd om deze uitdaging aan te gaan. Ik begrijp van je dat jij echt alles gedaan hebt wat in je vermogen lag. De pup terugbrengen naar de fokker is dan ook een goed besluit geweest denk ik.

Maar Lindylinn, er valt zoveel uit een hond te halen en ik denk echt dat sommige mensen het veel te snel opgeven. Maar nogmaals in jouw geval heb je juist gehandeld volgens mij.

Ik hoop dat je de hond zult vinden die aan jouw wensen voldoet!

honden page profiel AstridAstridbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Astrid

Hier ging iets goed mis.

honden page profiel AstridAstridbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Astrid

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke




Lyndylinn: Na drie weken stoppen met je pup was m.i. een wijs besluit; jullie konden het klaarblijkelijk niet aan. Nog wijzer zou zijn om te besluiten voorlopig geen andere hond te nemen, want dit kan zo weer op een mislukking uitlopen. Dat voel je denk ik zelf ook aan, vandaar al die eisen. Ga lekker op een wandelclub en wacht met een hond tot je gezin wat rustiger geworden is. ( Kinderen groter of de deur al half uit? )

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

3 weken is echt niets, in vergelijking met wat tijd/periode het kost om een beetje een stabiele hond groot te brengen, zoals eerder gezegd is een hond ongeveer tussen 2 en 3 jaar geestelijk en lichamelijk uitgegroeid en grotendeels stabiel, sommige rassen doen er nog langer over!
Die tijd, 2 tot 3 jaar is dus de periode dat men echt bezig is met het opvoeden/grootbrengen/begeleiding van een hond.
Dan is de eerste 3 weken thuis dus niets!!
Daarbij was het een pup, die tot ongeveer 1,5, mogelijk soms nog langer, echt een jonge hond is met jonge honden streken!

Nogmaals denk ik ook dat het zeker ligt aan hoe ermee omgegaan wordt!
Pootjes afdrogen, hoe ging dat precies, hing je over de pup heen?hebben jullie dit in stapjes en.positief aangeleerd en geoefend?
Alles wat nieuw is voor een pup, waar hij kennis mee moet maken, wat hij moet leren, moet absoluut stapsgewijs aangeleerd worden, makkelijk beginnen, stapje voor stapje uitbouwen!

Wat ook gelijk in me opkomt.. is de pup ook medisch nagekeken en onderzocht?
Een hond die zomaar die omschakeling heeft, kan ook pijn hebben of iets afwijkends in het koppie!

honden page profiel --

honden foto van -

@Lindylinn


ik weet dat je het over je kinderen had
maar je zegt zelf dat je geen zin hebt om na het eten een wandeling te maken... omdat het laat is...
sorry, maar een hond hoort vaak uitgelaten te worden en als ik het zo merk wil je de perfecte hond... je stelt eisen waarvan geen een hond ze allemaal heeft
maar die zijn er niet....
dus dan kan je lang wachten en zoeken
elke hond heeft een nadeel.
iedereen heeft zo zijn voor- en nadelen...

ze zeggen dat mopshondjes enzo niet vaak uitgelaten hoeven te worden.
dat vind ik onzin... elke hond moet ong. 4x per dag vind ik... niet alleen voor beweging, maar dus ook voor behoeftes

STEL je eet warm om 7 uur...
en je laat hem in de ochtend uit om 8 uur.

dan moet de hond 13 uur zijn behoeftes ophouden....
ik vind dat lang

ik vind dat je iedergeval ook in de avond moet gaan wandelen

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik ben het met Isha eens. Er wordt vaak veel te gemakkelijk gedacht over de opvoeding of heropvoeding van een pup of oudere hond. Ik ben er van overtuigd dat het meestal aan de baas ligt, als het niet helemaal goed verloopt. Niet altijd natuurlijk, maar als ik zo eens om me heen kijk, nou dan zie ik veel missers hoor.

Het is nu eenmaal zo dat niet iedereen het op kan of wil brengen om er de juiste energie in te stoppen. Maar echt, als ik kijk naar mijn eigen eerste hond, wat heb ik dan hard moeten werken, maar oooh wat heb ik veel bereikt met deze hond. Ik heb toen geleerd van de GT die mij geholpen heeft om door de ogen van de hond te kijken. Ik heb hem jarenlang getraind met heel veel liefde en geduld en met een prachtig resultaat.

