raar gedrag bij (honden) ontmoetingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

hoi allemaal,

(sorry als het verkeerd staat).
ik ga altijd kraag met mijn hond renske naar het bos om daar met haar te lopen. daar mag ze namelijk los. we zijn natuurlijk niet altijd de enige in het bos. als er een andere hond is (die losloopt natuurlijk) mag renkse die hond altijd even begroeten (als de hond vast is lijn ik mijn hond ook aan). ze vind het altijd erg leuk om dan kennis te maken, maar ze gedraagd zich zo raar. ze laat haar achterste niet ruiken, doet haar staart tussen haar benen, keert het achterste we naar de andere hond toe en kijkt ook tegelijk naar de andere hond. omdat de andere hond haar achterwerk niet kan ruiken gaan ze (echt ALLE honden) aan haar vulva likken. dit vind ik eigenlijk minder. ik had liever dar ze zich wat normaler zou geragen. (ik zie andere honden dit namelijk nooit doen). ik weet wel zeker dat ze tijdens die begroeting niet bang is, als ze bang is gaat ze de andere hond wel uit de wel.
weet iemand hoe ik haar van dit probleem kan afhelpen of waardoor het komt.

groetjes van mij en een pootje van renske

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "raar gedrag bij (honden) ontmoetingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

up.
weet iemand iets?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

De honden mogen niet aan haar kont ruiken want dan draait ze zich om, maar ze mogen wel aan haar vulva likken?

Hoe krijgen ze dit voor elkaar dan?

Je zegt dat je hond niet bang is, maar toch stopt die der staart tussen haar poten en probeert ze de honden duidelijk te maken dat ze het niet wil (omdraaien, aanstaren enz)

Ik denk dat je hond het helemaal niet zo leuk vind.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ze loopt mooi los, dat wil zeggen dat ze dan goed naar je luisterd, als het niet wilt, doorlopen met je hond, je bent aan het joggen, en is ze toch mooi in je buurt ?

aanlijnen doe je al, als er anderen honden aankomen die aan de lijn zitten, heel goed, maar dan ook doorlopen, niet laten snuffelen.

en los, mooi blijven joggen, als je hond dat niet wilt blijft tie wel aan jouw zijde.

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Staart omlaag hoeft geen angst te zijn. Het is eigenlijk het afsluitven van een stukje communicatie door geuren...daar hoort ook dat wegdraaien bij, honden hebben (voor jouw hond) niks te zoeken bij de delen van haar lichaam die veel geur informatie uitscheiden. Honden die hun baasjes niet al te zeer vertrouwen vertonen dat gedrag ook naar hun baas toe.

Dat lekken aan de vulva is toch een manier van geur informatie binnen krijgen (honden kunnen geuren ook "proeven" via de tong naar het orgaan van Jacobson) Ze heeft dus zo haar eigen handleidinkje, die hond van je ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "raar gedrag bij (honden) ontmoetingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^