HondenForum: het forum van de HondenPage.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum
Eindelijk weer fokplannen! *DE BEVALLING pag. 11*

Een foto van gisteravond... Ondanks het inmiddels al anderhalve week nauwelijks eten ziet mevrouw er dikker uit dan ooit. Ze zit anders om haar buik te kunnen laten rusten, met optillen voelt ze echt als een compleet andere hond (zowel qua gewicht als bouw) en ze loopt soms zelfs een beetje anders al om haar buik ruimte te geven. Als ze niet drachtig is dan wordt het dus onderzoeken waarom ze ondanks het overslaan van tig maaltijden alsmaar aankomt!

 

 

(foto van gisteravond en eentje uit April om het verschil in formaat van de taille te laten zien)

 

 

We vertrekken zo richting de dierenarts voor de echo dus to be continued...

Bewaren

jullie honden rassen

Oef nu moet ik opletten dat ik het niet te lang maak... (een van mijn specialiteiten )

Ik heb twee rassen op dit moment hier rondlopen, en met beiden fok ik ook/heb ik gefokt in het verleden.

Mijn oudste tweetal zijn Shetland Sheepdogs oftewel Shelties, moeder Abby & dochter Eevee van ruim 8,5jr en 5,5jr oud. Ze zijn in vele opzichten echt typische Shelties, al hebben ze ook wel wat atypische karaktertrekjes hoor. Shelties zijn over het algemeen erg sociaal, gevoelig, werklustig (maar ook honden die zich goed aanpassen en dus zeker ook geen probleem hebben met rustdagjes af en toe) en intelligent. Ze vinden naar de hondenschool gaan dan ook een van de leukste dingen om te doen, en gaan graag mee op wandelingen met soortgenoten (grote lompe honden houden ze dan weer niet zo van dat wel).
Een anekdote van de meiden is niet zozeer een leuke, maar wel een bijzondere in mijn ogen die echt duidelijk de gevoeligheid van een Sheltie laat zien... Zo hadden wij hier een dement dametje rondlopen toen Abby bij ons introk. Binnen no-time week Abby niet meer van haar zijde en begon ze haar ook te helpen in het dagelijks leven. Als ze weer eens in een hoek van de kamer stond te krabben duwde de 9wkn oude Abby met haar snoet haar richting ons toe, en zo waren er nog verschillende voorbeelden waarbij Abby haar duidelijk hielp het leven wat makkelijker te maken. Inmiddels is haar dochter Eevee ook officieel mijn hulphond wat dubbelop bewijst hoe zeer gevoeligheid maar ook werklust in dit ras zit.Ons jongste tweetal zijn Chinese Naakthondjes, halfzusjes Elphaba die een powderpuff is (de behaarde variant van dit ras) en 4,5jr oud en de ruim 2,5 jarige hairless Glacee die inmiddels zo'n 4,5 week drachtig is van haar eerste nestje. Chinese Naakthondjes zijn waanzinnig uniek, in hun hele doen en laten. Ze zijn kleine circusartiestjes als het gaat om hun bewegingen en kunstjes doen in het dagelijks leven, en echte clowns qua karakter. Het zijn gezelschapshondjes die niets liever doen dan lekker bij de baas zitten, maar ook echt een jachtinstinct hebben wat met name tijdens wandeling naar boven komt.
En een anekdote... Chineesjes kijken graag tv, en dan met name bepaalde tv programma's. Zo springt Glacee gelijk op bij het horen van de intro van Devious Maids, de Swiffer die voorbij komt bij de opening van deze serie is iedere week weer slachtoffer van een flinke blafbeurt voor de tv. Maar ook series of commercials waarin dieren voorkomen en bepaalde tekenfilms kan Glacee (en haar halfzus overigens ook hoor) minutenlang naar staren.

Ik heb hiervoor ook nog een Chihuahua en Chow Chow gehad dus over die rassen kan ik ook nog van alles vertellen indien nodig.

Bewaren

jullie honden rassen
"  Wat een prachtige foto zeg die laatste!  "

 Dank je

Bewaren

Eindelijk weer fokplannen! *DE BEVALLING pag. 11*

Pas op, drachtige dame komt even haar buikje showen!