Ik geloof dan ook zeker dat de pup van Lindylinn uiteindelijk ook een prettige hond is geworden bij de juiste baasjes.

Lindylinn (Gast)

Judith,

Niet direct happen, wel eerst even lezen. Ik zei dat ik na het eten en zo geen zin heb om een UUR te gaan lopen. Natuurlijk laat ik een hond 's avonds ook uit.
Zucht.....

honden page profiel hondenspeurderhondenspeurder

honden foto van hondenspeurder

Wij hebben witte keeshonden.
Het zou het ras zijn, die waarschijnlijk ook bij je gezin zou passen, alleen zijn die er niet veel.
Wij hebben af en toe een nestje, omdat wij het zo jammer vinden als dit geweldig ras zou uitsterven.
Onze volgende nestjes zijn gepland in mei, dus daar heb je nu nog niets aan, jammer !!!

honden page profiel --

honden foto van -

@lindylinn


sorry hoor... maar zo kwam het over dat je er niet echt zin in had...

en dan denk ik: waarom neem je dan een hond, een hond vergt veel tijd en verzorging en daar horen stomme klusjes ook bij...

maar je had geen zin om een UUR te wandelen en daar ben ik overheen gaan lezen...
sorry daarvoor, iedereen maakt wel es fouten :-)

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

" @Lindylinn


ik weet dat je het over je kinderen had
maar je zegt zelf dat je geen zin hebt om na het eten een wandeling te maken... omdat het laat is...
sorry, maar een hond hoort vaak uitgelaten te worden en als ik het zo merk wil je de perfecte hond... je stelt eisen waarvan geen een hond ze allemaal heeft
maar die zijn er niet....
dus dan kan je lang wachten en zoeken
elke hond heeft een nadeel.
iedereen heeft zo zijn voor- en nadelen...

ze zeggen dat mopshondjes enzo niet vaak uitgelaten hoeven te worden.
dat vind ik onzin... elke hond moet ong. 4x per dag vind ik... niet alleen voor beweging, maar dus ook voor behoeftes

STEL je eet warm om 7 uur...
en je laat hem in de ochtend uit om 8 uur.

dan moet de hond 13 uur zijn behoeftes ophouden....
ik vind dat lang

ik vind dat je iedergeval ook in de avond moet gaan wandelen "

Daar ben ik het helemaal mee eens. Ook wij zijn een half jaar geleden begonnen aan onze eerste pup en dat is een Mechelse herder. Dit ras staat er om bekend dat het redelijk nerveus is en eigenwijs is. En met 3 weken los je dat echt niet op. Ik snap als geen ander dat je soms radeloos bent in het begin maar dat is voor ons geen reden om onze pup weg te doen. En als je niet 's avonds wilt wandelen ben ik van mening dat je ook absoluut geen hond kan nemen. Keer de rollen maar eens om hoe zou jij het vinden als jij 's avonds na 8 uur niet meer naar de wc mag? Dat is verschrikkelijk. Ik raad je aan dan ook echt geen hond te nemen Lindylinn. En dat is niet omdat een ander het beter weet maar omdat een hond het recht heeft om zeker 3 a 4 keer uit te worden gelaten per dag en al helemaal voordat je naar bed gaat. Een hond opvoeden is absoluut geen klein dingetje. Daar moet je de tijd voor nemen. En of je dan weer een puppy neemt of een asielhond elke hond moet weer wennen aan zijn/haar nieuwe baas en moet nog het 1 en ander leren. En de perfecte hond? Volgens mij bestaat die niet. Het gaat er uiteindelijk toch om dat het je maatje wordt en dat je van je hondje houdt? Ik begrijp als geen ander dat het absoluut niet makkelijk is om een pup op te voeden, maar een perfecte hond bestaat niet zoals jij er graag 1 wilt, met een hond trainen kom je een heel eind.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras hond is bet beste voor ons?? Help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 6 123 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^