Bewaren

Eindelijk weer fokplannen! *DE BEVALLING pag. 11*
" Wat houd dat pakket in?
 
Wat een mooie buik, echt heerlijk Met zwangerschaps verlof straks, nog even.... "

Heb dit keer geen totaalpakket besteld maar gewoon alles wat ik nodig had los wat dus één groot pakket maakt. Bestelde vroeger altijd bij Spat maar Fokkersplaza bleek dit keer goedkoper. Zit van alles in van Nutri drops en puppymelk tot een slijmzuiger, navelstrenggaren en spenen. Alles, of nou ja bijna alles, wat we nodig hebben voor het nest dus eigenlijk.
Alleen nog wat grote dingen die we niet online kunnen kopen of niet bij deze webshop te krijgen waren moeten we nu nog aanschaffen (zoals een stuk vinyl voor op de vloer, onderlegger voor op m'n matras, etc). Maar goed we hebben ook nog een aantal weken dus dat komt wel goed.

Bewaren

Eindelijk weer fokplannen! *DE BEVALLING pag. 11*
"  Dat is handig!
Die onderleggers hebben ze bij drogisten. Kraammmatjes heten die dacht ik.
 
Wat bij poezen makkelijk is, geen navelstreng garen of schaar nodig. De navelstrengetjes zijn zo dun, die kan je scheuren. Hierdoor klapt het bloedvat gelijk dicht.
Mijn beide poezen, bijten de navel strengen niet zelf door.
 
 
  "

Ja kleine onderleggers hebben we wel al flink in voorraad maar ik wil ook een volledige bescherming voor mijn matras omdat ik er van uit ga dat mevrouw op bed wil bevallen. Dus daar moeten we de komende weken nog even achteraan.
Het pakket hebben we gisteren opgehaald dus dat ligt nu bij alle andere spullen hier. Misschien dat we vanavond al even wat winkels langs gaan voor goedkoop vinyl, anders wordt dat ergens in de komende weken.

Bewaren

Eindelijk weer fokplannen! *DE BEVALLING pag. 11*
"  Je hebt grote kraamonderleggers. Als je bijna moet bevallen, kan die die op je matras leggen. 
Breed genoeg, alleen niet voor onder je hoofdkussen en het laatste stukje van je voeten. Maar je kan er dan 2 gebruiken.
Je hebt ook waterdichte onderleg moltons, maar die zijn vrij prijzig. "

 Ja daar zijn we nu dus ook naar aan het kijken. Heb online al wat dingetjes gevonden maar we willen eerst nog even in de buurt informeren of ze het niet zonder verzendkosten hier ook ergens verkopen.

Bewaren

Eindelijk weer fokplannen! *DE BEVALLING pag. 11*
" Duim duim dat jouw puffjes er gezond uitkomen, mooi zullen ze zeker zijn. En dat t moederke rap hersteld van dat dikke buikje.
 
ik kijk uit naar de eerste fotootjes Wichita "

Nou ik hoop eigenlijk meer op hairless pups hoor... Al zijn puffjes ook van harte welkom, daar niet van!

Dankjewel!

Bewaren

Teckel puppy's vliegen uit ..

Jeetje zeg wat een gewichten, dat is meer dan onze Sheltie pups en dat waren in ons geval al grote pups in vergelijking met andere honden van dit ras!
Ze zijn niks tekort gekomen daarbinnen in ieder geval...

 

Welterusten, sweet dreams voor jou en mams!

Bewaren

Eindelijk weer fokplannen! *DE BEVALLING pag. 11*
"  Oh wat een leuke kleurtjes! En knappe mama! 
 
  "

 Ja lekker vrolijk en kleurrijk, echt geschikt voor een puppyplaypen!

Bewaren

 
plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum

Over het hondenforum

Het HondenForum is een honden forum waar je al je vragen over je hond of honden kunt stellen en waar je gezellig kunt kletsen met andere honden liefhebbers. Het Hondenforum is verdeeld in verschillende categorien met ieder een eigen forum zodat je precies in het hondenforum kunt vinden wat je over je hond of honden zoekt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^